Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от Демирев » 06 Юли 2013, 15:33

[quote=]Не 10 - а 38 км. изминати само на ток по планинските пътища между Мюнхен и Инсбрук.[/quote]
Говоря ти при 120км/ч в електрически режим , че нали ти каза че чак при 135км/ч се включва ДВГто. То и аз съм бил фен на автобилда , ама ти ме минаваш :mhihi:

Не съм фен...виждам че си чел списанието и знаеш какво пише в него. Аз само цитирам. Ако са верни данните са уникални.
Знам че спонсора им е фау ве - порше. :D
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Юли 2013, 17:33

Демирев написа:[quote=]Не 10 - а 38 км. изминати само на ток по планинските пътища между Мюнхен и Инсбрук.

Говоря ти при 120км/ч в електрически режим , че нали ти каза че чак при 135км/ч се включва ДВГто. То и аз съм бил фен на автобилда , ама ти ме минаваш :mhihi:

Не съм фен...виждам че си чел списанието и знаеш какво пише в него. Аз само цитирам. Ако са верни данните са уникални.
Знам че спонсора им е фау ве - порше. :D[/quote]
Не съм чел тоя брой на билда , само го мернах . тая медия от 2-3 години ми стана доста антипатична , особено пък от както в БГ стана седмичник .
Провери пак каква е скороста при която са ползвали само ел. мотора , сигурен съм че са писали .
Вярно е, че много неща се преекспонират с маркетингова цел, но е факт, че с определени аспекти на своята дейност, човек прави планетата по-кофти място за живот за настоящите и бъдещите поколения. Има консенсус, че в момента се изразходват ресурси за две и половина планети, например. Според вас колко ще изкараме така И ви казвам няма да съм въобще еколог ако имахме достъп до повече от една планета за живеене. Ама нямаме и много вероятно няма да имаме. И това, което правим в момента в глобален мащаб е все едно да се изхождаме в собствената си къща без да ни пука за последствията.

с това съм съгласен. Няма никаква нужда от камиони с 6 литрови мотори , са ходене до работа или супермаркета .
Ами защото има сума ти хора, които ще си загубят или намалят бизнеса покрай тях. Всичко това гориво дето трябва да се продава, всички тези моторни и други масла и т.н. Е тези хорица имат достатъчно парички, за да ни размътват мозъците и да казват, ама не, не става, не е това технологията, дай да чакаме друга и да си горим петрол, ей на ние ви го продаваме. Такива работи!

Не е така . Само ще ти намекна нещо - мтел купиха мегалан ; бтк купиха лиценз за мобилен оператор и сега навлизат с телевизия ; дубай го правят на Лас Вегас :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: метро
Мечтае да кара: M Power Electrified

Мнение от Mr Charger » 07 Юли 2013, 18:36

acho.rs написа:с това съм съгласен. Няма никаква нужда от камиони с 6 литрови мотори , са ходене до работа или супермаркета .

Наистина няма нужда. Но тук, в САЩ, дебело..зите н...и си разкарват телесата хайде да не е с 6 литрови, но с 3-4 литрови тракове до магазина. И не им пука да спазват законът, че МПС-то не трябва да работи на място повече от 5 мин. То не, че полицаите го знаят де. На никой не му пука. И така е и в Китай, и в Индия, че и в Европа.
И проблемът не идва от нас феновете, проблемът със замърсяването е от камютърите, които всеки ден пушат до работа и обратно и киснат в задръствания. Ето тия преди всичко трябва да бъдат качени на електроавтомобили.
acho.rs написа:Не е така . Само ще ти намекна нещо - мтел купиха мегалан ; бтк купиха лиценз за мобилен оператор и сега навлизат с телевизия ; дубай го правят на Лас Вегас

Не знам човек, петролът ни разказва играта. Помисли само колко е глупаво да вадиш нещо от земята и да го гориш, за да произведеш енергия. Това е направо нецивилизовано. Има мнения, ето например док. филм "Сириус", че светът отдавна разполага с работещи чисти енергийни технологии, но петролните шефове, ни натискат главите в калта и ни размътват мозъците със съмнения. Не съм фен не конспиративните теории, но заслужава да се помисли.
Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 07 Юли 2013, 19:37

Винаги може да минеш на метан - доста по-чисто е и има запаси за 300 години напред - кой спира хората да карат на метан :idea: Остави ги конспираторските филми . За милиарди няма закони , няма нагласи на пазара . В момент в който пазара покаже афинитет към нещо различно , корпорациите ще насочат средства в на пръв поглед конкурентен продукт . . . заради това ти дадох примера с Мтел и Мегалан .

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Юли 2013, 14:37

steeN написа:Аз просто не мога да разбера каква е тази война срещу автомобилите. Като някоя фирма излезе с конкурентноспособен продукт ще имат успех... Кой пречи в момента на Нисан Лийф(примерно) да се продава? Отиваш в магазина и си купуваш... ама нещо няма желаещи много май? Дали проблема не е в продукта, а не в илюминатите?

а пък аз не разбирам що им викаш на електромобилите утопия :mhihi:

естетствено, че проблема е в продукта.
към момента няма икономически смислен електромобил на пазара.

това значи ли, че са утопия?

Рено уж предлагат вече у нас, ама нямат цени още :mhihi:
Туизито ще е към 16к лв + 80лв наем на месец за батерията

http://www.renault.bg/lp/electro/

Туизи-то си е скутер с 4 колела, но Кангото си е пълноценна баничарка. Спиди имат поръчани 20бр. вече.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Юли 2013, 14:47

K_Ilkov написа:
steeN написа:Аз просто не мога да разбера каква е тази война срещу автомобилите. Като някоя фирма излезе с конкурентноспособен продукт ще имат успех... Кой пречи в момента на Нисан Лийф(примерно) да се продава? Отиваш в магазина и си купуваш... ама нещо няма желаещи много май? Дали проблема не е в продукта, а не в илюминатите?

а пък аз не разбирам що им викаш на електромобилите утопия :mhihi:

естетствено, че проблема е в продукта.
към момента няма икономически смислен електромобил на пазара.

това значи ли, че са утопия?

Рено уж предлагат вече у нас, ама нямат цени още :mhihi:
Туизито ще е към 16к лв + 80лв наем на месец за батерията

http://www.renault.bg/lp/electro/

Туизи-то си е скутер с 4 колела, но Кангото си е пълноценна баничарка. Спиди имат поръчани 20бр. вече.

Това Туизи го видях в италия,много е забавен,като цяло интересен но си е точно като моторче на 4 колела

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Юли 2013, 14:56

Е.Димитров написа:Това Туизи го видях в италия,много е забавен,като цяло интересен но си е точно като моторче на 4 колела

В София щъкат няколко явно с цел популяризиране.
Не е практично за съжаление
- не се затваря изцяло
- сядат само 2-ма (или 1.5 половина по-скоро :mhihi: )
- няма място за багаж (освен ако не си сам)
- няма отопление

иначе би било не лошо градско превзоно средство.

пп. има един голям + обаче ... със задно е :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 08 Юли 2013, 18:19

Mr Charger написа:
acho.rs написа:с това съм съгласен. Няма никаква нужда от камиони с 6 литрови мотори , са ходене до работа или супермаркета .

Наистина няма нужда. Но тук, в САЩ, дебело..зите н...и си разкарват телесата хайде да не е с 6 литрови, но с 3-4 литрови тракове до магазина. И не им пука да спазват законът, че МПС-то не трябва да работи на място повече от 5 мин. То не, че полицаите го знаят де. На никой не му пука. И така е и в Китай, и в Индия, че и в Европа.

Аз пък като собственик на такъв камион казвам ,че има нужда.. Щото реално тоя камион не е ли 5-6 литра или 3-4 литра с 2 турбота, не е работоспособен. Това не паркетен джип, не е на някакво хилаво алуминиево шаси, не е с пластмаси по окачването и гумите му не са 45мм профил на лъскави джанти. Как да натовари 1 тон или да тегли 5 с двигател 2.0 турбо? Това ,че го ползват за всекидневна кола американците е просто защото е много удобен поне за там, а и за всеки човек който не живее в центъра на града. Тия тръкове особено последните поколения харчат и замърсяват малко имайки предвид конструкцията им.

Това за метана е вярно, както и за водорода. Освен това ако сте чували за газхидрат(което е един вид метан от дъното на морето) от него има запаси за 3000 години напред.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Юли 2013, 18:34

Аз пък като собственик на такъв камион казвам ,че има нужда.. Щото реално тоя камион не е ли 5-6 литра или 3-4 литра с 2 турбота, не е работоспособен. Това не паркетен джип

Ясно е че не е паркетен джип , те хората си му казват и "камион" не кола , но наистина ли си мислиш, че в хамерика го ползват да товарят по 1 тон цимент и да катерят чукарите :dunno: Все пак траковете са най-продаваните автомобили в САЩ , като Ф150 от хиляда години се продава повече от Хонда Сивик и сие . То ще излезе, че половината янки , товарачи :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 08 Юли 2013, 18:48

Щатите скоро няма да развият електричките ! По-скоро ще разработят огромните си залежи на шистов петрол и до 2020 ще станат първия петролен производител !
Това със сигурност ще бутне цената на барила , така че продължаваме :driving:

Иначе рендето се продава доста добре - 100к зое-та продадени до сега .
До 2015 на пазара ще излезе и ел. Туинго на доста по-ниска цена от зое-то !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Юли 2013, 19:08

Използваемите залежи на петрол в момента 2013г ще стигнат при сегашното потребление най малко за 54г. Това е без находищата които в момента са нерентабилни за добив и без вероятните новооткрити такива.
Залежите на газ са необозрими - няма прогноза и може да се счита че са поне за 300 години напред.Той е и суровина за производство на синтетичен бензин .Така че петрол може и да няма но бензин ще има още много години докато не се изчерпи и природния газ.
Практически още не е прехвърлен 50% бариера на петролните запаси .
Почитателите на ДВГ могат да са спокойни - петрол има. :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Юли 2013, 20:32

Jordana написа:Използваемите залежи на петрол в момента 2013г ще стигнат при сегашното потребление най малко за 54г. Това е без находищата които в момента са нерентабилни за добив и без вероятните новооткрити такива.
Залежите на газ са необозрими - няма прогноза и може да се счита че са поне за 300 години напред.Той е и суровина за производство на синтетичен бензин .Така че петрол може и да няма но бензин ще има още много години докато не се изчерпи и природния газ.
Практически още не е прехвърлен 50% бариера на петролните запаси .
Почитателите на ДВГ могат да са спокойни - петрол има. :mhihi:

Ама V12ки скоро няма да има :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Юли 2013, 21:39

Чак пък да няма .Това ми прилича тъкмо на такова .
2013-bmw-7-series-engine.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 08 Юли 2013, 21:42

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Юли 2013, 22:48

Jordana написа:Чак пък да няма .Това ми прилича тъкмо на такова .
2013-bmw-7-series-engine.jpg

СКОРО няма да има . Иначе знам, че има 760и В12 би-турбо ама ти защо ми показваш В8 :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата