Айде да ни е честит новия данък :(

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Айде да ни е честит новия данък :(

Мнение от dimithur » 24 Мар 2010, 11:14

kokobm написа:
Бум-бум, представям си ако Бойко ни сложи такса 20-30-40 лева такса НА ДЕН да минаваме през центъра какво ще стане тук?? Ама там го има. И ако беше така, тия данъци щяха да ни се видят като капка в морето..

Aз съм твърдо ЗА такава такса :yes: Ама като направят метрото навсякъде ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 24 Мар 2010, 11:15

BULL3T написа:
kokobm написа:
Fear написа:
kokobm написа: :clap: Чудя се само с какво право си недоволен ТИ??? щом не си плащаш данъците??? Немое да разберете, че 'държавата' това сме ние - аз, ти, Бойко, Мойко и т.н.

Просто на колегата му е дошло до гуша и е решил, че това е неговият начин за протест.
Аз да питам, след като толкова години подред плащам, а насреща получавам едно голямо НИЩО какво правим?
Не съм ли в правото си да прекратя едностранно тези "договорни отношения" когато е очевАдно, че едната страна не спазва клаузите? ;)
Според мен, точно това прави колегата и въобще не мога да го виня, не знам как вие можете. :)

'начинът' който колегата е избрал е незаконен и подлежи на разследване от съответните органи! Да, ти плащаш, аз плащам, но хиляди НЕ! Всяка по-голяма фирма е с двойно счетоводство, и защо е така, и какво се случваше с тези, които ги хванаха? Аз ще ти кажа, познавам лично човек дал подкуп от 1 000 000 на царя за да не отиде в затвора заради няколко пъти по толкова укрити данъци!!!! Ето това е проблема на държавицата ни - К О Р У П Ц И Я

хахахахх Бате ама ти и ти си верваш! За теб е по-добре да не дадеш 20 лв ,а да ти пишат акт за 150лв и да ти 'земат точки ли? Аре моля ти се,без тия.Ако го няма точно това нещо аз не знам как ще си запазя книжката! Корупция било,не е корупция,корупция винаги ще има.Въпроса е да е на дербно! А да не става въпрос за милиони!

Ще ти кажа как да си запазиш книжката и без подкупи - карай по правилата.
Гениално, а? Как се сетих само, направо акъла не ми го побира, трябва да ми дадат Нобелова награда! :mhihi:
Корупция не трябва да има никаква! Нито на едро, нито на дребно. Дребната е по-лесна за решаване, казах ти как ще стане. Ама не, нали трябва да сме тарикати всички. :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 24 Мар 2010, 12:23

Не става бате,аз карам по правилата,ама ей го я забравиш фарове,я ти звъннат по тела и си забравил хендс фри-то,я някъде съм дал малкоо повече газ и се земат та те спрат на такива места! Така че не ми говори че като караш по правилата и няма НИКОГА ДА ТИ НАПИШАТ АКТ, ти явно не краш много,но аз правя по 400 км седмично в софия,и не може всеки ден да си абсолютно по правилата. Така че моля те, не става така!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 24 Мар 2010, 12:28

BULL3T написа:Не става бате,аз карам по правилата,ама ей го я забравиш фарове,я ти звъннат по тела и си забравил хендс фри-то,я някъде съм дал малкоо повече газ и се земат та те спрат на такива места! Така че не ми говори че като караш по правилата и няма НИКОГА ДА ТИ НАПИШАТ АКТ, ти явно не краш много,но аз правя по 400 км седмично в софия,и не може всеки ден да си абсолютно по правилата. Така че моля те, не става така!

Тва не е оправдание.
И аз карам доста, но последните 18-20 месеца не са ми писали акт, а не е като да не ме спират абсолютно всеки път, в който ме видят... не че не парзулвам някой завой и т.н. ама си правя сметката по кое време и къде го правя.

Съгласен съм, че в София особено из трафика се налага да нарушаваш правилата, но пък там е 1% да те спрат.

И да не е само офф, да **а, пак си направиха тяхното...
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 24 Мар 2010, 12:45

BULL3T написа:Не става бате,аз карам по правилата,ама ей го я забравиш фарове,я ти звъннат по тела и си забравил хендс фри-то,я някъде съм дал малкоо повече газ и се земат та те спрат на такива места! Така че не ми говори че като караш по правилата и няма НИКОГА ДА ТИ НАПИШАТ АКТ, ти явно не краш много,но аз правя по 400 км седмично в софия,и не може всеки ден да си абсолютно по правилата. Така че моля те, не става така!

Aз наистина карам два пъти по-малко - 150-200км. на седмица, но не знам защо, описаните от теб неща не ми се случват. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90

Мнение от MaXo » 24 Мар 2010, 13:06

Последно знае ли се как ще се изчисляват новите данъци? И от кога влизат в сила? Един приятел ми разправя за некви безумни 7.2 лв на кв над 120кв ... това е лудост!!! Няма кой да им плаща подобни данъци...
без реклами в подписа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 24 Мар 2010, 13:24

Последното, което аз разбрах е - над 120kW (163к.с.) данъка е двоен. Т.е., смята се както и досега, само че получената крайна сума се умножава по 2. :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 24 Мар 2010, 13:27

Fear написа:Последното, което аз разбрах е - над 120kW (163к.с.) данъка е двоен. Т.е., смята се както и досега, само че получената крайна сума се умножава по 2. :shock:

Пътния данък ли? Доста тъпо ако е така. Всяка година ли? А за жилищата знае ли се нещо?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Аватар

Мнение от dimithur » 24 Мар 2010, 13:28

Засега всичко са журналистически спекулации :mhihi: Те от това печелят, колкото по-кофти новини пишат, толкова повече си вдигат тиражите :mhihi:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Мар 2010, 13:42

Fear написа:

Aз наистина карам два пъти по-малко - 150-200км. на седмица, но не знам защо, описаните от теб неща не ми се случват. :)

Ти па,ей пресен пример от сабалянта,карам аз зад бусче,в един момент решавам да го минаи го минавам,ама бъш пред полицаите и естествено ония скочи и ми маха,спирам,връщам и оооо изненада,засекъл ме бил със 77 километра при разрешени 50,не съм много заядлив а и съм на работа,ама викам "как пък успяхте да ме засечете 10 метра преди вас,пък ония ми отговаря-ми засекохме те и сега ще пишем акт (нещо си спомням че акт се пише за над 30 километра над разрешената),викам "мани акта-земи тея 20 лева и да бегам"-зе ги естествено но радара не го нулира...за следващия,а преди около година на излизане от софия преди караулката,посока пловдив ме отминават мотористи на задна гума,е естествено мене спреха и ми вика "ела да видиш с к'ва скорост се движиш"-викам "да не съм луд да се движа с голяма скорост като от светофара се виждате и поглеждам 130 км...викам "това са мотористите" а онзи ми вика .."ааа,те минаха преди малко" ,е викам "ей ги там бре,заминават в далечината"...ама какво да правиш-земи тея 60 лева и бегай....
Ъ,нещо да кажеш сине????

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 24 Мар 2010, 13:42

BMW_RIDER написа:
Fear написа:Последното, което аз разбрах е - над 120kW (163к.с.) данъка е двоен. Т.е., смята се както и досега, само че получената крайна сума се умножава по 2. :shock:

Пътния данък ли? Доста тъпо ако е така. Всяка година ли? А за жилищата знае ли се нещо?

Да.
Ама както казва колегата, все още нищо не е окончателно - чакаме да видим, какво ще измъдрят. :)

Димитров, какво да ти кажа тате? :D
Ако си невинен, си отстояваш позицията - има си съдилища, инстанции и т.н. Винаги можеш да си подадеш възражение и случаят ти да бъде разгледан от съда. И ако си невинен, гарантирам ти че в 99.9% от случаите ще спечелиш.
Ако си виновен, носиш си последствията. :)
Ама като ти е по-лесно да им бутнеш пари, това в положението.

Аватар

Мнение от dimithur » 24 Мар 2010, 13:47

Е.Димитров написа:Ти па,ей пресен пример от сабалянта,карам аз зад бусче,в един момент решавам да го минаи го минавам,ама бъш пред полицаите и естествено ония скочи и ми маха,спирам,връщам и оооо изненада,засекъл ме бил със 77 километра при разрешени 50,не съм много заядлив а и съм на работа,ама викам "как пък успяхте да ме засечете 10 метра преди вас,пък ония ми отговаря-ми засекохме те и сега ще пишем акт (нещо си спомням че акт се пише за над 30 километра над разрешената),викам "мани акта-земи тея 20 лева и да бегам"-зе ги естествено но радара не го нулира...за следващия,а преди около година на излизане от софия преди караулката,посока пловдив ме отминават мотористи на задна гума,е естествено мене спреха и ми вика "ела да видиш с к'ва скорост се движиш"-викам "да не съм луд да се движа с голяма скорост като от светофара се виждате и поглеждам 130 км...викам "това са мотористите" а онзи ми вика .."ааа,те минаха преди малко" ,е викам "ей ги там бре,заминават в далечината"...ама какво да правиш-земи тея 60 лева и бегай....
Ъ,нещо да кажеш сине????

Ти па зимай пример от Данчо Лечков . Показваш им среден пръст и отпрашваш :mhihi:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Мар 2010, 14:23

Fear написа:
BMW_RIDER написа:

Да.
Ама както казва колегата, все още нищо не е окончателно - чакаме да видим, какво ще измъдрят. :)

Димитров, какво да ти кажа тате? :D
Ако си невинен, си отстояваш позицията - има си съдилища, инстанции и т.н. Винаги можеш да си подадеш възражение и случаят ти да бъде разгледан от съда. И ако си невинен, гарантирам ти че в 99.9% от случаите ще спечелиш.
Ако си виновен, носиш си последствията. :)
Ама като ти е по-лесно да им бутнеш пари, това в положението.

Пич си,готин си,ама ще ти кажа "тоа па",преди 3 години ги съдих,че и със свидетел бех и всичко,че даже милиционера не се яви на едно от делата,ама няма грижи,че после и апелативен и един месец бех нелегален без книжка-заеби тая работа,а пък един го заснех с телефона как ми иска документи и за какво ми пише акт и ония нестига че ми се репчи че щел да ми счуши телефона като го записвам,ама ми тресна акт за неизправен пожартогасител,настъпване на осова линия и некакви подобни глипости,отидох в кат,подадох възражение,пуснах на един от шефовете записа в който казва че ще напише каквото му скимна и арогантното му държание-нищо-получих писмо че милиционера не си бил превишил правата и акта ми е съставен правилно=50 лева мисля беше-нещо реплика-дуплика??? :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 24 Мар 2010, 14:31

Ае на мен що не ми се случват такива работи ве, спират ме, проверяват ме, лек ден, леко дежурство и тва е. Почвам да си мисля че нещо не го правя както трябва :paranoid:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 24 Мар 2010, 14:40

dimithur написа:
kokobm написа:Бум-бум, представям си ако Бойко ни сложи такса 20-30-40 лева такса НА ДЕН да минаваме през центъра какво ще стане тук?? Ама там го има. И ако беше така, тия данъци щяха да ни се видят като капка в морето..

Aз съм твърдо ЗА такава такса :yes: Ама като направят метрото навсякъде ;)

Н'дей така бе колега! :mhihi: Че то тогаа гъзетата с много к.с. под капака (купен от моргата) как ше ходят по фьешън кафетата - с метрото ли?! :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата