Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Цените на горивата 2015-2016
Даа, Марешки ще изтрие от бизнеса другите вериги и ТИМ ще диктува цените на пазара... С бомби и снайпери може, с бензиностанции - стига де...
Never mistake motion for action...
Никой няма да изпада от никакъв бизнес 
Просто вместо 300% печалба ,всички ще правят по 200% печалба , ако Марешки отвори навсякъде в БГ бензиностанции.
Няма какво да ги мислите - пак ще са си много добре .

Просто вместо 300% печалба ,всички ще правят по 200% печалба , ако Марешки отвори навсякъде в БГ бензиностанции.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Наистина цитата е пресилен ... Едва ли могат да затрият всички останали ...
Истината е там някъде. Дори не им е нужно да диктуват нищо.
Като откъснат един сериозен пазарен дял с дъмпинг цени
после спокойно могат да се върнат на цените на останалите или под тях достатъчно,
че да са пак спасители на БГ потребителя ...
Бизнеса е голям и си тече, а за тях това не е единствено занимание както и не е първия бизнес,
който обсебват, а вероятно няма и да е последния ...
Въпроса не е дали ще станат монополист на пазара на горива, то си зависи от тях както се вижда
По скоро май не останаха много неща дето не са намесени ... ама то па тва не е важно чак толкова ...
По-лошото е, че е неизбежно
Истината е там някъде. Дори не им е нужно да диктуват нищо.
Като откъснат един сериозен пазарен дял с дъмпинг цени
после спокойно могат да се върнат на цените на останалите или под тях достатъчно,
че да са пак спасители на БГ потребителя ...
Бизнеса е голям и си тече, а за тях това не е единствено занимание както и не е първия бизнес,
който обсебват, а вероятно няма и да е последния ...
Въпроса не е дали ще станат монополист на пазара на горива, то си зависи от тях както се вижда

По скоро май не останаха много неща дето не са намесени ... ама то па тва не е важно чак толкова ...
По-лошото е, че е неизбежно

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Нищо ново под слънцето!
Казано с думи прости - Нов играч навлиза на пазара.
Това силно ми напомня управлението на СДС 1997-2001 г., когато т.нар. "силови застрахователи" бяха любезно "помолени" да освободят пазарни ниши в застраховането. Каквото и да говорят против него Иван Костов беше човек с твърда ръка и на всеки му беше ясно, че ако тръгне да му противоречи по гърба му ще играе дебелата сопа.
Казано с думи прости - Нов играч навлиза на пазара.
Това силно ми напомня управлението на СДС 1997-2001 г., когато т.нар. "силови застрахователи" бяха любезно "помолени" да освободят пазарни ниши в застраховането. Каквото и да говорят против него Иван Костов беше човек с твърда ръка и на всеки му беше ясно, че ако тръгне да му противоречи по гърба му ще играе дебелата сопа.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
Alek_SV написа:Никой няма да изпада от никакъв бизнес
вие тези проценти за нищо ги нямате

Направил съм разбивка от Барел петрол колко литра нафта и бензин излизат - даже мисля го бях написал в тази тема преди 20-30 страници .
Като извадиш леФчето дето гушва държавата точно толкова са процентите , не ги говоря просто ей така.
Като извадиш леФчето дето гушва държавата точно толкова са процентите , не ги говоря просто ей така.
Гледам се от Лукойл да зареждам , просто навик, чудя се Марешки колко го продава дизела и какъв е като качество. Пък току виж и другите намалят малко цените.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Това ли ти е "разбивката"?
На мен ми прилича на бакалски сметки ...
Трицифрени маржове има в много малко индустрии ... повечето незаконни
Тук е правен някакъв анализ, който прочетох по диагонал ...
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... i_ne_pada/
Не видях такива цифри
Alek_SV написа:b00st написа:Междувременно по-света:
Oil producers prepare for prices to halve to $20 a barrel
http://www.theguardian.com/business/201 ... -20-barrel
Смятай тия лайнари колко ядат ! Един барел суров петрол е 159 литра суровина . От нея след рафиниране се произвеждат 45 литра дизел и 72 бензин !
Барела е 40 долара преко сили . Това са 72-3 лева +10 транспортни разходи +10 рафиниране го сложи ( въпреки че това са мноооооого щедри суми ). Останалот е акциз да похапва държавата яко (без дори да прави пътищата като хората) и печалбичка яко
На мен ми прилича на бакалски сметки ...
Трицифрени маржове има в много малко индустрии ... повечето незаконни

Тук е правен някакъв анализ, който прочетох по диагонал ...
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... i_ne_pada/
Не видях такива цифри

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Alek_SV написа:Направил съм разбивка от Барел петрол колко литра нафта и бензин излизат - даже мисля го бях написал в тази тема преди 20-30 страници .
а с другите разходи какво се случва или първо смятаме печалбата после разходите?
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
5 октомври 2016г. стоп кадър от новините на СНН за урагана Матю и бензиностанция във Флорида -
Дизела 2.45 долара за Галон - ясно....ама другите какви октани бензин са - не ми е ясно...
Дизела 2.45 долара за Галон - ясно....ама другите какви октани бензин са - не ми е ясно...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Демирев написа:5 октомври 2016г. стоп кадър от новините на СНН за урагана Матю и бензиностанция във Флорида -
Не съм сигурен ама трябва да са 95, 98, 100

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
c04 написа:Демирев написа:5 октомври 2016г. стоп кадър от новините на СНН за урагана Матю и бензиностанция във Флорида -
Не съм сигурен ама трябва да са 95, 98, 100
В САЩ нямат такива октани, там е 87 и 92 безина май, като третото число вече за кое гориво е не знам

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Тъй като в момента съм баш при урагана да кажа от първа ръка.
Много зависи къде се намира бензиностанцията. Във Форт-Лодърдейл regular на шел е 2,25, а в Ки Бискейн на шел е 2,99.
Най-евтиния който намерихме преди няколко дена беше 2,14.
Сега бензин няма
Много зависи къде се намира бензиностанцията. Във Форт-Лодърдейл regular на шел е 2,25, а в Ки Бискейн на шел е 2,99.
Най-евтиния който намерихме преди няколко дена беше 2,14.
Сега бензин няма

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите