Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Мотористите във форума!

Мнение от ildivvy » 02 Авг 2023, 18:59

Ивански, не ти е страшна травмата! Щом няма счупено и разместено идеален си! Да, боли! На стъпалото са сумати костички (над 20 по спомени) и все някоя е спукана или натъртена. Ще мине... Как точно падна? Беше под наклон върху нафтата, опита се да спреш или? Такива 'неща' се преминават изправен и без газ/спирачка! По възможност ги избягваш, както и маркировката, лайна от животни, каквито и да е 'съмнителни неща' по пътя и т.н. Карал си бавно - защо не можа да направиш маневра или нещо друго, за да се избегне инцидента? Въпроса е да се извлече поуката от случая, не го пиша с лоши чувства или назидателно! Това е, което ни учи... Не бързай с продажбата! Нека отмине малко време и ще го мислиш пак...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 02 Авг 2023, 19:13

ildivvy написа:Ивански, не ти е страшна травмата! Щом няма счупено и разместено идеален си! Да, боли! На стъпалото са сумати костички (над 20 по спомени) и все някоя е спукана или натъртена. Ще мине... Как точно падна? Беше под наклон върху нафтата, опита се да спреш или? Такива 'неща' се преминават изправен и без газ/спирачка! По възможност ги избягваш, както и маркировката, лайна от животни, каквито и да е 'съмнителни неща' по пътя и т.н. Карал си бавно - защо не можа да направиш маневра или нещо друго, за да се избегне инцидента? Въпроса е да се извлече поуката от случая, не го пиша с лоши чувства или назидателно! Това е, което ни учи... Не бързай с продажбата! Нека отмине малко време и ще го мислиш пак...

Имаше кола в другото платно, а колата пред мен намали рязко , понеже видя водата и нафтата ( баси съвпадението) и аз съответно имах избор да намаля рязко или да го ударя.
Не не за мотора твърдо съм решил приключих(ако някой го иска да свирка, отварям мобиле, виждам колко е най евтиния свалям 1к и го пускам другата седмица или по другата когато мога да ходя малко по безболезнено), това са поражения с 10-20 км в час, ако бях с 60 не ми се мисли ......
Както при самолетните катастрофи и тук са редица неща, ако бях спазвал повече дистанция, ако се бях екипирал както трябва, ако изобщо не бях излезнал до магазина, ако бях запалил опела/алфата или бях решил да се разходя просто ..... майната му толкова съм облекчен че не е счупен че като прочетох за пироните колко време иска да се оправи човек, лошо ми стана понеже съм прекалено активен всеки ден правя нещо ( + почти 2 часа в фитнеса ) и просто ми става лошо като си представя какво можеше да стане... от едното нищо баси.

A и скапаните полицаи дойдоха защото викнаха линейка хората, и се държаха толкова грубо че ако не ме болеше толкова щях да почна да ги псувам, аз куцам държат ме да ида до колата " Чакай къде го вкарвате в колата , да си даде документите първо къде е тръгнал така " , викам "няма да избягам обещавам дишай, или да седна ей тука на пътя да си извадя документите " :censored:

В същото време да е жив и здрав колегата с мотора който спря веднага(оказа се че е ескорт в София с мотор на политици и президента ) вдигна ми мотора, помогна ми да се изправя и да седна настрани, разчисти всичко, абе наистина добре че беше пича.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 02 Авг 2023, 19:54

Виждаш ли, ти почти си направил анализ, какви са били 'грешките', които са довели до инцидента! Без да се сърдиш, но си е леко 'новобранска' работа, макар, че никой не е застрахован! Освен това, по принцип, скоростта, с която се удряме в предмети е това, което причинява травматизма, но тя не винаги е показател! Т.е. ако това е при 15км/ч, то при 60 не е задължително да са 4 пъти по-големи! Може просто да станеш, да се изтупаш и да се чудиш какво е станало! Както и да се натрошиш целия с 20км/ч при челен удар, примерно! Колегата от работата падна с колелото при спускане от Батак към Пещера... Пясък... Удря се в мантинелата и пада от другата и страна... Счупена ключица, спукани ребра и нараняване на белия дроб (няколко дена с дренаж). Спортистче е... Ще се оправи и пак продължава! Пиша ти го, защото си личи, че си се стреснал и си още под възбуда... Нормално е! Няма страшно... Нека мине малко време и тогава мисли, какво ще правиш! Ако все пак решиш да 'разчистваш', имам интерес към стойките, които купи от колегата... Може да мислим и за мотора за някой познат..., но нека е след 2 седмици, примерно!

П.П. Колегите Мотористи не са като нормалните хора! Сам си го забелязал вече... Пиша ги с главна буква, за да се отличат от кафе-карачите по пътищата...

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 02 Авг 2023, 21:22

Spit-Fire написа:Честно казано усещам как работата отива на спор а не са ми такива намеренията. Може би всичко опира до човек и до колко му се отдава нещо, склонност към рискове и т.н. Да чукам на дърво, аз имам без инцидент над 10-15К километра с различни по големина и мощност тротинетки (и такава като на емили тротинетката, да) и около 4К километра на електрическия "мотор". Даже от както го продадох преди няма и месец веднага взех тротинетка-заместител и и направих над 500 км. вече.

Но аз съм си насраняк (или както казва Майкъл Джордан в едно интервю - "defensive rider/driver") и винаги карам супер насрано.

И все пак за да отговоря на въпроса - тротинетката можеш да си я караш и по тротоара (разумно) с разумна скорост и нито се налага да си трошиш мотора за до 1 км. разстояния, нито се налага да се чудиш да се екипираш ли или не. Един вид движиш се малко по-бързо от пеш и където има възможност си и даваш газ. Поне за мен е революционен начин за придвижване на кратки разстояния и аз лично от както стъпиха на пазара кажи-речи винаги си държа и една тротинетка в нас.

Прав си, до човек е. Аз на такова нещо като тротинетка бих се чувствал в пъти по-застрашен, от колкото на мотоциклет. Особено ако е от тия малките, с гуми от детска количка. Не знам как е в Пловдив, но тук по тротоарите тая тротинетка през повечето време ще трябва да я нося, за да не се пребия в някоя плочка. Иначе не споря за практичността на тия машини, но масовката от хора, които ги карат, е тотал щета. Тук ги няма, щото евтините не могат да се справят с баирите, но във Варна редовно искам да съборя някого, бахти олигофрените ги карат, фучат с 30-40км/ч из между хората. Няма законова рамка, а за мен голяма част от тия тротинетки са си чисти МПС-та и следва да се карат от правоспособни водачи. Да не говорим, че повечето са напълно невидими вечер, нямат светлини, изкачат от всякъде и т.н.

Напълно разбирам практичността, но определено не мога да се съглася с теорията, ще са много по безопасни.

Съгласен съм и с всичко, което колегата ildivvy е написал, Ивански. Дай си малко време, премисли нещата, пък после направи каквото сметнеш за редно :). Честно казано и аз се замислих за бенвето, макар че ще ми станат много играчките..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 03 Авг 2023, 4:52

Някой да има конкретно мнение/опит с Motolife с. Бистрица? Просто това което търся го няма другаде. Назад има мнение "не се занимавай" и това е...Заглеждам едни моторетки там и се каня да ида да ги видя. Поне на снимки изглеждат добре. То това "не се занимавай" важи за 95% от търговците ама понякога се налага.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 03 Авг 2023, 6:21

Предполагам, че мнението е било моето...? Мога да понапиша и повечко, но просто няма нужда! Това напълно 'описва' нещата с тях! Сега, ако само там има това, което търсиш, знаеш какво да му гледаш и можеш да го прецениш както трябва на място - отивай и действай! Няма какво да ни слушаш...

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 03 Авг 2023, 14:24

Колеги, някой може ли да ми каже каква марка и модел е моторът от снимката
4327DF6E-848F-4B46-9712-B22158E39615.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 03 Авг 2023, 14:33

Benelli BN 302

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 03 Авг 2023, 16:45

Същите наранявания могат да се получат със скейт, колело и тротинетка. Такива наранявания съм виждал от велосипеди че ... пълен ад. Счупени ръце, крака,скули и бруталния охлузвания. Не може да се съди по превозното средство дали е опасно или не. Все пак трябва да сме внимателни с каквото и да било то ... Мен лично ме е страх повече от тротинетка от колкото от мотора. А на скутер даже не сядам :kuku:

Бързо оправяне ! :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 03 Авг 2023, 19:44

Ето едно клипче на един ДОКТОР в областта как се обслужват предни колове: https://www.youtube.com/watch?v=77fyzv5GAEk !

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 06 Авг 2023, 9:28

Oкончателно реших че продавам мотора , най евтиния в мобилето който намерих е тоя
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=tbevtg
Моя има няколко проблема - падна, но беше с не повече от 10км/ч а и краката омекотиха удара :mhihi: та не вярвам да му има нещо, запали си като го сваляха от платформата без проблем и пича си го подкара като го паркира където стои в момента ( където живея)
Километража не работи - имало някво жило трябвало да се смени гледах в нета :dunno:
Сменях разни неща каквито е трябвало, нова гума му взех тази година, нов акумулатор, предни накладки. веригата ми казаха че има много живот, някакъв капак от който течеше масло си взех нов от бмв абе каквото са ми казали съм го сменил, но не е перфектен ( все пак 97' година), черната слюда има малко пукнатина но може да се залепи, абе общо взето трябва да се препипа от някой който разбира повече от мен.
Има куфа като този на снимките и 2 ключа.
Ако някой го иска мисля че 2к е няква разумна цена ако не е кажете :dunno:
Ако някой го иска -> лс, като единственото ми условие е да дойде да си го вземе лично от София, аз повече на това не се качвам, давам и покривалото му с него ....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 07 Авг 2023, 2:56

Една разходка покрай дунава вчера:

Изображение Изображение Изображение

Мотора е доста лесен за каране, балансиран е, със съединителя му се работи лесно и е мек (на учебния ми хорнет беше мнооого твърд, стискаше се със всичка сила). На първа качва страшни нагорнища без да се задъха. Същия път съм го минавал с колелото и на едно място има едно изкачване, което го качвам на първа и не мога да си удържа предницата на колелото, постоянно иска да се вдига. С мотора нямах такъв проблем.
Обаче предната ми гума не е за извън пътя. Гладка е и в кал и трева се пързаля невъобразимо. Разбрах го по трудния начин. :mhihi:

Първо падане:
Изображение
Нищо ми няма нито на мен, нито на мотора. Аз даже не паднах, скочих на крака, а мотора се хлъзна в едни коловози. Видях 300 зора докато успея да го вдигна, хем мотора се пързаляше, хем обувките ми, но накрая успях. :lol:

Ще ви снимам пак при следващата разходка. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 07 Авг 2023, 6:20

Изгледай няколко клипчета как да вдигаш мотора. Вдигането на мотор в 'кърища' има по-различни техники от вдигането му на пътя... Интересно е!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Авг 2023, 23:58

Понякога се мразя заради желанието и опитите да изпипам всичко в детайли..

Главините на колелата на симсоня:
IMG_20230809_214927.jpg

Закарах и калниците, резервоара и капаците при детайлър и нещата станаха доста приятни след това:

IMG_20230805_173049.jpg

Не знам ще доживея ли и да го карам това соц возило, 100 години само "реставрирам".
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 10 Авг 2023, 8:42

лайк
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата