Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
ентусиаст
Аватар

Re: Мотористите във форума!

Мнение от slatanic » 10 Авг 2023, 20:25

Я сега дайте един сайт да си избера читави мото ботушки тип здрав чопърист. :ok:
Ходих,гледах тук там,гледах по сайтовете...ми не стават...
И парите им не стават и те не стават...
А и аз съм внук на обущар.Скапана обувка трудно можеш да ме накараш да си купя...та давайте направление от къде и как.
Не се търси вариант бота.
Такива имам и карам с тях.
Иска ми се нещо по-високо и сигурно.
И да са като за нежно 45-6 номер краче...което е обаче е дясно и дългичко. :mhihi:
Жокер икон с едни катарами на тях 5 броя,че им забравих модела са ми добре на дължина,но са за дебели крака...пък моите не са... :dunno:
Та предложете някой модел може да подбера нещо...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 11 Авг 2023, 6:54

Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 11 Авг 2023, 12:24

Пуу мина изпита, полигона без грешка и 0 наказателни в града. Само не разбрах кога мога да ходя да подавам документи :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 11 Авг 2023, 12:57

обикновенно няколко дена след изпита.
Честито и добре дошъл при големите. :D
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 11 Авг 2023, 13:13

Имаше ли нужда от рушвети?
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 11 Авг 2023, 13:39

drifty написа:Имаше ли нужда от рушвети?

Ами не защото самия ни инструктор каза, че не иска да ги храни и няма да ни помага.

Като цяло бяхме 6 човека за А и 1 момче за А2. Още първия маняк не тръгна добре на първото упражнение та си беше за късане ама го съжалиха явно. За жалост момченцето за А2 падна на упражнението с пасажер и го скъсаха. В града първото момче мина с 3 наказателни точки щото не знам и аз що реши да се престрои в най-дясна от 3 ленти преди кръговото на Лидл в Тракия, за който е от Пловдив, и то върху непрекъсната линия. Скъсаха 2-рото момче за А щото се престрои в дясно пред летящ с 60-70 джип и дори и оня с джипа да е в грешка си било предпоставка за ПТП. Аз бях 3-ти и минах с 0 наказателни точки (поне така ми се видя на таблета, дето сега те карат да се подпишеш).

Уф днес трябва да поръчвам явно протекторите за екипировката, че се чудя между SAS-TEC и d3o, че другата седмица да почвам да карам.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 11 Авг 2023, 13:44

Според мен вторник ще може да подадеш документи - та имаш шанс петък да е готов документа и да караш.
Докато не го вземеш от гише, не им излиза че имаш ако те спрат, проверено лично. Нищо че е готова. :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 11 Авг 2023, 13:50

Верно ли, аз разбрах, че им излиза категорията и реално мога да карам още от подаване на документи с пиниза, че ако ме спрат се правя на забравил документите у нас :mhihi:

Иначе на теб не ти давам акъл ама според мен не го продавай мотора, особено за късите пари дето му искаш. Завий го някъде с найлон и ако догодина ти се докара, вади го, ако не ти е минало продавай го наистина и така. Според мен ще ти се докара, просто инвестирай в и използвай екипировката винаги а до магазина, ако е наблизо - пеша и така. Но ти си знаеш най-добре. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 11 Авг 2023, 14:32

drifty написа:Имаше ли нужда от рушвети?

Eдин приятел ми каза ( :lol: ) че сутринта преди да почне изпита, инструктора събира по 20лв от всеки кандидатите, после ги оставя в джоба на вратата на колата с която се провежда изпита, там изпитващия ги намира случайно и си купува кафе с тях, за да се разсъни и да е бодър на изпита. :mhihi:

Иначе и аз си взех всичко от първия път, в понеделник пуснах документи за книжка, бърза поръчка, следващата седмица ще мина по някое време да проверя дали е готова.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 11 Авг 2023, 14:39

Честито и на двамата, хиляди безаварийни и с умната :mhihi:
Ultimate Riding Machine

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 11 Авг 2023, 14:57

Spit-Fire написа:Верно ли, аз разбрах, че им излиза категорията и реално мога да карам още от подаване на документи с пиниза, че ако ме спрат се правя на забравил документите у нас :mhihi:

Иначе на теб не ти давам акъл ама според мен не го продавай мотора, особено за късите пари дето му искаш. Завий го някъде с найлон и ако догодина ти се докара, вади го, ако не ти е минало продавай го наистина и така. Според мен ще ти се докара, просто инвестирай в и използвай екипировката винаги а до магазина, ако е наблизо - пеша и така. Но ти си знаеш най-добре. :yes:

На 2 патрулки в различни градове пробвах, че ми беше много мерак и излиза че нямам А категория като ме проверят, та не рискувай.

Иначе екипировка имам, ако само бях сложил обувките, нищо ама абсолютно нищо нямаше да ми има ,но.... нищо де ще се оправя.
За мотор Бум ме убеди допълнително. Прав е че голям тежък мотор без абс и други системи изобщо не е подходящ за новобранец като мен, и не прощава дори прости грешки.
Та ако някой ден отново реша да се кача на мотор ще е нещо от последните години, малко кубици, леко и с всевъзможни системи :mhihi: ,
даже ще си взема айрбег честно. :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 11 Авг 2023, 15:02

Що се смееш, аз зимата ще поръчам един Helite Turtle, бал съм го, ич ми не пука кой ще ми се смее. Даже и сега бих ама с тея покупки на мотор, друга екипировка, морето идва... и няма от къде да ги изакам 6-700 еврака и за жилетка.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Авг 2023, 15:46

Говорете си- аз оня ден смених маслото на дзверо - сменям го всеки 4000км и установих на следващия ден, че мотора определено е женски- беше ми родил моторче - явно от радост за новото масло и грижата :ok:

За изпитите- в Щатите са абсолютно неадекватни- изкарваш теорията и можеш да караш сам, през деня и без пилон. След това като надобрееш малко отиваш на полигон и там те карат да направиш 2 осмици примерно и два завоя във всяка посока бавно и толкоз. Аз млад и надъхан първия ми мотор беше 93 зх11д… отивам на полигон- изпитващия ме гледа с недоумение- “това ли ти е мотора за теста?” Аз- ми да…. Той- колко време оцеля на него преди да дойдеш за изпита? Аз - ми 4 месеца - примерно… той - “дай си документите- мина изпита”…

И така… Господ ме е пазил…
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна alx на 11 Авг 2023, 15:54, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Авг 2023, 15:53

Отивам за пуканки :OT:

master of the force
Аватар