Формула 1 - обща тема
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Формула 1 - обща тема
Явно се мисли за специален и че никой няма да му каже нищо, нито ще го накаже, но и това ще се промени някой ден и ще има плач.
Мега наглец си е бил винаги, просто последните години си кара сам и затова го позабравихме.
Аз все още не разбирам защо Перес ще продължава да кара, толкова ли пари им носи?
Мега наглец си е бил винаги, просто последните години си кара сам и затова го позабравихме.
Аз все още не разбирам защо Перес ще продължава да кара, толкова ли пари им носи?
Re: Формула 1 - обща тема
За мен няма едноличен виновник за случката и всеки от 3мата има участие - ФИА, Макс и Ландо.
Относно ФИА , не може да чакаш 5 обиколки за някакво супер явно нарушение в правилата - поредното излизане на Норис от пистата след BW фалг за него, уж AI-та стюарди , глупости ...
Макс караше отвъд границите на позволеното, но той знае къде е сивата зона и се движеше точно там - хем да прецака Норис, хем да не го накажат.
Норис пък се представи за пореден път доста посредствено, нямаше никаква идея как да изпревари Макс с очевидно по-бързия си автомобил. Искаше да се докаже на всяка цена, но точно това срещу Макс няма как да сработи.
Общо взето ми беше малко детинска цялата случка, липсват ми битките с Льоклер където имаше мисъл и респект между двамата.
Има и друго - всички упрекват Макс, че играел all-in в цялата ситуация вместо да пусне Ландо наред без сблъсък. Да но Макс много добре вижда че Макларън ги настигат и рано или късно ще се бори с Норис за 1вото място, та ако още от сега покаже момент на слабост в битките помежду им на следващ етап ще му е още по-трудно от психологическа гледна точка, както се казва му взема страха още от сега. И съм сигурен че това няма да е последния сблъсък между двамата този сезон, та Ландо е този който трябва да измисли нещо различно ако иска да победи Макс на пистата.
Относно ФИА , не може да чакаш 5 обиколки за някакво супер явно нарушение в правилата - поредното излизане на Норис от пистата след BW фалг за него, уж AI-та стюарди , глупости ...

Макс караше отвъд границите на позволеното, но той знае къде е сивата зона и се движеше точно там - хем да прецака Норис, хем да не го накажат.
Норис пък се представи за пореден път доста посредствено, нямаше никаква идея как да изпревари Макс с очевидно по-бързия си автомобил. Искаше да се докаже на всяка цена, но точно това срещу Макс няма как да сработи.
Общо взето ми беше малко детинска цялата случка, липсват ми битките с Льоклер където имаше мисъл и респект между двамата.
Има и друго - всички упрекват Макс, че играел all-in в цялата ситуация вместо да пусне Ландо наред без сблъсък. Да но Макс много добре вижда че Макларън ги настигат и рано или късно ще се бори с Норис за 1вото място, та ако още от сега покаже момент на слабост в битките помежду им на следващ етап ще му е още по-трудно от психологическа гледна точка, както се казва му взема страха още от сега. И съм сигурен че това няма да е последния сблъсък между двамата този сезон, та Ландо е този който трябва да измисли нещо различно ако иска да победи Макс на пистата.
don_gori написа:За мен няма едноличен виновник за случката и все...........
Почти изцяло съвпада с моето виждане.

В интерес на Макс е тези дуели да свършват или в негова полза или с катастрофа и той го знае. Рано му е да предава щафетата както го направи Хамилтън 2021ва.
Дори нещо малко, като това което прави Норис с гумите, е огромна заплаха в очите на Макс и дори се стигна до тест на Имола.
Също мисля, че Норис подходи като новак в ситуацията, при това имаше опит от спринтовото състезание вече.

А както казваш, ФИА за пореден път бяга от трудни и непопулярни решения. наказанието с 5 секунди в случая дори не е някаква ситуация, за която е необходимо тълкуване. Но умишлено забавиха решението, за да не се намесят в дуела.....с което реално се намесиха.

Иначе смятам, че наказанието за Макс е заслужено(както би било заслужено и за Норис в Барселона). Когато някой е 'значително до теб' трябва да му оставиш място. Тези момчета са сериозно разглезени от нивото на сигурност в днешната Ф1, което води до това да си позволяват да стигат до такива крайности на битката.
Формула 1 - обща тема
Наказанието е силно пресилено, цели 10 секунди. Без значение от резултата след това. Има много примери за същата маневра, дори миналата година Сайнц натисна Макс там повече и инцидент нямаше. Ето сравнение:
https://www.reddit.com/r/formula1/s/5R6zrsmKRt
Бяха решили да не отстъпват вече и стана нещо нормално. Голяма драма. Макс избегна няколко пъти инцидент с Норис този уикенд, има двоен стандарт и сега е лошия.
Миналата седмица Норис го избута на тревата още на правата и каза “мислех, че има място”.
https://www.reddit.com/r/formula1/s/5R6zrsmKRt
Бяха решили да не отстъпват вече и стана нещо нормално. Голяма драма. Макс избегна няколко пъти инцидент с Норис този уикенд, има двоен стандарт и сега е лошия.
Миналата седмица Норис го избута на тревата още на правата и каза “мислех, че има място”.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Според мен всички са срещу Макс задето го гонеше из цялото трасе + извън пистата за да му пречи да го изпревари след първия контакт
За мен си е състезателен инцидент: единия натиска много агресивно и изненадващо, другия се защитава много агресивно...аз така, он онака и тетака
.
Очаквам тепърва да има инциденти между тях защото Ландо няма race craft-a, с който да се бори с Макс, въпреки моментно малко по-бързата кола. Явно е, че само кола не стига за да се бие Макс, трябват и топчета и акъл

За мен си е състезателен инцидент: единия натиска много агресивно и изненадващо, другия се защитава много агресивно...аз така, он онака и тетака

Очаквам тепърва да има инциденти между тях защото Ландо няма race craft-a, с който да се бори с Макс, въпреки моментно малко по-бързата кола. Явно е, че само кола не стига за да се бие Макс, трябват и топчета и акъл
maxoyn написа:......
За мен е непонятно защо го третират по този начин

Ако избуташ някого в тревата/чакъла, но не се ударите наказание няма.
Ако обаче колите се докоснат биваш наказан, което наказва тези които са проявили далновидност и са се опазили от инцидент.
Това дава предимство на този които води в шампионата винаги да поставя другия в ситуация "отстъпваш или се удряме".
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
TheDriver написа:Я кажете как видяхте края на състезанието в Австрия![]()
Случилото се преди удара между двамата няма да го коментирам за сега, но опитите на Макс със спукана гума да блокира Норис между 3ти и 4ти завой съм учуден, че не бяха отразени от никого и не бяха поне разследвани от стюардите.
За мен лично цялата вина пада на ФИА. Тя позволи на Макс да кара на приципа или отстъпваш или се удряме /даже преди години Льоклер се оплака от това, само на Хамилтън не направиха забележка когато не отстъпи на Макс, по разбираеми причини/. И аз се чудя, защо никой не коментира засичанията на Макс срещу след удара, беше доста мръсно каране.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тия момчета са стигнали дотам, защото са екстремно гонещи победата. Като те блъсне адреналина, особено в края на толкова динамично състезание, явно винаги си готов на "още малко". И двамата са млади, повече емоционални отколкото опитни и хладнокръвни.
Never mistake motion for action...
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
ХААС потвърдиха привличането на Оливър Беърман за сезон 2025, multi-year contract. Дано има повече късмет от Мик Шумахер и не потъне в посредственост
Аз не следя кариерата му отблизо, а от едно състезание не мога да съдя за възможностите му.
Колата на Хаас обаче и екипът няма да са това което потенциално би го провалило. След махането на Щайнер и последвалият скандал аз лично очаквах Хаас здраво да потънат, а те са голямата изненада този сезон.
Нико, Кевин и екипите около тях правят чудеса с тая кола. Дано поне единия от тях остане да предава опит на Оли.
Колата на Хаас обаче и екипът няма да са това което потенциално би го провалило. След махането на Щайнер и последвалият скандал аз лично очаквах Хаас здраво да потънат, а те са голямата изненада този сезон.

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
Интересно състезание, доста размествания заради променливото време. Няколко катастрофални стратегически решения в двата края на колоната.
Макс пак направи показнО, че само с малко по-бърза кола няма да го бият Макларъните. Лично аз се радвам, че Мерцедес се връщат в челото и започват да бъркат сметките на другите.
Ферари сериозно трябва да се вземат с ръце...сами се бият и губят и малкото точки, които могат да вземат с двамата пилоти
Чеко...според мен ще е чудо ако устиска да е пилот в Ред Бул и след лятната пауза, пореден много слаб уикенд за него
Макс пак направи показнО, че само с малко по-бърза кола няма да го бият Макларъните. Лично аз се радвам, че Мерцедес се връщат в челото и започват да бъркат сметките на другите.
Ферари сериозно трябва да се вземат с ръце...сами се бият и губят и малкото точки, които могат да вземат с двамата пилоти

Чеко...според мен ще е чудо ако устиска да е пилот в Ред Бул и след лятната пауза, пореден много слаб уикенд за него
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Макс хваща пътя надолу, видно е че без Нюй на първия линия е въпрос на време да потънат.
Догодина не го виждам дори в борбата за подиуми.
Догодина не го виждам дори в борбата за подиуми.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
TheDriver написа:Колата на Хаас обаче и екипът няма да са това което потенциално би го провалило. След махането на Щайнер и последвалият скандал аз лично очаквах Хаас здраво да потънат, а те са голямата изненада този сезон.Нико, Кевин и екипите около тях правят чудеса с тая кола. Дано поне единия от тях остане да предава опит на Оли.
Haas се представят силно когато и Ферари са силни, все пак имат почти същата кола

Макс и Ред Бул са далеч от пропадане според мен, имат да доизкусурят разни неща по колата и пак ще печелят. Ако и Чеко се включи в печеленето на точки, конструкторския шампионат им е в кърпа вързан.
Нюи, че е важен - важен е, особено при такава агресивна еволюция на колата каквато направиха те. Моите очаквания са за много интересен и завързан шампионат следващата година.
ПП: Ферари официално обявиха напускането на Кардиле, временно отговорник по шаситата ще е Васьор докато застъпи Лоик Сера
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
https://www.youtube.com/watch?v=X3OG9ZTieAU
RB1 vs. RB20 - много ми хареса, оригиналния болид е като хобит сред днешните
200кг. по-лек при това 
RB1 vs. RB20 - много ми хареса, оригиналния болид е като хобит сред днешните

Never mistake motion for action...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Видяхте ли уличния редбул Rb17? Нещо невероятно е на вид, а и на хартия!
900кг V10 / 1200 коня
900кг V10 / 1200 коня

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.