Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Имотният пазар

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2023, 16:27

Демек живее в някакъв коптор за който плаща по-малко отколкото взима като наем на едно от собствените си жилища. За да спечели едни пари, които после ще ги занесе на оня свят.

Аман от тия откачени мотиватори или както там се наричат.

Май и аз ще съм така с наемите, поради някакви криви вътрешни убеждения и принципи. 2 къщи (и половина) :mhihi: съм си построил, един апартамент в Гърция имах ама понеже все нещо не ми харесва достатъчно много гоня нещо повече и накрая хващам онова по-дългото.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Имотният пазар

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2023, 17:20

Е.Димитров написа:
Kroki написа:Е това е парцел на морето.. Там реално само спиш..

Вече не е така.
Хората работят от вкъщи и лятото искат да съчетаят лятото с работата.

Иначе, в новото строителство само някакви странни и не до там адекватни архитектурни решения виждам.
Махаме това, че 100м2 в никакъв случай не са 100м2, ама стаите малки, тоалетни, бани и тн малки.
Влизаш от входната врата и веднага сядаш на кухненската маса или на дивана в хола.
Аз съм свикнал с големи стаи, отделно хол и отделно кухня да не ми мирише всичко на манджа и добри балкони.

Така става , като отделиш 200 000 евро за гол апартамент и 9% от тия пари за обзавеждане- ами грозно, гадно и непрактично .
По баналната тема за реалната площ - ходиш мериш и намираш- има и по 150 квадрата и по 250 квадрата. Няма как опикан бетонен бункер на 70 години да е на цената на нова сграда, уловката я знаем и лесно да се хване. Натам всеки си преценява.

За кухнята и аз преди години бях на това мнение, но живеем я 21 век и има няколко причини:
- стига с тая концепция жената е на заточение в другата стая и ще се готви и яде в дупка 6 квадрата
-абсорбаторите са 400% по-мощни от преди и освен ако не готвиш риба, друго не замирисва
- хората спират пърженото защото им омръзна да са свине
- Кухните също вече са красиви мебели, не раховец+газов котлон и 3 пвц шкафа.
Последна промяна acho.rs на 19 Авг 2023, 17:41, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 19 Авг 2023, 17:32

Инвестиция в жилища, в дългосрочен план ми звучи като...как да изгубя едни пари. Или има някакъв таен план да преселят 5 млн. потенциални наемателя, или да се бутнат всички панелки строени преди '90 година. Как се купува двустайна тоалетна за 100хил+ евро, после я даваш под наем за 700лв. на месец или евентуално чакаш да стане 150 хил. евро да продадеш. Или чакаш едни 25 години да избиеш парата на новото строителство...и то дошло време на сградата да и се прави основен ремонт, защото изолацията паднала, общите части леш....и така после продаваш евтино само да можеш да се отървеш от някога изгодната оферта на новото "качествено" строителство. Всичко това важи за най масовият градски имот...едно и двустаен коптор строен като за виетнамско общежитие

Gesendet von meinem Mi A3 mit Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 19 Авг 2023, 18:15

acho.rs написа: За кухнята и аз преди години бях на това мнение, но живеем я 21 век и има няколко причини:
- стига с тая концепция жената е на заточение в другата стая и ще се готви и яде в дупка 6 квадрата
-абсорбаторите са 400% по-мощни от преди и освен ако не готвиш риба, друго не замирисва
- хората спират пърженото защото им омръзна да са свине
- Кухните също вече са красиви мебели, не раховец+газов котлон и 3 пвц шкафа.

Съгласен напълно, само добавям още няколко против отделната кухня:
- Като отидеш в 6-те м2 да вечеряш пак миришеш после на храна, така или иначе
- В целия апартамент по принцип си мирише винаги, когато се готви. Жените тая физика от, май, 7-ми клас я нямат за нищо. Аспиратор на макс, всички врати прозорци затворени (за да не мирише :bchug: !). После вика, че не дърпал аспиратора нещо.
- Времената, в които се готви по 3 пъти дневно отминаха, поне в големите градове. Често тая кухня я види една вечеря днес, я няма и толкова. Да затриеш цяло помещение в този случай е много непрактично.
- Съседите, с преустроените им кухни, личните им виждания къде да е вързан аспиратора, и тн. Бях убеден, че това е само в старите блокове, обаче се оказа невярно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2023, 18:24

Кви аспиратори, на 90%, че да не казвам 100 от новото строителство така са направени, че или нищо не дърпа или комшията като готви и ти мирише или от твоя или в банята.

Нашия добре, че е програмист и има пари да не готви често, та мирише само на трева.

Иначе, ние явно сме семейство от 70-те, готви се поне 3 пъти на ден и често се ползват 2 или дори понякога 3 котлона едновременно (по повод, дето имаше една чужденка за какво плотовете са с по 4 котлона).
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 19 Авг 2023, 18:33

bum_bum, зависи дали жена ти работи нещо. В моето обкръжение тези, които се завъртат достатъчно вкъщи за да готвят повече от веднъж са с малки бебета. Останалите, вкл. и моята, просто няма кога да готвят през деня.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2023, 18:55

bum_bum написа:Кви аспиратори, на 90%, че да не казвам 100 от новото строителство така са направени, че или нищо не дърпа или комшията като готви и ти мирише или от твоя или в банята.

Нашия добре, че е програмист и има пари да не готви често, та мирише само на трева.

Иначе, ние явно сме семейство от 70-те, готви се поне 3 пъти на ден и често се ползват 2 или дори понякога 3 котлона едновременно (по повод, дето имаше една чужденка за какво плотовете са с по 4 котлона).

Ами аз има "ажурни тераси" и газово барбекю (не от тия за 200лв) и котлона гледам да не се ползва много. Знам че ядеш по 5кг месо, 15кг свинска сланина, 50 яйца и тн, но да речем 99% от хората не го правят и пак са здрави ... поне 5% от тях :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2023, 19:52

Се ми е тая кой колко и какво яде и дали и колко е здрав. Не искам да обръщам темата натам. Исках само да кажа, че кухните се ползват понякога. На къщата, която като гледам как вървят нещата едва ли някога ще достроя кухнята е точно 12 метра. :mhihi: Имаме много познати, които ядат само или поне основно вкъщи също.

Но за ерген или хора, които не обичат да готвят наистина е много изгубено паразитно пространство.

vixx написа:bum_bum, зависи дали жена ти работи нещо.

Работи и често е по 12, 14, 16 часа на крак. Но всеки ден готвим и ходим на фитнес така както ядем, спим и т.н. Въпрос на виждане, нагласа, желание и т.н. ама това са други теми, няма смисъл тук да ги дъвчем.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2023, 22:30

В къща е съвсем различно, но (поне в моята къща) има 25-30кв "трапезария" което е кухня и хол и отделно още едни 30-40кв само хол . Това в апартамента под 250кв няма как да го направиш, защото ако е 150кв, ще се отделят първо 3 спални ,после 40кв хол с кухня и след това...няма да остане за място къде да се търкаляш и излежаваш, без да мирише на манджа (скара).
Масовите жилища са 80-100кв.м и там може да се отдели само някаква кутийка (подобно на класиката със соц жилищата) където нито може да сложиш нормална кухня, нито да се обособят проходни пространства.
Извинявам се, ако това е оф топик, но горе-долу обяснява защо НИКОЙ вече не обособява кухня в апартамент. И понеже работата ми вече е свързана с обзавеждане и интериори, ми е писнало да слушам опорки на хора живеещи на 100км от София или в стари жилища. Нищо лично към никой, живи и здрави , кой както юу е кеф да си готви :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 20 Авг 2023, 18:24

Е що 3 спални?
1 спалня 15 м2
2 спално детска 25 м2
Хол 30 м2
Кухня 20 м2
2 бани по 10 м2 20
Мокро помещение 10м2
Коридири 15 м2
Дотук са 135 м2 има още 15 за още една спалня или по големи бани, дрешник.
аз лично харесвам големи кухни, ма наистина големи. Да събират поне 10 уреда наредени и включени плюс маса за работа.
и големи бани също харесвам. Голем хол не харесвам за сметка на това и тия 30м2 бих ги направил 20 дневна и 10 кабинет. Ма с малко компромис 150м2 са екстра.
Ма чисти де. Иначе и 200 няма да откажа.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 20 Авг 2023, 19:16

Като човек дето има 3 бани в къщата, баня повече от 5-6 м2 е напълно безсмислена :lol:
Мокро помещение 10 м2? Ти вътре с кой ще се гониш?
Смали ги тия безмислено големи помещения и вкарай нещо смислено като дрешник.

Другото е,че детската е 25м2, а хола ти е 30м2 - звучи безумно, стаята в която спиш е почти толкова голяма колкото тази в която прекарваш много по голяма част от времето ти докато си буден.

Коридорите са най тъпото пространство, колкото по малко толкова по добре, без коридори не може, но някой архитекти се справят много добре да имаш минимално малко коридори.

При мен първото нещо което ми оправи архитекта на това което бях чертал е коридорите, и ги направи много по добре от мен, ама то нали това им е работата :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 20 Авг 2023, 19:20

Имам 150кв мезонет, с кухня и трапезария 30кв, хол 30кв и малка баня около 10кв и антре на първия етаж, 3 спални, едната ~20, 2 по поне 15 и по-голяма баня, около 15 на втория.

Подобно разположение ми е къщата, но на три етажа и с 4 спални.

Мен кухнята ми е най-важната стая във всеки имот и имам някакви санитарни минимуми и стандарти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 20 Авг 2023, 19:23

Живееш далечко от София, нали?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 20 Авг 2023, 19:26

DigitalExile , спалнята 25м2 е за две деца и да учат там, не само да спят. Спално детска айде.
Затова е по-голяма.
Бани казах, че харесвам големи, ма така съм ги написал де. Ми ако искам вана, ами ако искам саунЯ. Не обичам тесни бани, даже тия са малки :))
Еми мокро помешение, килер. То не е само пералня и сушилня. Ми имаш прахосмукачки , подочистачки, парочистачки, обувки можеш да си държиш некакви, и квото се сетиш там още. Треа има място да си ги държиш.
Иначе това всичко е за къща...за апартамент избор немаш - каквото е - такова.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 20 Авг 2023, 19:28

по добре 2 стай по 13 м2 за двете деца и да са отедлно, отколкото една 25м2, сауни и ванички в мазето.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата