Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Мотористите във форума!

Мнение от ildivvy » 25 Юли 2023, 17:23

А тази добавка за маслото защо е нужна? Всичко си има в маслата за моторите...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 25 Юли 2023, 18:17

ildivvy написа:А тази добавка за маслото защо е нужна? Всичко си има в маслата за моторите...

Нямам идея, гледам видеа за обслужване и индийчетата масово я ръгат - https://www.youtube.com/watch?v=Yd43shk ... RishiVerma
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 26 Юли 2023, 12:52

Дали според вас при падане в градски условия (до 60км/ч) ризницата ( тази за мотокрос ) ще свърши достатъчно добра работа.
Питам понеже сега ходих с мотора до озон да си взема една книга и докато ида вече пред магазина течах ....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 26 Юли 2023, 13:08

В града при скорости до 50-60км/ч едва ли ще паднеш... Там е по-вероятно да те/се ударят/иш! Тогава ризницата няма особен смисъл... Според мен, де...!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 26 Юли 2023, 13:33

Аз в града дори и тези дни си карам с лятното яке и нямам особени проблеми. Може би е въпрос на яке. Дори едно охлузване не ми се струва оферта в тази жега

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 27 Юли 2023, 7:18

Опаковайте се добре, казвам го с добро. В началото на юни докато тренирах за Витоша100 на последния завой преди блока десния педал (беше в най- долно положение) на колелото закачи бордюра и за по-малко от секунда бях на асфалта. Това е с колело, единствената предпазна екипировка беше иначе хубавата каска. Свалих кожата на левия лакът, прибрах се на самоход до вкъщи. Същия ден започна голяма болка в левия крак. До тук двама доктори невролози не могат да ме оправят. Имам час за трети, вече 2 месеца пия всякакви хапчета - било възпален нерв. Наранявания нямам, освен свалената кожа, която вече отдавна забравих. Явно падайки на лявата страна съм ударил и задника/ ставата/ бедрото където няма нищо. Раницата на гърба предполагам ми е предпазила гръбнака. Нито ожулено, нито синьо. Мисля, че най-големия проблем беше асфалта.
Това падане ми провали лятото, състезанието и мото сезона до този момент. Нещата уж се оправят, болката отшумява, ама продължавам да търся доктори.
Та опаковайте се, като се изпотите - ще се преоблечете и продължавате. Една тениска в раница/ топ каса не тежи толкова.
Ultimate Riding Machine

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 27 Юли 2023, 7:49

Точно преди дни разсъждавах по въпроса докато се спускам с колелото с 60-70 и си викам - добре де, с мотора се обличам като за война дори до магазина да отида, а с колелото с тези скорости съм само по каска. На следващия ден трябваше да изляза по обяд в най-голямата жега и излязох по тениска, каска, боти, ръкавици и кевларени дънки. Общо взето само якето спестих. Да, беше една идея по-добре, но се чувствах незащитен. Вчера пак излизах и отново си сложих якето. Да с колелото няма как да нося повече от каска и трябва да приема риска. С мотора има какво да направя да минимизирам риска и ще го правя всеки път.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 28 Юли 2023, 3:32

NiksGS написа:Опаковайте се добре, казвам го с добро. В началото на юни докато тренирах за Витоша100 на последния завой преди блока десния педал (беше в най- долно положение) на колелото закачи бордюра и за по-малко от секунда бях на асфалта. Това е с колело, единствената предпазна екипировка беше иначе хубавата каска. Свалих кожата на левия лакът, прибрах се на самоход до вкъщи. Същия ден започна голяма болка в левия крак.

Абсолютно си прав.
Аз миналата година на мач не бях добре загрял и паднах със собствената си тежест на собствения си крак, но някак усуках глезена и му разтегнах/разкъсах връзките. Адска болка 2-3 месеца, през които и не можех и да ходя нормално, като до 12-тия месец от време на време ми напомняше за себе си тоя глезен...

И тва е контузия без 200кг мотор да те затисне и без никаква скорост...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 28 Юли 2023, 16:56

От къде купувате гуми ? В моя скъп град няма един магазин за мото гуми. Из нета излизат някакви шано магазини от Търново, ама са ми леко съмнителни .

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 28 Юли 2023, 17:21

Гуми за какво моторче?Иначе в София при Алл експрес имат.И монтират.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 28 Юли 2023, 17:38

От 'гуми7', както и от Ади-95... Зависи какви гуми се търсят!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 28 Юли 2023, 17:59

apexs написа:От къде купувате гуми ? В моя скъп град няма един магазин за мото гуми. Из нета излизат някакви шано магазини от Търново, ама са ми леко съмнителни .

Кви са тия магазини в Търново :D.

Аз за симсоня купих от мотомонт.бг или Ком, не помня разширението.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 01 Авг 2023, 6:50

След повече от 10 годишна пауза, се возих отново на мотор в неделя. Преди доста години един "приятел" ме качи на неговия мотор, с полузахваната седалка и без предупреждение му завари газта и от тогава не искам да се качвам като пътник. Та в неделя един авер предложи да отидем до едни село тук наблизо, където има паметник на Вълчан Войвода и хубави пици, като по пътя има много завои, а самия път е много тесен, та обеща, че няма да вдига високи скорости и си удържа на думата, повече от 70тина км/ч не е вдигал по целия път. И пак си беше изживяване, скоростта си се усеща по друг начин на мотор, и въпреки, че се караше бавно, на моменти пак си беше малко страшно :D. Много ми допадна звука на хорнета в движение. :bchug: Като цяло ми хареса много разходката, но явно ще мине доста време преди да се чувствам що годе спокойно да ме возят.
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 01 Авг 2023, 7:02

Аз не бих се качил да се возя. Мен в кола ме е страх, камоли пък на мотор.

Уффф кара ми се вече, две не виждам. На 11-ти ми е изпита. Взех си и часовете. Инструктора вика, че съм повече от готов.

Тука едни съседи ме надъхват да питам за почерпка, че имало някакъв брутално гаден изпитващ в Пловдив за А категория. Наскоро жената на единия така била взела изпита в същата школа ама при друг инструктор.

Срам не срам - дали ще стане тоя номер щото ако се заяде и ме скъса кажи речи тоя сезон ще трябва да го отпиша - почват едни отпуски, едно чудо, после пък ще ни убият от работа и то ще стане декември...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 01 Авг 2023, 7:13

Недей...

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата