Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 17 Май 2016, 17:58

Как да познаем репликата """софиАнец"? Истинските са ясни,всеки трябва да им прави път щото е роден тука,нищо че баща му не е :mhihi: . ББ ще дойде прав за матряла..
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Май 2016, 17:59

Аз също подкрепям колегите за хората с видеорегистратори. В моето обкръжение се сещам само за двама, баща и син, и двамата често заслужават шамари по пътя. То не са засичания, пускането на мигачите само хаби крушките, "тва реле знаеш ли как се сменя" :mhihi: , забранени улици и паркирания и т.н. На приказки са най-големите карачи, ама според мен заради такива като тях е на този хал движението :lol: Та тези регистратори не знам за какво са им. Сигурно защото често им се повтаря, че ще ги набият някой ден по светофарите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 17 Май 2016, 18:02

В дадената ситуация, на която сте отделили толкова страници, ставаме свидетели на двустранна комплексарщина и простотия. Нещо, което се случва всеки ден, че даже и в по-застрашителен вид... НО, реално, това което трябваше да се случи е метъла да отстъпи, заради следните факти:
1. На мястото където се развива случката има аварирал автомобил! В такъв случай е задължително преминаването с повишено внимание, което означава автоматично и да не се ускорява, ами даже да се намали скоростта!
2. Когато джипа започва маневрата, ясно се вижда авариралия автомобил, и разстоянието и скоростта позволяват да бъде пропуснат джипа! Защо? Защото:
Чл. 5. (1) Всеки участник в движението по пътищата:
1. с поведението си не трябва да създава опасности и пречки за движението, не трябва да поставя в опасност живота и здравето на хората и да причинява имуществени вреди;

И защо мисля, че това е така... Ако джипът спре зад авариралия автомобил се създават повече предпоставки за птп! На това място има опасност някой от включващите се от Цариградско да се наниже отзад. Или ще се събере колона в дясната лента. При натоварено движение е много по-трудно да се престроиш от спряло положение, особено на това място и е много по-вероятно да създадеш дори по-рискована ситуация от тази! Факт е също и че този с джипа трябваше да действа по-чевръсто. А такива изказвания, че не трябва да те интересува какво се случва около теб, ами само да си гледаш твоята лента са повече от безумни... В крайна сметка, с една проявена толерантност за 2 до 5 секунди от метълчето, се избягват доста ненужни рискове!

dreadx написа:Ами аз на такива - дето си мислят, че като дадат мигач задължително трябва да ги пуснат, се опитвам да им влеза във вратата -- после да не стават спорове дали е отзад.. ;)

Евала на такива като теб! Само дето, ако въпросния тарикат също има видеорегистратор и се види, че умишлено причиняваш птп, с някой опитен адвокат ще те навре в кучи г*з ;) Това че някой създава предпоставка за птп, не ти дава право да го осъществиш!!! :kuku:

Club BMW написа:Ето част от коментарите на младежа, извадени от линка по-горе.

"Истината е, че НЕ видях закъсалата кола, до момента, в който тоя вече беше тръгнал да влиза пред мен."

Да, в този момент имаше време да го пусне... Ама си е държал на толкова скъпото предимство :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 17 Май 2016, 18:19

По често срещаната случка в София е такива с регистратора да карат зад Х5цата и като намали предния той отзад изпреварва с всичката газ и с цялата си наглост не те пуска да се престроиш пред него щото той вече е в другото платно и ако го засечеш ставаш селянин и тн.отделно никой не те пуска да се престроиш, всеки ден го гледам по Симеоновско. Манталитета ни е такъв ,тва е положението.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 17 Май 2016, 18:35

Хора, всеки ден сме на пътя, по една или друга причина. Всеки един конфликт е причина да си развалим целия ден, няма смисъл.
В случая имаше и място и време за престрояването, никога не бих тръгнал да преча на някой, особено с идеята после да си създавам нервни и опасни ситуации само и само да го задмина после и да го запиша на видео. Дали след ситуацията се е почувствал по-добре, който и да е? Не мисля.
Дай сега за едното предимство всеки ден ламарини да правим? Нищо не коства колегиалността, а е приятно да я има. Дори и да го е засякъл, всичко се случва, който е безгрешен пръв хвърлял камък, нали.

П.П.: Правилата важат навсякъде, скоростта само на мен ли ми се струва като изключение от правилата?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 17 Май 2016, 18:40

alX3m написа:И защо мисля, че това е така... Ако джипът спре зад авариралия автомобил се създават повече предпоставки за птп! На това място има опасност някой от включващите се от Цариградско да се наниже отзад. Или ще се събере колона в дясната лента. При натоварено движение е много по-трудно да се престроиш от спряло положение, особено на това място и е много по-вероятно да създадеш дори по-рискована ситуация от тази! Факт е също и че този с джипа трябваше да действа по-чевръсто. А такива изказвания, че не трябва да те интересува какво се случва около теб, ами само да си гледаш твоята лента са повече от безумни... В крайна сметка, с една проявена толерантност за 2 до 5 секунди от метълчето, се избягват доста ненужни рискове

От къде? От Цариградско до там дистанция голяма

Така е, но винаги има кой да те пусне, не всеки е в кофти настроение и бърза.

Като цяло ако тоя с джипа не дремеше и не го пусна пустия мигач баш в последния момент, а своевременно, конфликт нямаше да има!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 17 Май 2016, 18:52

dextuar написа:От къде? От Цариградско до там дистанция голяма

Има, но в натоварено движение може да останеш доста дълго в дясната лента и в последния момент да се набуташ пред някого с кикдаун и оп, изненада... Както и да е, варианти много...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 17 Май 2016, 19:10

Samoten написа:Един малоумник е на далеч и аз леко тръгвам, съвсем леко и оня изведнъж рязко газ, даже ми и свирка и спира пред мен. Червен е горе светофара на Околовръстното и тоя тъпанар точно пред мен застана. Викам му, добре де юнак, защо не ме пусна, червено е горе, няма къде да отидеш, остави една кола разстояние на пряката поне да можем да завиваме, а не да ни затиснеш 10 коли. Оная малоумник завъртя регистратора към мен и почна да ми обяснява, че бил по път с предимство и не е бил длъжен да пуска никого...
Ето срещу това се боря, чрез нулевата толерантност в такива ситуации. Този глупак е чел нещо за път с предимство, обаче не знае, че когато няма как да се изнесе от кръстовището е длъжен да изчака, за да могат другите да минават през това време, а не 10 коли да чакат някакъв тулуп, дето си мисли, че е с предимство.
И не знам от къде са си закупили книжките, ама имам чувството, че всички са тръгнали да карат и да се учат в движение. Направят някоя глупост - ако не ги освиркат пробват отново. Ако ги освирка един от десет, то си вадят особено умния извод, че човекът сигурно нещо е нервен. А те съвсем най-нормално си карат, след като в останалите 9 пъти любезно са ги пуснали да направят точно същото нещо.

Другото, което ми прави впечатление е, че както "шофьорският опит" масово се трупа чрез правене на нарушения и следене реакцията на останалите участници в движението - дали ще ни пуснат, или ще ни освиркат - то изглежда и ЗДвП се разпространява от уста на уста, а не чрез четене на книга.

Иначе не мога да си обясня защо някои хора си мислят, че е нормално да изскочат пред някой, дето едвам ще успее да набие спирачките, за да не ги удари отзад -- И че щом веднъж са успели да се нашият в чуждата лента, то отговорността да внимава за ПТП по-натам си е на шофьора след тях.

Явно някой нещо е чувАл - че при удар е виновен този отзад.
А останалото са свободни интерпретации - минали през няколко човека и изкривени в духа на общата неграмотност.

https://www.youtube.com/watch?v=WQTtH7CbDPw --- поздрав за всички! :)

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:..и като намали предния той отзад изпреварва с всичката газ и с цялата си наглост не те пуска да се престроиш пред него щото той вече е в другото платно и ако го засечеш ставаш селянин и тн..

А това е точно така -- ако се движат 5-6 коли и първата внезапно спре, естествено започват зад нея да намаляват 2-3-ма, 4-тият вижда какво става и дава мигач, обикновено 5-тият своевременно се е изнесъл в другата лента, за да изпревари намалилите скоростта МПС. След това докато предните трима изчакват 5-тия да мине покрай тях, то 4-тият тръгва да изпреварва, после 3-тият, вторият и т.н. В резултат преминаването покрай спрялото МПС отнема 5 пъти повече време, вместо всички дружно да намалят, да дадат мигач и да се престроят в лявата лента.
Май много малко хора мислят за ситуацията като цяло, а не само за това, което е пред тях. Но ако съм първи в колоната от желаещи да заобиколят, си изчаквам и не се опитвам да се подвирам пред никого. И ако видя подобна ситуация няма да се засиля от сто метра, сакън нарочно да не ги пусна. Може би регистраторът наистина не е забелязал спрялата кола.
Последна промяна dreadx на 17 Май 2016, 19:43, променена общо 1 път
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 17 Май 2016, 19:42

alX3m, ей вярно бе.. ако спре после трудно ще се включи в движението :mhihi: за това да сече пътя докато се движи, че спре ли.. кофти

искрено ме забавляват разсъжденията на някои хора

а члена, който си цитирал се замисли за кой от двамата важи..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 17 Май 2016, 19:58

ylaine написа:alX3m, ей вярно бе.. ако спре после трудно ще се включи в движението :mhihi: за това да сече пътя докато се движи, че спре ли.. кофти

Важи за всички! И вземи се замисли ти над всичко дето съм написал, а не подбрани думи ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Май 2016, 20:16

Нещата са много прости. Никой не е длъжен да пуска никой. И хората по-малко ще пускат други хора, докато мнозинството не спре да се вре, а започне да чака някой да ги пусне в такива ситуации, когато предимството не е тяхно. Това докато не го разберете, няма да има нормално движение каквито и теории да развивате. Точно по-идивидуалистичните общества са по състрадателни и имат повече благотворителност... Тази тема е още една илюстрация на неуважението в българското общество към личността на другия или неговата собственост.
Последна промяна steeN на 17 Май 2016, 20:19, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 17 Май 2016, 20:18

alX3m написа:
ylaine написа:alX3m, ей вярно бе.. ако спре после трудно ще се включи в движението :mhihi: за това да сече пътя докато се движи, че спре ли.. кофти

Важи за всички! И вземи се замисли ти над всичко дето съм написал, а не подбрани думи ;)

Много е тъпо да се хванеш за правилника като удавник за сламка и да обясняваш как проблемите в другите ленти изобщо не те интересуват. Естествено, че законът дава предимство на този, който се движи направо, и също толкова естествено ако от две ленти с еднакъв трафик изведнъж едната се запуши шофьорите трябва така да се организират, че от двете ленти да се минава регулярно, не тези направо да се движат постоянно а тея от дясно да слязат от колите и да идат да пият кафе докато лентата се освободи. И да не го пише в закона, но сте ДЛЪЖНИ да го направите, защото живеете в общество, не сами. Просто не ми се вЕрва как защитавате толкова яростно ситуацията, която създаде "оператора". Днес ми се наложи да карам три часа по германските пътища и с една камера можех да събера китка от десетина такива ситуации като коментираната. Ако съм достатъчно тъп като видя мигача да настъпя и да почна да свиря като на сватба...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Май 2016, 20:22

Общество, длъжни, колективистки простоии пак...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 17 Май 2016, 20:36

steeN написа:Общество, длъжни, колективистки простоии пак...

ХАХАХАХ Точно така! Никаква толерантност на пътя!!! Избийте се за лентата с предимство!!! :bang: :bang: :bang: Вашата пи*ка е по-голяма!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 17 Май 2016, 20:55

Последните няколко седмици (Вече месец) си правя експеримент да пускам всички пред мен ... Ама някой иска да се включи от някоя пряка в голям булевард - пускам го ... Ама някой иска да прави обратен - пускам го ... Друг някой иска да пресича всичките платна и да прави ляв завой - помагам му с жестове да се включи безопасно ! Спирам такива идиоти зад мен които не се усещат и запушват къстовища и преки ... Редовно на Борис три :mhihi: посока ОМВ на лявият завой ако съм първа кола на светофара не давам на идиотите идващи от Родина към Кр село да запушат завоя ...
В повечето случай виждам благодарност и разбиране от другите водачи и колеги ... Изключение правят всички женски - там няма никаква приемственост и разбиране защо тоя ръкомаха и свети :censored: :banghead:
Тааа, пробвайте и Вие ! Ама карал някой срещу мен в еднопосочна улица - да си еВе носачите и гуммите, ич ми не е през темпомата ! Щом това ще му направи чурката по-голяма - да заповяда ! На такива нито акъл може да им дадеш, нито да ги накараш да разберат кое как е ! Те са над системата и всички, и каквото и да правите - резултатО ще е за Вас !
Ама свил онзи с Х-са пред мен - удрям го без да намалям даже и се вика КАТ, да ми кажат на черното бяло те ..
Ще седна аз да се занимавам с глупаците и да ги образовам .. Дето беше вица - той баща ти не е могъл, та аз !!
Всичките през кОра - има си кой да ги съди ;)
Всички има я дете я жена я куче :mhihi: демек като се приберете не се ядосвайте ... Че нито Бг ще стане по-хубава, нито опитите да говорите и превъзпитавате някой ще се окажат успешни .. :yes:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата