Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Цените на горивата 2015-2016

Мнение от dr.peshev » 06 Окт 2016, 20:22

Тук,не знам защо,но на всички бензиностанции е 2,02лв! :dunno: :mhihi: Що така в Щатите цените се различават по различните бензиностанции?! :ok:
p.s. б*х мама му: под 1лв/л в щатско
Последна промяна dr.peshev на 06 Окт 2016, 20:26, променена общо 1 път
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Окт 2016, 20:25

Щото Лукойл им подбива цените . Това не е майтап .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 06 Окт 2016, 22:43

dr.peshev написа:p.s. б*х мама му: под 1лв/л в щатско

И пак им е скъпо на янките :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Окт 2016, 6:06

dr.peshev написа:Тук,не знам защо,но на всички бензиностанции е 2,02лв! :dunno: :mhihi: Що така в Щатите цените се различават по различните бензиностанции?! :ok:
p.s. б*х мама му: под 1лв/л в щатско

Едното е някакво градче, а др най най квартала на Маями.

Заради урагана мръднахме малко на запад и туко що заредих във Fort Myers. По пътя всичко беше празно, на над 15 бензиностанции спрях. Тука е 2.09 Изображение
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Окт 2016, 7:10

В Комифорния нямам 93. Аман от тия зелени изроди... и бензина е $3 за галон.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 10 Окт 2016, 19:29

КЗК установи картел между шест петролни компании

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2016/10/10/2841503_kzk_ustanovi_kartel_mejdu_shest_petrolni_kompanii/
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 10 Окт 2016, 19:32

И сега какво трябва да следва?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Окт 2016, 20:26

Същото, което последва и след това "разкритие" от началото на годината.

https://www.24chasa.bg/Article/5326030
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E60 LCI 530xD

Мнение от intense » 10 Окт 2016, 21:40

Сега следва да се гласува за когото трябва, пък после я се потвърдят твърденията я по-скоро не се...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 10 Окт 2016, 23:41

vlad0 написа:
Alek_SV написа:Направил съм разбивка от Барел петрол колко литра нафта и бензин излизат - даже мисля го бях написал в тази тема преди 20-30 страници .
Като извадиш леФчето дето гушва държавата точно толкова са процентите , не ги говоря просто ей така.

а с другите разходи какво се случва или първо смятаме печалбата после разходите?

Бизнесмена :D
Вместо да се правиш на умен да си беше направил труда да ги сметнеш нещата , за да не се излагаш.
Разходите къде били - умник...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 11 Окт 2016, 8:01

Всъщност колегата е постъпил много умно наистина като не е дал сметки, ако не разбира ...

Ако смяташ, че ти си дал някакви сметки просто бъркаш сериозно :lol:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Окт 2016, 8:17

Това с картела е ебаси смешната работа, и направо си е предизборно.
Значи казват се бензиностанции, които са в картел, освен ако не са открили документи, в което ясно е разписано за споразумение и конкретни данни, всичко е в сферата на фантастиката и предизборните шашми.
Едно от основанията за картел било, че цените им са близки...Че те на всички бензиностанции са еднакви цените, и как изключиха от тая схема румънската верига, като и техните цени са еднакви.
Че аз ако си отворя бензиностанция, също ще погледна как се продават горивата и ще сложа близки до тези цени.

Това, което трябва да направи държавата е да се либерализира правото на всеки, да може да има акцизен склад за горивата, да може да си внася горива и да си ги държи в собствени складове, щото сега има 2-3 такива склада и са собственост на 3 ма човека, където си задължен там да слагаш горивата, а тея като ти изпукат един сериозен наем и си приключил.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 11 Окт 2016, 12:06

Alek_SV написа:
vlad0 написа:
Alek_SV написа:Направил съм разбивка от Барел петрол колко литра нафта и бензин излизат - даже мисля го бях написал в тази тема преди 20-30 страници .
Като извадиш леФчето дето гушва държавата точно толкова са процентите , не ги говоря просто ей така.

а с другите разходи какво се случва или първо смятаме печалбата после разходите?

Бизнесмена :D
Вместо да се правиш на умен да си беше направил труда да ги сметнеш нещата , за да не се излагаш.
Разходите къде били - умник...

защо се заяждаш? Пак не ми каза как смяташ разходите, защото вярвам, за да знаеш нет печалбата, трябва да знаеш разходите.

п.С. Квалификациите ги запази за близките ти - аз и ти нямаме нищо общо ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 13 Окт 2016, 10:52

Предизборен прах в очите са тези открития. Нищо няма да направят.

Карам главно на газ и тя постепенно през 5-10дни се вдига с по 1 стотинка. До края на месеца ще е вече левчем.

Лятото сипвах в София май на 95ст примерно, а в Габрово на е36 събора сипах с 20ст по евтино :kuku:

Като се беше разсмърдяла работата ги свалиха доста, но псотепенно си ги вдигат и пак ще си стигнат старите цени :dunno:

Интересно Марешки като отвори в Люлин дали ще смъкнат другите малко цените :dummy:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 13 Окт 2016, 13:00

Е.Димитров написа:Това с картела е ебаси смешната работа, и направо си е предизборно.
Значи казват се бензиностанции, които са в картел, освен ако не са открили документи, в което ясно е разписано за споразумение и конкретни данни, всичко е в сферата на фантастиката и предизборните шашми.
Едно от основанията за картел било, че цените им са близки...Че те на всички бензиностанции са еднакви цените, и как изключиха от тая схема румънската верига, като и техните цени са еднакви.
Че аз ако си отворя бензиностанция, също ще погледна как се продават горивата и ще сложа близки до тези цени.

Това, което трябва да направи държавата е да се либерализира правото на всеки, да може да има акцизен склад за горивата, да може да си внася горива и да си ги държи в собствени складове, щото сега има 2-3 такива склада и са собственост на 3 ма човека, където си задължен там да слагаш горивата, а тея като ти изпукат един сериозен наем и си приключил.

като цяло си прав, колега. Но за разкриването на Картел, се води проучване, защото да, няма как иначе черно на бяло да разпишат договорката си.
Принципът е следният (казвам го най-общо, иначе си е доста по-завъртяно и сложно):
-Проверяват се закупените количества, както и доставната им цена , като в същото време се проверяват малките бензиностанции, на какви пари купуват горивото (сами се сещате, че големите вериги, купуват горивото, най-малко заради количествата, на цена доста по-добра от колкото една малка бензиностанция)
-след това се сравнява, как една малка бензиностанция може да предлага горивото на по-ниска цена, за разлика от големите.
-Да има множество механизми спомагащи прикриването на картелно спроазумение, такива са всички карти за тостъпки, цената на другите артикули в бензиностанцията и разликата от 1-2 стотинки между различните обекти, които обаче се променят почти ежеседмично ;)

Картел има, и винаги ще има :) в цял свят го има ! Не забравяйте, че за това - войни се водят. Но идеята е друга :) Уви не вярвам да има реално подобрение в ситуацията, заради тази "Проверка" :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата