Емиграция
Модератор: Общи модератори
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: Емиграция
eraziel написа:Абе, вие не се ли уморихте от глупостите на acer-a вече
...не може да се отрече , че е изкусен провокатор

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Стояне, бре !
Ти къде се обаждат неподготвен без жиб ... лузър такъв
nightdriver, .. опасен е , а ? ... само не разбрах има ли 18, че нещо не иска сам да си каже
Ти къде се обаждат неподготвен без жиб ... лузър такъв

nightdriver, .. опасен е , а ? ... само не разбрах има ли 18, че нещо не иска сам да си каже

колеги, ще заключат темата, айде стига с глупостите.
ацер, спри се и ти вече. преди ти казах да отстояваш себе си, но това е валидно по принцип, не конкретно за тази тема.
ацер, спри се и ти вече. преди ти казах да отстояваш себе си, но това е валидно по принцип, не конкретно за тази тема.
ms написа:acer написа:изопачаваш ми думите, не ме радва не щот кара тойота, хюндай или киа, а щот е положил уникални усилия да си направи живота по-труден
ти тая глава на раменете за к'во я ползваш изобщоняма да ти обяснявам къде ти е грешката- напъни се да мислиш- поне има шанс да ти се образува гънка в мозъка...
..сори че съм ви наспамил темата, имам супер погрешни разбирания за всичко! повече никога, няма да ви занимавам с моите глупави мисли.. простете ми.
успех на емигриращите

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Аз се радвам, че писа в темата !
Надявам се поне някои от четящите да поразмислят над писаното ти и да си вземат някакви поуки
Не може всичко да е само розово .. хубаво е да има някой да събужда заспалите
Надявам се поне някои от четящите да поразмислят над писаното ти и да си вземат някакви поуки

Не може всичко да е само розово .. хубаво е да има някой да събужда заспалите

- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
В понеделник сутринта 20 служители от контролната служба за незаконна трудова дейност към Главно митническо управление правят проверка на един български строителен подизпълнител, който ангажира 40 работници.
добре ни представят по света, мда.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
по данни на германската статистическа служба броят на заселелите се българи в германия през 2010г е ок 39 000.през 09г са били около 28 хил.
дойчланд юбер алес
дойчланд юбер алес
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Мда, не е задължително чужбина да е = на супер.
Както писах в първия пост, в Кипър отначало докато не бях ориентиран попаднах в един хотел Таласаки, собственост на арабин. За да изкарам екстра кеш се хванах на допълнителна работа, пак при него. Сутрин от 8-12 ходих store-keeper нещо като домакин в хотела, а следобяд от 14.30 до 0.00 давах смени рецепция-пуулбар-ресторант. Без почивен ден. Мина така един супер мъчителен месец, няма ви разправям какво съм претеглил, като сторкийпър като пренареждах фризера - телешките меса на тоя рафт, свинското на тоя, пилешкото на тоя, рибата на тоя, замр. зеленчуци на тоя. всичкото в кашони, с етикети на гръцки, без картинки, без нищо. Аз гръцки не знам, не искам и да знам. вътре -18, навън 30. Влезеш за 20 секунди, излезеш за 20. При всяко влизане - излизане сърцето стяга яко. И така някак си мина първия шибан скапан месец, дойде време за заплата. Аз чаках нещо от сорта на 1000ка. То се знае, че по хотелите по принцип плащат малко. Обаче когато получих плик с името си и € 368.80 на него
Отказах да ги взема. На другия ден говорих със арабелата, вика ако искаш ги вземай, ако искаш недей. Взех си плика, звъннах 1 телефон на една приятелка в Англия, взех си билет за €120 - €130 някъде. Като не се появих на работа на др. ден ми се обади мениджъра, много културен и интелигентен човек, него много го уважавах, той мен също. Вика Защо? Аз Защо ли?!? Помоли ме да се върна и да не правя глупости, даде ми думата си, че лично ще се погрижи на следващия месец да си взема пълната заплата + разликата от този. Добре... Билета за Англия ми изгоря, върнах се на работа. На 5тия ден от как стана всичко това мениджърът и той се махна от хотела.
Аз обаче си издействах по 2 напълно почивни дни, също ми намалиха и часовете на смените, а и аз не си давах зор. 2рия месец беше ок горе долу. Дойде време за заплата - Михаил € 670. Айдеее, със здраве. Камилата пак ми се обажда, няма ли да се върнеш на работа (Камила беше една полякина, 1.80, арабинът Мр. Фреш я бузеше, даже и беше подарил една Е39ка). Аз и рекох, тука не е Китай и аз не съм оризов работник да бачкам за €1/час. В бг вземах повече...
3-4 дена след това си намерих работа в един италиански ресторант, като за 2 пъти по-малко работа като часове, вземах 2 пъти повече пари, освен това всеки ден готвеха за персонала нещо от менюто, а храната беше наистина превъзходна! Обожавам италианската кухня
Мисълта ми беше, че когато човек не е ориентиран и се лута често се получават фалове. Никой не е застрахован. Трябва си и късмет, освен всичко останало.
Както писах в първия пост, в Кипър отначало докато не бях ориентиран попаднах в един хотел Таласаки, собственост на арабин. За да изкарам екстра кеш се хванах на допълнителна работа, пак при него. Сутрин от 8-12 ходих store-keeper нещо като домакин в хотела, а следобяд от 14.30 до 0.00 давах смени рецепция-пуулбар-ресторант. Без почивен ден. Мина така един супер мъчителен месец, няма ви разправям какво съм претеглил, като сторкийпър като пренареждах фризера - телешките меса на тоя рафт, свинското на тоя, пилешкото на тоя, рибата на тоя, замр. зеленчуци на тоя. всичкото в кашони, с етикети на гръцки, без картинки, без нищо. Аз гръцки не знам, не искам и да знам. вътре -18, навън 30. Влезеш за 20 секунди, излезеш за 20. При всяко влизане - излизане сърцето стяга яко. И така някак си мина първия шибан скапан месец, дойде време за заплата. Аз чаках нещо от сорта на 1000ка. То се знае, че по хотелите по принцип плащат малко. Обаче когато получих плик с името си и € 368.80 на него

Отказах да ги взема. На другия ден говорих със арабелата, вика ако искаш ги вземай, ако искаш недей. Взех си плика, звъннах 1 телефон на една приятелка в Англия, взех си билет за €120 - €130 някъде. Като не се появих на работа на др. ден ми се обади мениджъра, много културен и интелигентен човек, него много го уважавах, той мен също. Вика Защо? Аз Защо ли?!? Помоли ме да се върна и да не правя глупости, даде ми думата си, че лично ще се погрижи на следващия месец да си взема пълната заплата + разликата от този. Добре... Билета за Англия ми изгоря, върнах се на работа. На 5тия ден от как стана всичко това мениджърът и той се махна от хотела.
Аз обаче си издействах по 2 напълно почивни дни, също ми намалиха и часовете на смените, а и аз не си давах зор. 2рия месец беше ок горе долу. Дойде време за заплата - Михаил € 670. Айдеее, със здраве. Камилата пак ми се обажда, няма ли да се върнеш на работа (Камила беше една полякина, 1.80, арабинът Мр. Фреш я бузеше, даже и беше подарил една Е39ка). Аз и рекох, тука не е Китай и аз не съм оризов работник да бачкам за €1/час. В бг вземах повече...
3-4 дена след това си намерих работа в един италиански ресторант, като за 2 пъти по-малко работа като часове, вземах 2 пъти повече пари, освен това всеки ден готвеха за персонала нещо от менюто, а храната беше наистина превъзходна! Обожавам италианската кухня

Мисълта ми беше, че когато човек не е ориентиран и се лута често се получават фалове. Никой не е застрахован. Трябва си и късмет, освен всичко останало.
Едно много важно златно правило, валидно за всички, било то работещи в Бг или навън:
НИКОГА НЕ РАБОТЕТЕ ЗА АРАБИ!!!
kulov написа:Едно много важно златно правило, валидно за всички, било то работещи в Бг или навън:
аз мога съвсем отговотно да го обобщя дори повече- никога не се забърквайте в бизнес отношения с араби... такава пасмина като манталитет и трудови навици са... просто нямам думи. страшни лъжци, без всякаква трудова култура и заради това им е невъзможно и да оценят такава при хората около тях. има и изключения- но.. аз лично само съм чувал за тях... това което съм видял- такава несериозна група от хора няма никъде другаде по света.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
EBEEMVACIA написа: В един момент 40 строителни работници от България се хранят с изхвърлена храна - една гурбетчийска трагедия в Германия.
Да де, ама там изхвърлят храна, която е по-качествена от продаващата се тук, примерно в Пени маркет...
Там (на запад), когато остава седмица или броени дни до края на срока на годност, се пуска на 50% от цената... Последните ден-два се хвърля... А тук (в БГ) купуваме с изтекли, пренаписани и прочие срокове...

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
EBEEMVACIA написа::!:![]()
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4828757,00.htmlТе работят по 60 часа на седмица - къртовски труд срещу пари, които не стигат дори за хляб. В един момент 40 строителни работници от България се хранят с изхвърлена храна - една гурбетчийска трагедия в Германия.
И ето тук е истинската разлика между нормална държава и Булгаристан!
Почти всеки емигрант се е сблъсквал в по-малка или голяма степен с такива простотии и мизерии..
В това число и моя милост..
Ама затова не става само да наведеш глава и да псуваш под мустак..
Вдигаш се и почваш да си търсиш правата-там по белия свят има кой да ги защити-имат работещи профсъюзи.
Цялата група българи(да не кажа всички източноевропейци),които работехме при 1вия ми датски работодател имахме постоянно ядове-не толкова с условията на бачкане или живот,а със парите..
По принцип всеки си има лист ,на който си пише изработените от него редовни и извънредни часове.И го предаваш на всеки 2 седмици в "канциларията"

И не помня случай да не са ми били преведени( на мен или на някой друг колега някога точно(винаги бяха значително по-малко) пари..
Пример-извънредни часове или не се плащаха,или в добрия случай се плащат на нормална ставка,вместо на 50 или 100 процента плюс..
Ходиш,разправяш се с шефа,със счетоводителка и накрая пак си назад...

И най-накрая с цялата си наглост шефчето си беше удържал от заплатите ни пари,които бил платил като комисион на агенцията ,която ни намери работата

И се почна-отиваш със всичкото документ при профсъюзчето,представяш ги,обясняваш си случая и те му звънкат най -културно по телефончето..

Той естествено си е идиот и дава игнор и после се почва с други средства-полицейски проверки,финансови,не знам си какво си..
Най -накрая статийка в най-голямото профсъюзно списание за случая и шефчето по-нисък от тревата и по -тих от водата ,идва да ни търси и да иска да се разберем

Тогава аз почнах да му давам игнор и той почна да чака за "аудиенции" при емигрантите..

Най-накрая излезе с конструктивното предложение да ни плати дължимите пари накуп ,стиснахме ръце и се разделихме със смесени чувства (аз лично не плаках,за него не знам)

Сумата за 4рма човека беше около 230 000 ДКК(към 70 000 лв)
И понеже е много хитра риба,му се наложи накрая и да плати по едни 16 000 крони на калпак пари,които не бяхме изработили

Тогава все още не разбирах много местния език,но в последствие почнах да попроглеждам и забелязах колко такива случаи има ,на един градски автобус пишеше ,че благодарение на такива реакции на профсъюза,за 2007ма са изплатени близо милиард крони (около 130 млн еур грубо) на ощетени служители

Та това пък е моят съвет-търсете си правата ако сте в белия свят

П.П. И в нашата схема имаше замесени араби..

П.П. 2 Няма въобще да споменавам какви геройства от малодушие,алчност и простотия видях от колеги българи,точно в момент ,когато трябваше да сме единни...-Сигурно всеки се досеща сам...
Последна промяна Bogat-Beden на 20 Май 2011, 20:05, променена общо 1 път
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
@богат-беден - в това отношение кипър е по-зле и от бг. там персонала масово е чуждестранен (80-90%) от бедните страни на ЕС - бг, ру, унг, литва, полша, словакия, чехия. плаща се бая под минималната за киприотите заплата. ако не ти платят, можеш да си търсиш правата единствено посредством заплахи за саморазправа (понякога действа, но като цяло са страна от близкия изток и затворите са по-зле и от турските, така че не е препоръчително да се правят глупости). иначе властите им толерират това отношение работодател-работник (че се работи без договори, нерегламентирани изв. часове и т.н.).
общо взето са мн ограничени и по мое мнение са липсващото звено от теорията на дарвин за еволюцията (въпреки, че не съм расист). ако ги питаш тях са висша раса и супер хитри. но са си селяци
и живеят в 90те.
това е. като цяло не препоръчвам кипър като дестинация!
общо взето са мн ограничени и по мое мнение са липсващото звено от теорията на дарвин за еволюцията (въпреки, че не съм расист). ако ги питаш тях са висша раса и супер хитри. но са си селяци

това е. като цяло не препоръчвам кипър като дестинация!
Колеги, някой има ли представа какви са условията за живот и работа в Нигерия в момента, тъй като има доста изкушаващи оферти в моята област там? Ако има някой колега, който работи там също да казва...