Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Re: Мотористите във форума!
bum_bum написа:Spit-Fire написа:1.73 съм, даже се притеснявам, че ще ми е висок. За това гледам другите също.
Ще ти лепне като на циганин шамар
Spit-Fire написа:Дали са свързани или по-скоро пак съм претренирал, че от известно време пак тренирам крака 2 пъти седмично. Ако са свързани, какво да направя за да нямам болки? Карам с наколенки иначе от месец някъде
За коленете си виж тренировките, дали нещо там не бъркаш, щото при неправилен клек или някакво друго упражнение може да възпалиш връзките и сухожилията. Карането на мотор едва ли е причина да те заболят, може евентуално от някаква неудобна позиция да се обостри болката, но няма да е там основната причина. Трудно ще ги претренираш от 2 тренировки седмично. Аз клякам всеки божи ден и вече май 3-4 месеца не съм пропускал ден да тренирам. Хубаво упражнение за рехабилитация на коляното е бедрено разгъване, което може да правиш на пейка или нещо друго като сложиш ластик на крака с голямо съпротивление и разтягаш в малък обхват, само първите 20-30см.
Да, и там започнах да търся проблем и ще пробвам някаква схема за рехабилитация на PFPS / възпаление на капачката, щото то много странно боли и се место ту от ляво, ту от дясно, ту в средата. Другото дето се чудех е какъв мускулен дисбаланс може да предизвика такава болка ама като цяло не са за тая тема тея размишления.
Утре отивам да записвам А категория и като я изкарам ще търся Дюк, видяло се е

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
За 390-тката е много важно да е абсолютен сток. Бягай далеч от всякакви афрърмаркет ауспуси, филтри и т.н. Гледай и дали катализатора си е там.
Единствено може да направиш изключение ако има и добавена електроника.
Двигателя е много мощен за тази кубатура. На практика е почти като състезателните в този клас. А има и катализатор и евро 5. Затова не понася никакви намеси ако не му подадеш още гориво принудително. Заводското ЕКУ е на макс и дори и стоков работи с много бедна смес заради емисиите.
Единствените по-серийни проблеми иначе са че вентилатора понякога се разпада, но с тия размер има Спал и нямаш грижи повече. На някои филтърните кутии се цепят. Като клекнеш и я огледаш под седалката се вижда. Цепнатината е като косъм. Тия с тфт дисплеите имат някои проблеми и с тях ама май се проявяват сравнително бързо и ако му няма нищо шанса да се счупи по-натам е малък.
Единствено може да направиш изключение ако има и добавена електроника.
Двигателя е много мощен за тази кубатура. На практика е почти като състезателните в този клас. А има и катализатор и евро 5. Затова не понася никакви намеси ако не му подадеш още гориво принудително. Заводското ЕКУ е на макс и дори и стоков работи с много бедна смес заради емисиите.
Единствените по-серийни проблеми иначе са че вентилатора понякога се разпада, но с тия размер има Спал и нямаш грижи повече. На някои филтърните кутии се цепят. Като клекнеш и я огледаш под седалката се вижда. Цепнатината е като косъм. Тия с тфт дисплеите имат някои проблеми и с тях ама май се проявяват сравнително бързо и ако му няма нищо шанса да се счупи по-натам е малък.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Spit-Fire написа:Утре отивам да записвам А категория и като я изкарам ще търся Дюк, видяло се е
Кажи цена да сравним как е в различните градове.
При мен е 600лв в Плевен курса с изпита, няма някакви допълнителни такси.
А за мотор, не знам до колко си струва да търсиш нещо такова маломощно, по-скоро пробвай различни преди да се спреш на нещо.
Аз бмвто го взех просто щото искам да карам навсякъде - и в града и извън града и по черни пътища. Също ми хареса визуално и ми допадна като цена и разход и уж се водят че са здрави.
Но е страшен спреляк, на курсовете свикнах на хорнет 102 коня, бмвто спрямо него е мнооого бавно, нормално, все пак е наполовина като коне, мисля че е точно колкото дюка.
Ако не исках да карам по черни пътища и ако ми се даваха 7-8 хил лв щях да взема хорнет, фз6 или монстър.
Електричката ще я продаваш ли?

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
550 всичко ми казаха в Пловдив - курс и изпити.
Електричката да, даже исках да попитам ако сте запознати понеже нали е регистрирана като еквивалент на 50 кубика скутер - как се продава - със собственоръчно написан договор и подпис от мен и новия собственик ли? После аз в КАТ с това ли я отписвам?
Щото май и купувач и намерих де.
А за мощност, честно казано мен си ме е шубе от някакви умопомрачителни скорости и ускорения. Тя като мощност кажи речи и електричката ми е ок, която е около 13-4 коня в момента, та 44 коня Дюк ще ми е самолет направо. Ако ми омалее някой ден ще го махна и него и ще взема друго и така.
Електричката да, даже исках да попитам ако сте запознати понеже нали е регистрирана като еквивалент на 50 кубика скутер - как се продава - със собственоръчно написан договор и подпис от мен и новия собственик ли? После аз в КАТ с това ли я отписвам?
Щото май и купувач и намерих де.
А за мощност, честно казано мен си ме е шубе от някакви умопомрачителни скорости и ускорения. Тя като мощност кажи речи и електричката ми е ок, която е около 13-4 коня в момента, та 44 коня Дюк ще ми е самолет направо. Ако ми омалее някой ден ще го махна и него и ще взема друго и така.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
На мен април миналата година ми дадоха цена 300лв за А, като имам А2, не знам дали е фактор това. Даже се замислих да го изкарам, но после си викам за какво ми е, като не планирам да карам мотор над 50 коня някога 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Да се сравнява 'трактор' (Ф650ГС) с 'шосейка' (Хорнет, който е 'гола' ЦБР-ка) е просто ... безсмислено! Единственото общо между тях е, че са на две гуми и имат ДВГ! Нищо повече! И нормално! Направени са за съвсем различни цели! С едното хората обикалят света по къра, с другото карат и на писта...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Колега колко пари горе долу ще го продаваш тоя дзвер. Пиши на Л. С или тук ако искаш
Иначе до колегата dhtj леко се съмнявам че си свикнал с Хорнета, имам предвид като вървеж защото баш силата му е във високите както всяка шестотка. Е сега ако си го карал на курса над 10к оборота евала на тая школа де 

Последна промяна seimo на 03 Юли 2023, 19:42, променена общо 2 пъти
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Аз пък да ви се 'оплача'... Поръчах си на моя човек в Германия ангренажни ремъци за мотора. Той пък да вземе, че да ми купи 4бр, при положение, че комплекта е от 2бр! Варианта с връщането е 'крив' и отпада... Сега ще имам едни за смяна и още едни, които мога да си ги ... нали
! Ако случайно някой има познат с Дукати с 'голям' двигател (2V) и мисли да ги сменя, да се обажда. Пуснах им и обява, но е ... 'мисията невъзможна Х' !

Ex: 96' BMW318ti

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Spit-Fire написа:А за мощност, честно казано мен си ме е шубе от някакви умопомрачителни скорости и ускорения. Тя като мощност кажи речи и електричката ми е ок, която е около 13-4 коня в момента, та 44 коня Дюк ще ми е самолет направо. Ако ми омалее някой ден ще го махна и него и ще взема друго и така.
Електричката вероятно е по-лека и разликата в ускорението особено до 50-60 сигурно е малка. Дюка не е страшен. Много е лесен за каране. Отначало ще ти се стори много бърз и си наистина е бърз за тази кубатура, но е и много прощаващ всякакви глупости.
Аз да ви кажа, че не е само до конете и нютоните са важни....
И най-вече къде са тия работи в кривата на ежедневното ползване.
Щото улицата не е писта... за всички...
И най-вече къде са тия работи в кривата на ежедневното ползване.
Щото улицата не е писта... за всички...
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Аз съм много далече от писта и лягане по завои. По-скоро започна много да ми харесва самото усещане на 2 колела.
Дори и хипотетично дюк-а да е по-бавен от сегашното ми до 30-40-50-60 ще го карам бая насрано докато свикна и ще ходя да тествам всякакви препоръки от ютуба тип аварийно спиране и т.н. А и не е малък филма, че трябва да свиквам на крачна задна спирачка. Абе тоя дюк е ride by wire нали, поне масура да ми е същия кат на електрика
Мойто като цяло искам да го продам за 9500 с всичките гиздийки дето му купих (общо ме излязло към 12-13 до момента без да броя дреболиите) ама един пич каза, че ще дойде утре да го вземе за 9000 и му викам ок идвай като искаш. Ся за 500 лева няма да умра, не търся да си избивам стотинките а по-скоро да завъртя парите към дюк-а.
Edit: само да питам тоя има ли шифтър или не, щото е 2020 ама май няма.
Дори и хипотетично дюк-а да е по-бавен от сегашното ми до 30-40-50-60 ще го карам бая насрано докато свикна и ще ходя да тествам всякакви препоръки от ютуба тип аварийно спиране и т.н. А и не е малък филма, че трябва да свиквам на крачна задна спирачка. Абе тоя дюк е ride by wire нали, поне масура да ми е същия кат на електрика

Мойто като цяло искам да го продам за 9500 с всичките гиздийки дето му купих (общо ме излязло към 12-13 до момента без да броя дреболиите) ама един пич каза, че ще дойде утре да го вземе за 9000 и му викам ок идвай като искаш. Ся за 500 лева няма да умра, не търся да си избивам стотинките а по-скоро да завъртя парите към дюк-а.
Edit: само да питам тоя има ли шифтър или не, щото е 2020 ама май няма.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- yordanovdir
- кандидат ентусиаст
-
[quote="Spit-Fire"]Аз съм много далече от писта и лягане по завои. По-скоро започна много да ми харесва самото усещане на 2 колела. quote]
Ей това пусне ли корени, няма оттърване.Успех с МПС-то.
Ей това пусне ли корени, няма оттърване.Успех с МПС-то.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Колеги, продадох електричката вчера за сравнително добри пари, записах А категория днес, другата седмица съм на полигон.
Понеже харесах много един мотор във Велико Търново дали някой от колегите ще има желание да го погледне и ако евентуално става, дали има хора/фирми, на които мога да направя пълномощно и да го купят от мое име и докарат в Пловдив?
Ей това е моторетката:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=sy9vgb
П.С. след продажба на скутер (такова се водеше) трябва ли да ходя в КАТ с договора или нямам ангажименти повече към мотора. Договора е писах от мен и купувача без нот. заверка, както е до 350 кубика.
Понеже харесах много един мотор във Велико Търново дали някой от колегите ще има желание да го погледне и ако евентуално става, дали има хора/фирми, на които мога да направя пълномощно и да го купят от мое име и докарат в Пловдив?
Ей това е моторетката:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=sy9vgb
П.С. след продажба на скутер (такова се водеше) трябва ли да ходя в КАТ с договора или нямам ангажименти повече към мотора. Договора е писах от мен и купувача без нот. заверка, както е до 350 кубика.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Според мен се разходи до Търново, вземи си го ти, хапни в щастливеца и се върни наобратно.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Нямам категория да карам, даже курса не съм почнал още. А и нищо не разбирам и трябва да ангажирам някой. Реално нямам полза да ходя. В краен случай ще си търся в Пловдив.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk