Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от alx » 06 Дек 2024, 14:21

в гърция времето е спряло. особено по островите... все едно Дали ги е рисувал... ако това е вашето- прекрасно е. на мене лично много ми харесва.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Дек 2024, 15:03

Kurtov написа:Какво мислите за Люксембург ?
Някой ходил ли е там ?

Глупаво скъпо място :kuku: , но безкрайно спокойно, красиво и уредено :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 06 Дек 2024, 16:04

Люксембург е една от любимите ми страни в ЕУ.Чисто,зелено,спокойно.Впечатление ми направи,че там по улиците всяка втора кола е я м-ка,я амг,я някой порш!Горивото им беше по евтино по спомен може би заради това.Но нещото което най ме впечатли и някак си им завидях тогава на западняците е,една сутрин към 10ч да е било сядаме на един площад в едно бистро/кафене и си жулим там кафета,кроасани и гледам на съседната маса едни чичаци ама хубави спретнати си пият винце и четат вестници....тогава си помечтах един ден да съм така като тях :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 06 Дек 2024, 20:10

Kurtov написа:Какво мислите за Люксембург ?
Някой ходил ли е там ?

Люксембург е прекрасно местенце, само ми се искаше климатът да беше по-хубав, с повече слънчеви дни. Алкохол, цигари, гориво, хр. стоки е по-евтино от съседните страни! Ресторанти има и скъпи, и по-достъпни. В сравнение със съседните страни има доста по-малко паплач/чаршафи и тем подобни. Общественият транспорт им е безплатен, ако не се лъжа.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 06 Дек 2024, 20:49

kiko написа:Люксембург е една от любимите ми страни в ЕУ.Чисто,зелено,спокойно.Впечатление ми направи,че там по улиците всяка втора кола е я м-ка,я амг,я някой порш!Горивото им беше по евтино по спомен може би заради това.Но нещото което най ме впечатли и някак си им завидях тогава на западняците е,една сутрин към 10ч да е било сядаме на един площад в едно бистро/кафене и си жулим там кафета,кроасани и гледам на съседната маса едни чичаци ама хубави спретнати си пият винце и четат вестници....тогава си помечтах един ден да съм така като тях :D

Във всяко българско село на хоремага пият в 10ч, дали вино дали ракия или бира - според сезона или квото има :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 07 Дек 2024, 18:40

Абе хем е така, ама хем и не.Мисля,че се разбра какво имах в предвид.Едно е да се почнеш от 10 и повечето на масата да сте с криви брадясали физиономий със шкембета и към обяд вече да сте под масата,а друго е една чаша да я пиеш бавно с наслада,да изпушиш една пурета докато четеш вестника.Някак си пак се водиш алкохолик ама по аристократично изглежда отстрани :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Дек 2024, 22:35

https://youtu.be/ryAXmfF-MrI?si=fTcKGhCJzqBl3jaf
Това да не е станало национален спорт? Отиваш да крадеш нещо, което дори не знаеш какво е, тоест може да струва нула долара даже и рискуваш толкова много? Толкова закъсали хора ли има и както виждаме явно е супер масово щом другите даже стоят в очакване да се случи такова нещо. :shock:
Със сигурност знаем, че такива неща в богатите квартали вероятно са супер редки(освен ако банди не ходят на миграция там за пакети :mhihi: )но вече се чудя колко хора живеят в тези богати квартали в които нищо лошо не се случва и нещата в нета все са някъде далеч. :dunno:
То излиза, че са по-красива нация отколкото са енотите.
И това при положение, че знаят как всеки у тях си има оръжие. :dummy:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 08 Дек 2024, 22:53

Я си представи, ако в България доставяха така пратките и ги оставяха пред вратите, какво щеше да се случва? Щом продължава това да е практиката в щатите, трябва да ти е ясно, че не е някакъв национален проблем.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Дек 2024, 4:06

В Германия един познат бачкаше куриер и фирмата искаше да ги глобява все когато оставят пакет пред врата и той изчезне. Един вид не се знае дали той не го е взел за себе си или някой подобен "енот". :kuku: После излезе, че куриерите на конкурентните фирми си ги крадяли един от друг. :shock: :dummy: Вероятно и подобни "еноти" има де.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 09 Дек 2024, 6:56

Spunky написа:Я си представи, ако в България доставяха така пратките и ги оставяха пред вратите, какво щеше да се случва? Щом продължава това да е практиката в щатите, трябва да ти е ясно, че не е някакъв национален проблем.

Аз мисля, че е проблем в определен смисъл.. мернах някъде, че на 30тина процента от американците в един момент им се е случвало… ама какво от това ? Като се случи е за сметка на доставчика и после внимават повече.
В 3тия свят са цъфнали и са вързали, та се смеят как на тъпите американци им крадат пакетите от пред вратата (визирам тия компилации дето ги пускат по телеграм и тн) :ok:

На мен лично май се е случвало един път, или пратката се загуби може би… аз не бих отстрелял някой за кражба на пакет… кви са тия драми :mrgreen:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Дек 2024, 10:55

Това да не е станало национален спорт?
Единия от клипа даже си носеше торбичка за крадени пратки!!! :mhihi:
Явно тоя спорт се превръща в национален американски спорт . В тия пратки оставени пред вратата може да има доста ценни неща , американците купуват дори оръжие злато и бижута които получават по пощата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 09 Дек 2024, 11:13

Взимаш някой стар кашон от Амазон (някоя предишна пратка) и го пълниш с догшит (може назаем от съседите) и го оставяш на порч-ето... Повтаряш операцията докато ги поотучиш :lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 09 Дек 2024, 13:03

:OT:
Като стана въпрос за porch pirates. За който не ги е гледал. Заслужава си.
https://www.youtube.com/watch?v=xoxhDk-hwuo
https://www.youtube.com/watch?v=a_TSR_v07m0
https://www.youtube.com/watch?v=h4T_LlK1VE4
И бонус епизод - https://www.youtube.com/watch?v=VrKW58MS12g
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Дек 2024, 14:09

на мене никой нищо не ми е крал. предоплагам в големите градове се случва там където има злонамерени дето се движат пеша ама иначе е рядкост... щото в прованса си трябва кола а на нея има номер а има камери, съседи и тн... както казхаа колегите по-горе - не е проблем за средния американец..

мене последно оня ден микроскопа ми го друснаха до пощенската кутия на улицата щото федекс пича явно не му се мъкнало нагоре по драйвуей-а... аз не бях в къщи и цял ден е седял там.. две големи кутии с големи етикети на amscope... това джанти, гуми некви по-големи части дето съм поръчвал- и те винаги до пощенската кутия и често си седят там по цял ден...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Дек 2024, 15:47

enigma написа:визирам тия компилации дето ги пускат по телеграм и тн

Аз гледам руска пропаганда за Русия само. Научих какво е Брежневка и Хрусчовка скоро, никога не е късно да се образова човек :mrgreen:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата