Желание за емиграция, къде и защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от Bogat-Beden » 12 Авг 2015, 19:17

M-coupe написа:http://fakti.bg/imoti/152621-devet-darjavi-koito-shte-izcheznat-do-20-godini?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage

Статията е писана по логиката на умрелия кон :lol:
В интерес на истината,наскоро са открили,че след няколко милиарда години и Вселената ще поопустява,та като цяло всичко е ясно и няма смисъл
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 13 Авг 2015, 14:05

Споделете нещо за Франция. Като изключим шибания език, който няма учене, май не е идеално лошо място за живеене.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Авг 2015, 8:01

Владо написа:Правиш си еоод, договор с немците, вадиш сертификат а1, и си данъчно задължен у нас с еоод-то. Има разни ограничения обаче за престоя там, като навсякъде. Повече от половин година престой в дадена страна те задължава да се осигуряваш в нея. Няма проблем да се разбереш с тях, и да консултираш дистанционно.
Ако не надвишаваш 6-те месеца в страна, може да липсваш от България 22 месеца, с командироване в няколко страни. За 2 години обаче задължително трябва да имаш 2 месеца непрекъснато у нас.
Колкото до темата, в момента работя заедно с канадци и шведи в ... Норвегия :mhihi: . Приказка е тука, а района на Молде е рибарския рай... Не знам кой мразят и кой не, но над 50% от колите са Волво... самото Волво не знам вече какво е :mhihi: . Няма никакво специално отношение към нас от местните, даже се държат отлично. Факт е, че не са южняци, тук е сурова страна, със сурови условия, и съответните хора.
В 18:05 миналата събота и мен ми не дадоха бира... днес няма да окъснявам, че има и мачове :bchug:
Не препоръчвам и не взимам бележка след пазаруване тук :mhihi: ... Все пак съм на възраст, и си пазя сърцето :mhihi: :mhihi:

Колега кажи нещо повече за тая норвегия ако ти се пише разбира се .Имам една нинджа тука дето отиде в Берген и направо ми изостри интереса с приказки за пачки евро които се търкалят по улиците :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 15 Авг 2015, 8:29

Кое точно те интересува за тая Норвегия? Спомням си имаше няколко филма български за Норвегия,един от които, съвсем скоро са го давали по бтв мисля.Това ако не ти се чете. Ако ти се чете има сайтове с обширна информация на английски за всичко ,което може да те поинтересува. Може би най важното за тук е ,че намирането на работа може да отнеме месеци, а живота тук е много скъп сравнен с нашия и не става да дойдеш с 2 к евро и да почнеш да търсиш работа. Аз съветвам работа да се търси по интернет от сайта на социалните служби NAV.NO като се ползва гугъл преводач от норвежки на английски.превода е доста точен. Аз си намерих работа от БГ и на практика съм нямал никакви проблеми за каквото и да е било тук. Работодателя обикновенно съдейства за квартира и издаване на нужните документи,което е и най важното. Друго много важно е да се избягва работа при тъмни субекти от не скандинавски произход.Причините смятам не е нужно да се изтъкват.
Това за ,което съм сигурен е ,че каквато и работа да почнете в нормална фирма,която движи всичко по правилата,няма начин да не сте доволни. С други думи ако харесвате правилата и красивите жени,време е да се замислите :D и не на последно място,от другата година пускат директен полет Сандефьорд-София на прилични цени.Полета ще е около 3 часа.Това за тия с носталгията :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Авг 2015, 8:55

Ами той единия точно това направи - 2000 евро в джоба инвестиция и работа при тъмни нескандинавски субекти :mhihi: Единия е там от 8 години другия от 3 месеца .Ама вика сега че два кренвиша и домат в магазина били 60лв български пари :lol:
Мен лично ме интересува като потенциален емигрант каква работа би могла да ми предложи тая страна , какви средните заплати , какви езикови проблеми и отношение на местните да очаквам .Вероятна линия на поведение спрямо властите с цел по-дълъг престой .Средно ниво английски разговорно , техническа квалификация висока до отлична , автомонтьор ,хладилна климатична техника , електро оборудване и електроника ,също компютърна грамотност и работа с хардуер и асемблиране средна до висока .По образование съм химик :mhihi: Нямам представа географски кои градове са добре за старт и какви условия предлагат , засега единствено Берген е района в който мога да очаквам някакво съдействие от познати за работа и настаняване .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 15 Авг 2015, 9:39

ukelichko написа:Споделете нещо за Франция. Като изключим шибания език, който няма учене, май не е идеално лошо място за живеене.

Франция не ти трябва. Самите французи бягат от проблемите с икономиката, рязаните (нищо лично към Колегите от другата религия), безработицата и социалните проблеми. Забрави да се оправиш на друг език. Не искат да говорят или ти отговарят на френски.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 15 Авг 2015, 10:20

Jordana написа:Ами той единия точно това направи - 2000 евро в джоба инвестиция и работа при тъмни нескандинавски субекти :mhihi: Единия е там от 8 години другия от 3 месеца .Ама вика сега че два кренвиша и домат в магазина били 60лв български пари :lol:
Мен лично ме интересува като потенциален емигрант каква работа би могла да ми предложи тая страна , какви средните заплати , какви езикови проблеми и отношение на местните да очаквам .Вероятна линия на поведение спрямо властите с цел по-дълъг престой .Средно ниво английски разговорно , техническа квалификация висока до отлична , автомонтьор ,хладилна климатична техника , електро оборудване и електроника ,също компютърна грамотност и работа с хардуер и асемблиране средна до висока .По образование съм химик :mhihi: Нямам представа географски кои градове са добре за старт и какви условия предлагат , засега единствено Берген е района в който мога да очаквам някакво съдействие от познати за работа и настаняване .
Според мен ще си намериш работа с тези умения,но Берген специално държи рекорда от 100 дни дъжд нонстоп :lol: ,та си помисли..
Това за доматите и храната въобще не е вярно,дори и био да са,в супермаркета цените са поносими,а и ако си близо до Швеция ,ще отскачаш там на пазар.В Осло са много скъпички квартирите,но мисля,че има повече бачкане.
Вярно е това за работата при чужденците,НО можеш да ги използваш като трамплин,за да се ориентираш в обстановката,а и да си стъпиш на краката,ако нямаш друга възможност и бързаш да заминеш.А прецакат ли те с пари и т.н.,ще се оправиш лесно,профсъюза и системата не спят.За красивите жени не само че са много,но и са с големи цици :lol: ,но за чужденец е малко трудно..Генерално опитай се да избягваш помощ от познати,поне да не разчиташ изцяло на тях :confused:
Надявам се,че не пушиш много и не обичаш да ходиш по кръчми,че е скъпо.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 15 Авг 2015, 14:04

Да, цената на цигарите е проблем навсякъде .Оня ден говорих с един англичанин живее тука в България от 2009 .Не се е прибирал откакто е дошъл , и неще да чуе изобщо .Каза сина ми идва от време на време и толкоз.Та тоя е пушач и пуши като мене тютюн пакетче и с машинката си навива папироси ,вика това пакетче 40 гр тютюн тука струва 8лв в англия вика 40лв .Аз не пия алкохол обаче тия цигари се оказват доста скъп навик . :mhihi:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 15 Авг 2015, 14:19

Ако това те успокоява,то поне и качеството им е в пъти по-добро :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 15 Авг 2015, 20:32

Колега, най-лесно е да уредиш работата предварително. Поинтересувай се, потърси, потърси и контакти. Аз работя по описаната схема, с норвежка фирма, но не съм емигрант :!: .

Цените са високи, няма що да се лъжем. Но това е с наш аршин. Както ти написа и Йори, ако работиш, не би трябвало да те притеснява изхранването и престоя. А и качеството е друго.

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 16 Авг 2015, 1:56

Jordana написа:Да, цената на цигарите е проблем навсякъде .Оня ден говорих с един англичанин живее тука в България от 2009 .Не се е прибирал откакто е дошъл , и неще да чуе изобщо .Каза сина ми идва от време на време и толкоз.Та тоя е пушач и пуши като мене тютюн пакетче и с машинката си навива папироси ,вика това пакетче 40 гр тютюн тука струва 8лв в англия вика 40лв .Аз не пия алкохол обаче тия цигари се оказват доста скъп навик . :mhihi:

не е баш така ако купувавш от голям магазин да но иначе има евро шопове в които се продават цигари предимно румънски и полски даже и бг от време на време разбира се контра банда по 2.5 лири кутията има и тютюн пак е евтин и така :)
bedrock city racing

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 16 Авг 2015, 11:27

drago_pavlov написа:
GecataBMW-E46 написа:Пичове не ви познавам обаче в БГ средата за самостоятелно развитие е перфектна с малко може да се реализира нещо което да ви носи пари,истинските българи оставаме тук да се борим.Който има малко акъл и не са му забити ръцете в гъза успява.Всеки реве и се оплаква никой не се наема да успее.Кво си мислите,че там ще сте айлякчии и ще ви падат парите отгоре?

Не всички искат да емигрират по икономически причини...

Ето една от неикономическите причини за емиграция:
https://www.youtube.com/watch?v=1nH-WZbO14I#t=746

Като си представя, че на тая измет аз им плащам яденето, пиенето, колите, сметките и всичко останало и ми става зле... Идва ми на момента да стегна куфарите и към терминал 2... :banghead: :banghead: :banghead:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 16 Авг 2015, 12:08

drago_pavlov написа:
drago_pavlov написа:
GecataBMW-E46 написа:Пичове не ви познавам обаче в БГ средата за самостоятелно развитие е перфектна с малко може да се реализира нещо което да ви носи пари,истинските българи оставаме тук да се борим.Който има малко акъл и не са му забити ръцете в гъза успява.Всеки реве и се оплаква никой не се наема да успее.Кво си мислите,че там ще сте айлякчии и ще ви падат парите отгоре?

Като си представя, че на тая измет аз им плащам яденето, пиенето, колите, сметките и всичко останало и ми става зле... Идва ми на момента да стегна куфарите и към терминал 2... :banghead: :banghead: :banghead:
И там пък те чакат чаршафите със други номера от същия цирк :lol:
можеш да избягаш,но не можеш да се скриеш :lol:
Един път само съм ходил в Копенхаген и на топ центъра (нещо като жълтите павета тук) виждам леко стара, бяла ,леко ръждива Орел Вестра със наши небели съграждани ,Разградска регистрация :shock: :shock: :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 16 Авг 2015, 12:22

Bogat-Beden написа:
drago_pavlov написа:
drago_pavlov написа:

И там пък те чакат чаршафите със други номера от същия цирк :lol:
Един път само съм ходил в Копенхаген и на топ центъра (нещо като жълтите павета тук) виждам леко стара, бяла ,леко ръждива Орел Вестра със наши небели съграждани ,Разградска регистрация :shock: :shock: :lol: :lol:

във фейсбук имаше група българи в дания, ама вече е по-скоро турци в дания. не могат да пишат на български, не знаят нито датски, нито английски. а едно време имаше интересни коментари.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 16 Авг 2015, 12:53

Bogat-Beden написа: И там пък те чакат чаршафите със други номера от същия цирк :lol:

Аз съм далеч от мисълта за емиграция в Европа... Ако това ми беше целта отдавна щеше да е осъществена...
Искам на топъл остров, тип сървайвър, плаж, океан, на поне 10 000 км от България... Само толкова :ok:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата