Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
Re: Мотористите във форума!
slatanic написа:Тия ги разправяй на баба ми.600 кила са си 600 кила.
Ще издам една форумна тайна. Моторът е близо 10 пъти по-тежък от собственика си. Днес се замислих за това. Представих си го alx за момент на мотора и веднага все едно аз да седна на предния капак на ЗИЛ ... Същата работа.
Може да е надебелял с годините...ти кога ходи на трип към него...мина време...а той е дрът...и вече може да е и дебел...

slatanic написа:Жив да те ожали човек...![]()
Тия машини такива цени обадиха във стандартният си босс вариант вече,че нямат пипане...от простосмъртни по Европата...
с здраве да си го караш още много луни...
.. аз ако ти кажа само частите по двигателя (дето сам съм го събирал и сглобявал) колко пари струват лошо ще ти стане... 540 кубика строукер с 8к оборота червена линия.. всичко ковано - готов за бууст и нитро... на теория може да е около 1700 коня. реално в момента е чисто атмосферен и на мотоциклетното дино го макс-на на 3500 оборота- 450 коня на задната гума. колко е реално, никой не знае. предполагам песимистично е около 750 на гумата - около 1000 на вала- имам много големи загуби в автоматичната трансмисия която е модифицирана тракторна трансмисия и дори с два радиатора едвам се държи ... тая цифра съм я измислил щото джетовете на карбуратора са за толкова и а/ф съотношението при 7500-8000 оборота е 13:1 което значи, че всико е правилно оразмерено...
повер- сега ша са обиждаме ли? 87 кила съм

Последна промяна alx на 11 Авг 2023, 22:20, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Нищо не продавам, само размишлявам за момента. Аз дето се вика нямам и 1 км зад гърба си с книжка за да се точа на по-голям мотор. Сигурно просто ще си назобам дюка с еку, филтър и генерация и ще си го търкалям. Поръчах си ергономична седалка и търся от къде да поръчам FuelX-a.bum_bum написа:Не бързай да продаваш дюка като вземеш МТ-то, че като го видиш как не завива като ктм-а не се знае кой ще продадеш
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
Spit-Fire написа:Нищо не продавам, само размишлявам за момента. Аз дето се вика нямам и 1 км зад гърба си с книжка за да се точа на по-голям мотор. Сигурно просто ще си назобам дюка с еку, филтър и генерация и ще си го търкалям. Поръчах си ергономична седалка и търся от къде да поръчам FuelX-a.bum_bum написа:Не бързай да продаваш дюка като вземеш МТ-то, че като го видиш как не завива като ктм-а не се знае кой ще продадеш
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
всеки мотор от 90те насам дето е над 250 кубика е над възможностните на 5/6 от ездачите. така, че не го мисли. научи се хубаво (защитно и агресивно според ситуацията) да караш и в един момент сам ще усетиш като си за по-мощен мотор. до тогава- лъскавата страна на мотора далече от асфалта и много (усмихнати) километри да навъртиш...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
slatanic написа:Може да е надебелял с годините...ти кога ходи на трип към него...мина време...а той е дрът...и вече може да е и дебел...![]()
Не е. Той е по-кльощаф и по-висок от мен. Знам, кой размер дънки носи

По темата. Завиждам на колегите, дето карат мотори. Моята книжка изгоря и надали ще я подновя. А тук ме е страх да карам. Шофьорите са ужасни. Отделно застраховките са в небесата за шест месеца сезон.
alx написа:повер- сега ша са обиждаме ли? 87 кила съм
Не вярвам

barabqga написа:ей сега ще те надуши, по начина на падане на сенките, влагата по стенитеalx написа:BMW_POWER написа:Отивам за пуканки
Хиена- сийрджия си ми ти
някой нетипичен инструмент от Бостън ерията, как си клекнал да снимаш и хоп ;Д
Има доста интересни неща в гаража. Нищо, че е разхвърляно. Не ми е за първи път. Веднъж му намерих шублера преди години, защото го беше захвърлил на един дръвник

Имам я снимката

BMW_POWER написа:
По темата. Завиждам на колегите, дето карат мотори. Моята книжка изгоря и надали ще я подновя. А тук ме е страх да карам. Шофьорите са ужасни. Отделно застраховките са в небесата за шест месеца сезон.
Не мога да си представя живота с толкова къс мото сезон. Иначе природата ви супер много ме грабва, трябва да се разходя някое лято.
BMW_POWER написа:Има доста интересни неща в гаража. Нищо, че е разхвърляно. Не ми е за първи път. Веднъж му намерих шублера преди години, защото го беше захвърлил на един дръвник![]()
Имам я снимкатаА и тази я запазих, защото има гадния навик да трие.
Много е разхвърлян тоя гараж, едва ли е неговия.

И аз направих малко лежерно преходче по крайбрежието с едно приятелче.
В едно мото сервизче по средата на нищото мернахме нещо интересно -
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
enigma написа:BMW_POWER написа:
Не мога да си представя живота с толкова къс мото сезон. Иначе природата ви супер много ме грабва, трябва да се разходя някое лято.BMW_POWER написа:Има доста интересни неща в гаража. Нищо, че е разхвърляно. Не ми е за първи път. Веднъж му намерих шублера преди години, защото го беше захвърлил на един дръвник![]()
Имам я снимкатаА и тази я запазих, защото има гадния навик да трие.
Много е разхвърлян тоя гараж, едва ли е неговия.А Бос Хоса го беше показал във форума преди много години...
Човек с годините се променя. Аз също съм много разхвърлян, но имам идея, кое къде ми е. Жената има гадния навик да навира всичко в найлонови пликчета и да го прибира в мазето. И после се започва едно търсене ...
Имам приятелче от Мотозоната. Един от хората, с които се гордея, че се познавам. Носител на Оскар за ефекти още далечната 2013г. Луд моторджия. Ето го хлапето на Ямахата му преди 10 години. Тази моторетка сега е с български номера и е в София. Ако го познавате, поздравете го от мое име.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Днес ми донесоха новите ангренажни ремъци за мотора! Ще си ги сменя през някоя облачна неделя Септември месец... Купих си ги от Германия! Тук нали сме богаташи и съответно и цените са за такива
... Е, ще си останат без моята лепта в 'процеса им на забогатяване' ...

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Как стоят нещата с регистрация на мотор нов внос? Има ли същите неща като при колите - еко такси и т.н и долу горе какви разходи стъпва цялото удоволствие?

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Някой нямаше ли да ходи на event-a на Хеламото на Серес?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
drifty написа:Как стоят нещата с регистрация на мотор нов внос? Има ли същите неща, като при колите - еко такси и т.н и долу горе какви разходи стъпва цялото удоволствие?
Няма еко-такса! В общия случай е около 40-45лв без гражданската. 20лв за талона и още толкова за табелата. Иначе са 6-7 документа май, с които отиваш в КАТ.
Ex: 96' BMW318ti

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Откакто съм взел бмвто (ф650гс) мрънкам, че ми е висока седалката и едвам стъпвам на пръсти.
Седалката е сменяна, Wunderlich някаква комфортна се води и наистина е по-висока и се бях наканил да я сменям със заводска, която е ниска... Но се оказа и че окачването ми е натегнато почти на макс като за двама пътника и багаж и затова ми идва висок мотора.
Оправих настройката и сега нещата си дойдоха на мястото. Но пак бих си взел една по-ниска седалка ако излезе на добра цена да си ги сменям. С по-ниската мисля, че по-малко ще ме "бие" вятъра с по-висока скорост.
А за "офроуд" какъв тип седалка е по-подходяща според вас? Защото на мен ми е логично да е по-подходяща ниската седалка - хем по-нисък център на тежестта, хем по-лесно можеш да подложиш крак ако залитне на някъде мотора. Но пък има Дакар версия на моя мотор, която е за по-тежък терен и тя върви в комплект с по-висока седалка от стандартната. Защо?
Седалката е сменяна, Wunderlich някаква комфортна се води и наистина е по-висока и се бях наканил да я сменям със заводска, която е ниска... Но се оказа и че окачването ми е натегнато почти на макс като за двама пътника и багаж и затова ми идва висок мотора.

Оправих настройката и сега нещата си дойдоха на мястото. Но пак бих си взел една по-ниска седалка ако излезе на добра цена да си ги сменям. С по-ниската мисля, че по-малко ще ме "бие" вятъра с по-висока скорост.
А за "офроуд" какъв тип седалка е по-подходяща според вас? Защото на мен ми е логично да е по-подходяща ниската седалка - хем по-нисък център на тежестта, хем по-лесно можеш да подложиш крак ако залитне на някъде мотора. Но пък има Дакар версия на моя мотор, която е за по-тежък терен и тя върви в комплект с по-висока седалка от стандартната. Защо?
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
nero_ написа:Phil написа:Някой нямаше ли да ходи на event-a на Хеламото на Серес?
Аз
Екстра, значи може да пием по бира там