Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Мотористите във форума!

Мнение от seimo » 13 Юли 2023, 20:02

Чак като Харли да се разпада на място не са :mhihi: Тва за вибрациИте става въпрос :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 13 Юли 2023, 21:02

ivanski_2 написа:
ildivvy написа:Това не е от едноцилиндровия двигател...

Е от какво е, вибрацият при по-високи обороти = едноцилндров двигател :dunno: .

Аз бих взел новия мотор, все пак е нов :mhihi:

Схващането на задника в над 90% от случаите не е свързан с вибрациите! Да го кажем така - и на Хорнет-а ще ти се схване задника съвсем сигурно...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 13 Юли 2023, 21:11

Позицията на тялото е много важна за ...задника и всичко останало.
По себе си съдя.
Имам си моите проблеми със строшени ребра незарастнали,кълчени глезени Х-пъти,дискови хернии и още една камара бонуси.
Взех първата хонда 1300 на която смело мога да кажа,че въпреки,че е баси дългият мотор е супер удобна...ако си до 175/180 при стоково състояние на мотора.
Дължината му е екстра за дълги хора с крака като моите като изкючим че има вариант за превключване с пета което при 46 номер ботуш...пречи да си еве мамата че ни напред ни назад има място за крака.
Обаче кормилото сток е широко и ниско и се налага да си отвориш широко ръцете и ако имаш дълъг торс освен крака да си напрягаш трапеца надолу.
Което...на дълго е кофти...
И сега с втх-а и рейзърите дето има и липсата на скоростен лост за петата всичко дойде там дето му е мястото.
Отделно седалката е мустанг с гел и е космос спрямо стоковата на хондата която е никак не лоша.
Та.
Като седнеш в кола си оправяш волана,седалката,огледалата и караш.
Не може като седнеш на мотора да тръгнеш и да кажеш екстра ми е.
Т.е. може ама не ти е екстра. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 13 Юли 2023, 23:08

slatanic написа:ВибрациЙ...виЙ...да не карате Харлей да му се не види та им се плашите толкова...!? :ok: :mhihi:
Покарай ми мотора час на магистралата и ще си говорим пак :D

ildivvy написа:
ivanski_2 написа:
ildivvy написа:Това не е от едноцилиндровия двигател...

Е от какво е, вибрацият при по-високи обороти = едноцилндров двигател :dunno: .

Аз бих взел новия мотор, все пак е нов :mhihi:

Схващането на задника в над 90% от случаите не е свързан с вибрациите! Да го кажем така - и на Хорнет-а ще ти се схване задника съвсем сигурно...

Не е точно схващане , а как да кажа става ми неприятно толкова дълго време да ми вибрира , в момента който си дам 5-6 минути на ниска скорост без да мърдам всичко се оправя.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 14 Юли 2023, 16:57

Утре е деня, баси, викам си едва ли ще се вълнувам ама вече ме тресе, а дори няма да го карам, даже в близкия месец не знам дали ще го карам...

Продавача ме изненада - вика ми като бонус имаш активиран Quickshifter+ :mhihi: Той явно е голям абонат на Еди защото това му бил 5-ти мотор от там а преди дни бил си взел Duke 890R също.

Имам и един въпрос. Ей това гърне, което уж е за Дюк 125/390 го намерих на цена подарък и мисля да го взема за по-натам. Обаче обърнете внимание как завършва тръбата а на дюка май е със скоба. Какво е решението на проблема?ИзображениеИзображение
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Юли 2023, 20:22

Вероятно е за 125. Сигурно може да смениш тръбата към накрайника или да се преработи тя или тази от катализатора за да паснат.

По-хубавия звук е готино нещо, но на толкова хубав мотор аз не бих сложил това ужасно грозно гърне.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 15 Юли 2023, 11:25

Пито - платено.Изображение

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Юли 2023, 11:29

Честито! Ако не возиш никой става по-готин ако му разкараш стъпенките (въпреки, че служат много добре като краш гард) и сложиш отзад капак, вместо седалката.

А ако ти се харчат пари, разкарай и тия грозни мигачи и огледала.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 15 Юли 2023, 11:33

Огледалата със сигурност ще ги сменя. Мигачи какви? А за возенето искам да возя жената като понатрупам стаж та ще ги оставя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 15 Юли 2023, 15:51

Някакви малки лед. Мойте са такива. Има и по-дълги варианти. От каталога на КТМ Пауърпартс са. Иначе са ребрандирани Ризома Легера.

Изображение
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 15 Юли 2023, 22:54

Пуууу ебаси дългия емоционален ден.

От 5 съм буден. От 1 месец ми е изгоряла едната крушка на габарита ама пустия Х е с H8 и ги няма никъде. Никога не са ме спирали на тунела ама днес решиха. Разминахме се с фиша. Спирахме на 10 бензиностанции да търсим H8 и няма. Как да е, дойдохме, видяхме Дюка - буквално чисто нов. Покара го мой приятел, дето го и прибра и газ към нотариуса. Там ревах - оценка 11К и 630 лева прехвърляне.

Прибрахме го с 3 списания на магистралата за почивка. Карах го на паркинга щото било на лош късмет да не направиш поне един завой като си купиш мотор.
Не, че разбрах много ама е някаква уникална малка и сладка машинка. Уж тежи 170 кила с течности а го усещам малко по-тежък от електрика на място. Мноооого по-леко завива от учебните. Абе направо наистина си е все едно колело с двг и скорости. Кефи ме много, за града е просто перфектната машина.
После ходихме до Стара Загора да закараме и моя човек и вече съм мега изтощен.

Момчето (Петьо) и момичето (Мариана) продавачи се оказаха по-пичове от пичовете, та мерси и на тях.

Бум бум, май се знаете с момчето даже.

Мислех си, че лесно ще преживея да стои в гаража докато взема книжка ама не, бая ще е мъка от сега усещам...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 16 Юли 2023, 6:35

Честито за машината !
Хубава е !

младши ентусиаст
Аватар

Мотористите във форума!

Мнение от ivanski_2 » 16 Юли 2023, 8:57

Честито и безаварийно.

Знам това чувство и аз бях така, най тежко ми беше когато взех изпита и въпреки това трябваше да чакам КАТ да ми изкарат книжката защото дори бързата поръчка беше няколко дни. Взел си изпита имаш мотор , но не може да караш ,а дните на лятото с броени :D

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Юли 2023, 9:16

Spit-Fire написа:Момчето (Петьо) и момичето (Мариана) продавачи се оказаха по-пичове от пичовете, та мерси и на тях.

Бум бум, май се знаете с момчето даже.

Не се сещам, но може. Не помня много имена.

Оценките са брутални. Моя го оцениха по-скъп, отколкото беше на фактурата за закупуване преди 5 години и въпреки, че предполагах, че може да се случи и я носех не склониха да намалят цената и му отрязаха главата на момчето. Мисля, че има някакъв начин да се намали оценката като се пише, че двигателя напр. е повреден, но не му се занимаваше.

Сетих се сега и за един друг хак за дюка. Задната гума е 150/60. Като и дойде времето за смяна може да помислиш за 140/70. От завода слагат тоя размер повече с маркетингова цел за да изглежда отзад по-голяма гумата. Но правилния размер за 4'' джанта е 140/70. 150 е за 4 1/2 джанта. С по-тясната гума става още по-управляем, а разликата в размера трудно можеш да я хванеш на око.

skoti79 написа:Честито за машината !
Хубава е !

Всичките дюкове са адски нефотогенични. Не знам що. На живо е 100 пъти по-хубав.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мотористите във форума!

Мнение от ivanski_2 » 16 Юли 2023, 9:27

Все още има някаква схема с тея оценки.
Опела като купувах преди 2 седмици някъде , го платих около 12 000 а оценката беше 2 000, та все още стават схемите само явно трябва да имаш по голям човек от преди …

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата