Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Мордехай » 24 Юни 2017, 22:41

Обличаш кожен скафандър с всякакви пластмаси по тебе, слагаш каска върху цялата си глава, а навън 25-30-35.. градуса. Задръстване, всеки надул климатика. Редно ли е да чакаш с всички или може и да се добуташ до най-отпред и ако си внимателен да не удариш никого, ако не правиш кисели физиономии, благодариш и дадеш газ като си отпред, за да не бавиш леките коли и да има смисъл всичко това? Вярно е, че има много луди и злобни хора и от двете страни, но не всички са такива. Аз израстнах с мотори и допреди няколко години бях позанемарил карането, но човек качи ли се на мотора, просто никога не му се слиза. Баща ми е известен шампион на България от 60-те години и сега на 80 още кара и когато се опитвам да го спра, започва да плаче като малко дете и иска да умира без мотора си. Не слагайте всички под общ знаменател, всеки неразумен си намира майстора рано или късно. Качете се на Ямаха WR450 и покарайте в планината, качете се на някое ретро или някоя R6-ца и покарайте по подбалканския или дори в София, сигурен съм че ще забравите и М-ки и всичко.
Безразсъдството се показа оня ден с моториста, който загина и остави неродено дете и вдовица.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Юни 2017, 22:43

Пропуснах да поясня (надявайки се да става ясно от самия пост), че визирам случаите когато мотористите карат в насрещното СРЕЩУ мен при двойна непрекъсната. Също така поясних, че винаги се старая да им отворя място да минат в трафика :yes: Извънградско рядко се случва да ме изпреварват, освен в случаите когато някой прави някаква тъпотия да изпреварва на забранено място без видимост както случая с Вояджера дето споменах преди няколко дни
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Юни 2017, 23:08

Рядко ми се е случвало май мотор да изпреварва срещу мен. Даже като се замисля не се сещам за подобен случай.

Но виж кола да започне да изпреварва като аз съм и в насрещното с мотора за това лято два пъти.

И пак два пъти- един преди месец някъде и един миналата година джип да изпреварва автобус, а аз насреща с колелото се спускам с 50-60+ :shock: И двата пъти минах на косъм от лошо падане. От месец април до сега имам точно 3450км с мотора. Абсолютно ама абсолютно на всяко излизане има кола, която ми отнема предимството. Дали ще излезе от пресечка, дали ще ми влезе в лентата без да ме е видял, дали ще почне да изпреварва без да си погледне в обледалото, че и аз изпреварвам. Ако си сложа една камера преживелиците на декстуара ще са песен просто..

Със скутера за 10 000км в София- един при разрешен завой само на ляво реши да завива на дясно. Аз съм си спрял и тоя направо тръгна да се качва върху мен. На паркинга в мола, една си катери нагоре през рампата за слизане. Съответно аз правя там ляв завой и няма видимост от колоната и челарка. Друга решава да мине рязко в дясно и направо върху мен. Че после тръгна и да бяга. :kuku:

Ама не рева по цял ден- колите тва, колите онова.

Никой не е тръгнал зорлем да става донор или да мре по пътя. Аз лично обикалям да си върша работата, а е и по-бързо и евтино. Две деца имам в нас и не искам някой кретен да ги остави без баща.

Гледам, че много хора се оплакват че не им благодаряли мотористите като ги пуснат. Използвам случая да благодаря на всички. В трафика няма как, лявата ръка е на полу съединител. Дясната на газта и спирачката. С хоята още не съм се научил "мерси" да казвам. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 24 Юни 2017, 23:17

Щом не можеш с ръцете и др. работи е редно да слезеш и да се поклониш след като са разместили шахматната дъска и са се наредили като хората на светофар :D
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 24 Юни 2017, 23:26

bum_bum написа:С хоята още не съм се научил "мерси" да казвам. :mhihi:

Ще помахаш с дупара :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 24 Юни 2017, 23:34

На мен пък понякога ми благодарят мотористите и не виждам проблем да минават най-отпред. Попринцип си оставям равномерно място де.
Даже не виждам как може да се говори по темата... В сравнение с колите, които предреждат цяла колона и после влизат във вратата на някой човек са направо нищо.
Но ми се случи скоро да съм в лявата лента на околовръстното със скорост малко над ограничението. Отзад идва позасилен мотор, виждам го навреме, цъкам си мигача и минавам в дясно. Той все пак ме изпревари от най-дясната. :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Юни 2017, 4:52

Все си мисля, че за да бъдат забелязвани мотористите в града, е достатъчно единствено да карат със скорост в ограниченията, предвид по-малките размери на моторите.
Просто като излизаш от малка пряка в града , не очакваш да дойде каквото и да е със 80-100км/ч. Извън града това се подразбира и затова подобни инциденти са по-рядко срещани.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 25 Юни 2017, 7:38

Ето за 4 мин почти всичко от оная тема какво ни дразни...

П.С: Преди Бум-бум да ме почне, да си кажа:
Знам, че тоя първия не е от София и се е объркал, те маркировката и указателните знаци са само за софиянци
Също знам, че тоя моториста има страхотна преценка, въобще най-добрите карачи са и той отдавна е предвидил къде да застане и кога точно да мине
Убеден съм, че тоя третия я жена му ражда, я нещо я боли и бърза за болница.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 25 Юни 2017, 9:16

https://youtu.be/No7v2ps6ukI баш по темата. И да пазим мотористите. Не че и тоя в колата е безкрайно тъп

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 25 Юни 2017, 9:56

Абе момчета, като толкова се дразните ,как минаваме и спираме най-отпред на светофарите, слезте и вие от колите си и се качете на мотори/скутери.
Голяма злоба има в някой от вас :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Юни 2017, 10:57

cod-cdbp написа:Просто като излизаш от малка пряка в града , не очакваш да дойде каквото и да е със 80-100км/ч. .

Всъщност много по-често се случва да идва кола с тази скорост. Но просто не го забелязваш и не му обръщаш голямо внимание, защото там ситуация няма. Колата спира, завива и намалява по-лесно. Моторът е по-труден за управление и резки маневри та за това стават сакатлъците. Отделно пък, че колата и маймун да сложиш вътре все някак ще я управлява. Докато за мотора си иска малко от малко поне умение. (Преди месец два един съсед в комплекса около 10 минути седя на един баир и не може да го качи и не може :shock: :mhihi: ).

Проблемът не е, че не те виждат с мотора. Проблемът е, че не те отбелязват. Случва се човек на кръстовището да ме погледне и после направо тръгва. Все едно ме няма. Не знам.. нещо в мозъка ли пречи на някои хора да регистрират двуколесното като МПС..? :dunno: При такива обикновено спирам на следващия светофар и с нормален глас, тон и интонация провеждам кратка разяснителна кампания. 100% от жените се извиняват. 80% от мъжете ми казват да си ева майката.

Бъдете сигурни, че на ден много ама много повече коли превишават скоростта в града, отколкото мотори. Много повече коли застават в грешната лента. Много повече коли минават на червено. Просто мотор е нарицателно като БМВ за гамен и нарушител.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Юни 2017, 15:43

Е че те са си нарушители всичките , по дефолт . Аз съм стар моторджия но вече не ме кефи да бъда тотална щета при най малкото ПТП затова не карам повече от 10 години .
Това с мотора и автомобил от пряката съм го гледал като пешеходец отстрани - булеварда чист няма почти никакво движение , един старец с опел излиза от пряката и си спира на стопа оглежда се чинно и бавно потетля . Да ама в тоя момент когато е още на стопа от долу се чува едно от тия нарицателните с избушено гърне как се набира и резултата беше директно във лявата врата на опела . Човека просто се насра вътре щото мотора се появи със бясна скорост . А водача на двуколесното прелетя над колата и 30-40 метра натам остана на асфалта но явно не бе летален изхода . Аз лично съм претърпявал подобна катастрофа със 120 км - директно спиране в преграда и полет с търкаляне към 60 метра като се отървах само със счупена ръка и разкъсан мускул на бедрото . Така че не ми обяснявайте как колите били виновни , мотора си е абсолютно рисково МПС и който не го е разбрал плаща рано или късно със живота или здравето си . С мотора си има начин как да паднеш дори с 30км и да си останеш на място или инвалид завинаги .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 25 Юни 2017, 16:53

Не знам, що мотористите трябват да киснат в задръстването, та и нЕкой да се реди зад тях. Баси киселите селски кифли, 'дето го "пререждали" мотористите, та и се дразнели даже...
Аз пък, ум'рЕм да им късам нервите на тия, дето им пречат мотористите :mrgreen: Бързо побесняват, все кибритлиичета са :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 25 Юни 2017, 17:51

По въпроса с пререждането на светофара ми е все тая, стига обаче да е възможно! Като започнат да се форсират, да бибиткат и да вдигат ръце ала що си спрял така бе, все едно си им длъжен тогава вече се дразня. А понякога наглостта е вече неземна - в опита си да мине между колите един бастун щеше да счупи огледалото на една кола, след това залитна и се подпря на нея и започна да псува шофьора и да му ръкомаха...

Колкото за кампанията "пазете моториста" всяка година, скромното ми мнение е, че когато си се качил на двуколесно и си толкова уязвим, именно ТИ си човека, който трябва да се пази и да внимава. Това, че си се качил на нещо, което ускорява до 100 за под 4 секунди и е с максимална скорост на суперкар не значи, че тея 2 неща трябва постоянно да ги тестваш - едното в града, другото извън. За близо 40 000км на магистрала тракия и струма и 10 000 по други пътища, съм се изпреварил един единствен мотор! От там насетне щом се движиш с едно 40 до 130км/ч над ограничението отговорността си е абсолютно твоя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Юни 2017, 18:07

Jordana написа:Е че те са си нарушители всичките , по дефолт

Защо? Около 1400-1500 катастрофи стават годишно поради отнето предимство. Колко от тях са с мотоциклет? 50, 60, 100..? Дори при всичките случаи мотористът да е виновен пак излиза, че 99% от нарушителите са с автомобили.

Същото като да си с БМВ. Виновен или невинен щом се спомене вида на превозносто средство- ууу, той е карал с 200, донор, луд.. :kuku:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата