Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от adovet » 01 Юни 2017, 12:07

Club BMW написа:От клипа на adovet ясно се вижда, че Х5-цата е в нарушение ...

1. Престоят и паркирането са забранени: на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях.

2. Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра ..., е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен за възприемане сигнал.

3. Неспазване на горе изброените създава предпоставка за ПТП.

Това е така, но ако се стигне до съд там видеото отпада :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Юни 2017, 12:31

1. Престоят и паркирането са забранени: на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях.

2. Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра ..., е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен за възприемане сигнал.

Да, ама има и още:
Чл. 79. Подаденият от водача сигнал за маневра не му предоставя предимство и не го освобождава от задължението да предприеме всички необходими мерки за безопасност, преди да започне нейното изпълнение.
Тоест завой надясно от лява лента предполага, че си се уверил, че в дясната няма никой.

Може да се тълкува по много начини, особено от хора като катаджиите, дето нито са видяли какво се е случило, нито пък имат някаква мотивация за обективност. Те трябва да си напишат акта и да си ходят, кой крив, кой прав не им дреме много, много...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Юни 2017, 13:10

Абе вие блъснете един е така неправилно спрял на 5 метра от кръстовището пък после ще им обясните на ушевите че го удряте щото е неправилно спрял . Ей тъй за проба да видим акта къде ще отиде :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от Хаос » 01 Юни 2017, 13:45

adovet написа:
Хаос написа:недей да лежиш на тая кълка "ударен отзад" защото твоите врати съвсем не са "отзад"
отзад ти е задната броня

Явно не си попадал в много ПТПа. Когато има някакво ПТП не се разсъждава в насока " Ако", гледат се фактите.

Аз че не съм с много ПТП-та, не съм. Но не виждам "ако"-та в моето мнение, явно само ти ги виждаш. На всичкото отгоре ясно се вижда, че няма да ти удари задната броня както ти твърдиш, а ще те удари във вратите, даже може би предната врата!

В очите на катаджията най-веротяно ситуацията ще е следната, според зависи показанията ви.
Вариант1: X-a е бил спрял, ти си се ударил в него.
Вариант2: Х-а се е движел, ти си го засякъл с маневрата си.

Фактите са, че той си е в лентата, а ти си в неговата. Контактните следи ще го докажат. Останалото е въпрос на фантазията на униформения. Мигача не ти дава предимство пред него, както мнозина смятат, включително и ти.

Че и двамата сте виновни, така е, но това е толкова дребен случай, че въобще не си заслужава коментара!
Единствената опасност в случая е за боята на двата автомобила, няма застрашени животи.

В случая селяндурския тероризъм не е баш там, където се опитваш да го изкараш. Също като dextuar, който с елитната си 90-тка се сърди че го засичат като кара бързо.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 01 Юни 2017, 14:26

Без да се заяждам или взимам страна ... Ако примем всичко изброено и казано за факт, и че е също толкова виновен едва ли не...то как следваше колегата adovet да стигне крайната си точка от маршрута, без това да е в нарушение ?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 01 Юни 2017, 14:41

Хаос написа:
adovet написа:
Хаос написа:недей да лежиш на тая кълка "ударен отзад" защото твоите врати съвсем не са "отзад"
отзад ти е задната броня

Явно не си попадал в много ПТПа. Когато има някакво ПТП не се разсъждава в насока " Ако", гледат се фактите.

Аз че не съм с много ПТП-та, не съм. Но не виждам "ако"-та в моето мнение, явно само ти ги виждаш. На всичкото отгоре ясно се вижда, че няма да ти удари задната броня както ти твърдиш, а ще те удари във вратите, даже може би предната врата!

В очите на катаджията най-веротяно ситуацията ще е следната, според зависи показанията ви.
Вариант1: X-a е бил спрял, ти си се ударил в него.
Вариант2: Х-а се е движел, ти си го засякъл с маневрата си.

Фактите са, че той си е в лентата, а ти си в неговата. Контактните следи ще го докажат. Останалото е въпрос на фантазията на униформения. Мигача не ти дава предимство пред него, както мнозина смятат, включително и ти.

Че и двамата сте виновни, така е, но това е толкова дребен случай, че въобще не си заслужава коментара!
Единствената опасност в случая е за боята на двата автомобила, няма застрашени животи.

В случая селяндурския тероризъм не е баш там, където се опитваш да го изкараш. Също като dextuar, който с елитната си 90-тка се сърди че го засичат като кара бързо.

Мен въобще не ме намесвай, най-малкото, никога не съм твърдял или парадирал с 9 годишен кошник още пък по-малко да съм го наричал "елитен".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 01 Юни 2017, 14:52

Нещо май не гледате добре клипа. Значи лентите са две дясна моята и лява на насрещно движещите се - аз съм си в моята лента ( вижте маркировката). А за това къде ще е удара видях много добре защото бронята му беше на 30см от очите ми
ПС: колата е SMART FORTWO
ПС: Ако се бяхме ударили нямаше да има никакъв проблем защота жената ми е клиентка, щяхме да се оправим с един двустранен протокол. Тук по скоро не е някаква селяндурска постъпка, ами недоглеждане.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Юни 2017, 17:49

Уникален!! Улицата е тясна-двупосочна. Всички оглеждаха паркираната летяща чиния докато я заобикаляха. Седалката вътре беше разпрана като от тигър и беше със зимни гуми!
Сега си представете, ако тоя тип имаше нещо скъпо как щеше да го паркира!
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 01 Юни 2017, 17:52

alekangg написа:Уникален!! Улицата е тясна-двупосочна. Всички оглеждаха паркираната летяща чиния докато я заобикаляха. Седалката вътре беше разпрана като от тигър и беше със зимни гуми!
Сега си представете, ако тоя тип имаше нещо скъпо как щеше да го паркира!
Изображение
Изображение

Забележка: Не са изпълнени задълженията по чл.263 ал.1 от Кодексa за застраховане, да бъде уведомен застрахователя за промени в регистрационния номер на МПС, който да подаде данни в ИЦ към ГФ.

Може да си е прехвърлял гражданската :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 01 Юни 2017, 18:10

не съм сигурен, че на първата снимка видях е30-ската :mhihi: :bowdown:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Юни 2017, 19:05

20170531_193826.jpg

Стана практика да се кара без номера...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 01 Юни 2017, 19:32

adovet написа:

3. Неспазване на горе изброените създава предпоставка за ПТП.

Това е така, но ако се стигне до съд там видеото отпада :banghead:

Ситуацията буквално е възникнала заради това , че караш, според това как изглежда на клипа, над ограничението.
Съответно се нервираш , че някой е спрял и тръгнал неправилно но вината ви е споделена на две при удар.

Този с 30-та ...без коментар но нещо ми говори ,че е играч от форума.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Аватар

Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Хаос » 01 Юни 2017, 21:00

Не е над ограничението, широкоъгълния обектив на камерката лъже за скоростта
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 01 Юни 2017, 21:15

Изображение
Патрулка минава през час, но страха от собственика на Чепишев е голям :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 01 Юни 2017, 22:28

Хаос написа:Не е над ограничението, широкоъгълния обектив на камерката лъже за скоростта

Точно , със смарта трудно ще взема завоя с над 50 [WINKING FACE]

Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата