Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от Lenco » 24 Окт 2019, 14:09

Чл. 183. ал. 4, т. 5 (доп. – ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) управлява моторно превозно средство с износени или разкъсани гуми или в нарушение на чл. 139,ал. 1,т. 4;
Чл. 139. (1)Движещите се по път япътнипревозни средства трябва да бъдат:
.................
4. (нова –ДВ,бр. 101от 2016г.,всилаот 21.01.2017г.)с гуми, предназначени за зимниусловия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1март.

След толкова мътене, ей тва сътвориха, лятото може на ограничител 1,6 мм (които имат) зимни или летни, а зимата зимни на 1,6 мм или летни на 4 мм.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 24 Окт 2019, 14:09

c04 написа:
Don_Diego написа:Доколкото съм запознат няма изискване за изрично зимни гуми (снежинка и M+S маркировка), искат гуми с над 4мм протектор от 01.11
Това беше начина да се угоди на хората от по-топлите райони където рядко вали сняг

:yes: Точно, няма такова нещо като задължително със зимни гуми.
пс: аз ще си чакам, никъде не ги бързам зимните :mhihi:
Да ама от по-топлите райони не карат ли и в по-студените?

Изпратено от моят motorola one zoom с помощта на Tapatalk
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 24 Окт 2019, 14:33

Лошото е, че някои от тия "по-евтините" гуми при студено и мокро време... стават на шейна... гледах тестове, при които (примерно) Gripmax-а увеличават спирачният път с 20 метра спрямо други алтернативни гуми от среден клас...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 24 Окт 2019, 14:39

Lenco написа:След толкова мътене, ей тва сътвориха, лятото може на ограничител 1,6 мм (които имат) зимни или летни, а зимата зимни на 1,6 мм или летни на 4 мм.

видимо "доста" интелигентни и запознати хора са го мъдрили този закон :bowdown: :bowdown: :bowdown:

БРАВО!!! ДА ЖИВЕЙ!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Окт 2019, 15:14

vicho написа:
Lenco написа:След толкова мътене, ей тва сътвориха, лятото може на ограничител 1,6 мм (които имат) зимни или летни, а зимата зимни на 1,6 мм или летни на 4 мм.

видимо "доста" интелигентни и запознати хора са го мъдрили този закон :bowdown: :bowdown: :bowdown:

БРАВО!!! ДА ЖИВЕЙ!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

бе да ти кажа не са го измислили много лошо. всеки закон които е прост и еднозначен и може потенциално да спести пари на народа за мене е добър закон...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 24 Окт 2019, 16:46

SpeedyMan написа:
c04 написа:
Don_Diego написа:Доколкото съм запознат няма изискване за изрично зимни гуми (снежинка и M+S маркировка), искат гуми с над 4мм протектор от 01.11
Това беше начина да се угоди на хората от по-топлите райони където рядко вали сняг

:yes: Точно, няма такова нещо като задължително със зимни гуми.
пс: аз ще си чакам, никъде не ги бързам зимните :mhihi:
Да ама от по-топлите райони не карат ли и в по-студените?

е всеки си има глава на раменете

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 24 Окт 2019, 17:09

Едва ли. Няма човек, на когото не му се дават пари за зимни гуми и е решил да не ги дава, а му се наложи да качва балкана при зимни условия първо да отиде да смени гумите преди да предприеме пътуването.

Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 24 Окт 2019, 17:19

Лошото е, че всяка година при първия сняг се намират именно такива индивиди закъсали из проходите :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 24 Окт 2019, 21:50

Хората, особено по-възрастните, си знаят тяхното. Баща ми от години отказва да купува летни гуми. Купува само зимни и ги кара целогодишно. Ама рядко и купува. На старата Вектра купи нови гуми 2009та и после пак 2017та (по два броя). Обикновено са и нисък клас - последно купи Росава вече за зафирата. Миналата или по-миналата зима удари с левите гуми остров, та ги разпра. Купи една отпред (Росава пак), отзад изнамери от съседа същата като неговата, но много по износена. Сега на едните завои е окей, на другите есп-то се включва от време на време.

Опитах се да го променя - предложих му да му купя гуми, джанти също, ами отказва ми. Иначе оправданието му е, че няма пари. Може да отдели пари за гуми, а и както казах, неведнъж съм му предлагал да му купя - баща ми е, мисля го, ама не става и това е. После се чуди, защо не желая да му карам колата..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Окт 2019, 22:01

:OT: Има един момент когато хората изперкват и като чуят за нещо ново става страшно - задъхват се, пристъпи, прединфарктни състояния и тн. :mhihi: . Аз съм се видял в чудо с моите родители - отказват всичко ново :kuku:
За 39ката дето им дадох поне нямат думата и държа нещата на ниво :lol: . Най-фрапиращия случай иначе е с баща ми - купих му нови пантофи ДеФонсека, маркови :mhihi: ...3та година не ги пипа :kuku: . Старите му го оставят, той тях - не. Пере си ги редовно и вика екстра са, пък то пантоф от 2 години няма :mhihi: . Така че не обръщай внимание...но за гумите изобщо не го питай за разрешение - отиваш и сменяш, няма как да се дърпа при свършен факт
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 24 Окт 2019, 22:31

drifty написа:.....

Don_Diego написа:.....

Еййй, дано дъщерята чете тая тема, да се сети, че и тя има баща на възраст, че и неговите континентали остаряват.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Окт 2019, 7:01

drifty написа:Хората, особено по-възрастните, си знаят тяхното. Баща ми от години отказва да купува летни гуми. Купува само зимни и ги кара целогодишно. Ама рядко и купува. На старата Вектра купи нови гуми 2009та и после пак 2017та (по два броя). Обикновено са и нисък клас - последно купи Росава вече за зафирата. Миналата или по-миналата зима удари с левите гуми остров, та ги разпра. Купи една отпред (Росава пак), отзад изнамери от съседа същата като неговата, но много по износена. Сега на едните завои е окей, на другите есп-то се включва от време на време.

Опитах се да го променя - предложих му да му купя гуми, джанти също, ами отказва ми. Иначе оправданието му е, че няма пари. Може да отдели пари за гуми, а и както казах, неведнъж съм му предлагал да му купя - баща ми е, мисля го, ама не става и това е. После се чуди, защо не желая да му карам колата..

Още ли не си осъзнал, че на нашите родители, ние трябва да им поддържаме колите... Особено ако са БМВ :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 25 Окт 2019, 14:00

drifty написа:Хората, особено по-възрастните, си знаят тяхното. Баща ми от години отказва да купува летни гуми. Купува само зимни и ги кара целогодишно. Ама рядко и купува. На старата Вектра купи нови гуми 2009та и после пак 2017та (по два броя). Обикновено са и нисък клас - последно купи Росава вече за зафирата. Миналата или по-миналата зима удари с левите гуми остров, та ги разпра. Купи една отпред (Росава пак), отзад изнамери от съседа същата като неговата, но много по износена. Сега на едните завои е окей, на другите есп-то се включва от време на време.

Аз на баща ми му купих направо 4 гуми миналото лято, че искаше да кара със зимните. Цаката е въобще да не ги питаш. Казах му отиваш еди къде си, чакат те 4 гуми, слагат ти ги и си караш, всичко платено, няма хън мън :D в първите няколко минути се дърпаше, гордост, ала бала, ама сега още ми благодари и си ги търкаля, а аз съм си спокоен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 25 Окт 2019, 15:52

Повтарям си питането.
Къв е проблема лятото да си караш със зимни гуми? М? Ама не нещо от типа ЕЖК. Факти, моля.
Тая работа с опечени гуми, станали на кокал, повече се износвали лятото, не е вярна. Доказано по емпиричен път.
Друго ?
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 25 Окт 2019, 16:22

Аз карам понякога със зимни. Няма проблем, когато са стари. Смеската е по-твърда.

Ако са нови има проблем - например няма да можеш да спреш в жегите ако се наложи екстремно спиране.

Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата