Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от K_Ilkov » 07 Фев 2022, 23:53

BMW_POWER написа:Защо спорите за неща, за които съветските учени са намерили решение преди повече от 50 години???

https://www.facebook.com/1838689319/vid ... 3340143663

Пусни си некви нови клипчета стига с тая соц носталгия :ok:

Не съм попадал, неква нова електро жигула няма ли? да оценим руската инженерна мисъл :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 08 Фев 2022, 0:48

Как ви изглежда тази технология - 16кг 160 кс

Анонс на бензиновия двигател Omega 1, който е безопасен за околната среда

https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be ... 78582.html

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 15 Фев 2022, 15:06

Зареждане 15 мин, за пробег 750+ мили.
https://youtu.be/tcORNM3cXqk
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Фев 2022, 16:20

Става въпрос за 15 минутно бързо зареждане до 80% от капацитета . Не знам колко мили е това и едва ли може да се каже предварително . Но това е само за SS батерия , това са батерии с твърд електролит не със гел или течност както в момента са повечето . Цената им е висока в момента предстваляват едва 2-3% от всички литиеви батерии които се произвеждат .
Всички тези бързи режими на заряд изискват не само батерии които няма да се взривят от прегряването като тези SS но и няколко канални инвертори в самия автомобил и зарядни станции способни да отдават тези киловати респективно ампери .
Иначе тези твърдотелни батерии не са нови като технология но получават нов живот последните години от нови разработки с нови електролити . Това са батерии които може би ще присъстват в 40% от електромобилите през 2030г . Ако това не им помогне на електромобилите да завладеят света не знам какво друго ще им помогне .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 16 Фев 2022, 15:13

Axial flux motors - с размери на спирачен диск и възможност да се вкарат в джантата на всяка колело. Мощност 4-5 повече на килограм спрямо radial flux motors. Доколкото знам bmw I3 използва 1 такъв мотор - така че това не е някаква нучна фантастика. Просто трябва да станат масови, да свалят цените за да може да се сложат 4 в един автомобил. Представям си какви системи 4х4 ще могат да се направят щом всяко колело може да се управлява поотделно. Кеф ти задно, предно, странично предаване, torque vectoring.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 16 Фев 2022, 15:38

ekalchev написа:Axial flux motors - с размери на спирачен диск и възможност да се вкарат в джантата на всяка колело. Мощност 4-5 повече на килограм спрямо radial flux motors. Доколкото знам bmw I3 използва 1 такъв мотор - така че това не е някаква нучна фантастика. Просто трябва да станат масови, да свалят цените за да може да се сложат 4 в един автомобил. Представям си какви системи 4х4 ще могат да се направят щом всяко колело може да се управлява поотделно. Кеф ти задно, предно, странично предаване, torque vectoring.

И ако го погледнем в още две измерения повече става не колело, ами сфера на магнитна възглавница :ok: Това си го мечтая от едно петнайсе'-двайсе' години, но вероятно някой го е патентовал много преди на мен да ми хрумне дори :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 28 Фев 2022, 21:03

https://dizzyriders.bg/post/9980/kanade ... yce-wraith

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 28 Фев 2022, 21:16

peshehodetz написа:https://dizzyriders.bg/post/9980/kanadets-prodava-kyshtata-si-za-da-elektrifitsira-svoya-rolls-royce-wraith

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

Баси откачалките и тоя и дъщеря му :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Мар 2022, 0:13

По-смешно ми е в статията как са написали... канадец. Този като го видя и си мисля за суши с филаделфия :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 01 Мар 2022, 0:23

TNT написа:По-смешно ми е в статията как са написали... канадец. Този като го видя и си мисля за суши с филаделфия :mhihi:

Точно този ми се струва, че би налетял на бой, ако чуе за филаделфия на суши :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 01 Мар 2022, 10:01

Извинявам се ако е пускано, но новината е добра...ЕС дава задна май.
https://www.kaldata.com/it-%D0%BD%D0%BE ... LczlUoY6aE

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 01 Мар 2022, 11:41

Положението е ток йок.И почват да усещат от къде духа вятъра. :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Мар 2022, 11:49

То щото откриха ново нефтено находище до Мюнхен :mhihi: Но да, аз очаквам тоя месец ядрената енергия да стане "зелена енергия" и да почнат едни строежи из цяла Европа. Няма да зарежат изцяло ел.автомобилите, но със сигурност още дълги години ще е мешено.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Мар 2022, 12:02

Baжнo e дa yтoчним, чe пpoдaжбитe нa нoви ДBГ aвтoмoбили нямa дa бъдaт зaбpaнeни eдинcтвeнo в cлyчaй, чe тe мoгaт дa paбoтят caмo cъc cинтeтичнo гopивo. Гopивoтo oт пoдoбeн тип вeчe cъщecтвyвa, въпpeĸи чe зaceгa нe ce пpoизвeждa мacoвo..

Това което съм писал 100 пъти по тая тема дори германците го разбраха :mhihi:
Синтетичен бензин може да се произвежда в неограничени количества , няма пречка да се произвежда и от метан . Метана практически е неограничен ресурс в момента . И сега всяка година се произвеждат милиони тонове синтетични масла от метан по технология GTL GAS-TO-LIQUIDS За синтетичен бензин има различни технологии , от въглища , от метан , от био продукти или дори директно от СО2 от въдуха . Петрола няма да свърши поне в обозримо бъдеще 60-80 години минимум .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 01 Мар 2022, 12:26

до преди месец бях доста против електричките, в смисъл не виждах никаква рентабилност, но в крайна сметка си взех един нисан лииф 2018г. на 14 000км. За 1 седмица навъртях с него малко над 700к и мога да кажа, че си се возиш направо без пари. Похарчил съм 157кв. за тези километри, зареждам на нощна тарифа и се получава малко над 3лв/100км. и това сега в студа ( сутринта беше -7). Гледам има някакви приложения за да си направиш трип къде да зареждаш по колко и т.н. Та общо взето съм доста доволен от покупката като цяло.
ПС: само да опомена, че живея в къща и зареждането не ми е проблем. Ако живеех в блок без гараж просто нямаше да има никакъв смисъл.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата