Айде да ни е честит новия данък :(
Модератор: Общи модератори
Re: Айде да ни е честит новия данък :(
kokobm написа:
Бум-бум, представям си ако Бойко ни сложи такса 20-30-40 лева такса НА ДЕН да минаваме през центъра какво ще стане тук?? Ама там го има. И ако беше така, тия данъци щяха да ни се видят като капка в морето..
Aз съм твърдо ЗА такава такса

BULL3T написа:kokobm написа:Fear написа:kokobm написа:Чудя се само с какво право си недоволен ТИ??? щом не си плащаш данъците??? Немое да разберете, че 'държавата' това сме ние - аз, ти, Бойко, Мойко и т.н.
Просто на колегата му е дошло до гуша и е решил, че това е неговият начин за протест.
Аз да питам, след като толкова години подред плащам, а насреща получавам едно голямо НИЩО какво правим?
Не съм ли в правото си да прекратя едностранно тези "договорни отношения" когато е очевАдно, че едната страна не спазва клаузите?
Според мен, точно това прави колегата и въобще не мога да го виня, не знам как вие можете.
'начинът' който колегата е избрал е незаконен и подлежи на разследване от съответните органи! Да, ти плащаш, аз плащам, но хиляди НЕ! Всяка по-голяма фирма е с двойно счетоводство, и защо е така, и какво се случваше с тези, които ги хванаха? Аз ще ти кажа, познавам лично човек дал подкуп от 1 000 000 на царя за да не отиде в затвора заради няколко пъти по толкова укрити данъци!!!! Ето това е проблема на държавицата ни - К О Р У П Ц И Я
хахахахх Бате ама ти и ти си верваш! За теб е по-добре да не дадеш 20 лв ,а да ти пишат акт за 150лв и да ти 'земат точки ли? Аре моля ти се,без тия.Ако го няма точно това нещо аз не знам как ще си запазя книжката! Корупция било,не е корупция,корупция винаги ще има.Въпроса е да е на дербно! А да не става въпрос за милиони!
Ще ти кажа как да си запазиш книжката и без подкупи - карай по правилата.
Гениално, а? Как се сетих само, направо акъла не ми го побира, трябва да ми дадат Нобелова награда!

Корупция не трябва да има никаква! Нито на едро, нито на дребно. Дребната е по-лесна за решаване, казах ти как ще стане. Ама не, нали трябва да сме тарикати всички.

- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Не става бате,аз карам по правилата,ама ей го я забравиш фарове,я ти звъннат по тела и си забравил хендс фри-то,я някъде съм дал малкоо повече газ и се земат та те спрат на такива места! Така че не ми говори че като караш по правилата и няма НИКОГА ДА ТИ НАПИШАТ АКТ, ти явно не краш много,но аз правя по 400 км седмично в софия,и не може всеки ден да си абсолютно по правилата. Така че моля те, не става така!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
BULL3T написа:Не става бате,аз карам по правилата,ама ей го я забравиш фарове,я ти звъннат по тела и си забравил хендс фри-то,я някъде съм дал малкоо повече газ и се земат та те спрат на такива места! Така че не ми говори че като караш по правилата и няма НИКОГА ДА ТИ НАПИШАТ АКТ, ти явно не краш много,но аз правя по 400 км седмично в софия,и не може всеки ден да си абсолютно по правилата. Така че моля те, не става така!
Тва не е оправдание.
И аз карам доста, но последните 18-20 месеца не са ми писали акт, а не е като да не ме спират абсолютно всеки път, в който ме видят... не че не парзулвам някой завой и т.н. ама си правя сметката по кое време и къде го правя.
Съгласен съм, че в София особено из трафика се налага да нарушаваш правилата, но пък там е 1% да те спрат.
И да не е само офф, да **а, пак си направиха тяхното...

E34, E38
BULL3T написа:Не става бате,аз карам по правилата,ама ей го я забравиш фарове,я ти звъннат по тела и си забравил хендс фри-то,я някъде съм дал малкоо повече газ и се земат та те спрат на такива места! Така че не ми говори че като караш по правилата и няма НИКОГА ДА ТИ НАПИШАТ АКТ, ти явно не краш много,но аз правя по 400 км седмично в софия,и не може всеки ден да си абсолютно по правилата. Така че моля те, не става така!
Aз наистина карам два пъти по-малко - 150-200км. на седмица, но не знам защо, описаните от теб неща не ми се случват.

- MaXo
- ентусиаст
-
- Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
- Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90
Последно знае ли се как ще се изчисляват новите данъци? И от кога влизат в сила? Един приятел ми разправя за некви безумни 7.2 лв на кв над 120кв ... това е лудост!!! Няма кой да им плаща подобни данъци...
без реклами в подписа...

Последното, което аз разбрах е - над 120kW (163к.с.) данъка е двоен. Т.е., смята се както и досега, само че получената крайна сума се умножава по 2. 

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Fear написа:Последното, което аз разбрах е - над 120kW (163к.с.) данъка е двоен. Т.е., смята се както и досега, само че получената крайна сума се умножава по 2.
Пътния данък ли? Доста тъпо ако е така. Всяка година ли? А за жилищата знае ли се нещо?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Засега всичко са журналистически спекулации
Те от това печелят, колкото по-кофти новини пишат, толкова повече си вдигат тиражите 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Fear написа:BULL3T написа:Не става бате,аз карам по правилата,ама ей го я забравиш фарове,я ти звъннат по тела и си забравил хендс фри-то,я някъде съм дал малкоо повече газ и се земат та те спрат на такива места! Така че не ми говори че като караш по правилата и няма НИКОГА ДА ТИ НАПИШАТ АКТ, ти явно не краш много,но аз правя по 400 км седмично в софия,и не може всеки ден да си абсолютно по правилата. Така че моля те, не става така!
Aз наистина карам два пъти по-малко - 150-200км. на седмица, но не знам защо, описаните от теб неща не ми се случват.
Ти па,ей пресен пример от сабалянта,карам аз зад бусче,в един момент решавам да го минаи го минавам,ама бъш пред полицаите и естествено ония скочи и ми маха,спирам,връщам и оооо изненада,засекъл ме бил със 77 километра при разрешени 50,не съм много заядлив а и съм на работа,ама викам "как пък успяхте да ме засечете 10 метра преди вас,пък ония ми отговаря-ми засекохме те и сега ще пишем акт (нещо си спомням че акт се пише за над 30 километра над разрешената),викам "мани акта-земи тея 20 лева и да бегам"-зе ги естествено но радара не го нулира...за следващия,а преди около година на излизане от софия преди караулката,посока пловдив ме отминават мотористи на задна гума,е естествено мене спреха и ми вика "ела да видиш с к'ва скорост се движиш"-викам "да не съм луд да се движа с голяма скорост като от светофара се виждате и поглеждам 130 км...викам "това са мотористите" а онзи ми вика .."ааа,те минаха преди малко" ,е викам "ей ги там бре,заминават в далечината"...ама какво да правиш-земи тея 60 лева и бегай....
Ъ,нещо да кажеш сине????
BMW_RIDER написа:Fear написа:Последното, което аз разбрах е - над 120kW (163к.с.) данъка е двоен. Т.е., смята се както и досега, само че получената крайна сума се умножава по 2.
Пътния данък ли? Доста тъпо ако е така. Всяка година ли? А за жилищата знае ли се нещо?
Да.
Ама както казва колегата, все още нищо не е окончателно - чакаме да видим, какво ще измъдрят.

Димитров, какво да ти кажа тате?

Ако си невинен, си отстояваш позицията - има си съдилища, инстанции и т.н. Винаги можеш да си подадеш възражение и случаят ти да бъде разгледан от съда. И ако си невинен, гарантирам ти че в 99.9% от случаите ще спечелиш.
Ако си виновен, носиш си последствията.

Ама като ти е по-лесно да им бутнеш пари, това в положението.
Е.Димитров написа:Ти па,ей пресен пример от сабалянта,карам аз зад бусче,в един момент решавам да го минаи го минавам,ама бъш пред полицаите и естествено ония скочи и ми маха,спирам,връщам и оооо изненада,засекъл ме бил със 77 километра при разрешени 50,не съм много заядлив а и съм на работа,ама викам "как пък успяхте да ме засечете 10 метра преди вас,пък ония ми отговаря-ми засекохме те и сега ще пишем акт (нещо си спомням че акт се пише за над 30 километра над разрешената),викам "мани акта-земи тея 20 лева и да бегам"-зе ги естествено но радара не го нулира...за следващия,а преди около година на излизане от софия преди караулката,посока пловдив ме отминават мотористи на задна гума,е естествено мене спреха и ми вика "ела да видиш с к'ва скорост се движиш"-викам "да не съм луд да се движа с голяма скорост като от светофара се виждате и поглеждам 130 км...викам "това са мотористите" а онзи ми вика .."ааа,те минаха преди малко" ,е викам "ей ги там бре,заминават в далечината"...ама какво да правиш-земи тея 60 лева и бегай....
Ъ,нещо да кажеш сине????
Ти па зимай пример от Данчо Лечков . Показваш им среден пръст и отпрашваш

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Fear написа:BMW_RIDER написа:Fear написа:Последното, което аз разбрах е - над 120kW (163к.с.) данъка е двоен. Т.е., смята се както и досега, само че получената крайна сума се умножава по 2.
Да.
Ама както казва колегата, все още нищо не е окончателно - чакаме да видим, какво ще измъдрят.
Димитров, какво да ти кажа тате?![]()
Ако си невинен, си отстояваш позицията - има си съдилища, инстанции и т.н. Винаги можеш да си подадеш възражение и случаят ти да бъде разгледан от съда. И ако си невинен, гарантирам ти че в 99.9% от случаите ще спечелиш.
Ако си виновен, носиш си последствията.
Ама като ти е по-лесно да им бутнеш пари, това в положението.
Пич си,готин си,ама ще ти кажа "тоа па",преди 3 години ги съдих,че и със свидетел бех и всичко,че даже милиционера не се яви на едно от делата,ама няма грижи,че после и апелативен и един месец бех нелегален без книжка-заеби тая работа,а пък един го заснех с телефона как ми иска документи и за какво ми пише акт и ония нестига че ми се репчи че щел да ми счуши телефона като го записвам,ама ми тресна акт за неизправен пожартогасител,настъпване на осова линия и некакви подобни глипости,отидох в кат,подадох възражение,пуснах на един от шефовете записа в който казва че ще напише каквото му скимна и арогантното му държание-нищо-получих писмо че милиционера не си бил превишил правата и акта ми е съставен правилно=50 лева мисля беше-нещо реплика-дуплика???

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Ае на мен що не ми се случват такива работи ве, спират ме, проверяват ме, лек ден, леко дежурство и тва е. Почвам да си мисля че нещо не го правя както трябва 

dimithur написа:kokobm написа:Бум-бум, представям си ако Бойко ни сложи такса 20-30-40 лева такса НА ДЕН да минаваме през центъра какво ще стане тук?? Ама там го има. И ако беше така, тия данъци щяха да ни се видят като капка в морето..
Aз съм твърдо ЗА такава таксаАма като направят метрото навсякъде
Н'дей така бе колега!