Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Мотористите във форума!

Мнение от BMW_POWER » 11 Авг 2023, 22:13

slatanic написа:Тия ги разправяй на баба ми.600 кила са си 600 кила.

Ще издам една форумна тайна. Моторът е близо 10 пъти по-тежък от собственика си. Днес се замислих за това. Представих си го alx за момент на мотора и веднага все едно аз да седна на предния капак на ЗИЛ ... Същата работа.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 11 Авг 2023, 22:14

Може да е надебелял с годините...ти кога ходи на трип към него...мина време...а той е дрът...и вече може да е и дебел... :ok: :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Авг 2023, 22:16

slatanic написа:Жив да те ожали човек... :ok:
Тия машини такива цени обадиха във стандартният си босс вариант вече,че нямат пипане...от простосмъртни по Европата...
с здраве да си го караш още много луни...

.. аз ако ти кажа само частите по двигателя (дето сам съм го събирал и сглобявал) колко пари струват лошо ще ти стане... 540 кубика строукер с 8к оборота червена линия.. всичко ковано - готов за бууст и нитро... на теория може да е около 1700 коня. реално в момента е чисто атмосферен и на мотоциклетното дино го макс-на на 3500 оборота- 450 коня на задната гума. колко е реално, никой не знае. предполагам песимистично е около 750 на гумата - около 1000 на вала- имам много големи загуби в автоматичната трансмисия която е модифицирана тракторна трансмисия и дори с два радиатора едвам се държи ... тая цифра съм я измислил щото джетовете на карбуратора са за толкова и а/ф съотношението при 7500-8000 оборота е 13:1 което значи, че всико е правилно оразмерено...

повер- сега ша са обиждаме ли? 87 кила съм :ok:
Последна промяна alx на 11 Авг 2023, 22:20, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 11 Авг 2023, 22:18

bum_bum написа:Не бързай да продаваш дюка като вземеш МТ-то, че като го видиш как не завива като ктм-а не се знае кой ще продадеш :mhihi:
Нищо не продавам, само размишлявам за момента. Аз дето се вика нямам и 1 км зад гърба си с книжка за да се точа на по-голям мотор. Сигурно просто ще си назобам дюка с еку, филтър и генерация и ще си го търкалям. Поръчах си ергономична седалка и търся от къде да поръчам FuelX-a.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Авг 2023, 22:26

Spit-Fire написа:
bum_bum написа:Не бързай да продаваш дюка като вземеш МТ-то, че като го видиш как не завива като ктм-а не се знае кой ще продадеш :mhihi:
Нищо не продавам, само размишлявам за момента. Аз дето се вика нямам и 1 км зад гърба си с книжка за да се точа на по-голям мотор. Сигурно просто ще си назобам дюка с еку, филтър и генерация и ще си го търкалям. Поръчах си ергономична седалка и търся от къде да поръчам FuelX-a.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

всеки мотор от 90те насам дето е над 250 кубика е над възможностните на 5/6 от ездачите. така, че не го мисли. научи се хубаво (защитно и агресивно според ситуацията) да караш и в един момент сам ще усетиш като си за по-мощен мотор. до тогава- лъскавата страна на мотора далече от асфалта и много (усмихнати) километри да навъртиш...
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Авг 2023, 22:32

slatanic написа:Може да е надебелял с годините...ти кога ходи на трип към него...мина време...а той е дрът...и вече може да е и дебел... :ok: :mhihi:

Не е. Той е по-кльощаф и по-висок от мен. Знам, кой размер дънки носи :smoke: :idea: Трип ходих при Киро Бавареца. Точно преди четири години. Сега ми излизат спомени във фейса. Към Бостън трябваше да идем миналия уйкент, ама нещо финансово се затруднихме. Хванахме се да изплатим колата за шест месеца, не за пет години. 9.5% лихва ...

По темата. Завиждам на колегите, дето карат мотори. Моята книжка изгоря и надали ще я подновя. А тук ме е страх да карам. Шофьорите са ужасни. Отделно застраховките са в небесата за шест месеца сезон.

alx написа:повер- сега ша са обиждаме ли? 87 кила съм :ok:

Не вярвам :idea: Носиш дънки два размера по-малки по широчина и два размера по-дълги крачоли от мен. А аз съм около 92кг, сложи ги 205 от твоите.

barabqga написа:
alx написа:
BMW_POWER написа:Отивам за пуканки :OT:

Хиена- сийрджия си ми ти :mhihi:
ей сега ще те надуши, по начина на падане на сенките, влагата по стените
някой нетипичен инструмент от Бостън ерията, как си клекнал да снимаш и хоп ;Д

Има доста интересни неща в гаража. Нищо, че е разхвърляно. Не ми е за първи път. Веднъж му намерих шублера преди години, защото го беше захвърлил на един дръвник :mrgreen:

Имам я снимката :OT: А и тази я запазих, защото има гадния навик да трие.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Авг 2023, 3:19

BMW_POWER написа:
По темата. Завиждам на колегите, дето карат мотори. Моята книжка изгоря и надали ще я подновя. А тук ме е страх да карам. Шофьорите са ужасни. Отделно застраховките са в небесата за шест месеца сезон.

Не мога да си представя живота с толкова къс мото сезон. Иначе природата ви супер много ме грабва, трябва да се разходя някое лято.

BMW_POWER написа:Има доста интересни неща в гаража. Нищо, че е разхвърляно. Не ми е за първи път. Веднъж му намерих шублера преди години, защото го беше захвърлил на един дръвник :mrgreen:

Много е разхвърлян тоя гараж, едва ли е неговия. :D А Бос Хоса го беше показал във форума преди много години...

И аз направих малко лежерно преходче по крайбрежието с едно приятелче.

route.png

moto1.png

В едно мото сервизче по средата на нищото мернахме нещо интересно -

moto2.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Авг 2023, 3:56

enigma написа:
BMW_POWER написа:

Не мога да си представя живота с толкова къс мото сезон. Иначе природата ви супер много ме грабва, трябва да се разходя някое лято.

BMW_POWER написа:Има доста интересни неща в гаража. Нищо, че е разхвърляно. Не ми е за първи път. Веднъж му намерих шублера преди години, защото го беше захвърлил на един дръвник :mrgreen:

Много е разхвърлян тоя гараж, едва ли е неговия. :D А Бос Хоса го беше показал във форума преди много години...

Човек с годините се променя. Аз също съм много разхвърлян, но имам идея, кое къде ми е. Жената има гадния навик да навира всичко в найлонови пликчета и да го прибира в мазето. И после се започва едно търсене ...

Имам приятелче от Мотозоната. Един от хората, с които се гордея, че се познавам. Носител на Оскар за ефекти още далечната 2013г. Луд моторджия. Ето го хлапето на Ямахата му преди 10 години. Тази моторетка сега е с български номера и е в София. Ако го познавате, поздравете го от мое име.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Авг 2023, 22:45

Днес ми донесоха новите ангренажни ремъци за мотора! Ще си ги сменя през някоя облачна неделя Септември месец... Купих си ги от Германия! Тук нали сме богаташи и съответно и цените са за такива :mhihi: :mhihi: ... Е, ще си останат без моята лепта в 'процеса им на забогатяване' ...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 16 Авг 2023, 11:06

Как стоят нещата с регистрация на мотор нов внос? Има ли същите неща като при колите - еко такси и т.н и долу горе какви разходи стъпва цялото удоволствие?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 16 Авг 2023, 11:40

Някой нямаше ли да ходи на event-a на Хеламото на Серес?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 16 Авг 2023, 11:53

Phil написа:Някой нямаше ли да ходи на event-a на Хеламото на Серес?

Аз

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 16 Авг 2023, 12:22

drifty написа:Как стоят нещата с регистрация на мотор нов внос? Има ли същите неща, като при колите - еко такси и т.н и долу горе какви разходи стъпва цялото удоволствие?

Няма еко-такса! В общия случай е около 40-45лв без гражданската. 20лв за талона и още толкова за табелата. Иначе са 6-7 документа май, с които отиваш в КАТ.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 16 Авг 2023, 13:54

Откакто съм взел бмвто (ф650гс) мрънкам, че ми е висока седалката и едвам стъпвам на пръсти.
Седалката е сменяна, Wunderlich някаква комфортна се води и наистина е по-висока и се бях наканил да я сменям със заводска, която е ниска... Но се оказа и че окачването ми е натегнато почти на макс като за двама пътника и багаж и затова ми идва висок мотора. :lol:
Оправих настройката и сега нещата си дойдоха на мястото. Но пак бих си взел една по-ниска седалка ако излезе на добра цена да си ги сменям. С по-ниската мисля, че по-малко ще ме "бие" вятъра с по-висока скорост.

А за "офроуд" какъв тип седалка е по-подходяща според вас? Защото на мен ми е логично да е по-подходяща ниската седалка - хем по-нисък център на тежестта, хем по-лесно можеш да подложиш крак ако залитне на някъде мотора. Но пък има Дакар версия на моя мотор, която е за по-тежък терен и тя върви в комплект с по-висока седалка от стандартната. Защо?

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 16 Авг 2023, 14:56

nero_ написа:
Phil написа:Някой нямаше ли да ходи на event-a на Хеламото на Серес?

Аз

Екстра, значи може да пием по бира там :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата