Най тъпите решения при производството на автомобили
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Най тъпите решения при производството на автомобили
Сетих се как преди години,на служебно пежо 206 ,едната задна гума заедно с окачването тръгна да си ходи,лягам аз под колата да видя що така,то се оказва че лагерите на торсиона заминали и се сменявали на ...40к километра,били като консуматив,а ако не ги смениш у време (без да има никакви видими причини и шумове) прецакват и задният мост та направо и заден мост
Лоста за мигачи ,като друснеш у дъпка се включваха
Шевролет авео-като включиш да обдухаш стъклото се включва и компресора на климатика,то на повечето е така,ама не може да го изключиш,а не е климатроник...
На мерцедес а и на БМВ,нямат шпилки-водачи на дисковете на колелата,става голямо приключение докато наместиш джантата и после да завиеш гумите
Само да спомена за сервотроника,че некой колеги казаха че бил еднакво лек,на гоУф 6 си перфектен и не е лек при по-голяма скорост,а преди карах хонда прелюд,значи хидравликата беше страхотна а при голяма скорост "затяха",бяха сложили някаква "противопомпа" на километража за да затяха хидравликата...

Лоста за мигачи ,като друснеш у дъпка се включваха

Шевролет авео-като включиш да обдухаш стъклото се включва и компресора на климатика,то на повечето е така,ама не може да го изключиш,а не е климатроник...
На мерцедес а и на БМВ,нямат шпилки-водачи на дисковете на колелата,става голямо приключение докато наместиш джантата и после да завиеш гумите

Само да спомена за сервотроника,че некой колеги казаха че бил еднакво лек,на гоУф 6 си перфектен и не е лек при по-голяма скорост,а преди карах хонда прелюд,значи хидравликата беше страхотна а при голяма скорост "затяха",бяха сложили някаква "противопомпа" на километража за да затяха хидравликата...
На мерцедес има две като шпилки, но гладки нагоре. Завиват се на мястото на болта и гумата си влиза перфектно. Завиваш два болта махаш тези шпилки и завиваш и останалите болтове
.

Мдам, аз си направих 2 копия на струг на Мерцедесовите шпилки и за БМВ-то, и проблемът с наместването на джантата е решен 
За лекия волан на Голф 6 го писах аз, колата беше чисто нов рент-а-кар на има няма 500 мили и щях да се пребия на магистралата... не очаквах, че при висока скорост е толкова лек.

За лекия волан на Голф 6 го писах аз, колата беше чисто нов рент-а-кар на има няма 500 мили и щях да се пребия на магистралата... не очаквах, че при висока скорост е толкова лек.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
liloff написа:Мдам, аз си направих 2 копия на струг на Мерцедесовите шпилки и за БМВ-то, и проблемът с наместването на джантата е решен
Ми моят си е екстра,даже ми се струва че и на место е доста твърд

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Отново за семейство рено , имат едно недоразумение казва се авантайм , голям моноспейс от рода на еспейса , ама с ДВЕ врати 

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
аз пък съм мяркал пътнически кадет комби със седалки отзад и прозорци ,но двуврат като баничарка 

6>4
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
ShibinG написа:аз пък съм мяркал пътнически кадет комби със седалки отзад и прозорци ,но двуврат като баничарка
аз съм виждал и такава астра

- audi_bulgarian
-
-
- Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7
ShibinG написа:аз пък съм мяркал пътнически кадет комби със седалки отзад и прозорци ,но двуврат като баничарка

А това ?

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
едно неимоверно малоумие за мен е въздушният филтър на е46 320д е тжа е мъка, разглабяш 1 милион неща, резервната гума компакта при мен пак е отдоло. иначе има такива колоритни неща като чета че направо падам. Да спомена най-нестандартните задни скорости на мерцедес 124 - до втора и москвич до 3та
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Като сме тръгнали да говорим за резервни гуми - "патерицата" вместо резервна гума 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
iv4o9999 написа:едно неимоверно малоумие за мен е въздушният филтър на е46 320д е тжа е мъка, разглабяш 1 милион неща, резервната гума компакта при мен пак е отдоло. иначе има такива колоритни неща като чета че направо падам. Да спомена най-нестандартните задни скорости на мерцедес 124 - до втора и москвич до 3та
Над втора скорост колега ! НАД ! Което ще рече че се повдига скоростният лост ! Москвич е до трета, след предоляването на едно съпротивление, на кола с 4 скорости, не знам какво ще търсиш пета !
И винаги ми е било толкова чудно - как волана ще е лек !? В смисъл върти се лесно и бързо, или без връзка с пътя !?
Никога до сега не съм имал проблеми с каквато и да е била система - механична,хидравлична,електро-хидравлична !
Как го въртите тоз волан, идея си нямам !

Последна промяна ивчо на 19 Окт 2011, 15:26, променена общо 2 пъти
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
acho.rs написа:Като сме тръгнали да говорим за резервни гуми - "патерицата" вместо резервна гума
А без нея?

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Е що компресорче, нали имаше едни флакони с лепило под налягане, дето хем залепват, хем помпят....
Никой не мое ма връне на селу!
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Е същото де, на Вектрата ми просто компресорчето вкарваше лепилото в гумата под налягане. Като срязах гумата преди Витиня, точно на единия мост, питай ме колко я залепи
Платих си пътната помощ като поп.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
То в повечето случай гумата не се пука а се цепи/реже . Поне при стандарните - удар в дупка,остри фуги на мост,"катерене" на бордюри , та тва лепило ми се вижда леко безполезно