Най тъпите решения при производството на автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Най тъпите решения при производството на автомобили

Мнение от Е.Димитров » 19 Окт 2011, 9:03

Сетих се как преди години,на служебно пежо 206 ,едната задна гума заедно с окачването тръгна да си ходи,лягам аз под колата да видя що така,то се оказва че лагерите на торсиона заминали и се сменявали на ...40к километра,били като консуматив,а ако не ги смениш у време (без да има никакви видими причини и шумове) прецакват и задният мост та направо и заден мост :mhihi:
Лоста за мигачи ,като друснеш у дъпка се включваха :kuku:
Шевролет авео-като включиш да обдухаш стъклото се включва и компресора на климатика,то на повечето е така,ама не може да го изключиш,а не е климатроник...
На мерцедес а и на БМВ,нямат шпилки-водачи на дисковете на колелата,става голямо приключение докато наместиш джантата и после да завиеш гумите :banghead:

Само да спомена за сервотроника,че некой колеги казаха че бил еднакво лек,на гоУф 6 си перфектен и не е лек при по-голяма скорост,а преди карах хонда прелюд,значи хидравликата беше страхотна а при голяма скорост "затяха",бяха сложили някаква "противопомпа" на километража за да затяха хидравликата...

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 19 Окт 2011, 9:14

На мерцедес има две като шпилки, но гладки нагоре. Завиват се на мястото на болта и гумата си влиза перфектно. Завиваш два болта махаш тези шпилки и завиваш и останалите болтове :) .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 19 Окт 2011, 10:04

Мдам, аз си направих 2 копия на струг на Мерцедесовите шпилки и за БМВ-то, и проблемът с наместването на джантата е решен :)
За лекия волан на Голф 6 го писах аз, колата беше чисто нов рент-а-кар на има няма 500 мили и щях да се пребия на магистралата... не очаквах, че при висока скорост е толкова лек.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Окт 2011, 11:06

liloff написа:Мдам, аз си направих 2 копия на струг на Мерцедесовите шпилки и за БМВ-то, и проблемът с наместването на джантата е решен :)
За лекия волан на Голф 6 го писах аз, колата беше чисто нов рент-а-кар на има няма 500 мили и щях да се пребия на магистралата... не очаквах, че при висока скорост е толкова лек.

Ми моят си е екстра,даже ми се струва че и на место е доста твърд :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 19 Окт 2011, 11:49

Отново за семейство рено , имат едно недоразумение казва се авантайм , голям моноспейс от рода на еспейса , ама с ДВЕ врати :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 19 Окт 2011, 12:01

аз пък съм мяркал пътнически кадет комби със седалки отзад и прозорци ,но двуврат като баничарка :confused:
6>4

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 19 Окт 2011, 12:12

ShibinG написа:аз пък съм мяркал пътнически кадет комби със седалки отзад и прозорци ,но двуврат като баничарка :confused:

аз съм виждал и такава астра
Изображение

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Мнение от audi_bulgarian » 19 Окт 2011, 14:09

ShibinG написа:аз пък съм мяркал пътнически кадет комби със седалки отзад и прозорци ,но двуврат като баничарка :confused:

:mhihi:

Изображение

А това ? :conf:

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 19 Окт 2011, 14:59

едно неимоверно малоумие за мен е въздушният филтър на е46 320д е тжа е мъка, разглабяш 1 милион неща, резервната гума компакта при мен пак е отдоло. иначе има такива колоритни неща като чета че направо падам. Да спомена най-нестандартните задни скорости на мерцедес 124 - до втора и москвич до 3та

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Окт 2011, 15:02

Като сме тръгнали да говорим за резервни гуми - "патерицата" вместо резервна гума :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 19 Окт 2011, 15:06

iv4o9999 написа:едно неимоверно малоумие за мен е въздушният филтър на е46 320д е тжа е мъка, разглабяш 1 милион неща, резервната гума компакта при мен пак е отдоло. иначе има такива колоритни неща като чета че направо падам. Да спомена най-нестандартните задни скорости на мерцедес 124 - до втора и москвич до 3та

Над втора скорост колега ! НАД ! Което ще рече че се повдига скоростният лост ! Москвич е до трета, след предоляването на едно съпротивление, на кола с 4 скорости, не знам какво ще търсиш пета !
И винаги ми е било толкова чудно - как волана ще е лек !? В смисъл върти се лесно и бързо, или без връзка с пътя !?
Никога до сега не съм имал проблеми с каквато и да е била система - механична,хидравлична,електро-хидравлична !
Как го въртите тоз волан, идея си нямам ! :dunno:
Последна промяна ивчо на 19 Окт 2011, 15:26, променена общо 2 пъти
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 19 Окт 2011, 15:11

acho.rs написа:Като сме тръгнали да говорим за резервни гуми - "патерицата" вместо резервна гума :ranting:

А без нея? :mhihi: 1 компресорче и 1 туба с лепило, успех колега :mhihi: Аз 19ка не мога да натъпча в багажника, 17ка също се съмнявам да се събере, а по-малка джанта не влиза заради апаратите. Рънфлат също не бих сложил. Патеричката, да се надяваме, ще свърши работа, когато назрее момента :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 19 Окт 2011, 15:32

Е що компресорче, нали имаше едни флакони с лепило под налягане, дето хем залепват, хем помпят....
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 19 Окт 2011, 15:41

Е същото де, на Вектрата ми просто компресорчето вкарваше лепилото в гумата под налягане. Като срязах гумата преди Витиня, точно на единия мост, питай ме колко я залепи :mhihi: Платих си пътната помощ като поп.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Окт 2011, 16:32

То в повечето случай гумата не се пука а се цепи/реже . Поне при стандарните - удар в дупка,остри фуги на мост,"катерене" на бордюри , та тва лепило ми се вижда леко безполезно :confused:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата