Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
BMW_POWER написа:Защо спорите за неща, за които съветските учени са намерили решение преди повече от 50 години???
https://www.facebook.com/1838689319/vid ... 3340143663
Пусни си некви нови клипчета стига с тая соц носталгия

Не съм попадал, неква нова електро жигула няма ли? да оценим руската инженерна мисъл

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Как ви изглежда тази технология - 16кг 160 кс
Анонс на бензиновия двигател Omega 1, който е безопасен за околната среда
https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be ... 78582.html
Анонс на бензиновия двигател Omega 1, който е безопасен за околната среда
https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be ... 78582.html
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Зареждане 15 мин, за пробег 750+ мили.
https://youtu.be/tcORNM3cXqk
https://youtu.be/tcORNM3cXqk
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Става въпрос за 15 минутно бързо зареждане до 80% от капацитета . Не знам колко мили е това и едва ли може да се каже предварително . Но това е само за SS батерия , това са батерии с твърд електролит не със гел или течност както в момента са повечето . Цената им е висока в момента предстваляват едва 2-3% от всички литиеви батерии които се произвеждат .
Всички тези бързи режими на заряд изискват не само батерии които няма да се взривят от прегряването като тези SS но и няколко канални инвертори в самия автомобил и зарядни станции способни да отдават тези киловати респективно ампери .
Иначе тези твърдотелни батерии не са нови като технология но получават нов живот последните години от нови разработки с нови електролити . Това са батерии които може би ще присъстват в 40% от електромобилите през 2030г . Ако това не им помогне на електромобилите да завладеят света не знам какво друго ще им помогне .
Всички тези бързи режими на заряд изискват не само батерии които няма да се взривят от прегряването като тези SS но и няколко канални инвертори в самия автомобил и зарядни станции способни да отдават тези киловати респективно ампери .
Иначе тези твърдотелни батерии не са нови като технология но получават нов живот последните години от нови разработки с нови електролити . Това са батерии които може би ще присъстват в 40% от електромобилите през 2030г . Ако това не им помогне на електромобилите да завладеят света не знам какво друго ще им помогне .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Axial flux motors - с размери на спирачен диск и възможност да се вкарат в джантата на всяка колело. Мощност 4-5 повече на килограм спрямо radial flux motors. Доколкото знам bmw I3 използва 1 такъв мотор - така че това не е някаква нучна фантастика. Просто трябва да станат масови, да свалят цените за да може да се сложат 4 в един автомобил. Представям си какви системи 4х4 ще могат да се направят щом всяко колело може да се управлява поотделно. Кеф ти задно, предно, странично предаване, torque vectoring.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
ekalchev написа:Axial flux motors - с размери на спирачен диск и възможност да се вкарат в джантата на всяка колело. Мощност 4-5 повече на килограм спрямо radial flux motors. Доколкото знам bmw I3 използва 1 такъв мотор - така че това не е някаква нучна фантастика. Просто трябва да станат масови, да свалят цените за да може да се сложат 4 в един автомобил. Представям си какви системи 4х4 ще могат да се направят щом всяко колело може да се управлява поотделно. Кеф ти задно, предно, странично предаване, torque vectoring.
И ако го погледнем в още две измерения повече става не колело, ами сфера на магнитна възглавница

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
peshehodetz написа:https://dizzyriders.bg/post/9980/kanadets-prodava-kyshtata-si-za-da-elektrifitsira-svoya-rolls-royce-wraith
Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Баси откачалките и тоя и дъщеря му

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
По-смешно ми е в статията как са написали... канадец. Този като го видя и си мисля за суши с филаделфия 

TNT написа:По-смешно ми е в статията как са написали... канадец. Този като го видя и си мисля за суши с филаделфия
Точно този ми се струва, че би налетял на бой, ако чуе за филаделфия на суши

Извинявам се ако е пускано, но новината е добра...ЕС дава задна май.
https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE ... LczlUoY6aE
https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE ... LczlUoY6aE
Положението е ток йок.И почват да усещат от къде духа вятъра. 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То щото откриха ново нефтено находище до Мюнхен
Но да, аз очаквам тоя месец ядрената енергия да стане "зелена енергия" и да почнат едни строежи из цяла Европа. Няма да зарежат изцяло ел.автомобилите, но със сигурност още дълги години ще е мешено.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Baжнo e дa yтoчним, чe пpoдaжбитe нa нoви ДBГ aвтoмoбили нямa дa бъдaт зaбpaнeни eдинcтвeнo в cлyчaй, чe тe мoгaт дa paбoтят caмo cъc cинтeтичнo гopивo. Гopивoтo oт пoдoбeн тип вeчe cъщecтвyвa, въпpeĸи чe зaceгa нe ce пpoизвeждa мacoвo..
Това което съм писал 100 пъти по тая тема дори германците го разбраха

Синтетичен бензин може да се произвежда в неограничени количества , няма пречка да се произвежда и от метан . Метана практически е неограничен ресурс в момента . И сега всяка година се произвеждат милиони тонове синтетични масла от метан по технология GTL GAS-TO-LIQUIDS За синтетичен бензин има различни технологии , от въглища , от метан , от био продукти или дори директно от СО2 от въдуха . Петрола няма да свърши поне в обозримо бъдеще 60-80 години минимум .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
до преди месец бях доста против електричките, в смисъл не виждах никаква рентабилност, но в крайна сметка си взех един нисан лииф 2018г. на 14 000км. За 1 седмица навъртях с него малко над 700к и мога да кажа, че си се возиш направо без пари. Похарчил съм 157кв. за тези километри, зареждам на нощна тарифа и се получава малко над 3лв/100км. и това сега в студа ( сутринта беше -7). Гледам има някакви приложения за да си направиш трип къде да зареждаш по колко и т.н. Та общо взето съм доста доволен от покупката като цяло.
ПС: само да опомена, че живея в къща и зареждането не ми е проблем. Ако живеех в блок без гараж просто нямаше да има никакъв смисъл.
ПС: само да опомена, че живея в къща и зареждането не ми е проблем. Ако живеех в блок без гараж просто нямаше да има никакъв смисъл.