Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

Пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
111
23%
Пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
50
10%
Не пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
30
6%
Не пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
265
55%
Не ме интересува
26
5%

Общо гласове : 482
младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

Мнение от Yanko Petrov » 18 Апр 2012, 17:31

От цялата работа по-добър ефект щеше да има, ако вдигнат драстично цените на цигарите :smoke: 20 лв кутията например. Тогава пушачите сами ще търсят в заведенията отделенията за непушачи, за да има какво да ги спре да не запалят, че скъпо :mhihi: Па ако не спадне драстично броят на пушачите, да ги вдигнат още цените - 30 лв кутията :D Що автомобилите станаха лукс, а цигарите не? Нека станат и цигарите лукс, да не може всеки да си позволи да пуши и те така :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 18 Апр 2012, 17:36

И в момента заведенията в които се пуши, губят доста клиентела именно заради това. Ако този закон не заработи или просто не се спазва, аз и доста други хора просто няма да стъпваме в такива опушени дупки. Та всеки си преценя. Аз имам избор и мога да се предпазя от малумщината на стандартния българин. Ако нямам избор, просто няма да ходя по заведения. Ако държавата реши, че има нужда някой да се съобраява с това, че не всички са тютюнево зависими, по заведенията ще ходят повече хора.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 18 Апр 2012, 17:40

Yanko Petrov написа:От цялата работа по-добър ефект щеше да има, ако вдигнат драстично цените на цигарите :smoke: 20 лв кутията например. Тогава пушачите сами ще търсят в заведенията отделенията за непушачи, за да има какво да ги спре да не запалят, че скъпо :mhihi: Па ако не спадне драстично броят на пушачите, да ги вдигнат още цените - 30 лв кутията :D Що автомобилите станаха лукс, а цигарите не? Нека станат и цигарите лукс, да не може всеки да си позволи да пуши и те така :)

И ако може и един литър бензин да е колкото една кутия цигари - рай. Тогава ще оставим колите и ще се радваме на чистия въздух яхнали велосипед :mhihi:

dagger написа:И в момента заведенията в които се пуши, губят доста клиентела именно заради това. Ако този закон не заработи или просто не се спазва, аз и доста други хора просто няма да стъпваме в такива опушени дупки. Та всеки си преценя. Аз имам избор и мога да се предпазя от малумщината на стандартния българин. Ако нямам избор, просто няма да ходя по заведения. Ако държавата реши, че има нужда някой да се съобраява с това, че не всички са тютюнево зависими, по заведенията ще ходят повече хора.

Имаш избор да ходиш в пустеещите зали за непушачи :wave:

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 18 Апр 2012, 18:26

До колегата Воденичаров...
Стига с тия пустеещи зали за непушачи бе... Колко пъти се написа това, че няма значение къде си седнал, защото навсякъде е същия Х*Й! **и му майката...

И аз не лая, а говоря, по форумите, съответно пиша.
И ти като ме съветваш пак да се обаждам в момента, заради сегашните нарушения... Имаш ли идея как се установява такова нарушение и колко субективно би могло да бъде въпросното установяване. Карал съм се веднъж-два, ми няма смисъл, защото ако подам сигнал и евентуално дойде здравен инспектор, първо по негово усмотрение той предценява дали е задимено :kuku: След което той може да поиска евентуално да се извърши арбитражно замерване от контролен орган от тип А, акредитиран за контрол на вентилационните съоръжения.
И така ти хубаво ме съветваш, но май незнаеш по какъв ред се установява и глобява...
Казвал съм на хора по заведения, къде сме в зала за непушачи, пък те пушат, ама то като им кажеш, все едно, че ги караш да спрат да дишат, много жалка история, немогат 1 час да изкарат без тая мизерия, грозна зависимост. Сервитьорката, дреме и, шефа и бил казал така, край.
И кво излиза, че трябва да се карам с 5 човека на всяко кафе, на което седна ли? Ха...

А когато влезе в сила пълната забрана ще е по-различно и установяването на нарушението ще е елементарно, толкова!

Е.Димитров...
Ми вреден е алкохола, ама като пия в някое заведение и ти си там, тебе не те хваща и не ти заминава черния дроб, нали?
Клецането си е съвсем друга тема, която няма никакво касателство с това, което коментираме :)
Изображение
E34, E38

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 18 Апр 2012, 18:35

Не съм чел всички постове в темата искам само да кажа, че аз като бивш пушач се радвам за тези мерки и ще се радвам пушачите със всяко поколение да намаляват, докато съвсем изчезнат.. на човек не му трябва цигара за да е чувства добре или да живее по-добре, напротив с това пушене си съкращаваме живота и си разбиваме нервите още повече. Когато ги отказах тогава го разбрах това и мога да кажа, че сега се чувствам 10 пъти по човек от преди :)
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Апр 2012, 18:48

Пак казвам... никой не взима в предвид, че от 10 човека компания 2-3 като пушат и се сяда при пушачите.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 18 Апр 2012, 18:54

TNT написа:Пак казвам... никой не взима в предвид, че от 10 човека компания 2-3 като пушат и се сяда при пушачите.

Е не е удобно, как да го вземат предвид. Друго си е да повтаряме, че видиш ли и без това е мръсен въздуха навънка и разни други глупости само и само да убедим всички, че ни се нарушава конституционното право да кадим навсякъде.

Витанов написа:Не съм чел всички постове в темата искам само да кажа, че аз като бивш пушач се радвам за тези мерки и ще се радвам пушачите със всяко поколение да намаляват, докато съвсем изчезнат.. на човек не му трябва цигара за да е чувства добре или да живее по-добре, напротив с това пушене си съкращаваме живота и си разбиваме нервите още повече. Когато ги отказах тогава го разбрах това и мога да кажа, че сега се чувствам 10 пъти по човек от преди :)

И аз така ама кой ли слуша.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Воденичаров » 18 Апр 2012, 19:06

А ако има 2-3ма педе*аси в компанията сигурно ще седнете в гей бар :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 18 Апр 2012, 19:58

Apassionata написа:Но фактът, че пълната забрана е отменена в напреднали Европейски държави, не е приета в други изобщо и са само 7 държавите с такава е ... показателен...

показателен е само факта, че за да оправдаете своята безпардонност и нежелание да признаете очеизвадното, оценявате държавите с най-компетентна и развита здравна и социална система като "ненапреднали". Точно най-напредналите в европа са въвели първи забраната. Ето ти няколко примера: Норвегия, Швеция, Финландия, Белгия, Великобритания. Тези от опашарите на европа ли бяха че не се сещам? И за да добиеш представа колко са наред скандинавците не само в тая област ще те информирам, че докато ние източноевропейците емигрираме в западноевопейските държави, западноевропееца емигрира в скандинавия. За повече информация :arrow: the Internet
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Апр 2012, 20:01

ineedmoney написа:
Apassionata написа:Но фактът, че пълната забрана е отменена в напреднали Европейски държави, не е приета в други изобщо и са само 7 държавите с такава е ... показателен...

показателен е само факта, че за да оправдаете своята безпардонност и нежелание да признаете очеизвадното, оценявате държавите с най-компетентна и развита здравна и социална система като "ненапреднали". Точно най-напредналите в европа са въвели първи забраната. Ето ти няколко примера: Норвегия, Швеция, Финландия, Белгия, Великобритания. Тези от опашарите на европа ли бяха че не се сещам? И за да добиеш представа колко са наред скандинавците не само в тая област ще те информирам, че докато ние източноевропейците емигрираме в западноевопейските държави, западноевропееца емигрира в скандинавия. За повече информация :arrow: the Internet

Потвърждавам, 2007ма април в Норвегия вече се пушеше навън на студа (април си е студ,ей :mhihi: ), В Дания 6 месеца по-късно (дали са отменили ,не знам :roll: ) А си пушат яко и страстно,ако най-евтините цигарки да са около 4 еур (равностойност)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 18 Апр 2012, 20:39

Воденичаров написа:А ако има 2-3ма педе*аси в компанията сигурно ще седнете в гей бар :mhihi:

От поне 4 страници насам не си интересен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 18 Апр 2012, 20:41

spacepl написа:
Воденичаров написа:А ако има 2-3ма педе*аси в компанията сигурно ще седнете в гей бар :mhihi:

От поне 4 страници насам не си интересен.

Да бе... Връща ме в ранните ученически години - в 3-4 клас пускахме такива лафове :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 18 Апр 2012, 21:08

Колега, гледам остроумен го раздаваш.
Дано нямаш ти или някой близък твой човек здравословни проблеми заради отровата, която се опитваш да защитиш... :wave: :roll:
Без лоши чувства!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Воденичаров » 18 Апр 2012, 22:50

r19 написа:

Колега, гледам остроумен го раздаваш.
Дано нямаш ти или някой близък твой човек здравословни проблеми заради отровата, която се опитваш да защитиш... :wave: :roll:
Без лоши чувства!

Не искам да я защитавам, а искам да си имам местенца където да мога да се тровя спокойно заедно с мои съмишленици. Пък тука колегите обясняват, че тяхните приятели едва ли не на сила ги водят там където се пуши. Е просто няма как да го приема това за сериозен довот заедно с вмирисаните дрехи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 18 Апр 2012, 22:54

justboy написа:До колегата Воденичаров...
Стига с тия пустеещи зали за непушачи бе... Колко пъти се написа това, че няма значение къде си седнал, защото навсякъде е същия Х*Й! **и му майката...

аааа, ама май и ти не разбра, че "Това е нарушаване на закона. Говори се за това дали е правилен действащия и влизащия в сила ЗАКОН , а не дали са прави нарушителите му." !!!
И не му викай, ако обичаш, що за нахалство е тва да си пуснеш capslocka :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Воденичаров, кани си приятелите вкъщи или на двора и си се тровете до откат! ако щете си заврете по една цигара и в г*за, па димете колкото ви душа иска !
never drive faster, than your guardian angel can !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата