Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Мотористите във форума!
Никой няма да мери с рулетка тези разстояния! Въпроса е да е видимо, че оставяш достатъчна дистанция! В случая с 1м от колите е , за да не се удариш във вратата, ако някой я отвори... По кръстовищата карай по-предвидимо и защитно, ако трябва дори по-бавно - примерно гледай отдалеч да стане ясно какво ще светва, за да не попадаш сам в подобни ситуации или да си бавен, за да спреш веднага!
Едно време беше по-лесно: Караш само на полигона, но имаше много повече елементи (около 20-тина по спомени). Имаш право на една грешка (стъпване, бутане на колче и т.н.). На втората си скъсан! Масово се взимаше изпита от първия път, защото хората бяха подготвени и почти 99% от тях вече бяха карали мотор отдавна
. То, ако имаше нужда при някой, още инструктора го караше да вземе 1-2 часа допълнително, но беше рядка ситуация. Мотора беше ИЖ Планета 2 и ...така!
Едно време беше по-лесно: Караш само на полигона, но имаше много повече елементи (около 20-тина по спомени). Имаш право на една грешка (стъпване, бутане на колче и т.н.). На втората си скъсан! Масово се взимаше изпита от първия път, защото хората бяха подготвени и почти 99% от тях вече бяха карали мотор отдавна

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Не послушах съвета ви.
На снимката е резултата.
500 метра от нас има магазин за месо , “айде бе ще се обличам за 500 метра “ ….
Нафта на пътя.
Сега можеше да се размина само с уплаха …
Слагайте екипировка за 100 метра ако ще да е!!!!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
На снимката е резултата.
500 метра от нас има магазин за месо , “айде бе ще се обличам за 500 метра “ ….
Нафта на пътя.
Сега можеше да се размина само с уплаха …
Слагайте екипировка за 100 метра ако ще да е!!!!!!

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Кофти. Заеби екипировката - вземи си една тротинетка за 200-300 лева и на такива разстояния с нея. Няма смисъл за 500 метра 10 минути да се обличаш и после събличаш.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
И с тротинетката можеш да се подредиш така.
Ивански, някакви други болежки или натъртвания има ли?

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Чакам снимка според травматолога , глезена е счупен на снимката ще се види. Каза ако е счупена - операция.
Приемам съвети за доктори парите и държавата са без значение (Турция /Гърция )
Приемам съвети за доктори парите и държавата са без значение (Турция /Гърция )
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Приятел скоро беше пострадал тежко в глезена при игра на волейбол, но за щастие нямаше счупване при него. Ако искаш мога да питам къде се лекува и да отидеш за второ мнение. Също му бяха казали, че ако има счупване трябва операция
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
drifty написа:И с тротинетката можеш да се подредиш така.
То на теория и пеша да се спънеш може да си счупиш врата. Съвсем друго исках да кажа ма кой разбрал - разбрал.
Аз за операция и т.н. не мога да взема отношение, но имам приятел рехабилитатор и съм ходил в центъра, където работи, та от него знам, че възстановяването след травма на глезена е бая продължително. Ако се стигне до там и не ти е проблем да идваш в Пловдив на рехабилитация пиши да те пратя при него.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Ясно, значи общо взето ако е счупване просто трябва да си избера къде да ме режат.
Ами за рехабилитация имам човек.
Чакам снимките и ако се окаже най лошото почвам да търся касапин , та новото питане е ако познавате такъв добър ще се радвам да споделите
Ами за рехабилитация имам човек.
Чакам снимките и ако се окаже най лошото почвам да търся касапин , та новото питане е ако познавате такъв добър ще се радвам да споделите

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Майка ми миналата зима си счупи крака и ходи на операция в Стара Загора при някакъв много добър доцент ли беше, ако искаш ще я питам, но то там май бил само този и от цяла България ходят при него та предполагам лесно ще го намериш в Гугъл.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Доктора видя снимките на 90 процента е сигирен че не е счупено , ще съм с шина, няма и разместено. Слава Богу! Кълцали са ме , кола ме е бутала , рязали са ми месо без упойка от открита рана и какво ли не но такива притеснения и уплах досега не съм имал.
Продавам мотора , ако някой му трябва да идва да го взима. Не знам почти нищо не му разбирам дали има проблем след падането ( предполагам няма , паднах с не повече от 2/3 километра почти беше спрял ) и километража не му работи, иначе както знаете не разбирам от мотори каквото са ми казвали съм го сменил.
И носете екипировка !!!!!!!!!!!!! винаги !!!!!
Продавам мотора , ако някой му трябва да идва да го взима. Не знам почти нищо не му разбирам дали има проблем след падането ( предполагам няма , паднах с не повече от 2/3 километра почти беше спрял ) и километража не му работи, иначе както знаете не разбирам от мотори каквото са ми казвали съм го сменил.
И носете екипировка !!!!!!!!!!!!! винаги !!!!!

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
За доктори(след ляв чупен глезен, късано сухожилие на същия и раменни връзки) мога с двете ръце да препоръчам Аделин Иванов от Токуда.
Уви, паднал си на десния глезен, иначе можех да ти услужа с моята шина, още си я пазя.
Уви, паднал си на десния глезен, иначе можех да ти услужа с моята шина, още си я пазя.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
empar написа:За доктори(след ляв чупен глезен, късано сухожилие на същия и раменни връзки) мога с двете ръце да препоръчам Аделин Иванов от Токуда.
Шина взех, но така боли че не мога да я сложа ще пробвам след час пак.
Благодаря ако има нужда ще го потърся

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Spit-Fire написа:drifty написа:И с тротинетката можеш да се подредиш така.
То на теория и пеша да се спънеш може да си счупиш врата. Съвсем друго исках да кажа ма кой разбрал - разбрал.
И какво искаше да кажеш? Тротинетките не ми се виждам грам по-безопасни от мотоциклет, дори напротив. Аз със симсонката паднах доста по-тгрубо от колкото паднах с голям мотор в последствие, а симсонката е като тротинетка.. за мой късмет без щети по мен.
Ивански, аз лично бих те посъветвал да запазиш машината. Кофти са такива моменти, но предполагам пак ще ти се докара след време. Надявам се всичко да мине леко с възстановяването!

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Честно казано усещам как работата отива на спор а не са ми такива намеренията. Може би всичко опира до човек и до колко му се отдава нещо, склонност към рискове и т.н. Да чукам на дърво, аз имам без инцидент над 10-15К километра с различни по големина и мощност тротинетки (и такава като на емили тротинетката, да) и около 4К километра на електрическия "мотор". Даже от както го продадох преди няма и месец веднага взех тротинетка-заместител и и направих над 500 км. вече.
Но аз съм си насраняк (или както казва Майкъл Джордан в едно интервю - "defensive rider/driver") и винаги карам супер насрано.
И все пак за да отговоря на въпроса - тротинетката можеш да си я караш и по тротоара (разумно) с разумна скорост и нито се налага да си трошиш мотора за до 1 км. разстояния, нито се налага да се чудиш да се екипираш ли или не. Един вид движиш се малко по-бързо от пеш и където има възможност си и даваш газ. Поне за мен е революционен начин за придвижване на кратки разстояния и аз лично от както стъпиха на пазара кажи-речи винаги си държа и една тротинетка в нас.
Но аз съм си насраняк (или както казва Майкъл Джордан в едно интервю - "defensive rider/driver") и винаги карам супер насрано.
И все пак за да отговоря на въпроса - тротинетката можеш да си я караш и по тротоара (разумно) с разумна скорост и нито се налага да си трошиш мотора за до 1 км. разстояния, нито се налага да се чудиш да се екипираш ли или не. Един вид движиш се малко по-бързо от пеш и където има възможност си и даваш газ. Поне за мен е революционен начин за придвижване на кратки разстояния и аз лично от както стъпиха на пазара кажи-речи винаги си държа и една тротинетка в нас.