Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: Мотористите във форума!

Мнение от drifty » 10 Юли 2023, 23:42

Като си спомням като карах симсонката лятото по къси гащи и тениска и по светофарите ми беше жега, направо не знам с цялото това снаряжение как въобще се кара мотор в града лятото, не се ли пържиш през цялото време..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 11 Юли 2023, 2:32

drifty написа:Като си спомням като карах симсонката лятото по къси гащи и тениска и по светофарите ми беше жега, направо не знам с цялото това снаряжение как въобще се кара мотор в града лятото, не се ли пържиш през цялото време..

Mдаа, и колко джапанки съм скъсал на балканчето от ритане да запали, знаеш ли... :mhihi:
И ETZ 251 съм пробвал на топ спийд колко ще направи, че тва беше първия мотор с 5 скорости, който карам... и аз бях по къси гащи и тениска, само едни слънчеви очила имах, да не ми влизат мушички в очите. Mисля че 140 направи, бааси яката тръпка, нещо подобно на първия як секс беше. :lol:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 6568780690

Още едно предложение за градски мотор за колегата, който търси. Днес карах на полигона и един пич дойде с такъв, същия. Аз не разбирам толкова, но инструктора го покара и го хареса много.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 11 Юли 2023, 5:45

Ооо тая хондичка ми беше една от фаворитите заради теглото си (най-лека в класа, 143 кила) ама в БГ не са особено разпространени и съответно и цената и се вижда каква е и ми е малко над бюджета за мотор. А честно казано по ми е на сърцето Дюк-а, който съответно е и по-евтин.

За облеклото разбрах есенцията, та от тук нататък ще почета следващите няколко дни и ще поръчвам.

Да се похваля - ей сега в 8 часа отивам на първи час за А категорията. :ok:

И последно - някой с мнение за Motolife Дупница? Има там един мотор, който е подозрително евтин ама е и на х 2 километрите от другите (27 000). Дали има някой, който би отишъл да го види срещу заплащане? Че ако става за нещо да ходя да го плащам направо и да ми го транспортират.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 11 Юли 2023, 10:04

Малко спам ама се връщам от 1-ви час (или 2 по-скоро) за А категория и може би 1-во каране на бензинов мотор. Пуснаха ме на 125-чката естествено и ме зарязаха да си цъкам на полигона а инструктора отиде да кара градско с друго момче.

В началото си ме хвана бая шубе ама като се качих и направих 2-3 кръга като цяло не е кой знае колко по-различно от електричката. Най ме беше страх от тръгването ама за 1:30 ч. го изгасих само веднъж и то от простотия. Малко по-дървено стои кормилото, ама може би от теглото.
Мъчих се да правя 8-рка и слалом и кажи речи успях 8-рката а слалома го взимах с 35-37 км/ч като доколкото разбрах трябва да е с над 30. Пробвах се да ускорявам до 50 и спирам и си е малко зор с тоя мотор щото вдига 50 към края на полигона чак.
Предната спирачка е много зле - едвам спира а инструктора каза, че всички са така. Верно ли е това, щото бая стискане искаше за да спре. Аз като връщах скорости спирах по-бързо ебаси.
Утре пак съм 2 часа, пак на полигона ама искат да ме пуснат с 500-ката май. Та ще видим утре кво ще излезе.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Юли 2023, 10:17

За другите не знам, но дюка има много адекватни спирачки. Някаква тяхна марка са си- Bybre, но са ребрандирани или лицензирани, нещо такова беше Брембо. Естествено нямат нищо общо с истинското Брембо на големите мотори, но са достатъчно добри за тоя мотор. Единствено стоковите накладки са смотани. Слагаш едни синтетирани SBS или нещо от тоя клас и става жик-так.

Моя мотор днес ми припомни, че карам КТМ. С 390-тката 4-5 години и сума км без нито един проблем. Този, редовното за 790 и 890 - гарнитура на главата на под 1к и сега пак от някъде текна. Вчера го покарах 200км по магистралата и сутринта гледам под мотора едно петно масло. Не се вижда обаче от къде тече.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 11 Юли 2023, 11:21

Не се занимавай с 'Мото Лайф'-а ...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 11 Юли 2023, 11:23

С тея инструктори положението е малко хвани единия удари другия :mhihi: Явно и моторът им не е технически изправен щом не спира с предна спирачка. Че са те оставили сам няма да коментирам :clap: Пълна пародия е всичко само колкото да ти вземат парите. Изпита пък е още по-голяма :banghead:

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 11 Юли 2023, 11:39

Еми кофти, а толкова исках да излеза сравнително подготвен на улицата. Ама каквото такова, ще се уча в движение. Иначе това Кимко 125 си викам сигурно е 100 кила и ще ям хой утре на CB500F-a, ама бил 140 та съм една идея по-спокоен :mhihi:

Благодаря за Мотолайф мнението! Малко ми изглеждат подозрителни - всички Дюкове са по 8-9к а техния е 6700 та си ми намирисва като цяло.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 11 Юли 2023, 13:21

Spit-Fire написа:Предната спирачка е много зле - едвам спира а инструктора каза, че всички са така. Верно ли е това, щото бая стискане искаше за да спре. Аз като връщах скорости спирах по-бързо ебаси.
Утре пак съм 2 часа, пак на полигона ама искат да ме пуснат с 500-ката май. Та ще видим утре кво ще излезе.

A, спират си, явно си случил на нещо неизправно или негодно. Само внимавай, особено ако мотора който караш няма АБС, как я ползваш тази предна спирачка, щото в завой или с наклон лесно се пързулва предната гума. Инструктора сигурно ти е обяснил - пипай я с един или два пръста, за да усещаш.

Иначе за мен няма файда да се лигавиш с малкия мотор, изпита ти ще е на големия, така че сядай на него и свиквай.
И на мен хорнета ми тежеше в началото, после се свиква. Мъже сме, не сме мацки.

Моя инструктор се базика, че всичко под 600 е или за момичета, или за деца, които още нямат годините за голямата категория. :lol:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 11 Юли 2023, 13:55

Старите мотори визирам MZ-ките и др се спираше основно със задна.
Отпред ако е с дискова спирачка, си се спира основно с нея и задната допълва.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 11 Юли 2023, 14:36

В събота ако не мине котка път ще вземам ей тоя май ама направо си съсипах нервите с ЕдиМото, бааахти условностите, все едно искам да го взема за 1000 лева И да ми дава подаръци с него.

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=t0wrdw

Колко пари излиза едно прехвърляне в София да се подготвя психически след Х-а за който ми взеха сигурно 600 лева.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 11 Юли 2023, 20:03

Зимата си взех ето тези кецове на Дайнезе, но едва днес ги пробвах как се кара и изкарах един ден в офиса с тях. На първо четене доста добре са вентилирани, даже имам усещането, че все едно ми изстиват краката. Не са обаче много комфортни да стоиш цял ден в офиса. Малко са "дървени" заради усилението в областта на глезена. Пълно щастие няма :D
thumb_d_gallery_base_6cab87d4.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 12 Юли 2023, 0:29

Аз не карам мотор сега, но в офиса си имам обувки, които ползвам само там. На мен примерно няма грам да ми пречи да карам с подобни кецове до офиса (много ми допадат тия). Ако колегата също има тая възможност, не е лош вариант.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 12 Юли 2023, 6:12

Ами аз към момента се спрях на ей тези:

https://www.motocard.com/en/boots/alpin ... _1100.aspx

макар че се колебая и за тези, но като дизайн грам не ми допадат, по-скоро се чудя дали са по-"сигурни":

https://www.motocard.com/en/boots-3/dai ... o9537.aspx

Мисля си и тази каска, че на бая добра цена е: https://www.motocard.com/en/helmets/sha ... k_drw.aspx

И ей тея ръкавички: https://www.motocard.com/en/gloves/armu ... black.aspx

Още умувам за яке и панталон, че си ебало мамата в тея жеги. Пролетта си купих яке със сваляща се подплата, та с него мога да карам есен/ранна зима ама в момента е абсурд да го сложа. Панталон нямам и май ще трябва сега да го взема ама не мога да се реша щото мразя да ми се спарват кайсиите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 12 Юли 2023, 8:34

Spit-Fire написа:Ами аз към момента се спрях на ей тези:

https://www.motocard.com/en/boots/alpin ... _1100.aspx

макар че се колебая и за тези, но като дизайн грам не ми допадат, по-скоро се чудя дали са по-"сигурни":

https://www.motocard.com/en/boots-3/dai ... o9537.aspx

Мисля си и тази каска, че на бая добра цена е: https://www.motocard.com/en/helmets/sha ... k_drw.aspx

И ей тея ръкавички: https://www.motocard.com/en/gloves/armu ... black.aspx

Още умувам за яке и панталон, че си ебало мамата в тея жеги. Пролетта си купих яке със сваляща се подплата, та с него мога да карам есен/ранна зима ама в момента е абсурд да го сложа. Панталон нямам и май ще трябва сега да го взема ама не мога да се реша щото мразя да ми се спарват кайсиите.

Я виж тук има по добри цени http://www.tradeinn.com/motardinn/en/al ... dor_search

www.tradeinn.com/motardinn/en/dainese-d ... dor_search

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата