Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от dreadx » 17 Май 2016, 21:10

ивчо написа:... Друг някой иска да пресича всичките платна и да прави ляв завой - помагам му с жестове да се включи безопасно !...

.. А ти отговорност към хората, които чакат зад теб, не изпитваш ли? ;)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 17 Май 2016, 21:19

Тамън такива чакам като теб ... Една кола е бре да му се и не види ...
Разход ли ще Ви се качи, нещо Ви дразни като някой мине пред теб ?!
не ти ли идва на акъла, че утре ти ще си на негово място и някой като теб е "бърза" и всички зад теб няма да го пуснат ..
Защото и такъв експеримент съм си правил и тоя дето е чакал да се включи там си и остава ...
И другото любимо - колоната върви и наближава пряка отдясно ! Спира светофара колоната и на някой му проблясва че от таз пряка някой иска да завие .. Пускат го и веднага след него се затваря "дупката", нищо че ще чака на светофара още 40 секунди да речем ... Толкова - един е минал, другите да се еВат ... :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Е това мислене не го разбирам ..
https://goo.gl/maps/GTuu9XWQ1vn
Те ти нагледен пример ... Пежото завива .. .Станало е задръстване и ти си в лявата лента ... Пежото няма видимост на идващите отдясно ..
колко от Вас наистина ще му кажат дали идва някой от негово дясно ! Колко наистина ще се сетят без да се налага да се подсказва ...
Аз ше отоговя, защото всяка Божа вечер от 6 години насам го правя - нулаааааааааааааааааааааааааааааааааа, кръгла нула !!!
На никой не му идва на акъла че ако някой забърше колегата правещ ляв завой, той също ще е пострадал в катастрофата !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 17 Май 2016, 21:44

Колега, цитатът в подписа ти дава отговор на всички въпроси по темата... :mhihi:
Последна промяна fancooler на 17 Май 2016, 21:47, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Май 2016, 21:47

alX3m написа:
steeN написа:Общество, длъжни, колективистки простоии пак...

ХАХАХАХ Точно така! Никаква толерантност на пътя!!! Избийте се за лентата с предимство!!! :bang: :bang: :bang: Вашата пи*ка е по-голяма!!!

Нищо не си разбрал от това, което написах. Обеснявам като за малоумни... Ако човека чака с пуснат ляв мигач бих го пуснал в 90% от времето... но ако даде мигач и се навре, когато не го пускам и още повече след това не се извини или пък да не говорим да ми говори простотии, може да върви по дяволите.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 17 Май 2016, 21:54

колеги, от години карам с видео регистратор и е доста "забавно" на моменти :mhihi: какви ли не случки съм виждал по пътя свързани с коли, мотори, джигити, миндили, куки и т.н. важното е да сме толерантни на пътя и да се пазим взаимно. има полза от това да снимаш, докато караш...

разсеян дядка на магистралата: https://youtu.be/_Vjg_ev6xU8
поредният пешеходец зомби пресичащ неправилно: https://youtu.be/H2VFJmgnIP8
стопаджии наркомани: https://youtu.be/NIXoIW6mn-Y
моторджия/донор - ПАЗИ МОТОРИСТА (а той пази ли се сам?): https://youtu.be/kqemL8eazPY
акция тъмни стъкла или БГ версията на джигита вика ДРЪЖТЕ ДЖИГИТА: https://youtu.be/yNbnHtt07r4

относно засичането по пътищата - за 7 години пътуване Пловдив-София и над 300 000км по отсечката мога да кажа, че съм засичан 348957348957348907534890 пъти. Селяците не могат да схванат идеята, че мигача ИНФОРМИРА, а НЕ ДАВА ПРАВО да засичаш движещия се направо. Да, ако караш по-бързо от разрешеното е по-вероятно да те засекат, но много ме дразни факта, че повечето пъти те виждат много добре, но за да не си убият адската скорост от 109км/ч те засичат понеже доускорението струва 20гр. нафта/30гр.бензин или 5 пръдни газ повече и после няма проблеми. Колега аре да изпреварваме, когато лявата лента е свободна сеш' ли са?! Аз дадох мигач...Логиката им е - що да се прецаквам АЗ като мога да прецакам ДРУГИЯ :ok:
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 17 Май 2016, 22:24

bai_ILIA написа:...

види ми се, че не познаваш Софийските правила за движение по пътищата... :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: м-ка

Мнение от DAF » 17 Май 2016, 22:33

pampo написа:Тоя с БМВто, че е простак е факт, но другия с камерката създаде цялата ситуация. Няма как да видиш, че някой иска да се пристрои, единственото, което трябва да направиш е да си вдигнеш леко педала от газта, а ти вместо това го натискаш до долу само и само да не "пуснеш" тоя от дясно. Доста селско изпълнение, и после го надминава ядно със 120 сигурно. Реално нямаше абсолютно никакъв проблем и при такава ситуация с една запушена лента е съвсем ясно и се подразбира, че колите минават 1 след друга лява-дясна, културата и етикета го изисква.

Колегата ви го е написал на чист разбираем български език.

dextuar написа:А какво пречеше на тоя с БМВ-то просто да спре и да изчака удобен момент да се престрой???

Верно ли го зададе тоя въпрос ?

Mollov написа:Не обръщаш внимание на факта, че "гражданина" в Х5-цата седи по-високо и е имал възможност да види, че в далечината има кола, която е спряла на платното (триъгълника вероятно не се вижда, но колата, че е спряла - вижда се със сигурност). Ако е говорел по телефона може и да не е забелязал, ама... поне до днес следобяд говоренето по телефона не е извинение за невнимаване на пътя... еле па ако държиш телефона в ръка.

:ahah:

steeN написа:Глупаво и безотговорно да си защитаваш правата. Бъди мишок и се оставяй да те цакат навсякъде... гениално :)

По-добре мишок, който ще закъснее 3 секунди за там където е тръгнал, отколкото лъвче със смачкани ламарини, без съби, с потрошени крайници и стигнал в Пирогов. Тука 90% сте лъвове, ама зад волана съм сигурен, че сте по големи ..... и от оня с другия регистратор в другата тема, където върна колата назад и отстъпи мястото. Едва ли знаете какво е колегиалност и съобразителност, защото маневрата, която направи х5-цата нямаше нищо нагло в нея, до момента в който оня не почна да свири.

А на тоя с клипчето му пожелавам от все сърце, следващият път да попадне на некоя баТка без акъл и да му избие всичките зъби.
Пък той после нека си показва клипчето, без зъби. :wave:
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 17 Май 2016, 22:34

steeN написа:
alX3m написа:
steeN написа:Общество, длъжни, колективистки простоии пак...

ХАХАХАХ Точно така! Никаква толерантност на пътя!!! Избийте се за лентата с предимство!!! :bang: :bang: :bang: Вашата пи*ка е по-голяма!!!

Нищо не си разбрал от това, което написах. Обеснявам като за малоумни... Ако човека чака с пуснат ляв мигач бих го пуснал в 90% от времето... но ако даде мигач и се навре, когато не го пускам и още повече след това не се извини или пък да не говорим да ми говори простотии, може да върви по дяволите.

Въри обЕснявай на нЕкой друг :wave:
bai_ILIA написа:поредният пешеходец зомби пресичащ неправилно: https://youtu.be/H2VFJmgnIP8

Евала майна, как пресече пътя на човека... Истински мъжка постъпка!

vicho написа:
bai_ILIA написа:...

види ми се, че не познаваш Софийските правила за движение по пътищата... :mhihi:

Видяхме ви врачанските правила...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bai_ILIA » 17 Май 2016, 23:58

въпрос на гледна точка е - според мен той пресече моя път :kuku: светофара е на 10м и свети зелено ама за кво' като може напряко...защо като може да си предичам където ми е кеф и когато ми е кеф :banghead: леко го бъзикнах и дано се усети защо. ама едва ли...аман от пешеходци зомбита - затова съм с камера. преди години един пияница се свлече пред мен и за малко да остана без книжка за бая време. един приятел остана 2 години без книжка понеже някакъв пиян дядка се хвърли пред колата му и умря. добре, че имаше свидетели и нямаше присъда даже, само книжката...сега ако се случи ще има логично обяснение...ходи обяснявай ако си сам на пътя през нощта...видеото може да не важи в съда ама друго си е да го види съдията :mhihi: тамън се прибирам от София и на магистралата какво да видя - моторист без никакви светлини отзад със супер черни дрехи...е тоя може да си го разпилеееш спокойно и после ебаси драмата понеже е безотговорен селяк, на който не му пука за собствения живот...какъв човек трябва да си караш през ноща мотор на магистралата, който е супер неизряден :ranting:
Последна промяна bai_ILIA на 18 Май 2016, 0:07, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 18 Май 2016, 0:05

ивчо написа:Една кола е бре да му се и не види ...
не ти ли идва на акъла, че утре ти ще си на негово място и някой като теб е "бърза" и всички зад теб няма да го пуснат ..

Единственият начин да се отървем от задръстванията и да се увеличи пропусквателната способност на светофара е: -- Когато светне жълто всички натискат съединителя и вкарват на първа, а когато светне зелено потеглят бавно и не спират да се движат.

А заради такива: дай да пуснем някой нахалник да се предреди, че "бърза" няма да отнеме много време да се включи -- и започва едно тръгване-спиране, минават много по-малко коли.

Не говоря за случаите когато пускаш хора от пряка, или пречиш на някой глупак да им затапи пътя за излизане, като спре по средата на кръстовище. Винаги гледам да пазя интересите на такива и да им осигуря възможност да минат.

Говоря за истинските наглеци, които се мислят за по-хитри от останалите. Ще дам пример с кръстовището на семинарията от Симеоновско шосе към център. Понеже за надясно свети два пъти повече зелено, някои тарикатчета решават да минат по-бързо и се движат до последно в тази лента. Обаче тя води надясно. За да минат направо, започват да се туткат пред светофара и да чакат да ги отреже червената светлина, а отзад други хора *чакат за завой в правилната лента*. И не могат да минат. Това за теб нормално ли е?
Многократно съм ги наблюдавал как си спират пред зеления светофар и балъците отзад да го духат! А след като мине червено и светне зелено за всички, от лентата за надясно си карат направо (- с риск някой да се нашие в тях, ако на излизане от кръстовището тръгне да се престроява - защото пък той си излиза от правата лента и не се предполага вдясно от него да има кола.)

Айде - автобус-94 го прави точно същото -- да приемем, че вози много пътници, бърза да си гони разписанието и т.н. Самият факт, че в него се возят 50 човека предполага да го пуснем, защото ползата да не бавим 50 човека е по-голяма. Но никой друг не би следвало да минава по този начин. Особено, ако този някой се мисли за големия хитрец и го прави само защото му е под достойнството да се нареди и да чака с "балъците".

Разберете, че заради всичките тези простотии - да се направим на толерантни и да пуснем този-онзи - хората, които си седят в правилните ленти чакат.

На всичкото отгоре колко пъти ти се случи да пуснеш някого, да се пререди пред светофара, а ти самият да не успееш да минеш? - Наглеците се ръгат непосредствено преди светофара, защото е много по-вероятно някой толераст да реши да ги пусне. Идеята, че ще отнемат 5 секунди, но няма да *му* попречат да мине и той.
Я сега си представи ако светофарът дава зелено 40 секунди и за това време минават 30 коли, то колко по-малко ще успеят да минат, ако чакат дори 5 секунди повече, вместо да тръгнат всички и да се движат? Нямаш право да караш хората зад теб да чакат заради един говняр да мине по-бързо. А то да беше само един! - то пет коли зад теб да не минат?

Значи нормалните и културни хора да си чакат по 3 светофара, за да мине пред тях този и онзи, дето изобщо не се е редил на опашка, не е чакал и една минута? И какво имаш предвид с това, че утре може аз да бързам? Ако такова минаване означава, че човекът бърза - то излиза че някои хора всеки път и на всеки един светофар бързат. - А на другите може би им се виси по светофарите, не бързат след работа да се приберат вкъщи, за да им досажда жена им, или?

Ако се наложи да повисите по-дълго на опашка пред светофара, чакането ви често е свързано и с това, че някакви умници пред вас решават да пуснат n-броя коли, които се предреждат.

Може в малък процент от случаите човекът наистина да е объркал лентата, но основното са тарикатлъци: - тоя ще ме пусне, оня ще го прееба..

На толкова много случаи съм се нагледал - как и къде се предреждат, че много добре ги познавам всичките тарикатлъци по маршрута. Ако тръгна да ги правя и аз ще се прибирам за 7, а не за 20 мин. от работа. Ще пестя гориво и т.н. Защото онзи, дето минава по shortcut-a, пести и гориво. А балъците си висете и си бръмкайте по светофарите на празен ход, щом не бързате. После защо разходът в София трудно пада под 15 на сто. (е не за всички явно - ако в стила ви е да се предреждате, може би ще е друго.)

Когато видя да пускат някой тарикат си мисля: -- Абе, аз защо не минах по същия начин - ето онзи щеше да ме пусне, и сега да съм на следващия светофар. Защо да пускат все другите, а аз да чакам. Но нито един път не съм се опитал да правя другите на балъци - не искам никого да предреждам.

Не заради онзи плужек, дето ще ме пусне (винаги се намира такъв). Ами заради хората след него, които не се бутат и не се предреждат. И си чакат в правилната лента. И за да мине напред още един такъв тупан, без да чака, една част от тях ще чакат още 3 мин. до следващото зелено. Айде уважавайте малко и хората след вас - зеленото не свети единствено, за да минете вие!

Подобно поведение се наблюдава и извън София, просто не навсякъде се струпват големи количества МПС, които трябва да чакат, за да минат.

Друг пример: -- на магистрала Тракия нали преди 2 год. правеха ремонт на един мост. Лято. Две ленти с по 2 километра коли, които преди мястото на ремонта се събират в една лента. Движението е на тръгни-спри (познайте пак заради кого). Като повисите в дясната лента, ви прави впечатление, че лявата сякаш се движи по-бързо. (и не сякаш, ами наистина е така)
После забелязвате, че има некои особено нагли индивиди, дето се мислят за по-хитри от другите и не им подхожда да чакат в нито едната от двете ленти. Затова доста тарикатчета се движеха по аварийната - докато стигнеха до мястото, от където се виждаше, че отпред има спряли едни куки. И започваха да се бутат, за да се включат в движението, между колите, които не правят нарушения. Затова дясната лента вървеше два пъти по-бавно от другата - нищо че там където двете ленти се събираха, изчезваше лявата.

Бутаха се тарикатчетата, да се вредят обратно от аварийната лента (все пак минали поне един километър гратис и без да чакат), но и все се намираше някой плужек, сам той от чакащите, да спре и да ги пусне. Що ги пускате бе, мама ви дееба? - ами нека да си карат до полицаите, пък там някой да вземе да ги пусне. Или като са в аварийната лента, но не смеят да доближат полицаите - що не си пуснат аварийките - и да чакат на полицаите да им свърши смяната? Значи едните пак могат да минават, защото са простаци и се ръгат. А другите да чакат по един час (толкова се чакаше тогава, в това задръстване, за да се премине през тъпия мост).

А другото, което намирам за проблем е - че същият този говняр не се ръга само на пътя. И във всякаква друга среда смята, че е нормално да се ръга и да гази наред разни читави, не толкова нахални и по-отстъпчиви хора около него.

Вдъхновен от експеримента на колегата, дето от един месец ги пуска, мисля от утре да започна и аз един експеримент. Ще се бутам и ръгам, ще сменям лентите според където ще мина най-бързо. Ако се случи да съм се наредил за завой надясно, дори светофарът над мен да е зелен, няма да завия. А ще си спра и ще чакам зеленото за направо (нали вече изяснихме, че според фолклорната интерпретация на ЗДвП ако някой ме удари отзад, все той ще е виновен - защо да не спра и посред зелен светофар? - ха да минат де!). Когато съм в неправилната, но по-празна лента, ще моля чакащите да ме пускат, и ще ги предреждам. А когато се вмъкна пред тях, ще им благодаря със специфичен жест за поздрав. Ще се опитам да привлека и максимален брой поддръжници на каузата. Ако пуснете някой наглец да се пререди на светофара, и ако той щом се включи пред вас, ви вдигне високо среден пръст за поздрав - да знаете, че съм аз. - или някой от моите съмишленици. :)

bai_ILIA написа:въпрос на гледна точка е - според мен той пресече моя път :kuku:

Когато карах шофьорските курсове многократно ни обясняваха, че ако ей-така вземем, че спрем, за да пуснем някой пешеходец, който пресича неправилно, където си иска - най-много да ни скъсат.
Отделно не се знае дали няма да поставим пешеходеца в рискова ситуация, защото той сам си преценява в този момент как да мине и се очаква ние да продължим да се движим както и до момента. Ако спрем например, някой ще се засили да ни заобиколи и може да не го е видял и т.н.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

ентусиаст
Аватар

Мнение от bai_ILIA » 18 Май 2016, 0:21

всички неправилно пресичащи ги тормозя яко с клаксони и те стресирани гледат овцете...този защо ми бипка? според мен няма надежда...никой не ги глобява и всеки си прави каквото иска. "любимото" ми е пресичане на 5м от пешеходната пътека или пресичане по диагонал и т.н. проблемът е най-вече с хора, които не шофират активно. понеже винаги спирам на пешеходни пътеки с риск да ме блъснат отзад (все пак сме в БГ - 2 пъти ме спаси факта, че съм автомат и изпълзях бързо напред, чувайки свистенето на гумите на 30 годишната Фиеста отзад), често се случва някой да чака такси или прЕател точно на пътеката. Махам му - гледа ме тъпо. Викам му айде пресичай - аааа аз не аз тука си стоя и един му казах ИЛИ ПРЕСИЧАЙ ИЛИ СЕ МАХАЙ ОТ ТУКА и той пак не схваща какъв е проблема като преди това 3-4 човека спираха да му дават път на пътеката...Абе луда работа!!! Ние караме всеки ден и се сблъскваме с тези олигофрени, което предполага, че не бихме постъпили по по-подобен начин...както има водачи джигити, така има и пешеходци зомбита :ok:
Последна промяна bai_ILIA на 18 Май 2016, 0:27, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 18 Май 2016, 7:21

dreadx написа:
ивчо написа:Една кола е бре да му се и не види ...

Не говоря за случаите когато пускаш хора от пряка, или пречиш на някой глупак да им затапи пътя за излизане, като спре по средата на кръстовище. Винаги гледам да пазя интересите на такива и да им осигуря възможност да минат.

Говоря за истинските наглеци, които се мислят за по-хитри от останалите. Ще дам пример с кръстовището на семинарията от Симеоновско шосе към център.

Аааа, тия и аз си ги нагласям, не се тормози там хлабаво няма ! .. :mhihi:
Но наистина си прав, че понякога тоя дето уж трябва да се включи дреме, и почвам да кълна жестоко :mhihi:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Май 2016, 7:41

За последните 20 години има толкова много купени шофьорски книжки , съответно това са десетки хиляди хиляди нарушители по пътищата които са опасни за всички защото се учат да оцеляват в трафика на ход . Освен редовнитя процент водачи които просто НЕ могат да карат и никога не се научават въпреки че имат редовна книжка .Това е необратима реалност , невъзможно е да бъде преодоляно с тъпи регистратори и подобни теми по форумите . Баланса и добрия тон в нашето общество е отдавна нарушен , това се прехвърля и в поведението ни на пътя .Единственото което мога да кажа е - първо пазете себе си ,после пазете и другите участници в движението . Никакви правила, видеорегистратори и закони няма да Ви помогнат да си върнете здравето ако не се адаптирате към пътната обстановка и трафика . Резултата от такова влизане с рогата напред за "праведните" водачи единствено гарантира инвалидна количка с надпис " спазвам закона ". Това което човек сам си причини , никой друг не може да го направи .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 18 Май 2016, 8:16

dreadx написа:...

Евалата! Просто нямам какво да допълня. Съгласен съм на 1000000% с колегата! :yes:

Но има и причина защо хората ги пускат. Аз си го обяснявам, че повечето ги е страх, я че някой такъв пешеходец ще му удари колата и ще избяга, я че някой бабаит ще слезе да му търси сметка, що не го пускаш да те предреди. И понеже второто ми се е случвало, гледаш леко тъпо как двама 50 годишни чичаци обясняват на някво 23 годишно хлапе колко са големи и къде ще го заврат, ако не ги пусне...

Потребител
Аватар

Мнение от Samoten » 18 Май 2016, 8:40

bai_ILIA написа:поредният пешеходец зомби пресичащ неправилно: https://youtu.be/H2VFJmgnIP8

Ей затова говоря. 99% от тия с регистраторите са за бой. Имам чувството, че сте си ги купили тия камери, само за да си търсите повод и да се заяждате с хората. В тоя случай, какво ти направи човечеца, че трявбаше да си залепиш бронята в предния?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата