Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- balcanbas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 528i;ML320;E46CI B28TU
- Мечтае да кара: F10
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)
В БМВ форума, май всички сме фитнес манияци
.... Еййй, ако направим един фитнес на БМВ - дали не е добра идея, нещо от тиша на 'The GYM'.
Когато започнах да тренирам преди много години се чудех как точно да започна и от къде. баща ми се е занимавал с професионален културизъм и се предполагах, че ще ми даде съвет, но той ми тръшна около 200 вестника и списания от 80те и 90те год. и ми каза да ги прочета и тогава да отправям въпроси към него --- изчетох ги, разбрах доста неща и тренирах с разбиране.
Според мен - НИКОЙ човек не трябва да се води по съветите на некомпетентни хора в дадена област. Защото повечето хора нямат много акъл и вършат това което са им казали или са чули ... и разбира се последствията са си за тях и никой не може да им бъде виновен.
Първо, ако искаш да започнеш, да тренираш и искаш резултати, трябва да се започне от четенето и изучаването на човешкото тяло,видовете тренировка, цел която искаш да постигнеш, да прецениш колко време можеш да отделиш на ден, с какви пари разполагаш, за да инвестираш в добавки и храна и прочие..
Много е важно, човек който иска да постигне резултати, да е наясно и с хранителния прием.
Да не забравяме, че до всеки голям спортист седи - тренъор и доктор
Някой да не остане с грешни впечетления, че става само с четене... трябва и яко тренировки - No Pain, No gain

Когато започнах да тренирам преди много години се чудех как точно да започна и от къде. баща ми се е занимавал с професионален културизъм и се предполагах, че ще ми даде съвет, но той ми тръшна около 200 вестника и списания от 80те и 90те год. и ми каза да ги прочета и тогава да отправям въпроси към него --- изчетох ги, разбрах доста неща и тренирах с разбиране.
Според мен - НИКОЙ човек не трябва да се води по съветите на некомпетентни хора в дадена област. Защото повечето хора нямат много акъл и вършат това което са им казали или са чули ... и разбира се последствията са си за тях и никой не може да им бъде виновен.
Първо, ако искаш да започнеш, да тренираш и искаш резултати, трябва да се започне от четенето и изучаването на човешкото тяло,видовете тренировка, цел която искаш да постигнеш, да прецениш колко време можеш да отделиш на ден, с какви пари разполагаш, за да инвестираш в добавки и храна и прочие..
Много е важно, човек който иска да постигне резултати, да е наясно и с хранителния прием.
Да не забравяме, че до всеки голям спортист седи - тренъор и доктор
Някой да не остане с грешни впечетления, че става само с четене... трябва и яко тренировки - No Pain, No gain
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
bum_bum написа:
аз имам въпрос... това предполагам е закуската? какъв е обяда и вечерята ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Това е по-скоро обяд, защото ям към 12, към 3 ям нещо малко, обикновено въглехидратите ми са в това ядене, след това тренирам и след тренировката са ми 70% от калориите някъде. Обикновено свински врат. Общо взето гледам да събера яденето в 8 часа. Ако не тренирам в тоя ден обръщам всичко на обратно.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Е не се ли се чувстваш леко гладен с тоя обяд?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Следобяд по някое време пригладнявам, но по принцип не съм лаком и 800 калории в 100 грама са ми идеален вариант.
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Bum диетата от предишния ми пост е за качване на килограми, а не за чистене! Проблема е там, че не качвам килограми! Май ще се откажа от качването и ще гледам да задържа тези 88 кг и ще орелефявам!
@White 1913 Power
Това са суплементите които пия:
SYNTRAX-MATRIX
MUSCLEMEDS-Carnivor
TRIBULUS-TERRESTRIS
За възстановяване и дума да не става!
Вярвай ми не мърдам, каквото и да пия и ям!!! Почвам да си мисля дали не съм дефектен нещо, преди всички тия съм пил CREATESTON PROFESSIONAL, Whey Fusion и Micellar Casein.
@White 1913 Power
Това са суплементите които пия:
SYNTRAX-MATRIX
MUSCLEMEDS-Carnivor
TRIBULUS-TERRESTRIS
За възстановяване и дума да не става!
Вярвай ми не мърдам, каквото и да пия и ям!!! Почвам да си мисля дали не съм дефектен нещо, преди всички тия съм пил CREATESTON PROFESSIONAL, Whey Fusion и Micellar Casein.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
bam написа:Веселин|Василев , снимката актуална ли е ?
След всичкия тоя "зоб" дето пиеш и тая манджа ... ефект 0 ?!?!
Много актуална е снимката за 9 месеца тренировка толкова при мен!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Напиши и как тренираш?
Може да претренираш или пък не тренираш достатъчно за да стресираш мускулите да се развиват.
Друго: взимаш ли някакви витамини минерали?
Много добро е Orange tread витамини, минерали, кортизоло подтискащи и много качествени ензими за по добро храносмилане.
Добави и креатин към добавките.
Може да претренираш или пък не тренираш достатъчно за да стресираш мускулите да се развиват.
Много добро е Orange tread витамини, минерали, кортизоло подтискащи и много качествени ензими за по добро храносмилане.
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Zaho написа:Напиши и как тренираш?
Тренировка І – Гърди и бицепс
1. Повдигане на щанга от полулег (гърди) - 1х12/1х8/1х5-5-4-4-3
2. Флайс от лег (гърди) - 1х12/2х10-12
в удължена серия с:
3. Повдигане на дъмбели от лег (гърди) - 2хдо отказ
4. Кофички (гърди) - 2хдо отказ
5. Сгъване с EZ щанга от стоеж (бицепс) - 1х12/1х8/1х5-5-4-4-3
6. Сгъване с дъмбели от полулег (бицепс) - 1х12/2х10-12
в удължена серия с:
7. Сгъване с дъмбели от седеж (бицепс) - 2хдо отказ
8. Скотово сгъване (бицепс) - 1х12/2х10-12
Тренировка ІІ – Бедра, прасец
1. Клякане с щанга (бедра) - 1х12/1х8/1х5-5-4-4-3
2. Лег-преса (бедра) - 1х12/2х12-15
в смесена серия с:
3. Бедрено разгъване (квадрицепс) - 2х12-15
4. Бедрено сгъване (задно бедро) - 1х12/2х10-12
5. Римска мъртва тяга (задно бедро) - 1х12/2х12-15
6. Повдигане на пръсти (прасец) - 3х15-20
Тренировка ІІІ – Рамена, трицепс
1. Раменна преса зад врата (рамена) - 1х12/1х8/1х5-5-4-4-3
2. Гребане с щанга към брадата с широк хват – „вертолет” (рамена) - 1х12/2х10-12
в смесена серия с:
3. Разтваряне с дъмбели встрани (рамена) - 1х12/2х8-10
4. Разтваряне с дъмбели от приведен седеж (задно рамо) - 1х12/2х12-15
5. Повдигане от лег с тесен хват (трицепс) - 1х12/1х8/1х5-5-4-4-3
6. Френско разгъване (трицепс) - 1х12/2х10-12
7. Разгъване с дъмбел над главата (трицепс) - 1х12/2х12-15
Тренировка ІV – Гръб, трапец, корем
1. Мъртва тяга (гръб) - 1х12/1х8/1х5-5-4-4-3
2. Гребане с щанга (гръб) - 1х12/2х10-12
3. Гребане на скрипец (гръб) - 1х12/2х12-15
4. Повдигане на раменете с щанга (трапец) - 1х12/2х10-12
5. Повдигане на краката от вис (корем) - 3х12-15
в смесена с:
6. Коремни преси (корем) - 3х12-15
Скоро ще си взема animal m stak, glutamine и витамините на orange!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Тоя м-стак не работи. Аз не съм чул някой да го е усетил.
Вземи си една креатинова матрица (Cell mass, ако ти се дават пари, иначе може и Креа Бомб на Scitec), за витамини не се набивай толкова за Ориндж Триад.
И вземи и един азотен бустер - в комбинация с креатин (матрица) и глутамин ще избухнеш направо.
И тия серии до отказ и смесени аз лично не ги харесвам .... Направи си класическия сплит - 4 за голяма група , 3 за малка и така
Вземи си една креатинова матрица (Cell mass, ако ти се дават пари, иначе може и Креа Бомб на Scitec), за витамини не се набивай толкова за Ориндж Триад.
И вземи и един азотен бустер - в комбинация с креатин (матрица) и глутамин ще избухнеш направо.
И тия серии до отказ и смесени аз лично не ги харесвам .... Направи си класическия сплит - 4 за голяма група , 3 за малка и така
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
kriso85 написа:Вземи си една креатинова матрица (Cell mass, ако ти се дават пари, иначе може и Креа Бомб на Scitec)
Аз лично втори път няма да си взема... Ефекта в сравнение с хубав монохидрат при мен беше... айде не по-зле, ама същия

@Весо Василев - като цяло горе долу бива програмата. Спазени са основните принципи на спорта да се започва с базово упражнение всяка група и да се довършваш с няколко оформящи. Какво бих променил аз -
I. Гърди
1. Лежанка (аз я правя комбинирана с флайс, суперсерия). Почвам пирамидата с леко и качвам докато стигна максимума. След всяка серия на лежанката директно захапваш флайса (тука нема пирамида, правиш с леко - 10ки, най-много 12.5). Сериите са нещо от сорта на 10+8, 8+8, 6+8, 4+6 и 1-2 повторения макс накрая. На лежанката може да чийтваш, но за флайса не. Ако ти е тежко намаляш кг-те.
Последващите оформящи упражнения за групата е добре да ги сменяш през седмица като да речем 1 седмица лежанка за горна част, 2 седмица флайс за горна част, 3 седмица избутване на дъмбели пак горна част. Препоръчвам да завършваш групата с няколко серии кофички. Гледаш да ти се вържат 12-15 серии тотал за групата.
II. Бицепс
1. Тука положението е същото както с гърдите - почваш с базовото сгъване с EZ-железото. Моя милост отново комбинирам упражнения за суперсерия. Приготвяш си до щангата дъмбели, отново 10 - 12ки. Горе долу същата работа, както ти писах по-горе. Пирамида от леко към тежко, с щангата може да чийтваш, с дъмбелите - не.
2. Отново сменяш оформящите упражнения през седмица, мое да вкарваш скот като 2ро упражнение за бицепс, години наред съм го правил и е много добро упражнение.
3. За да приключиш качествено тая готина мускулна група бих ти препоръчал 1 упражнение на идола ми Арнолд - вземаш 2 дъмбела, леки, най-мн. 10ки. Сядаш облегнат. 7ца сгъване от средата до горе, без да пускаш още 7ца сгъване от най-долно положение до средата и пак без да пускаш се довършваш с цяла 7ца, от долу до горе. 3 такива серии и си ти човека! През седмица може да го редуваш с ..... не мога да се сетя как му беше името
сгъване с лек дъмбел от седнало положение с лакът, фиксиран на вътрешната страна на коляното. Никакъв чийтинг! Много трябва да следиш рамото да не мърда, това е същината на упражнението. Тука сериите за цялата група трябва да са 9-10, не повече.
Може да вкараш 3 суперсерии преса на края на тренировката.
II. Крака.
1. Добре почваш клякане (за мен това е най-доброто и ефективно упражнение в този спорт и наблягам яко на него). Правя накъде 7-8 серии, пирамида от леко към тежко. За по-младите колеги, между сериите клек може да правите пул оувър, увеличава обема на белите дробове и гръдната обиколка като цяло. Чист клек, без полуклеци! Ако си клякаш добре за предната част на бедрата не са ти необходими разни квадрицепс-екстензии, лег преси и т.н.
2. Задно бедро. Както си писал, римската тяга е перфектно упражнение за този мускул, ноже да редуваш през седмица със сгъване на скрипец. Но римската тяга е по-доброто упражнение
4 серии стигат.
3. Прасецът. Недей да го пренебрегваш! Тука наблягаме на по-големият брой повторения. Упражненията са разнообразни. Хубав уред за прасец съм срещал във Варна, във фитнеса на стадион Спартак (без да им правя реклама).
Може пак да направиш някой суперсет за корема накрая ако си в кондиция след клякането.
III. Рамене, Трицепс
Важно за раменете е да не се тренират с тежко!
1. Раменната преса с щанга, която си посочил някъде през годините безвъзвратно съм я заменил с раменна преса с дъмбели. Поне при мене влиза по-добре. Тука пак правя суперсерия с предно повдигане на дъмбел с изпънати лакти.
2. Вертолет
3. Странично разтваряне за средно рамо. Пак суперсерии, със същото упражнение, но с 2ри сет по-леки дъмбели, 5ци да речем.
4. Задно рамо. Може да комбинираш през различните седмици различни упражнения, установил съм, че за задно рамо много добре влиза от набиранки с тесен подхват (направо юмруците да са ти събрани и се набираш докато лоста ти дойде под брадата). Тези набиранки обаче ги правя заедно с гърба (от време на време), иначе в случая, когато завършваш раменната група правиш няколкото технични упражнения, които са за групата през различните седмици. Гледай да не надхвърляш много над 12 серии за групата.
Трицепс - това упражнение което си дал като номер 1 за мене е пълна загуба на време (повдигане от лег с тесен хват), а освен това си го писал и като базово
1. Френско разгъване.
2. Разгъване на скрипец с твърда ръкохватка. Ако искаш да имаш големи баници тези 2 упражнения ги правиш всяка седмица.
3. Тука ти трябва хубаво оформящо упражнение. Горещо препоръчвам кикбек - много важно е правилното изпълнение! Гледам ги по залите как го правят
. С леко! 5кг., не повече в никакъв случай! Същината на упражнението е рязкото разгъване на ръката, при което трицепса става на топка, ако го правиш хубаво направо ще ти гори ръката отзад. Никакъв чийтинг! Може през седмиците да комбинираш с разгъване на дъмбел над главата или разгъване на скрипец с въже. Оптималният брой серии е 9-10.
И пак, ако не те домързи може да врътнеш 2-3 суперсета за преса.
IV. Гръб, Трапец
Упражненията, които си написал за гръб са доста малко на брой и крайно недостатъчни. Гърбът е много голям мускул и иска подобаваща тренировка. Моята методика на трениране включва около 5 различни упражнения по 3 серии или суперсерии, както дойде. За всяко от посочените 5 упражнения препоръчвам по 1 тежка серия 8 повторения и по 2 по-леки серии 12-16 повторения.
1. Тука си почнал с мъртва тяга. Аз обикновено почвам с различен вид набиранки (3х8), като ги правя в суперсерия с дърпане на дъмбел или дърпане на скрипец с тесен хват.
2. Гребане с щанга
Може през седмица да го комбинираш с небезизвестното упражнение "Мечка".
3,4. Гребане на скрипец със широк и тесен хват.
5. Завършващото упражнение за гръб е мъртва тяга с леко (60 кг ми е идеално), 3х12 и гърбът ти е готов. Ако евентуално си вкарал тягата някъде по-напред в тренировката за гръб, може да завършиш групата с някое технично оформящо упражнение без чийтинг, като дърпане на дъмбел към корема.
6. Повдигане на раменете с щанга
Заедно гърбът и трапецът трябва да станат около 20ина серии.
Суперсетове за корема.
Първо дебело натъртвам, че това не е програма за бързо качване, също както и програмата не е за начинаещи. Просто това е някаква балансираната програма за маса+релеф едновременно, за която споменах 1-2 страници по-напред. Аз не комбинирам групите по начина по който ти, но ги тренирам по методиката, която съм посочил. Взаимствай каквото ти хареса и действай. Успех!
I. Гърди
1. Лежанка (аз я правя комбинирана с флайс, суперсерия). Почвам пирамидата с леко и качвам докато стигна максимума. След всяка серия на лежанката директно захапваш флайса (тука нема пирамида, правиш с леко - 10ки, най-много 12.5). Сериите са нещо от сорта на 10+8, 8+8, 6+8, 4+6 и 1-2 повторения макс накрая. На лежанката може да чийтваш, но за флайса не. Ако ти е тежко намаляш кг-те.
Последващите оформящи упражнения за групата е добре да ги сменяш през седмица като да речем 1 седмица лежанка за горна част, 2 седмица флайс за горна част, 3 седмица избутване на дъмбели пак горна част. Препоръчвам да завършваш групата с няколко серии кофички. Гледаш да ти се вържат 12-15 серии тотал за групата.
II. Бицепс
1. Тука положението е същото както с гърдите - почваш с базовото сгъване с EZ-железото. Моя милост отново комбинирам упражнения за суперсерия. Приготвяш си до щангата дъмбели, отново 10 - 12ки. Горе долу същата работа, както ти писах по-горе. Пирамида от леко към тежко, с щангата може да чийтваш, с дъмбелите - не.
2. Отново сменяш оформящите упражнения през седмица, мое да вкарваш скот като 2ро упражнение за бицепс, години наред съм го правил и е много добро упражнение.
3. За да приключиш качествено тая готина мускулна група бих ти препоръчал 1 упражнение на идола ми Арнолд - вземаш 2 дъмбела, леки, най-мн. 10ки. Сядаш облегнат. 7ца сгъване от средата до горе, без да пускаш още 7ца сгъване от най-долно положение до средата и пак без да пускаш се довършваш с цяла 7ца, от долу до горе. 3 такива серии и си ти човека! През седмица може да го редуваш с ..... не мога да се сетя как му беше името

Може да вкараш 3 суперсерии преса на края на тренировката.
II. Крака.
1. Добре почваш клякане (за мен това е най-доброто и ефективно упражнение в този спорт и наблягам яко на него). Правя накъде 7-8 серии, пирамида от леко към тежко. За по-младите колеги, между сериите клек може да правите пул оувър, увеличава обема на белите дробове и гръдната обиколка като цяло. Чист клек, без полуклеци! Ако си клякаш добре за предната част на бедрата не са ти необходими разни квадрицепс-екстензии, лег преси и т.н.
2. Задно бедро. Както си писал, римската тяга е перфектно упражнение за този мускул, ноже да редуваш през седмица със сгъване на скрипец. Но римската тяга е по-доброто упражнение

3. Прасецът. Недей да го пренебрегваш! Тука наблягаме на по-големият брой повторения. Упражненията са разнообразни. Хубав уред за прасец съм срещал във Варна, във фитнеса на стадион Спартак (без да им правя реклама).
Може пак да направиш някой суперсет за корема накрая ако си в кондиция след клякането.
III. Рамене, Трицепс
1. Раменната преса с щанга, която си посочил някъде през годините безвъзвратно съм я заменил с раменна преса с дъмбели. Поне при мене влиза по-добре. Тука пак правя суперсерия с предно повдигане на дъмбел с изпънати лакти.
2. Вертолет

3. Странично разтваряне за средно рамо. Пак суперсерии, със същото упражнение, но с 2ри сет по-леки дъмбели, 5ци да речем.
4. Задно рамо. Може да комбинираш през различните седмици различни упражнения, установил съм, че за задно рамо много добре влиза от набиранки с тесен подхват (направо юмруците да са ти събрани и се набираш докато лоста ти дойде под брадата). Тези набиранки обаче ги правя заедно с гърба (от време на време), иначе в случая, когато завършваш раменната група правиш няколкото технични упражнения, които са за групата през различните седмици. Гледай да не надхвърляш много над 12 серии за групата.
Трицепс - това упражнение което си дал като номер 1 за мене е пълна загуба на време (повдигане от лег с тесен хват), а освен това си го писал и като базово

1. Френско разгъване.
2. Разгъване на скрипец с твърда ръкохватка. Ако искаш да имаш големи баници тези 2 упражнения ги правиш всяка седмица.
3. Тука ти трябва хубаво оформящо упражнение. Горещо препоръчвам кикбек - много важно е правилното изпълнение! Гледам ги по залите как го правят

И пак, ако не те домързи може да врътнеш 2-3 суперсета за преса.
IV. Гръб, Трапец
Упражненията, които си написал за гръб са доста малко на брой и крайно недостатъчни. Гърбът е много голям мускул и иска подобаваща тренировка. Моята методика на трениране включва около 5 различни упражнения по 3 серии или суперсерии, както дойде. За всяко от посочените 5 упражнения препоръчвам по 1 тежка серия 8 повторения и по 2 по-леки серии 12-16 повторения.
1. Тука си почнал с мъртва тяга. Аз обикновено почвам с различен вид набиранки (3х8), като ги правя в суперсерия с дърпане на дъмбел или дърпане на скрипец с тесен хват.
2. Гребане с щанга

3,4. Гребане на скрипец със широк и тесен хват.
5. Завършващото упражнение за гръб е мъртва тяга с леко (60 кг ми е идеално), 3х12 и гърбът ти е готов. Ако евентуално си вкарал тягата някъде по-напред в тренировката за гръб, може да завършиш групата с някое технично оформящо упражнение без чийтинг, като дърпане на дъмбел към корема.
6. Повдигане на раменете с щанга

Заедно гърбът и трапецът трябва да станат около 20ина серии.
Суперсетове за корема.
Първо дебело натъртвам, че това не е програма за бързо качване, също както и програмата не е за начинаещи. Просто това е някаква балансираната програма за маса+релеф едновременно, за която споменах 1-2 страници по-напред. Аз не комбинирам групите по начина по който ти, но ги тренирам по методиката, която съм посочил. Взаимствай каквото ти хареса и действай. Успех!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
kulov написа:III. Рамене, Трицепс
Трицепс - това упражнение което си дал като номер 1 за мене е пълна загуба на време (повдигане от лег с тесен хват), а освен това си го писал и като базово![]()
Колега трите неща които съм ти болд-нал са тотално грешни.
Първо - раменете се тренират ТЕЖКО !
Раменни преси, военни преси, разгъване в страни , вертолет и т.н. упражнения се товари колкото може повече.
Тесния хват на лежанката е най-основното упражнение за трицепс - още повече че при повечето напреднали на френско се слага доста тежко и лактите не издържат. Аз лично френското не го правя всеки път, защото имам проблеми в лактите. Но да кажеш, че тесния хват е загуба на време......
Колегата Веселин е хард-гейнър, така да се каже - какви 16 повторения, какви 5 лева... Трябва да се придържа към 6-8 повторения с максимално тежко.
Доколкото съм ти чел постовете казваш , че тренираш за здраве и тонус, а изказванието ти е толкова уверено, че все едно си поне републикански по културизъм.
Преди да давате толкова обширни съвети помислете дали всъщност не сте сънували нещо

- kriso85
- старши ентусиаст
-
TNT написа:kriso85 написа:Вземи си една креатинова матрица (Cell mass, ако ти се дават пари, иначе може и Креа Бомб на Scitec)
Аз лично втори път няма да си взема... Ефекта в сравнение с хубав монохидрат при мен беше... айде не по-зле, ама същия
Тоя креатин на оптимум не е с нищо по-различен от всеки creapure креатинов продукт.
Още повече, че дори креатин от 20 лв./ 500 гр. е същия като ефект и качество