Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
[quote=]Не 10 - а 38 км. изминати само на ток по планинските пътища между Мюнхен и Инсбрук.[/quote]
Говоря ти при 120км/ч в електрически режим , че нали ти каза че чак при 135км/ч се включва ДВГто. То и аз съм бил фен на автобилда , ама ти ме минаваш
Не съм фен...виждам че си чел списанието и знаеш какво пише в него. Аз само цитирам. Ако са верни данните са уникални.
Знам че спонсора им е фау ве - порше.
Говоря ти при 120км/ч в електрически режим , че нали ти каза че чак при 135км/ч се включва ДВГто. То и аз съм бил фен на автобилда , ама ти ме минаваш

Не съм фен...виждам че си чел списанието и знаеш какво пише в него. Аз само цитирам. Ако са верни данните са уникални.

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Демирев написа:[quote=]Не 10 - а 38 км. изминати само на ток по планинските пътища между Мюнхен и Инсбрук.

Не съм чел тоя брой на билда , само го мернах . тая медия от 2-3 години ми стана доста антипатична , особено пък от както в БГ стана седмичник .
Провери пак каква е скороста при която са ползвали само ел. мотора , сигурен съм че са писали .
Вярно е, че много неща се преекспонират с маркетингова цел, но е факт, че с определени аспекти на своята дейност, човек прави планетата по-кофти място за живот за настоящите и бъдещите поколения. Има консенсус, че в момента се изразходват ресурси за две и половина планети, например. Според вас колко ще изкараме така И ви казвам няма да съм въобще еколог ако имахме достъп до повече от една планета за живеене. Ама нямаме и много вероятно няма да имаме. И това, което правим в момента в глобален мащаб е все едно да се изхождаме в собствената си къща без да ни пука за последствията.
с това съм съгласен. Няма никаква нужда от камиони с 6 литрови мотори , са ходене до работа или супермаркета .
Ами защото има сума ти хора, които ще си загубят или намалят бизнеса покрай тях. Всичко това гориво дето трябва да се продава, всички тези моторни и други масла и т.н. Е тези хорица имат достатъчно парички, за да ни размътват мозъците и да казват, ама не, не става, не е това технологията, дай да чакаме друга и да си горим петрол, ей на ние ви го продаваме. Такива работи!
Не е така . Само ще ти намекна нещо - мтел купиха мегалан ; бтк купиха лиценз за мобилен оператор и сега навлизат с телевизия ; дубай го правят на Лас Вегас

- Mr Charger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: метро
- Мечтае да кара: M Power Electrified
acho.rs написа:с това съм съгласен. Няма никаква нужда от камиони с 6 литрови мотори , са ходене до работа или супермаркета .
Наистина няма нужда. Но тук, в САЩ, дебело..зите н...и си разкарват телесата хайде да не е с 6 литрови, но с 3-4 литрови тракове до магазина. И не им пука да спазват законът, че МПС-то не трябва да работи на място повече от 5 мин. То не, че полицаите го знаят де. На никой не му пука. И така е и в Китай, и в Индия, че и в Европа.
И проблемът не идва от нас феновете, проблемът със замърсяването е от камютърите, които всеки ден пушат до работа и обратно и киснат в задръствания. Ето тия преди всичко трябва да бъдат качени на електроавтомобили.
acho.rs написа:Не е така . Само ще ти намекна нещо - мтел купиха мегалан ; бтк купиха лиценз за мобилен оператор и сега навлизат с телевизия ; дубай го правят на Лас Вегас
Не знам човек, петролът ни разказва играта. Помисли само колко е глупаво да вадиш нещо от земята и да го гориш, за да произведеш енергия. Това е направо нецивилизовано. Има мнения, ето например док. филм "Сириус", че светът отдавна разполага с работещи чисти енергийни технологии, но петролните шефове, ни натискат главите в калта и ни размътват мозъците със съмнения. Не съм фен не конспиративните теории, но заслужава да се помисли.
Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Винаги може да минеш на метан - доста по-чисто е и има запаси за 300 години напред - кой спира хората да карат на метан
Остави ги конспираторските филми . За милиарди няма закони , няма нагласи на пазара . В момент в който пазара покаже афинитет към нещо различно , корпорациите ще насочат средства в на пръв поглед конкурентен продукт . . . заради това ти дадох примера с Мтел и Мегалан .

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
steeN написа:Аз просто не мога да разбера каква е тази война срещу автомобилите. Като някоя фирма излезе с конкурентноспособен продукт ще имат успех... Кой пречи в момента на Нисан Лийф(примерно) да се продава? Отиваш в магазина и си купуваш... ама нещо няма желаещи много май? Дали проблема не е в продукта, а не в илюминатите?
а пък аз не разбирам що им викаш на електромобилите утопия

естетствено, че проблема е в продукта.
към момента няма икономически смислен електромобил на пазара.
това значи ли, че са утопия?
Рено уж предлагат вече у нас, ама нямат цени още

Туизито ще е към 16к лв + 80лв наем на месец за батерията
http://www.renault.bg/lp/electro/
Туизи-то си е скутер с 4 колела, но Кангото си е пълноценна баничарка. Спиди имат поръчани 20бр. вече.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
K_Ilkov написа:steeN написа:Аз просто не мога да разбера каква е тази война срещу автомобилите. Като някоя фирма излезе с конкурентноспособен продукт ще имат успех... Кой пречи в момента на Нисан Лийф(примерно) да се продава? Отиваш в магазина и си купуваш... ама нещо няма желаещи много май? Дали проблема не е в продукта, а не в илюминатите?
а пък аз не разбирам що им викаш на електромобилите утопия![]()
естетствено, че проблема е в продукта.
към момента няма икономически смислен електромобил на пазара.
това значи ли, че са утопия?
Рено уж предлагат вече у нас, ама нямат цени още![]()
Туизито ще е към 16к лв + 80лв наем на месец за батерията
http://www.renault.bg/lp/electro/
Туизи-то си е скутер с 4 колела, но Кангото си е пълноценна баничарка. Спиди имат поръчани 20бр. вече.
Това Туизи го видях в италия,много е забавен,като цяло интересен но си е точно като моторче на 4 колела
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Е.Димитров написа:Това Туизи го видях в италия,много е забавен,като цяло интересен но си е точно като моторче на 4 колела
В София щъкат няколко явно с цел популяризиране.
Не е практично за съжаление
- не се затваря изцяло
- сядат само 2-ма (или 1.5 половина по-скоро

- няма място за багаж (освен ако не си сам)
- няма отопление
иначе би било не лошо градско превзоно средство.
пп. има един голям + обаче ... със задно е

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Mr Charger написа:acho.rs написа:с това съм съгласен. Няма никаква нужда от камиони с 6 литрови мотори , са ходене до работа или супермаркета .
Наистина няма нужда. Но тук, в САЩ, дебело..зите н...и си разкарват телесата хайде да не е с 6 литрови, но с 3-4 литрови тракове до магазина. И не им пука да спазват законът, че МПС-то не трябва да работи на място повече от 5 мин. То не, че полицаите го знаят де. На никой не му пука. И така е и в Китай, и в Индия, че и в Европа.
Аз пък като собственик на такъв камион казвам ,че има нужда.. Щото реално тоя камион не е ли 5-6 литра или 3-4 литра с 2 турбота, не е работоспособен. Това не паркетен джип, не е на някакво хилаво алуминиево шаси, не е с пластмаси по окачването и гумите му не са 45мм профил на лъскави джанти. Как да натовари 1 тон или да тегли 5 с двигател 2.0 турбо? Това ,че го ползват за всекидневна кола американците е просто защото е много удобен поне за там, а и за всеки човек който не живее в центъра на града. Тия тръкове особено последните поколения харчат и замърсяват малко имайки предвид конструкцията им.
Това за метана е вярно, както и за водорода. Освен това ако сте чували за газхидрат(което е един вид метан от дъното на морето) от него има запаси за 3000 години напред.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Аз пък като собственик на такъв камион казвам ,че има нужда.. Щото реално тоя камион не е ли 5-6 литра или 3-4 литра с 2 турбота, не е работоспособен. Това не паркетен джип
Ясно е че не е паркетен джип , те хората си му казват и "камион" не кола , но наистина ли си мислиш, че в хамерика го ползват да товарят по 1 тон цимент и да катерят чукарите

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Щатите скоро няма да развият електричките ! По-скоро ще разработят огромните си залежи на шистов петрол и до 2020 ще станат първия петролен производител !
Това със сигурност ще бутне цената на барила , така че продължаваме
Иначе рендето се продава доста добре - 100к зое-та продадени до сега .
До 2015 на пазара ще излезе и ел. Туинго на доста по-ниска цена от зое-то !
Това със сигурност ще бутне цената на барила , така че продължаваме

Иначе рендето се продава доста добре - 100к зое-та продадени до сега .
До 2015 на пазара ще излезе и ел. Туинго на доста по-ниска цена от зое-то !
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Използваемите залежи на петрол в момента 2013г ще стигнат при сегашното потребление най малко за 54г. Това е без находищата които в момента са нерентабилни за добив и без вероятните новооткрити такива.
Залежите на газ са необозрими - няма прогноза и може да се счита че са поне за 300 години напред.Той е и суровина за производство на синтетичен бензин .Така че петрол може и да няма но бензин ще има още много години докато не се изчерпи и природния газ.
Практически още не е прехвърлен 50% бариера на петролните запаси .
Почитателите на ДВГ могат да са спокойни - петрол има.
Залежите на газ са необозрими - няма прогноза и може да се счита че са поне за 300 години напред.Той е и суровина за производство на синтетичен бензин .Така че петрол може и да няма но бензин ще има още много години докато не се изчерпи и природния газ.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:Използваемите залежи на петрол в момента 2013г ще стигнат при сегашното потребление най малко за 54г. Това е без находищата които в момента са нерентабилни за добив и без вероятните новооткрити такива.
Ама V12ки скоро няма да има

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Чак пък да няма .Това ми прилича тъкмо на такова .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:Чак пък да няма .Това ми прилича тъкмо на такова .
СКОРО няма да има . Иначе знам, че има 760и В12 би-турбо ама ти защо ми показваш В8