Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Обличаш кожен скафандър с всякакви пластмаси по тебе, слагаш каска върху цялата си глава, а навън 25-30-35.. градуса. Задръстване, всеки надул климатика. Редно ли е да чакаш с всички или може и да се добуташ до най-отпред и ако си внимателен да не удариш никого, ако не правиш кисели физиономии, благодариш и дадеш газ като си отпред, за да не бавиш леките коли и да има смисъл всичко това? Вярно е, че има много луди и злобни хора и от двете страни, но не всички са такива. Аз израстнах с мотори и допреди няколко години бях позанемарил карането, но човек качи ли се на мотора, просто никога не му се слиза. Баща ми е известен шампион на България от 60-те години и сега на 80 още кара и когато се опитвам да го спра, започва да плаче като малко дете и иска да умира без мотора си. Не слагайте всички под общ знаменател, всеки неразумен си намира майстора рано или късно. Качете се на Ямаха WR450 и покарайте в планината, качете се на някое ретро или някоя R6-ца и покарайте по подбалканския или дори в София, сигурен съм че ще забравите и М-ки и всичко.
Безразсъдството се показа оня ден с моториста, който загина и остави неродено дете и вдовица.
Безразсъдството се показа оня ден с моториста, който загина и остави неродено дете и вдовица.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Пропуснах да поясня (надявайки се да става ясно от самия пост), че визирам случаите когато мотористите карат в насрещното СРЕЩУ мен при двойна непрекъсната. Също така поясних, че винаги се старая да им отворя място да минат в трафика
Извънградско рядко се случва да ме изпреварват, освен в случаите когато някой прави някаква тъпотия да изпреварва на забранено място без видимост както случая с Вояджера дето споменах преди няколко дни

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Рядко ми се е случвало май мотор да изпреварва срещу мен. Даже като се замисля не се сещам за подобен случай.
Но виж кола да започне да изпреварва като аз съм и в насрещното с мотора за това лято два пъти.
И пак два пъти- един преди месец някъде и един миналата година джип да изпреварва автобус, а аз насреща с колелото се спускам с 50-60+
И двата пъти минах на косъм от лошо падане. От месец април до сега имам точно 3450км с мотора. Абсолютно ама абсолютно на всяко излизане има кола, която ми отнема предимството. Дали ще излезе от пресечка, дали ще ми влезе в лентата без да ме е видял, дали ще почне да изпреварва без да си погледне в обледалото, че и аз изпреварвам. Ако си сложа една камера преживелиците на декстуара ще са песен просто..
Със скутера за 10 000км в София- един при разрешен завой само на ляво реши да завива на дясно. Аз съм си спрял и тоя направо тръгна да се качва върху мен. На паркинга в мола, една си катери нагоре през рампата за слизане. Съответно аз правя там ляв завой и няма видимост от колоната и челарка. Друга решава да мине рязко в дясно и направо върху мен. Че после тръгна и да бяга.
Ама не рева по цял ден- колите тва, колите онова.
Никой не е тръгнал зорлем да става донор или да мре по пътя. Аз лично обикалям да си върша работата, а е и по-бързо и евтино. Две деца имам в нас и не искам някой кретен да ги остави без баща.
Гледам, че много хора се оплакват че не им благодаряли мотористите като ги пуснат. Използвам случая да благодаря на всички. В трафика няма как, лявата ръка е на полу съединител. Дясната на газта и спирачката. С хоята още не съм се научил "мерси" да казвам.
Но виж кола да започне да изпреварва като аз съм и в насрещното с мотора за това лято два пъти.
И пак два пъти- един преди месец някъде и един миналата година джип да изпреварва автобус, а аз насреща с колелото се спускам с 50-60+

Със скутера за 10 000км в София- един при разрешен завой само на ляво реши да завива на дясно. Аз съм си спрял и тоя направо тръгна да се качва върху мен. На паркинга в мола, една си катери нагоре през рампата за слизане. Съответно аз правя там ляв завой и няма видимост от колоната и челарка. Друга решава да мине рязко в дясно и направо върху мен. Че после тръгна и да бяга.

Ама не рева по цял ден- колите тва, колите онова.
Никой не е тръгнал зорлем да става донор или да мре по пътя. Аз лично обикалям да си върша работата, а е и по-бързо и евтино. Две деца имам в нас и не искам някой кретен да ги остави без баща.
Гледам, че много хора се оплакват че не им благодаряли мотористите като ги пуснат. Използвам случая да благодаря на всички. В трафика няма как, лявата ръка е на полу съединител. Дясната на газта и спирачката. С хоята още не съм се научил "мерси" да казвам.

- sixstraight
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 M5 20 JAHRE
- Мечтае да кара: E34 520 на метан
Щом не можеш с ръцете и др. работи е редно да слезеш и да се поклониш след като са разместили шахматната дъска и са се наредили като хората на светофар 

Всички пътища водят към НАДИН 

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:С хоята още не съм се научил "мерси" да казвам.
Ще помахаш с дупара

На мен пък понякога ми благодарят мотористите и не виждам проблем да минават най-отпред. Попринцип си оставям равномерно място де.
Даже не виждам как може да се говори по темата... В сравнение с колите, които предреждат цяла колона и после влизат във вратата на някой човек са направо нищо.
Но ми се случи скоро да съм в лявата лента на околовръстното със скорост малко над ограничението. Отзад идва позасилен мотор, виждам го навреме, цъкам си мигача и минавам в дясно. Той все пак ме изпревари от най-дясната.
Даже не виждам как може да се говори по темата... В сравнение с колите, които предреждат цяла колона и после влизат във вратата на някой човек са направо нищо.
Но ми се случи скоро да съм в лявата лента на околовръстното със скорост малко над ограничението. Отзад идва позасилен мотор, виждам го навреме, цъкам си мигача и минавам в дясно. Той все пак ме изпревари от най-дясната.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Все си мисля, че за да бъдат забелязвани мотористите в града, е достатъчно единствено да карат със скорост в ограниченията, предвид по-малките размери на моторите.
Просто като излизаш от малка пряка в града , не очакваш да дойде каквото и да е със 80-100км/ч. Извън града това се подразбира и затова подобни инциденти са по-рядко срещани.
Просто като излизаш от малка пряка в града , не очакваш да дойде каквото и да е със 80-100км/ч. Извън града това се подразбира и затова подобни инциденти са по-рядко срещани.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Ето за 4 мин почти всичко от оная тема какво ни дразни...
П.С: Преди Бум-бум да ме почне, да си кажа:
Знам, че тоя първия не е от София и се е объркал, те маркировката и указателните знаци са само за софиянци
Също знам, че тоя моториста има страхотна преценка, въобще най-добрите карачи са и той отдавна е предвидил къде да застане и кога точно да мине
Убеден съм, че тоя третия я жена му ражда, я нещо я боли и бърза за болница.
П.С: Преди Бум-бум да ме почне, да си кажа:
Знам, че тоя първия не е от София и се е объркал, те маркировката и указателните знаци са само за софиянци
Също знам, че тоя моториста има страхотна преценка, въобще най-добрите карачи са и той отдавна е предвидил къде да застане и кога точно да мине
Убеден съм, че тоя третия я жена му ражда, я нещо я боли и бърза за болница.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
https://youtu.be/No7v2ps6ukI баш по темата. И да пазим мотористите. Не че и тоя в колата е безкрайно тъп
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Абе момчета, като толкова се дразните ,как минаваме и спираме най-отпред на светофарите, слезте и вие от колите си и се качете на мотори/скутери.
Голяма злоба има в някой от вас
Голяма злоба има в някой от вас

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:Просто като излизаш от малка пряка в града , не очакваш да дойде каквото и да е със 80-100км/ч. .
Всъщност много по-често се случва да идва кола с тази скорост. Но просто не го забелязваш и не му обръщаш голямо внимание, защото там ситуация няма. Колата спира, завива и намалява по-лесно. Моторът е по-труден за управление и резки маневри та за това стават сакатлъците. Отделно пък, че колата и маймун да сложиш вътре все някак ще я управлява. Докато за мотора си иска малко от малко поне умение. (Преди месец два един съсед в комплекса около 10 минути седя на един баир и не може да го качи и не може

Проблемът не е, че не те виждат с мотора. Проблемът е, че не те отбелязват. Случва се човек на кръстовището да ме погледне и после направо тръгва. Все едно ме няма. Не знам.. нещо в мозъка ли пречи на някои хора да регистрират двуколесното като МПС..?

Бъдете сигурни, че на ден много ама много повече коли превишават скоростта в града, отколкото мотори. Много повече коли застават в грешната лента. Много повече коли минават на червено. Просто мотор е нарицателно като БМВ за гамен и нарушител.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Е че те са си нарушители всичките , по дефолт . Аз съм стар моторджия но вече не ме кефи да бъда тотална щета при най малкото ПТП затова не карам повече от 10 години .
Това с мотора и автомобил от пряката съм го гледал като пешеходец отстрани - булеварда чист няма почти никакво движение , един старец с опел излиза от пряката и си спира на стопа оглежда се чинно и бавно потетля . Да ама в тоя момент когато е още на стопа от долу се чува едно от тия нарицателните с избушено гърне как се набира и резултата беше директно във лявата врата на опела . Човека просто се насра вътре щото мотора се появи със бясна скорост . А водача на двуколесното прелетя над колата и 30-40 метра натам остана на асфалта но явно не бе летален изхода . Аз лично съм претърпявал подобна катастрофа със 120 км - директно спиране в преграда и полет с търкаляне към 60 метра като се отървах само със счупена ръка и разкъсан мускул на бедрото . Така че не ми обяснявайте как колите били виновни , мотора си е абсолютно рисково МПС и който не го е разбрал плаща рано или късно със живота или здравето си . С мотора си има начин как да паднеш дори с 30км и да си останеш на място или инвалид завинаги .
Това с мотора и автомобил от пряката съм го гледал като пешеходец отстрани - булеварда чист няма почти никакво движение , един старец с опел излиза от пряката и си спира на стопа оглежда се чинно и бавно потетля . Да ама в тоя момент когато е още на стопа от долу се чува едно от тия нарицателните с избушено гърне как се набира и резултата беше директно във лявата врата на опела . Човека просто се насра вътре щото мотора се появи със бясна скорост . А водача на двуколесното прелетя над колата и 30-40 метра натам остана на асфалта но явно не бе летален изхода . Аз лично съм претърпявал подобна катастрофа със 120 км - директно спиране в преграда и полет с търкаляне към 60 метра като се отървах само със счупена ръка и разкъсан мускул на бедрото . Така че не ми обяснявайте как колите били виновни , мотора си е абсолютно рисково МПС и който не го е разбрал плаща рано или късно със живота или здравето си . С мотора си има начин как да паднеш дори с 30км и да си останеш на място или инвалид завинаги .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Не знам, що мотористите трябват да киснат в задръстването, та и нЕкой да се реди зад тях. Баси киселите селски кифли, 'дето го "пререждали" мотористите, та и се дразнели даже...
Аз пък, ум'рЕм да им късам нервите на тия, дето им пречат мотористите
Бързо побесняват, все кибритлиичета са

Аз пък, ум'рЕм да им късам нервите на тия, дето им пречат мотористите

Ubi dubium, ibi libertas
По въпроса с пререждането на светофара ми е все тая, стига обаче да е възможно! Като започнат да се форсират, да бибиткат и да вдигат ръце ала що си спрял така бе, все едно си им длъжен тогава вече се дразня. А понякога наглостта е вече неземна - в опита си да мине между колите един бастун щеше да счупи огледалото на една кола, след това залитна и се подпря на нея и започна да псува шофьора и да му ръкомаха...
Колкото за кампанията "пазете моториста" всяка година, скромното ми мнение е, че когато си се качил на двуколесно и си толкова уязвим, именно ТИ си човека, който трябва да се пази и да внимава. Това, че си се качил на нещо, което ускорява до 100 за под 4 секунди и е с максимална скорост на суперкар не значи, че тея 2 неща трябва постоянно да ги тестваш - едното в града, другото извън. За близо 40 000км на магистрала тракия и струма и 10 000 по други пътища, съм се изпреварил един единствен мотор! От там насетне щом се движиш с едно 40 до 130км/ч над ограничението отговорността си е абсолютно твоя.
Колкото за кампанията "пазете моториста" всяка година, скромното ми мнение е, че когато си се качил на двуколесно и си толкова уязвим, именно ТИ си човека, който трябва да се пази и да внимава. Това, че си се качил на нещо, което ускорява до 100 за под 4 секунди и е с максимална скорост на суперкар не значи, че тея 2 неща трябва постоянно да ги тестваш - едното в града, другото извън. За близо 40 000км на магистрала тракия и струма и 10 000 по други пътища, съм се изпреварил един единствен мотор! От там насетне щом се движиш с едно 40 до 130км/ч над ограничението отговорността си е абсолютно твоя.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:Е че те са си нарушители всичките , по дефолт
Защо? Около 1400-1500 катастрофи стават годишно поради отнето предимство. Колко от тях са с мотоциклет? 50, 60, 100..? Дори при всичките случаи мотористът да е виновен пак излиза, че 99% от нарушителите са с автомобили.
Същото като да си с БМВ. Виновен или невинен щом се спомене вида на превозносто средство- ууу, той е карал с 200, донор, луд..