Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)
еми не знам, няма шкембе
но когато тялото ти се обажда, че те боли логично нещо не е наред
при мен странното е, ако не направа хубав стречинг почва да ме боли здравото коляно, а на другото са му правили 2 пъти артроскопия не гъква, дори и без загряване
това за нвд-то не го разбрах, но съм 90кг, 1.90 и на око имам 7-8кг надолу до плочки, ако имаш идеи как да се изчистя по-бързо, помагай

при мен странното е, ако не направа хубав стречинг почва да ме боли здравото коляно, а на другото са му правили 2 пъти артроскопия не гъква, дори и без загряване
това за нвд-то не го разбрах, но съм 90кг, 1.90 и на око имам 7-8кг надолу до плочки, ако имаш идеи как да се изчистя по-бързо, помагай

Последна промяна acer на 15 Юни 2011, 14:03, променена общо 4 пъти
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
По-повод съветите на доктори мога да споделя и моя опит. Понеже имам хронична дискова херния, доцент от Св. Наум в София, изрично ми забрани да ходя на фитнес !!! Не каза прави такива и такива упражнения, ами направо забрана генерална.
Подвуомих се още тогава, и особенно след като ми каза, трябва да носиш КОЛАН да ти крепи гръбначните прешлени прави и да не се притиска нерва пак .... тоя доцент как може да ме съветва да си атрофирам мускулите на кръста от 27 годишна възраст, когато имам шанс да градя мускулна маса и да се подобря само с упражнения над дадени мускулни групи.
Не реагирах никак на съвета и забраната му, понеже имам елементарно възпитание, но за мен е срамно доценти, доктори и професори, да живеят с остарели стереотипи и да не поемат нова информация от заобикалящия ги свят. За мен всеки съвет от някой си др. доц. проф. и т.н. подлежи на съмнение вече.
Сега си тренирам 3 пъти в седмицата определени упражнения и се чувствам чудесно БЕЗ колани които да ми крепят кръста.
Не бягам а ползвам кростренажор за кардио по 30 минути преди всяка тренировка рано сутрин на гладно - 7:30
Подвуомих се още тогава, и особенно след като ми каза, трябва да носиш КОЛАН да ти крепи гръбначните прешлени прави и да не се притиска нерва пак .... тоя доцент как може да ме съветва да си атрофирам мускулите на кръста от 27 годишна възраст, когато имам шанс да градя мускулна маса и да се подобря само с упражнения над дадени мускулни групи.
Не реагирах никак на съвета и забраната му, понеже имам елементарно възпитание, но за мен е срамно доценти, доктори и професори, да живеят с остарели стереотипи и да не поемат нова информация от заобикалящия ги свят. За мен всеки съвет от някой си др. доц. проф. и т.н. подлежи на съмнение вече.
Сега си тренирам 3 пъти в седмицата определени упражнения и се чувствам чудесно БЕЗ колани които да ми крепят кръста.
Не бягам а ползвам кростренажор за кардио по 30 минути преди всяка тренировка рано сутрин на гладно - 7:30
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
acer написа: 90кг, 1.90 и на око имам 7-8кг надолу до плочки
още един който иска да има "яки" коремни мускули с 3*см ръка/крак
И какво ще стане като изкараш плочките на 80кг ???
Едва ли ще ти се радват на "здравото" тяло, по скоро ще ти викат "сух", "щека" и т.н
Като си облечен няма да си личи, че изобщо си влизал в залата. Ама твоя си работа де щом са ти фикс идея прави ги

е мазен гъс да не е по-добре? http://img829.imageshack.us/img829/8443/unledzt.jpg
като се изчистя ще почна да тренирам и за маса

като се изчистя ще почна да тренирам и за маса
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв

Абе нали имаше неква тема и беше писал, че си манекенче, кво стана

Фитнеса е начин на живот, т.е. през цялото време изглеждаш достатъчно добре. Иначе половината време сваляш, че да чистиш, а другата половина качваш, че да заякваш и накрая винаги си или мазен или кльощав. 80% от трениращите са така и като го питаш кво става.. "ае бате чистя са и до 2 месеца ще съм супер" или "малко отслабнах ама ще кача".
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.

Иначе за качването и свалянето bum_bum е прав аз варирам между 87/90кг зимата и 68/72 лятото и никога не изглеждам както ми се иска!
И при професионалистите гледам има такова течение преди качваха зверски Ли Приест в офсеазон съм гледал филмчета е толкова дебел че не прилича на себе си, сега всички се държат сравнително чисти през цялата година, но все си мисля че това е заради гостпозингите и снимките за писания както и рекламите на спонсорите им!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Ами те изкарват повече пари от списанията, рекламирането на добавки и гостпозингите отколкото състезанията
В едно списание бях чел че културист има ли го на корицата на някое списание вече е милионер

В едно списание бях чел че културист има ли го на корицата на някое списание вече е милионер

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ние не сме професионалисти, нито сме им на генетиката, нито на тренировките, нито на добавките, нито на яденето, нито на химията. Защо изобщо да ги гледаме те какво правят?
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Хубаво е да гледаме от тях какво правят Ама не и какво рекалмират!
Наскоро си говорих с Добри Делев и ми каза, че всичко в добавките е реклама! единствено от тях ползва бцаа и глутамин
всичко друго е в месото зеленчуците и ядките.
А бодибилдарите в основен период изглеждат мазни заради водата не заради мазнини
Друго което каза Добри за корема и плочките е, че прави само преса и "молитва" и всичко останало е в кардиото сутрин и в правилната диета (мин. 5 хранения с по възмоьност различно месо всяко но и само конско пак става яица зеленчуци, ябалки преди ядене за да покачат инсулина и т.н. )
Но при бодибилдарите има и нещо което им даржи нисък кортизола и много други фактори за които не се говори в темата ..
Наскоро си говорих с Добри Делев и ми каза, че всичко в добавките е реклама! единствено от тях ползва бцаа и глутамин
всичко друго е в месото зеленчуците и ядките.
А бодибилдарите в основен период изглеждат мазни заради водата не заради мазнини

Друго което каза Добри за корема и плочките е, че прави само преса и "молитва" и всичко останало е в кардиото сутрин и в правилната диета (мин. 5 хранения с по възмоьност различно месо всяко но и само конско пак става яица зеленчуци, ябалки преди ядене за да покачат инсулина и т.н. )
Но при бодибилдарите има и нещо което им даржи нисък кортизола и много други фактори за които не се говори в темата ..
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Zaho написа: ябалки преди ядене за да покачат инсулина и т.н. .
...бах аз се отказвам да пиша в тая тема. Като искате да се прайте сами на дроб сърми то никак не може да се помогне.
E то няма как да стане, 'секи чака да му кажат "правилната" тренировка и хранене и след 1 месец да е 8% мазнини кляка с 2х собственото си тегло.
In Ban We Trust!
bum_bum написа::shock: предупреждавай, че ми влезе в кривото гърло чаят..
Абе нали имаше неква тема и беше писал, че си манекенче, кво стана![]()
Фитнеса е начин на живот, т.е. през цялото време изглеждаш достатъчно добре. Иначе половината време сваляш, че да чистиш, а другата половина качваш, че да заякваш и накрая винаги си или мазен или кльощав. 80% от трениращите са така и като го питаш кво става.. "ае бате чистя са и до 2 месеца ще съм супер" или "малко отслабнах ама ще кача".
то тва ми е слабото, преди 60 дена бях 101кг

Той Добри на кви химий е не можеш да му хванеш спатийте. Отделно точно той беше казал, че като бил на 1 място на състезанието организирано от Джей Кътлър като застанал до него да дава интервю разликата между двамата не била космическа или фрапираща. Гледах интервюто и мога да кажа, че на Джей ръката му беше колкото гърба на Добри
Те състезателите все казват правя много кардио по-малко преси диети миети, ама нали ги гледам в залата ми. Кардиото е за пред репортерите, в съблекалнята се дупчат яко и изобщо не тичат, не въртят, не плуват абе никво кардио. Диета, химия, добавки и зверски тренировки. Даже сега се сещам за Иван Йорданов. Ами тоя пич имаше толкова здрава преса, че се виждаше през дебел пуловер!!!! През тънка блузка му се гледаха вените на корема, а ядеше мазни дюнери и баници докато другите се лишаваха и мн внимават какво ядат. Така, че тея яж това яж онова не пий това пий онова е много относително. За всеки си е строго индивидуално.
Към ейсъра: ми братле то не става за закуска макдоналдс, за обяд същото, за вечеря дюнери и после да искаш да запазиш някакъв мускул. Ами то го няма тоя мускул. Ти в някои от последните ти мнения писа, че било за предпочитане да сваляш без фитнес или ако е с фитнес с много много леки тежести, успех ти пожелавам с правенето на добра физика !! Ай, че мн се отплеснах....

Към ейсъра: ми братле то не става за закуска макдоналдс, за обяд същото, за вечеря дюнери и после да искаш да запазиш някакъв мускул. Ами то го няма тоя мускул. Ти в някои от последните ти мнения писа, че било за предпочитане да сваляш без фитнес или ако е с фитнес с много много леки тежести, успех ти пожелавам с правенето на добра физика !! Ай, че мн се отплеснах....

Това със свалянето и качването винаги ми е било супер досадно
Винаги съм правил балансирани тренировки в съотношение 1 базово + 2/3 оформящи упражнения за всяка група, като базовите упражнения са едни и същи от зората на този спорт, а оформящите са хиляди и постоянно измислят нови и нови.
Също и балансирано хранене, без да си налагам някакви супер ограничения или пък да се тъпча и наливам като агупски девер.
Толкова са прости нещата, не знам защо трябва да ги правим сложни?

Винаги съм правил балансирани тренировки в съотношение 1 базово + 2/3 оформящи упражнения за всяка група, като базовите упражнения са едни и същи от зората на този спорт, а оформящите са хиляди и постоянно измислят нови и нови.
Също и балансирано хранене, без да си налагам някакви супер ограничения или пък да се тъпча и наливам като агупски девер.
Толкова са прости нещата, не знам защо трябва да ги правим сложни?
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
kulov написа:Толкова са прости нещата, не знам защо трябва да ги правим сложни?
Защото българина не само, че го мързи. Но и умее само да се оплаква, вместо да направи крачка да промени нещата!
Във всяко едно отношение сме така..
Поздрави!