Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Re: Мотористите във форума!
Ще разгледам, мерси!
Връщам се пак от полигона и инструктора вика да не съм гледал изобщо едноцилиндрови, щял съм да полудея от вибрации. Наистина ли е така или не е чак толкова непоносимо.
Връщам се пак от полигона и инструктора вика да не съм гледал изобщо едноцилиндрови, щял съм да полудея от вибрации. Наистина ли е така или не е чак толкова непоносимо.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ще полудееш ако е 10 годишен модел. Не, че нямат тия новите ама не е нещо нетърпимо.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Тоест Дюк-а си е ОК, особено след като кажи-речи намерих 2022 модел.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Spit-Fire написа:Тоест Дюк-а си е ОК, особено след като кажи-речи намерих 2022 модел.
Еми не е четирицилиндров примерно, но не е и да се тресе, че чак да падаш от него. Най-гадното му е, че на първа и втора придърпва. Много хора по форумите се оплакват. Аз не го намирам за проблем. Ако работиш добре със съединителя няма грижи. Но и това се оправя като му се пусне повечко гориво.
Тоя от Еди изглежда супер, а и после по-лесно се продава ако и ти продължиш да си го поддържаш в официален сервиз.
Сетих се сега, че имам гащи, ако носиш тоя размер. Имам голям проблем с всичко, що не е дънки за мотор, защото в талията ми идват широки, а в краката трудно влизам. Ако са ми добре на краката в талията имам една педя свободна. А на тия дори не мога да им закопчая и двата ципа на прасците

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Помня ги твоите даже видях, че обявата стои още в ОЛХ-а ама не са ми по вкуса а и аз имам същите проблеми като твоите с дрехите. Преди месец си накупих сигурно 15 oversize тениски, че поне като ще ми седят като торба да си е такава кройката.
Сигурно ще си търся карго панталон аз, не дънки, ама направо не знам как ще карам с него в тея жеги. Ти с какво караш в момента или просто не караш
Сигурно ще си търся карго панталон аз, не дънки, ама направо не знам как ще карам с него в тея жеги. Ти с какво караш в момента или просто не караш

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
С дънки. Ама и те не са дънки като дънки, а поне 3-4 пъти по-дебели от нормалните и като сложиш и протекторите, съвсем. Пак е яко жега на мармадулите. Ма аз съм ги използвал вече и ми се все тая и да преваря яйцата.
Такъв тип гащи мисля, че ще са по-добре от дънките и като проветрение и като защита, обаче трябва да си взема нещо с ебаси талията.
Вчера и онзи ден карах по магистралата. До към 30 градуса е супер. На 32 обаче тия 2 градуса разлика ги усещам като 20. И сравнително много идиоти, които като видят мотор, държат да покажат колко върви голфа
Такъв тип гащи мисля, че ще са по-добре от дънките и като проветрение и като защита, обаче трябва да си взема нещо с ебаси талията.
Вчера и онзи ден карах по магистралата. До към 30 градуса е супер. На 32 обаче тия 2 градуса разлика ги усещам като 20. И сравнително много идиоти, които като видят мотор, държат да покажат колко върви голфа

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Spit-Fire написа:Ще разгледам, мерси!
Чак пък...
Мойто магаре е 650 кубика на един цилиндър, но няма някакви плашещи вибрации. По-приятно е от 1.9тди със сигурност.

Аз понеже имам някакви смислени часове само с два мотора след соца засега - моето ф650гс и хорнета от курсовете (пак ще ме коригират, че двата мотора не могат да се сравняват, ама тва съм карал сега, такова скромно мнение мога да дам).
И въпреки че двата мотора на хартия са едни килограми или дори бмвто май е малко по-тежко, мога да ти кажа че при каране хорнета се усеща чувствително по-тежък. Говоря за бавно каране, маневриране, фигурите по полигона, кормилото се усеща тежко в ръцете. Обяснявам си го с 4-цилиндровия двигател изнесен напред, той тежи на предницата. БМВ-то си завива леко като колело.
Друга разлика, която съм доловил и която според мен пак идва донякъде от броя цилиндри е и в позицията на седене. При хорнета си доста по-разкрачен, рамата става по-широка под резервоара, за да побере 4-те цилиндъра, а при бмвто са ти по-прибрани краката.
На единия цилиндър не му е много приятен звука обаче, звучи като мотофреза.

Двуцилиндровите ме кефят като идея мен. И като звук и като простота. Хем не е голям като двигател на кола, хем няма минусите на едноцилиндровия. Ще видим колко бързо ще ми омръзне БМВ-то и дали ще се ориентирам към нещо по-улично, но почнах да гледам монстърите 696 и дано не се влюбя много, щото ще трябва догодина и такъв да си купувам.

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
До сега гледах дюка най-новия че е с някакви балансиращи валове и почти няма вибрации та ще поживеем и ще видим.
Заръчах си ръкавиците и обувките. Каска също, но в крайна сметка не взех Шарк-а а ето тази https://www.youtube.com/watch?v=UP7QiSU ... =MTHelmets
за която като марка и модел четох позитивни мнения + това е ECE22.06 спрямо 22.05 на Шарк-а, а доколкото разбирам 22.06 е бая бая по-трудно за взимане, особено ако каската има вградени слънчеви очила и отделно от това вече тестват и за мозъчно сътресение и т.н. Тази специално няма още Шарп рейтинг но предната (Thunder 3) има 4/5 колкото и шарк-а.
Заръчах си ръкавиците и обувките. Каска също, но в крайна сметка не взех Шарк-а а ето тази https://www.youtube.com/watch?v=UP7QiSU ... =MTHelmets
за която като марка и модел четох позитивни мнения + това е ECE22.06 спрямо 22.05 на Шарк-а, а доколкото разбирам 22.06 е бая бая по-трудно за взимане, особено ако каската има вградени слънчеви очила и отделно от това вече тестват и за мозъчно сътресение и т.н. Тази специално няма още Шарп рейтинг но предната (Thunder 3) има 4/5 колкото и шарк-а.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
dhtj написа:....
Да ти продавам моето 2цил BMW

Тъкмо днес направих преглед, срам ме хвана. За 2г толкова км да съм минал..

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
dhtj написа:...
Това последното не трябваше да го пишеш! Защото аз, като ти говорех, не приказвах.... Освен това, част от причините ендуро-моторите да са с малко цилиндри, освен другите им характеристики, които ги правят подходящи за целта, е, че водача трябва да може да кара и изправен! С широк мотор не става... Е, има и изключения - прототипа на Ямаха, с който участват в Париж-Дакар някога е с 4-цилиндровия двигател от ФЗ750 !
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- ildivvy
- старши ентусиаст
-

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
drifty написа:Колегата Ивански може да сподели за вибрациите на Ф650-то
Накратко, ако караш жена е супер

Иначе час с над 110-20 задника ми се схваща много.... супер странно чувство

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Това не е от едноцилиндровия двигател...