Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)
От '96та съм по залите (в Русе, Варна, Търново, София, Смолян, т.е. градовете в които съм живял). През различни периоди съм ползвал креатин на различни фирми. Положителните ефекти няма да ги коментирам, отрицателните при мен са били (доказано при употреба на креатин):
1. Повишено кръвно налягане (дори ми изписаха хапчета за кръвно)
2. Безсъние (то по принцип съм си нощна птица де, вижда се и от аватара), но нормално си заспивам към 1-2, а докато съм вземал преди 6-7 сутринта - абсурд.
3. Силна нервност и сприхавост, когато съм ползвал креатин околните не можеха да ме понасят, а съм спокоен и уравновесен човек.
Не бих го препоръчал на по-неопитните колеги.
2. Безсъние (то по принцип съм си нощна птица де, вижда се и от аватара), но нормално си заспивам към 1-2, а докато съм вземал преди 6-7 сутринта - абсурд.
3. Силна нервност и сприхавост, когато съм ползвал креатин околните не можеха да ме понасят, а съм спокоен и уравновесен човек.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Манете я тая химия ,много познати в момента съжаляват ,че са употребили такава..

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
kulov написа:От '96та съм по залите (в Русе, Варна, Търново, София, Смолян, т.е. градовете в които съм живял). През различни периоди съм ползвал креатин на различни фирми. Положителните ефекти няма да ги коментирам, отрицателните при мен са били (доказано при употреба на креатин):
Да не би да е имало нещо друго в креатина...
Това са най-честите странични ефекти на стероидите

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Тцъ.
Хард не съм барал никога. Креатините са били на различни фирми, поне 3-4.
Хард не съм барал никога. Креатините са били на различни фирми, поне 3-4.
Така е!
Имам познат който внася креатин / чиста суровина, без примеси/ от САЩ в големи баки. Като пия от него понякога главата ме боли, корема чат пат се обажда ама като цяло е чук.
Имам познат който внася креатин / чиста суровина, без примеси/ от САЩ в големи баки. Като пия от него понякога главата ме боли, корема чат пат се обажда ама като цяло е чук.
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
kulov написа:От '96та съм по залите (в Русе, Варна, Търново, София, Смолян, т.е. градовете в които съм живял). През различни периоди съм ползвал креатин на различни фирми. Положителните ефекти няма да ги коментирам, отрицателните при мен са били (доказано при употреба на креатин):
Странна птица си ти

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Да се похваля... днес след 4 годишна пауза се започнах отнова да ходя в залата.
Равносметка... преди 4 години бях 96-97 кг с преса.. на 182 ръст.
Сега доскоро бях 103кг но започнах и футбола по-редовно и за 2 седмици съм на 97 кг... но с лек тумбак и леки паласки(на мен тези 10 кг от 94до104 са ми оборотни, мога да ги кача за 3 седмици и да ги сваля за толкова...)
Та... около месец преди днешния ден започнах с лицеви опори така за всъпване в тренировъчния режим.
Смятам да до ходя по 3 пъти седмично... понеделник сряда и петък, а вторник и четвъртък да бягам сутрин на гладно.
Първите 3-4 седмици би трябвало да правя кръгови тренировки... но незнам дали ще изтърпя толкова, давам си 2 седмици максимум, просто не издържам така, от най-леките упражнения с най-леките килогограми по 1-2 серии и се помпя доста сериозно, сещам се едно време как беше и не се стърпявам да сложа големи кг и да направя тренировката как си му е реда...
Равносметката е... преди 4 години(бех на 17) лежанка със 100 8ци... днес с 60 8ци
Но има време, надявам се всичко да е окей(да няма травми) и да си върна и надмина старата форма до края на лятото.
Засега съм си предвидил само по-сериозно ядене... от добавките на тоя етап мисля само протеинче с декстроза или нещо от рода и витаминчета...
Ах, чувствам се супер, ако не си бях счупил ръката преди година(която и днес ме наболяваше, ама се търпи) щях още тогава да започна, но дано е било за добро:))
Успех на всички
П.П.
Сега видях, че сте писали за креатина...
Явно на вски му влияе различно, аз лично съм взимал прилично засилени дози и проблеми не съм имал, но един приятел имаше точно проблемите, които описа колегата, проблеми със сърцето, съня и бъбреците.
Та не е лошо едни изследвания да си направите преди и след приема.
Другите общи правила са ясни, да не се взима в продължителен период от време без прекъсване, да се правят паузи от по няколко месеца между "циклите" защото така или иначе идва момент, в който рецепторите се насищат и полза няма голяма.
Относно задържането на вода незнам, аз поне за себе си не съм забелязал подобно нещо, може би да ми се е отразило на силата, но толкова.
Равносметка... преди 4 години бях 96-97 кг с преса.. на 182 ръст.
Сега доскоро бях 103кг но започнах и футбола по-редовно и за 2 седмици съм на 97 кг... но с лек тумбак и леки паласки(на мен тези 10 кг от 94до104 са ми оборотни, мога да ги кача за 3 седмици и да ги сваля за толкова...)
Та... около месец преди днешния ден започнах с лицеви опори така за всъпване в тренировъчния режим.
Смятам да до ходя по 3 пъти седмично... понеделник сряда и петък, а вторник и четвъртък да бягам сутрин на гладно.
Първите 3-4 седмици би трябвало да правя кръгови тренировки... но незнам дали ще изтърпя толкова, давам си 2 седмици максимум, просто не издържам така, от най-леките упражнения с най-леките килогограми по 1-2 серии и се помпя доста сериозно, сещам се едно време как беше и не се стърпявам да сложа големи кг и да направя тренировката как си му е реда...
Равносметката е... преди 4 години(бех на 17) лежанка със 100 8ци... днес с 60 8ци

Но има време, надявам се всичко да е окей(да няма травми) и да си върна и надмина старата форма до края на лятото.
Засега съм си предвидил само по-сериозно ядене... от добавките на тоя етап мисля само протеинче с декстроза или нещо от рода и витаминчета...
Ах, чувствам се супер, ако не си бях счупил ръката преди година(която и днес ме наболяваше, ама се търпи) щях още тогава да започна, но дано е било за добро:))
Успех на всички

П.П.
Сега видях, че сте писали за креатина...
Явно на вски му влияе различно, аз лично съм взимал прилично засилени дози и проблеми не съм имал, но един приятел имаше точно проблемите, които описа колегата, проблеми със сърцето, съня и бъбреците.
Та не е лошо едни изследвания да си направите преди и след приема.
Другите общи правила са ясни, да не се взима в продължителен период от време без прекъсване, да се правят паузи от по няколко месеца между "циклите" защото така или иначе идва момент, в който рецепторите се насищат и полза няма голяма.
Относно задържането на вода незнам, аз поне за себе си не съм забелязал подобно нещо, може би да ми се е отразило на силата, но толкова.

E34, E38
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
kriso85 написа:Да не би да е имало нещо друго в креатина...
Това са най-честите странични ефекти на стероидите
особено 90те години, никак няма да ме изненада... по-запознатите с началото на бизнеса с добавки в бг съм сигурен, че могат да разкажат много много интересни неща.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
justboy написа:Равносметка... преди 4 години бях 96-97 кг с преса.. на 182 ръст.
Нали не е това на аватара пресата

на 100кг да е бил с преса бая химия му е минала през дроба и задника 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Важно е целта да оправдава средствата
Я некой да ни покаже хубава преса без химия.

Я некой да ни покаже хубава преса без химия.

- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Пусни си клипче на Йордан Йовчев в Ютуба и ще видиш. С тая разлика, че аз правя неща, които той ги е правил в 3 клас може би, ако не и по-рано 

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
bum_bum написа:justboy написа:Равносметка... преди 4 години бях 96-97 кг с преса.. на 182 ръст.
Нали не е това на аватара пресата

Не, не, тая снимка е около 2 години след спирането на тренировките...
Аз много обичам да си хапвам, а на снимката съм 10ти ден на ол инклузивче, брутално мързелуване и така...

А като казвам преса, не казвам, че съм бил мега нарязания... напротив. Просто си е личала и без да се стягам така да се каже...
@latrel, няколко страници по-назад съм писал какво съм взимал докато съм тренирал... а именно креатин, протеинче, амино и т.н. без сегашните модерни буустъри и незнам си какво... Всъщност по спомен май веднъж си купих глутамин, ама дори не помня дали съм пил от него повече от 3-4 дози, тогава май спирах да тренирам... нямам спомен вече.. А и веднъж пробвах трибестан 1 опаковка 5 блистера... като 2 от тях още стоят в шкафа ми

Просто съм се хранил доста прилично и смея да кажа правилно, и съм тренирал много надъхано... Тренировки всмисъл.. като излизам от залата да залитам по стълбите нагоре, като 100% съм претренирвал, ама ме кефеше чувството

От 15 годишен февруари месец бях 87 кг, няколко месеца по-рано(октомври май беше) бях 76...
Следващата зима бях на 16 и от 90кг откомври месец, февруари бях станал към 96...
По-следващата зима бях 101-2, после пролетта свалих на около 95-96 и тогава спрях...
Химия не съм вземал, въпреки, че и тогава имаше, и сега има кой да ми направи и програма за цикъла, и програма за хранителния режим и то безплатно, имах и имам познати, които можеше да ме снабдят с всичко необходимо... Просто не ме влече... Не мисля, че си струва ако човек няма да се състезава или неможе да си прескочи застоя, а и аз на оная възраст трудно отделях пари за протеин... какво остава за другото

Иначе от 10 годишен си висим по лостовете и успоредките, а от 12-13 по залите...На плуване съм ходил известно време
Пак се впуснах в обяснения

Та идеята ми е, че като не познаваш някого, не е уместно да правиш такива заключения...

E34, E38