Чисто нова или стара кола?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кое бихте избрали за градска ежедневка?

Чисто ново Sandero Stepway
11
6%
Чисто ново Renault Megane
9
5%
Чисто новa Skoda Scala
6
3%
Чисто новa Skoda Kamiq
17
10%
Чисто нов VW T-Roc
16
9%
Е39
39
22%
Друго
60
34%
Нито едно
19
11%

Общо гласове : 177
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Чисто нова или стара кола?

Мнение от Моджо » 09 Фев 2021, 19:42

Хм,хм...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Фев 2021, 19:48

Моджо написа:Тоя ли?
https://youtu.be/Ps0KLk3FEDY

същия. може би не в хладилно бяло, но няма да придирям :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 09 Фев 2021, 19:51

Този в първия момент го помислих за Пеевски. :lol: :yes:
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Фев 2021, 23:08

peshehodetz написа:

Този в първия момент го помислих за Пеевски. :lol: :yes:

Оня ден карах след такъв,един черен.Беше вечерта и като натиснеше спирачки и кат грейнат тея ми ти стопове ми идваше да си сложа слънчевите очила :mhihi: брутален е меко казано
Иначе за комби вс седан на мен винаги колите среден клас 3та серия,А4,Ц клас са по красиви в комби варянт.И обратното 5та серя,А6,Е клас задължително седани.
За мен лично ако ще си купувам по нова кола за момента от фв алтрак 2016+ по красота отвън и отвътре и съответно по функционалност почти няма кой да го надскочи за парите си.Даже шкодите които би трябвало да са най евтини в сегмента идват доста по скъпо
ps.м/у другото в последно време мини кънтримен си ме кефи яко :mrgreen:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Фев 2021, 0:29

kiko написа:Оня ден карах след такъв,един черен.Беше вечерта и като натиснеше спирачки и кат грейнат тея ми ти стопове ми идваше да си сложа слънчевите очила :mhihi: брутален е меко казано
...
м/у другото в последно време мини кънтримен си ме кефи яко :mrgreen:

ми... що не го задмина? :mhihi: да те изненада и там ако си някаква по-обикновена кола... :angel:

а кънтримен-а ... не си причинявай мини... дори не си го и помисляй..
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 10 Фев 2021, 20:04

barty написа:Я кажете мнения за семейно комби до 20 000лв, като Е60 е старо вече а Ф11 имах :mhihi:
Колкото по-нова толкова по-добре, но Дачия не е вариант, засега :mhihi:
Предпочитам бензин но избора на дизели е по-голям

Ако не държеше да е комби бих ти препоръчал това:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11612899515796586&fbclid=IwAR26r5sDDfggaumKNiApsYQV_2oPMILLlPYArcCdTIrbENjNgn22c_I9MYA

Под 20к е а даже може да опиташ да смъкнеш още няколко стотака. Единствения му недостатък е че е автоматик, преди около 12-13 години имах GT, само че от предната модификация, даже беше по добро от това което се предлага по горе, моето беше с ръчни скорости и Spec. B направо страхотен автомобил, обаче жената изпищя че не може да кара ръчка особено из града, а се налагаше по-чест да и оставям тази кола и го трейднах за Ауткек-а дето съм писал по горе.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 11 Фев 2021, 0:21

peshehodetz написа:
barty написа:Я кажете мнения за семейно комби до 20 000лв, като Е60 е старо вече а Ф11 имах :mhihi:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11612899515796586&fbclid=IwAR26r5sDDfggaumKNiApsYQV_2oPMILLlPYArcCdTIrbENjNgn22c_I9MYA

Под 20к е а даже може да опиташ да смъкнеш още няколко стотака. Единствения му недостатък е че е автоматик, преди около 12-13 години имах GT, само че от предната модификация, даже беше по добро от това което се предлага по горе, моето беше с ръчни скорости и Spec. B направо страхотен автомобил, обаче жената изпищя че не може да кара ръчка особено из града, а се налагаше по-чест да и оставям тази кола и го трейднах за Ауткек-а дето съм писал
по горе.

Защо интериорът му прилича на аудио система от 2005та за 250 лева. Така и не се научиха да правят интериори тези хора. А да не говорим, че струва 20к за 11 годишна кола, в която би ме било срам да ме видят.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Фев 2021, 0:28

nxn написа:
peshehodetz написа:

Под 20к е а даже може да опиташ да смъкнеш още няколко стотака. Единствения му недостатък е че е автоматик, преди около 12-13 години имах GT, само че от предната модификация, даже беше по добро от това което се предлага по горе, моето беше с ръчни скорости и Spec. B направо страхотен автомобил, обаче жената изпищя че не може да кара ръчка особено из града, а се налагаше по-чест да и оставям тази кола и го трейднах за Ауткек-а дето съм писал
по горе.

Защо интериорът му прилича на аудио система от 2005та за 250 лева. Така и не се научиха да правят интериори тези хора. А да не говорим, че струва 20к за 11 годишна кола, в която би ме било срам да ме видят.

те японците не могат да правят интериори в този сегмент- няма пари... техната сила е в "палиш и караш"- без изненада ама и без много тръпки... скубито е за определен вид хора (от които аз не съм), но си има свойте почитатели и ги разбирам.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 11 Фев 2021, 0:30

Субару две неща за мен - мотор и 4х4, семейна кола, не бих казал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 11 Фев 2021, 9:44

Субару феновете са особен тип хора. Около мен има няколко и едно няма читаво. Всичките са с някакви сериозни механични проблеми(разход на масло,проблеми с автоматика и т.н.), но собствениците им си ги харесват и карат. :dunno:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 11 Фев 2021, 10:26

А то пък при нас щото е по-различно :lol:
Същите фанатизирани от марката фенове със спомени от разни изтърбушени 36ци на младини, нищо, че последните 15 години има два читави дизела и малката супра н54, другото в гамата е мармалад... от анемични маслояди при малките през пикаещи дюзи на всеки 50к км при шестаците до задрали блокове още в гаранционен период при осмаците :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Фев 2021, 10:37

За съжаление си прав. Вече положението е 3-ка дизел или сменяш марката :no:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 11 Фев 2021, 10:44

nxn написа:Субару две неща за мен - мотор и 4х4, семейна кола, не бих казал.

За 4х4 съм съгласен,за семейна не съвсем.Легаси комби си е сравнително голяма кола мсиля,че е перфектна за фемили.Но за двигателите...не знам.Чувал съм че дизела им е зле,бензинките са лакоми а сложиш ли им газ влизаш във филм

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Фев 2021, 11:00

Тясно е Субару вътре, особено тези преди 09' Дизелите им чупеха колянови валове след 80к км, после уж ги пооправиха, накрая спряха да ги правят. Автоматиците им са здрави класическите, CVT-то нямам идея, вероятно е по-крехко.. Проблемни глави (по-точно течащи гарнитури на доста от моторите)
Части скъпи, доста от тях без алтернативи, както и често липсващи в наличност, чакане доста със заявка. Кофти официален сервиз, малко читави такива в СФ, по един в ПЛД/Варна и туй-то :lol: На газ стават по-старичките. Държат цена, но аз не знам защо...
От мене (вече :mhihi: ) НЕ
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 11 Фев 2021, 11:13

Ей това най много ме е страх, да се счупи и да остана без кола за продължително време. Не че я ползвам всеки ден, но мисълта, че я имам ме успокоява, като ми се наложи нещо да правя с нея. Така един колега взе Грейт Уол, добра оферта, не лоша джипарка за парите, газчица фабрична, всичко, и накрая през 3 месеца за по 2 седмици на сервиз, и на всичкото отгоре сервиза е почти в Ботевград... Друг колега с един кактус подобна ситуация.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата