Android,телефони,проблеми и подобни!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Android,телефони,проблеми и подобни!

Мнение от adovet » 15 Ное 2024, 17:30

Като излезе S24 ultra го взех на жена ми. Тогава бях с Xiaomi 12. Като цяло телефона ми нямаше проблеми освен, че батерията не държеше много SOHa i беше 78% и като го натоварех повече грееше( типично за всички шаомита). Поразцъках на жеа ми самсунга и доста ми хареса като основния недостатък за мен беше формата му (правите ъгли заради писалката). Започнах да се оглеждам за нов телефон като осноно клонях към Ми 14 ултра. Също така гледах и хуавея пура 70 ултра. Определено самсунга ги превъзхождаше и двата телефона. Поиграх си с едно шаоми малко повече, доста загря а и батерията му падаше бързо. Самсунга при същото натоварване не вдигна повече температурата от41 грдуса, шаомито отиде на 47. Като снимки също самсунга с AIто прави уникални снимки. Та много ми се искаше да взема шаомито но това мямаше да е правилния избор. Взех си самсунга и всеки ден се уверявам че този телефон е уникален. Батерията държи много, телефона не грее и AI дърпа телефона много напред във всяко отношение. Единствения кусур за мен остава ръбатата форма, но при S25 вече това е оправено.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 19 Ное 2024, 13:19

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy ... -13322.php
По това което се вижда пак са ръбати.
И при S24ultra са ръбати, но чистата S24 не са.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 19 Ное 2024, 13:34

frizzante написа:От днешна гледна точка какво бихте предложили като алтернатива на Галакси С24 Ултра? Държа на камера и игри.

1+13
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 19 Ное 2024, 15:59

streetz написа:На жената ѝ дойде реда за нов телефон и нещата се въртят между Xiaomi 14 и Samsung Galaxy S24. Ходих да ги гледам на живо снощи и голяма разлика не виждам, освен че камерата на самсунга зуумва по-добре, но това не е голям фактор. Иска се телефона да се извади от джоба, пуска се камерата и се щрака без много-много нагласяне. По тоя критерий кой от двата ще е по-добре?

В крайна сметка ѝ поръчах Самсунга и както очаквах е доста посредствен телефон. Като за 1200 лв дори едно зарядно им се е досвидяло да сложат в кутията, само USB кабелче има :lol: Почва да грее само от разцъкване по настройките, добре че игри няма да се играят. Изяде 40% батерия за 2-3 часа цъкане и настройка на приложения. Иначе камерата не е лоша.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 19 Ное 2024, 16:02

S23 няма тия проблеми между другото :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 19 Ное 2024, 20:24

streetz написа:
streetz написа:На жената ѝ дойде реда за нов телефон и нещата се въртят между Xiaomi 14 и Samsung Galaxy S24. Ходих да ги гледам на живо снощи и голяма разлика не виждам, освен че камерата на самсунга зуумва по-добре, но това не е голям фактор. Иска се телефона да се извади от джоба, пуска се камерата и се щрака без много-много нагласяне. По тоя критерий кой от двата ще е по-добре?

В крайна сметка ѝ поръчах Самсунга и както очаквах е доста посредствен телефон. Като за 1200 лв дори едно зарядно им се е досвидяло да сложат в кутията, само USB кабелче има :lol: Почва да грее само от разцъкване по настройките, добре че игри няма да се играят. Изяде 40% батерия за 2-3 часа цъкане и настройка на приложения. Иначе камерата не е лоша.

На батерията, ще и нужна поне една седмица да се обучи. Така е при чисто новите телефони! Аз съм с s23 Ultra и са пушка високият им клас!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 19 Ное 2024, 22:44

S23 серията е със snapdragon, от-до всички модели. Не може да го сравняваш с S24, там е Exynos, печка и тн.
При S24 само Ultra e със Snapdragon.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 20 Ное 2024, 17:56

Exynos 2400 SoC е с термалните характеристики на SD8G3, колкото и да не им се вярва на много хора :) И като производителност е доста близко... :) това не е Е2200... :)

Не съм виждал на живо S24-ка... ако подобно на S24u има в менюто опция за превключване на Performance Profile на Light - това ще помогне с консумацията на батерията, без да се усети разлика в производителнстта :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 20 Ное 2024, 19:44

Без значение, знам че си си привърженик на Exynos, но реално процесора се справя зле и винаги се е справял зле спрямо Snapdragon (TSMC), Samsung дори обмислят да минат изцяло на TSMC защото нямат успехи с Exynos.
Никога не е бил добър процесор.
https://www.ixbt.com/news/2024/11/15/sa ... -tsmc.html

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 21 Ное 2024, 11:36

DigitalExile написа:Без значение, знам че си си привърженик на Exynos, но реално процесора се справя зле и винаги се е справял зле спрямо Snapdragon (TSMC),

Дай да видим къде се представя зле.... ама не само на думи, ами нещо по-солидно... в игрите ми е ясно, че е малко по-слаб, но не е зле... като термални (TDP) характеристики дори е 0.5W под SD8G3... ама дай да видим, все пак :)

Иначе... не съм привърженик на Exynos... ама ми писна всички да обясняват как Exynos SoC бил зле, че дори и в S24... да, E2200 не беше много цвете за мирисане, макар че много хора си бяха супер доволни от телефоните. Но Е2400 не е 2200.

Ако говорим на какво съм фен - на Dimensity 9300/9400..

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 21 Ное 2024, 11:50

Статията така нарочно ли не я коментира която дадох или ? :mhihi:

Като цяло основния проблем е,че в standby харчат адски много ток, това не се е оправило още от Galaxy S6/S7, общо взето тъпчат на едно място, едни и същи проблеми всяка година и не ги оправят. Отделно определени модели греят (почти всички), както виждаш горе включително S24.

Колкото и да ти е писнало, реално всички реват от тия процесори, само тези които не са ги сравнили с други не реват, защото не занят какво е хаха.

Все едно цял живот да караш Skoda и да не си се качвал в BMW/Mercedes/Audi и да викаш, шкодата си е екстра :mhihi:

При тоя пример с колите обаче разликата в цената е огромна, а при Samsung цената на апарата в USA дори е по евтина в повечето случай и процесора е Snapdragon, а за Европа, гаден Exynos. :mhihi:

Даваш същите пари, получаваш по гаден апарат :mhihi:

Плащаш BMW, получаваш Skoda, горе долу, върши работа ама не е същото :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 21 Ное 2024, 13:46

Аз пък, съм почти сигурен, че драмата с консумацията (и по-специално, именно в "stand-by"), не се дължи чак толкова на архитектура и технология на SoC-а, ами на калпав софтуер :ok: :mhihi: Просто знам (видял съм, и "усетил", на място :mhihi: ) как работят Qualcomm и как работят Samsung :ok:
Първите си следват стриктно роудмапа, предоставяйки приличен baseline софтуер на клиента, който той да модне и да си донатвори кочината (не се впечатляват особено от клиентски прищевки). А вторите се опитват всеки път да правят революция, и да изкарат възможно най-бързо продукт на пазара, с цената на всичко (включително и пожертвано качество), ползвайки едно 60-70% контрактори за портването/интеграцията, 'дето им дреме на шмайзера, в повечето случаи :ok:
Две коренно различни политики (по обясними причини), с различен краен ефект за крайния потребител :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 21 Ное 2024, 13:56

DigitalExile написа:Статията така нарочно ли не я коментира която дадох или ? :mhihi:

Да, нарочно е, защото става дума за Exynos 2500 SoC и 3nm LPP... нищо общо с Exynos 2400... който коментираме... или поне така си мислех...

А ти продължаваш да коментираш в стил ЕЖК (една жена каза) - нищо черно на бяло, само.... "това, онова, чух там нещо, ама какво беше...". И изведнъж - сравнение на автомобилни марки...??? WTF?

Аз отново да питам - дай да видим черно на бяло как смартфоните с Exynos 2400 SoC греят повече от тия със SD8G3 и имат повишена (ВИДИМО) консумация в StandBy...

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 21 Ное 2024, 14:01

Коментираме Exynos като цяло.
Нямам желание нищо да показвам, има интернет, reddit, сравнения на s24 usa/europe и тн.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 21 Ное 2024, 14:09

Мхм... добре... :D Сега пък стана, че коментираме "изцяло"... да пусна един цитат:

"S23 серията е със snapdragon, от-до всички модели. Не може да го сравняваш с S24, там е Exynos, печка и тн.
При S24 само Ultra e със Snapdragon."

Аз в S24-ките (без FE) знам само за един Exynos - 2400. Друг няма.

И после се споменава за "процесора", в останалите последващи постове... личи си, че става дума за цялата плеяда Exynos, от 2015г насам.... окей ;) Нищо де, работата ясна :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата