.. и понеже се оплаквате ама все залитате натам...
Модератор: Общи модератори
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Re: .. и понеже се оплаквате ама все залитате натам...
alx написа:....
изброил си няколко причини, но основната не си я "видял"- а тя е че след 30 започва да ти свършва времето да правиш деца. а повечето хора след като се отчетат или са на път да се отчетат по някакви основни цели в живота- се замислят за продължението на рода... а тези които не са могли да се отчетат и нещата са тръгнали леко надолу- те пък решават, че поне рода ще продължат, че да не са съвсем капо. така че- два подхода- ама и двата водят до деца. разбира се, някои остават сами- стари ергени и моми... и в повечето случаи един поглед върху тях (предимно като манталитет) и на задомените им е ясно защо са сами.
всеки си е чешит... ама сам да си бива само в кенефа...
Няма как да се съглася, че на един мъж след 30 започва да му свършва времето да прави деца. Също така и въпросните "два подхода" не водят автоматично до деца, според мен.
Старите моми и момци с "един поглед" им хващаш проблемите с манталитета. ерго задомените значи са със супер манталитет, а май не е точно така.
alx написа:изброил си няколко причини, но основната не си я "видял"- а тя е че след 30 започва да ти свършва времето да правиш деца. а повечето хора след като се отчетат или са на път да се отчетат по някакви основни цели в живота- се замислят за продължението на рода... а тези които не са могли да се отчетат и нещата са тръгнали леко надолу- те пък решават, че поне рода ще продължат, че да не са съвсем капо. така че- два подхода- ама и двата водят до деца.
Това е 100% вярно, видял съм и тази причина, но имах предвид един тънък психологически момент - всичко, което си написал, важи и за възрастта 29г, нали така

TheDriver написа:Ако никой не се стремеше да влезе в тези рамки(нямаше го обществения натиск), вероятно нямаше да ни има и нас.
Или вероятно щеше да има повече здрави и осъзнати семейства и двойки, отглеждащи по-качествени хора, да кажем не на 30, а на 35г

Врачанин, а ти кой си, че да ме определяш като "дървен философ, сексист, дискриминатор"?!?
Не съм виновна, че ходиш със значително по-стара жена от теб. Явно ти е голям комплекс, щом се засягаш така и скачаш да ме нападаш. Не прочете ли частта от поста ми, в която казвам, че ако връзката е ИСТИНСКА и се основава на химия и любов, я подкрепям? Щом твоята е такава, защо не се припозна в тези думи и не си замълча, а се хвана за другите (негативните)? Много е показателно. Но е психологически факт, че човек се засяга само от истините за себе си. А това твое изказване:
"Мъжа на 30 (и жена му като станала на 40) щял да искал 20 годишни - а случайно да ти е хрумнало, че би се загледал не по 20 годишни, а по 60 годишни ? Защо непременно младото трябва да е предпочитано ?"
ПРОСТО МЕ ДОКАРА ДО СМЯХ СЪС СЪЛЗИ
и ме накара да проумея що за човек си. Гледай си граничещите с геронтофилия фетиши и не си избивай комплексите върху мен, моля те. В 60 годишните е истината, ето, приемам мнението ти, не съм в рамки. Само дето от поста ти не си пролича дали действително харесваш такива жени или просто си се примирил с твоя """избор""" и се чудиш как да се оправдаеш за него. Аз дали съм била наранена или не, си е абсолютно моя работа. Всеки жив човек в даден момент е бил разочарован и е разочаровал. Все пак сме хора и това са нормални неща, така че не можеш да ме засегнеш с предположението си. Пробвай да измислиш нещо друго, защото в момента единственият засегнат си ти, очевидно. А това по кое време пиша постовете си..защо те притеснява? По тази логика и ти влизаш в рамки и смяташ, че е нормално човек да пише във форум само до 22:00 и ако го направи посред нощ, значи има нещо нередно. Хаха! То какво друго да ти кажа на теб, май приключих, постът ти говори сам за теб като човек и ще се въздържа да те коментирам повече.
Както казах, Подкрепям ВСЯКА една връзка, стига да е основана на любов. На днешно време това липсва в голяма степен и много от вас са го доказвали, като сами се хвалят, че изневеряват на жените си и т.н. Съжалявам, ама любов и изневяра са несъвместими понятия (Врачанин, това не се отнася за теб).
Освен това категорично заявявам, че хорското мнение няма нищо общо с възгледите ми относно разликата във възрастта. Не смятам, че човек трябва да живее за него и въобще да го интересува. Последиците от една такава връзка са единствено лични за самия човек. И да, може в настоящето да си супер щастлив с по-младата или по-старата си половинка, но ако след време той/тя реши да се впусне в нещо стандартно за неговата/нейната възраст и те остави, едва ли ще ти е много приятно. Идеята ми е да се убедиш, че този човек е сериозен и действително няма да те захвърли, защото все пак му посвещаваш ценни години и няма да е ок да те остави застаряващ и сам. А примерно как можеш да си сигурен, че едно 16-годишно момиче няма да те остави?!?!? Или ако си жена на 30, а мъжът ти на 20 - откъде да знаеш, че ще те обича, като си на 40? Рисковано е, и то много, но всеки сам преценява дали да поеме този риск.
Към другите господа, които просто така си пишат глупости, колкото да не заспят - хора, факт е, че всеки има правото да си прави каквото поиска. Аз съм изказала мнението си относно масовия фалш в последно време. Честно казано не съм чула за НИТО една 16 годишна, дето да е останала с по-големия от нея за повече от 2, макс 3 години. Правете си изводите и един ден ако ви зарежат, помислете дали момичето е знаело какво иска, когато е тръгвало с вас. Ако обаче останете заедно - адмирации за чувствата ви. Също така не разбирам защо смятате, че се опитвам "да ви нареждам" какво да правите. Това е смешно. Аз просто изказвам мнението си относно възрастовите разлики по свои ЛИЧНИ наблюдения. Колкото и да не признавате, е факт, че в повечето случаи тези връзки завършват точно така, както съм описала в предния си пост. И ЩЕ НАПИША С ГЛАВНИ БУКВИ, ЗАЩОТО С МАЛКИ ГО ПРЕСКАЧАТЕ - ВИНАГИ ИМА ИЗКЛЮЧЕНИЯ, КОИТО НЕ СА ФАЛШ - АКО ГИ ОТКРИЕТЕ, СЕ РАДВАЙТЕ НА ЩАСТИЕТО СИ.
Аз лично не започвам връзките си само за да правя секс с дадения човек, просто усещам химия, влюбване, страст - да, тези неща избиват в секс, който е изключително важен, но не е основното. Ако беше само заради секса, щяхме да тръгваме с всеки добре изглеждащ, за да се "мандърсаме". Но дори и в началото да е само това, пак няма лошо, стига да не ви се кълнат в любов и вярност, а след година да решат, че сте се позабавлявали.
Не разбирам защо изливате цялата тази злоба, когато не споделям мнението ви. Обвинявате мен в това, но точно вие сте такива.
Баварчо умишлено използва погрешните букви в поста си, но нямаше за какво друго да се хванете и го захапахте за това, хах. За съжаление глупостта ви не променя факта, че е абсолютно прав, колкото и да не ви се иска.
Като за финал искам да ви пожелая малко повече позитивизъм, особено на Врачанина, защото тази отбранителна позиция говори за много комплекси. Не съм визирала теб, сладур, щом си толкова щастлив, се радвай на щастието си и не откачай.
Aйде махам се, че Врачанинът ще каже, че не е нормално да се пише в по-късните часове. Дано съм успяла да се впиша в представите му за нормален час.

Не съм виновна, че ходиш със значително по-стара жена от теб. Явно ти е голям комплекс, щом се засягаш така и скачаш да ме нападаш. Не прочете ли частта от поста ми, в която казвам, че ако връзката е ИСТИНСКА и се основава на химия и любов, я подкрепям? Щом твоята е такава, защо не се припозна в тези думи и не си замълча, а се хвана за другите (негативните)? Много е показателно. Но е психологически факт, че човек се засяга само от истините за себе си. А това твое изказване:
"Мъжа на 30 (и жена му като станала на 40) щял да искал 20 годишни - а случайно да ти е хрумнало, че би се загледал не по 20 годишни, а по 60 годишни ? Защо непременно младото трябва да е предпочитано ?"
ПРОСТО МЕ ДОКАРА ДО СМЯХ СЪС СЪЛЗИ

Както казах, Подкрепям ВСЯКА една връзка, стига да е основана на любов. На днешно време това липсва в голяма степен и много от вас са го доказвали, като сами се хвалят, че изневеряват на жените си и т.н. Съжалявам, ама любов и изневяра са несъвместими понятия (Врачанин, това не се отнася за теб).
Освен това категорично заявявам, че хорското мнение няма нищо общо с възгледите ми относно разликата във възрастта. Не смятам, че човек трябва да живее за него и въобще да го интересува. Последиците от една такава връзка са единствено лични за самия човек. И да, може в настоящето да си супер щастлив с по-младата или по-старата си половинка, но ако след време той/тя реши да се впусне в нещо стандартно за неговата/нейната възраст и те остави, едва ли ще ти е много приятно. Идеята ми е да се убедиш, че този човек е сериозен и действително няма да те захвърли, защото все пак му посвещаваш ценни години и няма да е ок да те остави застаряващ и сам. А примерно как можеш да си сигурен, че едно 16-годишно момиче няма да те остави?!?!? Или ако си жена на 30, а мъжът ти на 20 - откъде да знаеш, че ще те обича, като си на 40? Рисковано е, и то много, но всеки сам преценява дали да поеме този риск.
Към другите господа, които просто така си пишат глупости, колкото да не заспят - хора, факт е, че всеки има правото да си прави каквото поиска. Аз съм изказала мнението си относно масовия фалш в последно време. Честно казано не съм чула за НИТО една 16 годишна, дето да е останала с по-големия от нея за повече от 2, макс 3 години. Правете си изводите и един ден ако ви зарежат, помислете дали момичето е знаело какво иска, когато е тръгвало с вас. Ако обаче останете заедно - адмирации за чувствата ви. Също така не разбирам защо смятате, че се опитвам "да ви нареждам" какво да правите. Това е смешно. Аз просто изказвам мнението си относно възрастовите разлики по свои ЛИЧНИ наблюдения. Колкото и да не признавате, е факт, че в повечето случаи тези връзки завършват точно така, както съм описала в предния си пост. И ЩЕ НАПИША С ГЛАВНИ БУКВИ, ЗАЩОТО С МАЛКИ ГО ПРЕСКАЧАТЕ - ВИНАГИ ИМА ИЗКЛЮЧЕНИЯ, КОИТО НЕ СА ФАЛШ - АКО ГИ ОТКРИЕТЕ, СЕ РАДВАЙТЕ НА ЩАСТИЕТО СИ.
Аз лично не започвам връзките си само за да правя секс с дадения човек, просто усещам химия, влюбване, страст - да, тези неща избиват в секс, който е изключително важен, но не е основното. Ако беше само заради секса, щяхме да тръгваме с всеки добре изглеждащ, за да се "мандърсаме". Но дори и в началото да е само това, пак няма лошо, стига да не ви се кълнат в любов и вярност, а след година да решат, че сте се позабавлявали.
Не разбирам защо изливате цялата тази злоба, когато не споделям мнението ви. Обвинявате мен в това, но точно вие сте такива.
Баварчо умишлено използва погрешните букви в поста си, но нямаше за какво друго да се хванете и го захапахте за това, хах. За съжаление глупостта ви не променя факта, че е абсолютно прав, колкото и да не ви се иска.
Като за финал искам да ви пожелая малко повече позитивизъм, особено на Врачанина, защото тази отбранителна позиция говори за много комплекси. Не съм визирала теб, сладур, щом си толкова щастлив, се радвай на щастието си и не откачай.
Aйде махам се, че Врачанинът ще каже, че не е нормално да се пише в по-късните часове. Дано съм успяла да се впиша в представите му за нормален час.

- nqmam_bmw
- Потребител
-
Това можеше и на Л.С. да си го пратите, предвид, че така или иначе написаното е насочено към само един конкретен човек. 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Няма как да не се съглася с Rainy ... 

Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Bogat-Beden
-
-
Ни Порше, ни гаЖе имам, напускам тази тема

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Vra4anin написа:Според мен имаше предвид, че колата става предимно за писта (каквито в БГ почти няма). Въпреки, че познавам човек с 997 GT2 (кола, която е още по-брутална от GT3) и си я кара из дупките български.
... гт2 е по-бързо по права линия, но гт3 е по-твърдо, вокално, пиково и изобщо не става да се кара примерно из града... докато гт2 ако си малко мазохист може да го търкаляш всеки ден...
по темата- аз не мисля, че биологичните часовници са причината хората да почнат да си мислят да правят деца в един момент... а по-скоро идеята, че ако го направиш на 35 ... това дете като е на 25 ти ще си на 60... и тн... в такъв смисъл свършва времето- а не че правенето на деца става по-трудно с възраста (това е нещо което много хора го вярват, но всъщност изобщо не е вярно- виж- раждането- определено е по-трудно- особено ако е първо, но правенето е ... лесно...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- mastik
- Потребител
-
- Кара: е30 с 286 коня
- Мечтае да кара: е30 с 1000 коня
- Детайли за колата: '88 Diamantschwarz 320i coupе
..
Последна промяна mastik на 24 Ное 2022, 17:24, променена общо 1 път
E30 4 life
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
alx написа:... гт2 е по-бързо по права линия, но гт3 е по-твърдо, вокално, пиково и изобщо не става да се кара примерно из града... докато гт2 ако си малко мазохист може да го търкаляш всеки ден...

По темата незнам вече.....

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Rainy написа:Както казах, Подкрепям ВСЯКА една връзка, стига да е основана на любов.
Че те всичките са основани на любов. Има любов към лукса, парите, агнешкото и т.н..

Друга някоя обича някой защото не я занимава с глупости и сутрин като се събуди намира 500лв на шкафчето. Ти обичаш едни качества в човека, тя други.
М/у другото познавам много жени, които само за любов говорят. Много им е важно някой да ги обича и те да го обичат. И да има романтика. И да ги прегръщат и да им обръщат внимание и т.н. целия репертоар. Но по някакво странно стечение на обстоятелствата нито една от тях никога не съм я видял с беден мъж...

- nqmam_bmw
- Потребител
-
bum_bum написа:... Но по някакво странно стечение на обстоятелствата нито една от тях никога не съм я видял с беден мъж...

- Bogat-Beden
-
-
Слочаенос?bum_bum написа:. Но по някакво странно стечение на обстоятелствата нито една от тях никога не съм я видял с беден мъж...

- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Bogat-Beden написа:Слочаенос?bum_bum написа:. Но по някакво странно стечение на обстоятелствата нито една от тях никога не съм я видял с беден мъж...
Не мисла !

bum_bum много точно каза едно нещо: една жена може да се влюби в хубавата ти усмивка и широките ти рамене или пък в чисто новото ти BMW 7er, което не че е мечтала да кара, но пък загатва за банковата ти сметка

Темата по едно време ми стана малко сложна

Бях го дал като пример в предишен мой пост, но друг мой приятел, когато полудя взе една не толкова умна девойка, защото е почувствал сигурно, че часовника му тиктака

Никого не съдя, затова какъв вид любов го е/я свързал с половинката, но това как богатия и дебел батко/чичо се търпи с факта, че натоканата кифла до него го желае само заради парите му, не мога да го разбера. Тя е мързелива и с ниско IQ, но за нея най-важното е да не работи. Той е преуспял и дебел, за него е по-трудоемко да ходи на фитнес, по трудоемко да си намери жена с характер. За пред хората те са влюбени и се обичат

За мен лично човек трябва да гони личното си щастие, а не задължително да се опитва да се впише в стереотипите и традициите на обществото.
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Rainy написа:Идеята ми е да се убедиш, че този човек е сериозен и действително няма да те захвърли, защото все пак му посвещаваш ценни години и няма да е ок да те остави застаряващ и сам.
В това няма как да си сигурен никога. Даже да сте много влюбени, да си имате уважението, да се разбирате добре и т.н., няма как да знаеш дали след време няма да се разделите. Ако някой остане с теб само защото си му посветил ценни години ... ебати нещастието. Всяка ситуация много зависи от различни предпоставки, но не можеш да си сигурен, че даден човек ще е с теб до гроб. Разбирам го да сте на една преклонна възраст и двама човека да си останат заедно, за да се подкрепят и грижат един за друг, ама то и това си има изключения.
А примерно как можеш да си сигурен, че едно 16-годишно момиче няма да те остави?!?!? Или ако си жена на 30, а мъжът ти на 20 - откъде да знаеш, че ще те обича, като си на 40? Рисковано е, и то много, но всеки сам преценява дали да поеме този риск.
И пак - няма как да си сигурен, че някой ще те обича изобщо след време, било то с разлика 10/+ години или 1 година. А за разликата в годините - зависи на какъв акъл сте двамата, как се разбирате и как си пасвате. Ако сте си ок откъм виждания за живота, вселената и всичко останало - няма драма.
Във всяка връзка е риск, независимо години и каквото там. Риск и за двете страни. И сигурност никога няма в това как ще се развият нещата и до кога. Знаем какво е било, знаем какво е днес, но няма как да знаем какво ще е утре. Ето - примери колкото си щеш. Купища семейства, започват щастливо да градят бъдещето, до момента в който не се разделят. Ама те надали са започвали всичко с мисълта, че след 5 години ще се разделят и няма да се понасят даже?
Ако някой може да ми каже рецептата, по която да си СИГУРЕН, че даден човек ще е все така влюбен в същия човек и след 10 години или до гроб, или ще остане с него - моля, да я сподели. Ти знаеш ли я? Ще спестиш много главоболия на много хора.
Просто ... поемаш си риска, градиш каквото там, плануваш. Имаш ясната представа, че нещата може да се прецакат, но не мислиш, че със сигурност това ще е така. Може да може, може и да не може. Всяко нещо, което правим и към което се стремим, независимо дали е в любовта, работата или каквото - знаем, че може и да не се получи на 100%, или не така, както си го представяме, но го правим за да се успеем, полагаме усилия и все пак мислим позитивно.
alx написа:по темата- аз не мисля, че биологичните часовници са причината хората да почнат да си мислят да правят деца в един момент... а по-скоро идеята, че ако го направиш на 35 ... това дете като е на 25 ти ще си на 60... и тн... в такъв смисъл свършва времето- а не че правенето на деца става по-трудно с възраста
Има го и това, че разликата в годините става все по-голяма. А да гледаш дете на 20 и на 30 или на 40 е тотално различно. И откъм акъл, и откъм дейности, и откъм сили. Ама годинките и биологичният часовник също, и определено за една жена колкото повече години минават, толкова е по-рисково и драмата става все по-голяма. Та, като събереш тези, и още купища фактори и екзистенциалните въпроси "на колко години станах, а кво постигнах и докъде стигнах?" и кризата става много дълбока