Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Модератор: Общи модератори
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
От цялата работа по-добър ефект щеше да има, ако вдигнат драстично цените на цигарите
20 лв кутията например. Тогава пушачите сами ще търсят в заведенията отделенията за непушачи, за да има какво да ги спре да не запалят, че скъпо
Па ако не спадне драстично броят на пушачите, да ги вдигнат още цените - 30 лв кутията
Що автомобилите станаха лукс, а цигарите не? Нека станат и цигарите лукс, да не може всеки да си позволи да пуши и те така 

- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
И в момента заведенията в които се пуши, губят доста клиентела именно заради това. Ако този закон не заработи или просто не се спазва, аз и доста други хора просто няма да стъпваме в такива опушени дупки. Та всеки си преценя. Аз имам избор и мога да се предпазя от малумщината на стандартния българин. Ако нямам избор, просто няма да ходя по заведения. Ако държавата реши, че има нужда някой да се съобраява с това, че не всички са тютюнево зависими, по заведенията ще ходят повече хора.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Yanko Petrov написа:От цялата работа по-добър ефект щеше да има, ако вдигнат драстично цените на цигарите20 лв кутията например. Тогава пушачите сами ще търсят в заведенията отделенията за непушачи, за да има какво да ги спре да не запалят, че скъпо
Па ако не спадне драстично броят на пушачите, да ги вдигнат още цените - 30 лв кутията
Що автомобилите станаха лукс, а цигарите не? Нека станат и цигарите лукс, да не може всеки да си позволи да пуши и те така
И ако може и един литър бензин да е колкото една кутия цигари - рай. Тогава ще оставим колите и ще се радваме на чистия въздух яхнали велосипед

dagger написа:И в момента заведенията в които се пуши, губят доста клиентела именно заради това. Ако този закон не заработи или просто не се спазва, аз и доста други хора просто няма да стъпваме в такива опушени дупки. Та всеки си преценя. Аз имам избор и мога да се предпазя от малумщината на стандартния българин. Ако нямам избор, просто няма да ходя по заведения. Ако държавата реши, че има нужда някой да се съобраява с това, че не всички са тютюнево зависими, по заведенията ще ходят повече хора.
Имаш избор да ходиш в пустеещите зали за непушачи

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
До колегата Воденичаров...
Стига с тия пустеещи зали за непушачи бе... Колко пъти се написа това, че няма значение къде си седнал, защото навсякъде е същия Х*Й! **и му майката...
И аз не лая, а говоря, по форумите, съответно пиша.
И ти като ме съветваш пак да се обаждам в момента, заради сегашните нарушения... Имаш ли идея как се установява такова нарушение и колко субективно би могло да бъде въпросното установяване. Карал съм се веднъж-два, ми няма смисъл, защото ако подам сигнал и евентуално дойде здравен инспектор, първо по негово усмотрение той предценява дали е задимено
След което той може да поиска евентуално да се извърши арбитражно замерване от контролен орган от тип А, акредитиран за контрол на вентилационните съоръжения.
И така ти хубаво ме съветваш, но май незнаеш по какъв ред се установява и глобява...
Казвал съм на хора по заведения, къде сме в зала за непушачи, пък те пушат, ама то като им кажеш, все едно, че ги караш да спрат да дишат, много жалка история, немогат 1 час да изкарат без тая мизерия, грозна зависимост. Сервитьорката, дреме и, шефа и бил казал така, край.
И кво излиза, че трябва да се карам с 5 човека на всяко кафе, на което седна ли? Ха...
А когато влезе в сила пълната забрана ще е по-различно и установяването на нарушението ще е елементарно, толкова!
Е.Димитров...
Ми вреден е алкохола, ама като пия в някое заведение и ти си там, тебе не те хваща и не ти заминава черния дроб, нали?
Клецането си е съвсем друга тема, която няма никакво касателство с това, което коментираме
Стига с тия пустеещи зали за непушачи бе... Колко пъти се написа това, че няма значение къде си седнал, защото навсякъде е същия Х*Й! **и му майката...
И аз не лая, а говоря, по форумите, съответно пиша.
И ти като ме съветваш пак да се обаждам в момента, заради сегашните нарушения... Имаш ли идея как се установява такова нарушение и колко субективно би могло да бъде въпросното установяване. Карал съм се веднъж-два, ми няма смисъл, защото ако подам сигнал и евентуално дойде здравен инспектор, първо по негово усмотрение той предценява дали е задимено

И така ти хубаво ме съветваш, но май незнаеш по какъв ред се установява и глобява...
Казвал съм на хора по заведения, къде сме в зала за непушачи, пък те пушат, ама то като им кажеш, все едно, че ги караш да спрат да дишат, много жалка история, немогат 1 час да изкарат без тая мизерия, грозна зависимост. Сервитьорката, дреме и, шефа и бил казал така, край.
И кво излиза, че трябва да се карам с 5 човека на всяко кафе, на което седна ли? Ха...
А когато влезе в сила пълната забрана ще е по-различно и установяването на нарушението ще е елементарно, толкова!
Е.Димитров...
Ми вреден е алкохола, ама като пия в някое заведение и ти си там, тебе не те хваща и не ти заминава черния дроб, нали?
Клецането си е съвсем друга тема, която няма никакво касателство с това, което коментираме

E34, E38
Не съм чел всички постове в темата искам само да кажа, че аз като бивш пушач се радвам за тези мерки и ще се радвам пушачите със всяко поколение да намаляват, докато съвсем изчезнат.. на човек не му трябва цигара за да е чувства добре или да живее по-добре, напротив с това пушене си съкращаваме живота и си разбиваме нервите още повече. Когато ги отказах тогава го разбрах това и мога да кажа, че сега се чувствам 10 пъти по човек от преди 

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Пак казвам... никой не взима в предвид, че от 10 човека компания 2-3 като пушат и се сяда при пушачите.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
TNT написа:Пак казвам... никой не взима в предвид, че от 10 човека компания 2-3 като пушат и се сяда при пушачите.
Е не е удобно, как да го вземат предвид. Друго си е да повтаряме, че видиш ли и без това е мръсен въздуха навънка и разни други глупости само и само да убедим всички, че ни се нарушава конституционното право да кадим навсякъде.
Витанов написа:Не съм чел всички постове в темата искам само да кажа, че аз като бивш пушач се радвам за тези мерки и ще се радвам пушачите със всяко поколение да намаляват, докато съвсем изчезнат.. на човек не му трябва цигара за да е чувства добре или да живее по-добре, напротив с това пушене си съкращаваме живота и си разбиваме нервите още повече. Когато ги отказах тогава го разбрах това и мога да кажа, че сега се чувствам 10 пъти по човек от преди
И аз така ама кой ли слуша.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
А ако има 2-3ма педе*аси в компанията сигурно ще седнете в гей бар 

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Apassionata написа:Но фактът, че пълната забрана е отменена в напреднали Европейски държави, не е приета в други изобщо и са само 7 държавите с такава е ... показателен...
показателен е само факта, че за да оправдаете своята безпардонност и нежелание да признаете очеизвадното, оценявате държавите с най-компетентна и развита здравна и социална система като "ненапреднали". Точно най-напредналите в европа са въвели първи забраната. Ето ти няколко примера: Норвегия, Швеция, Финландия, Белгия, Великобритания. Тези от опашарите на европа ли бяха че не се сещам? И за да добиеш представа колко са наред скандинавците не само в тая област ще те информирам, че докато ние източноевропейците емигрираме в западноевопейските държави, западноевропееца емигрира в скандинавия. За повече информация

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ineedmoney написа:Apassionata написа:Но фактът, че пълната забрана е отменена в напреднали Европейски държави, не е приета в други изобщо и са само 7 държавите с такава е ... показателен...
показателен е само факта, че за да оправдаете своята безпардонност и нежелание да признаете очеизвадното, оценявате държавите с най-компетентна и развита здравна и социална система като "ненапреднали". Точно най-напредналите в европа са въвели първи забраната. Ето ти няколко примера: Норвегия, Швеция, Финландия, Белгия, Великобритания. Тези от опашарите на европа ли бяха че не се сещам? И за да добиеш представа колко са наред скандинавците не само в тая област ще те информирам, че докато ние източноевропейците емигрираме в западноевопейските държави, западноевропееца емигрира в скандинавия. За повече информацияthe Internet
Потвърждавам, 2007ма април в Норвегия вече се пушеше навън на студа (април си е студ,ей

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Воденичаров написа:А ако има 2-3ма педе*аси в компанията сигурно ще седнете в гей бар
От поне 4 страници насам не си интересен.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
spacepl написа:Воденичаров написа:А ако има 2-3ма педе*аси в компанията сигурно ще седнете в гей бар
От поне 4 страници насам не си интересен.
Да бе... Връща ме в ранните ученически години - в 3-4 клас пускахме такива лафове

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Воденичаров написа:А ако има 2-3ма педе*аси в компанията сигурно ще седнете в гей бар
Колега, гледам остроумен го раздаваш.
Дано нямаш ти или някой близък твой човек здравословни проблеми заради отровата, която се опитваш да защитиш...

Без лоши чувства!

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
r19 написа:Воденичаров написа:А ако има 2-3ма педе*аси в компанията сигурно ще седнете в гей бар
Колега, гледам остроумен го раздаваш.
Дано нямаш ти или някой близък твой човек здравословни проблеми заради отровата, която се опитваш да защитиш...![]()
![]()
Без лоши чувства!
Не искам да я защитавам, а искам да си имам местенца където да мога да се тровя спокойно заедно с мои съмишленици. Пък тука колегите обясняват, че тяхните приятели едва ли не на сила ги водят там където се пуши. Е просто няма как да го приема това за сериозен довот заедно с вмирисаните дрехи.
- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
justboy написа:До колегата Воденичаров...
аааа, ама май и ти не разбра, че "Това е нарушаване на закона. Говори се за това дали е правилен действащия и влизащия в сила ЗАКОН , а не дали са прави нарушителите му." !!!
И не му викай, ако обичаш, що за нахалство е тва да си пуснеш capslocka

Воденичаров, кани си приятелите вкъщи или на двора и си се тровете до откат! ако щете си заврете по една цигара и в г*за, па димете колкото ви душа иска !
never drive faster, than your guardian angel can !