Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
Re: Войната започна ...
Jordana написа:Привеждането в нормален бой е намиране тази точка в която куршума преминава мерната линия и започва да снижава . За АК трябва да е на 100 метра мерник 1 по методиката за АК . Извършва се с проверовъчна мишена , 4 изстрела в кръг 15см .
Тази мишена не е ли за пистолети? За АК май по-голяма правоъгълна се ползва...

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Jordana написа:Лята и фрезована цевна кутия е едно и също , лята и после фрезована . Тия дето уж не са убави са щамповани цевните кутии ...не съм сигурен дали някой прави фрезовани такива за АК още , масовото е щамповано . Казанлъшките не знам , може и да фрезоват още ..Лоста на арката не е за донабиване а за вадане на гилзата , там ако заклини трябва със шомпола да я избиваш през цевта . Във Виетнам в джунглите само със шомполи са ходили първоначално и затова в един момент са сложили тая матракука да си помагат
Абе я кажете, какво става в Казахстан?
Пропана за колите станал 48 стотинки ..вдигнали го двойно . Не знам Путин какво общо има с пропана в Казахстан като те имат петрол и си го добиват сами . Пропана тука беше 15 стотинки 94-95 година някъде .
Да щампована, моя грешка

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
alx написа:BMW_POWER написа:Стинката нападна Бота и с втория си ник. Няма да се учудя, ако се включи и Енигмата (Третия ник).
Калашникът за нищо не става. Може да изстреляш един сандък с патрони и ... да не убиеш никого. И особенно, когато стреляш "на месо". Малката подробност, че стреляш с бронебойни патрони не го броя. Ще кажете, че пиша глупости? Забавлявайте се![]()
70 минути пуцалка, 17 ранени и нито един убит. Ще ви оставя удоволствието да проверите, колко патрона и от какво са изстреляни.
има калашници и калашници... платформата е със фиксирана цев и теоретично много точна. не забравяй, че един драгунов и други dmr пушки са на същата платформа...
.....
Имах впредвид, че в некадърни ръце всичко е калпаво. Наистина не ми се рови, тия двамката колко патрона бяха изстреляли и не успяха (слава Господи) да убият никого. Това е необяснимо

С М16 съм гърмял на тренажор. Даже и не помня, колко точки имах. С калашник нашия фатмак (20 години кашик е бил) с трасиращи патрони палеше мишените. 120 кила като легнеше върху него и на автоматична по два по два, беше си незабравима гледка.
alx, Не знам дали ще ме возиш, но ще ходим да стреляме

Енигмата, за много години!
Как познах, че ще дойдеш

Последна промяна BMW_POWER на 06 Яну 2022, 1:37, променена общо 1 път
Jordana написа:Лоста на арката не е за донабиване а за вадане на гилзата , там ако заклини трябва със шомпола да я избиваш през цевта . Във Виетнам в джунглите само със шомполи са ходили първоначално и затова в един момент са сложили тая матракука да си помагат
пак глупости. форуърд асист е точно да донабиеш гилзата да влезе цялата в (ако е мръсен) патронника щото иначе като не е влязла затвора не е заклюен и не може да натиснеш спусъка... ръчката е като ти засече защото не е влязла гилзата да натиснеш затвора напред да довкара гилзата- не забравяй, че при ар-а освен ако не е сайд- лоудър (като калашника- има ги и такива) затвора може да го дръпнеш/ изтеглиш с т-образната ръчка отзад само назад, но не и да го буташ напред ръчно. затова си има ръчка, въпреки, че една добре подбран комплект от части и малко човъркане правят тази ситуация несъществуваща и съответно този лост излишен и затова просто го няма.
по въпроса за прострелката на калашника - много сложни термини ползваш- си намерил в гугъл... калашника може да се простреля на всякаква дистанция на която искаш и после за други дистанции си правиш сметката с мушка и мерник а ако имаш оптика- има си такава калибрирана за 7.62х39 или 300 aaц блекаут (една и съща динамика) и там пада на куршума е въведен във мерните прибори...
за патроните ти казах какви са- стари, съветски... ако реша аз да релоуд-вам съм сигурен, че мога да ги направя по- точни/ еднообразни, въпреки, че не мисля, че муницията при това ниво на точност на платформата е ограничаващия точноста фактор... защото както казах този калибър на ар платформа е изключително точен дори със такива стари бойни патрони. друга тема.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Borymeckata написа:Абе я кажете, какво става в Казахстан? Тия ще се изтрепят... Уж протести заради поскъпването на газта, но изглежда много по-сериозно. На руснаците нали там им е космодрумът - Путин да не се прецака сам с тия игри с газовете?
Браха лайката на арабския свят и след това подкараха Украйна, Беларус, Казахстан и т.н. Ако някой си мисли, че е нещо по-различно, да помисли пак

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
alx написа:Jordana написа:Лоста на арката не е за донабиване а за вадане на гилзата , там ако заклини трябва със шомпола да я избиваш през цевта . Във Виетнам в джунглите само със шомполи са ходили първоначално и затова в един момент са сложили тая матракука да си помагат
пак глупости. форуърд асист е точно да донабиеш гилзата да влезе цялата в (ако е мръсен) патронника щото иначе като не е влязла затвора не е заклюен и не може да натиснеш спусъка... ръчката е като ти засече защото не е влязла гилзата да натиснеш затвора напред да довкара гилзата- не забравяй, че при ар-а освен ако не е сайд- лоудър (като калашника- има ги и такива) затвора може да го дръпнеш/ изтеглиш с т-образната ръчка отзад само назад, но не и да го буташ напред ръчно. затова си има ръчка, въпреки, че една добре подбран комплект от части и малко човъркане правят тази ситуация несъществуваща и съответно този лост излишен и затова просто го няма.
по въпроса за прострелката на калашника - много сложни термини ползваш- си намерил в гугъл... калашника може да се простреля на всякаква дистанция на която искаш и после за други дистанции си правиш сметката с мушка и мерник а ако имаш оптика- има си такава калибрирана за 7.62х39 или 300 aaц блекаут (една и съща динамика) и там пада на куршума е въведен във мерните прибори...
за патроните ти казах какви са- стари, съветски... ако реша аз да релоуд-вам съм сигурен, че мога да ги направя по- точни/ еднообразни, въпреки, че не мисля, че муницията при това ниво на точност на платформата е ограничаващия точноста фактор... защото както казах този калибър на ар платформа е изключително точен дори със такива стари бойни патрони. друга тема.
Да рилоудваш за АК е глупост, тествали сме, наше производство патрони от консерви от 78 големия сняг, нови пак правени от Арсенал, и рилоудвани, еми не видяхме разлика освен в миризнамта от барута, мислихме да правим тест с кой барут най малко се зацапва оръжието, ама така и остана.
Но при карабините с по голям калибър положението е доста по различно, марковите патрони дават по добри резултати, за релоудване май само при състезатели има смисъл, за гурмене на об принцип, по добре да инвестира човек в себеси да има умения и да познава оръжието, все пак на АК идеята не е да го гръмнеш от 800 метра в челото, а да го гръмнеш където може после с щика да го довършиш и да го пребиеш с приклада.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
https://dnes.dir.bg/na-fokus/spetsialna-ohrana-na-kosmodruma-baykonur-ruskite-medii-za-razmiritsite-v-kazahstan
хайде сега - не били протестиращи граждани, а терористични банди, обучени в чужбина...
"Протестите в Казахстан трябва да бъдат разглеждани като акт на агресия отвън - "нападение на (. . .) терористични банди, всъщност международни, минали сериозна подготовка в чужбина",
Цитират се вестници Московски комсомолец и Комсомолска правда - пълна каша е според мен.

хайде сега - не били протестиращи граждани, а терористични банди, обучени в чужбина...
"Протестите в Казахстан трябва да бъдат разглеждани като акт на агресия отвън - "нападение на (. . .) терористични банди, всъщност международни, минали сериозна подготовка в чужбина",
Цитират се вестници Московски комсомолец и Комсомолска правда - пълна каша е според мен.

Excellent! Steven is my name!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
alx написа:Jordana написа:Лоста на арката не е за донабиване а за вадане на гилзата , там ако заклини трябва със шомпола да я избиваш през цевта . Във Виетнам в джунглите само със шомполи са ходили първоначално и затова в един момент са сложили тая матракука да си помагат
Първоночалния вариант на тази пушка е АR10 който е 308 или реално 7.62. В процеса на тестови изпитания и приемане окончателен вариант са минали доста варианти има такива без тоя дотиквач на патрона без тая ръчка за затвора отляво а Т образното не е Т образно а един палец в арката отгоре където са мерните прибори . Автомата има еди нкуп недостатъци които са замазани през годините но ефекта е че това оръжие е доста капризно . Практически ако има раздута или заклинила гилза е невъзможно да бъде извадена от патронника без чук и парче арматура . Това във време на бой е просто мисия невъзможна . В първите години във Виетнам е имало некачествени партиди патрони и това е бил основна болест на първите М16 . Докато при АК в подобан ситуация може ад се чука по затворната рама с нещо тежко или дори с крак да натиска за да екстрахира гилзата . При М16 всичката мизерия от стрелбата попада в затворната кутия и в механиката през тоя канал за барутните газове , става леш отзад . Има един куп минуси които никога няма да бъдат отстранени поради естеството на конструкцията
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:...
пак гугъл-на, не разбра и написа глупости. спри се...
а ако толкова не ти харесва директ импинджмънт механизъма за презареждане на ар-а- за тебе има пистън дривън ар- една идея по- скъпи са, но не са кът и са много популярни
и "това т-образното" му викат charging handle иди го погледни като част и ще разбереш що му казах "т-образно" .. и в едно чекмедже имам сигурно 10-тина най- различни- от такива $15 до такива за $100...
аман от новобранци ей...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Я обясин как релоудваш стоманени гилзи за калашникоф че ми стана интересно 
Купи си една пълначка за съчми и вече почна да разбираш от всичко .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
N.Mihaylovski написа:Да рилоудваш за АК е глупост, тествали сме, наше производство патрони от консерви от 78 големия сняг, нови пак правени от Арсенал, и рилоудвани, еми не видяхме разлика освен в миризнамта от барута, мислихме да правим тест с кой барут най малко се зацапва оръжието, ама така и остана.
Но при карабините с по голям калибър положението е доста по различно, марковите патрони дават по добри резултати, за релоудване май само при състезатели има смисъл
мисълта ми беше, че съм отварял 10 патрона от 70те примерно и съм им мерил заряда и разликите са доста значителни- до 1-2 грейн-а което съм сигурен че ако го притегна в по- малък допуск ще даде по-добра точност особенно след 100 метра...
за патроните за винтовките - самата истина. аз съм ходил няколко пъти на хай- пауър райфъл на една миля състезания и първия път отидох с едни мач- грейд патрони- стрелях с 6.5 кридмор- представих се ок, но ме посъветваха следващия път да си ги направя сам- взех си сингъл стейдж преса и се сдобих със много прецизни щампи - дори тази за нагласянето на дължината на патрона е с микрометър отгоре... направих си няколко партиди с различни характеристики и една от тях беше значително по-добра от мач грейд патроните които купих. но пък веднъж отидох с барет-а и със някакви сърплъс патрони дето ги извадих от ленти за бмг - ми на една миля имах разсейка от 2-3 метра- умрях от срам- и повече с барет-а не съм ходил. следващата пушка ако реша да се занимавам с това ще е във 338 лапуа... ама нямам време...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Jordana написа:Я обясин как релоудваш стоманени гилзи за калашникоф че ми стана интересно
глупчо. всяка гилза - дори най- евтината 9мм стоманена гилза може да се релоуд-ва до колкото не я отваряш много преди да сложиш куршума. просто няма много цикли в нея- може би 3-4... стягането (нек теншън) на 7.62х39 е малко и гилзата не се уморява лесно... всяка гилза може да се релоуд-ва, просто някои издържат по-малко цикли, други повече. ако ползваш качествена смазка при пре-оразмеряването и не отвяряш гърлото много преди да сложиш куршума- проблеми няма.
за пълнячката за съчми - до сега на прогресивната съм правил 9мм, 45, 223, 7.62х54р, 308, 50ае.. а на ръчната съм правил 6.5 кридмор... така че- не е точно пълнячка за съчми, ама съм сигурен, че сега ще ми обясниш и как и с какво се правят патрони

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Ти изобщо виждАл ли си оригинални стреляни гилзи от калашник че са сцепени половината ? Едно че се раздуват второ се цепят като сливи
То верно че американските барути са добри ама като ги сипеш в подобна еднократна гилза не знам какво очакваш . Струват стотинки от вашите , не е като на барета по 20 кинта парчето

То верно че американските барути са добри ама като ги сипеш в подобна еднократна гилза не знам какво очакваш . Струват стотинки от вашите , не е като на барета по 20 кинта парчето

Jordana написа:Ти изобщо виждАл ли си оригинални стреляни гилзи от калашник че са сцепени половината ? Едно че се раздуват второ се цепят като сливи![]()
аз до сега сцепена гилза от калашник не помня да съм виждал- което значи, че са много много нарядко... хем съм изстрелял един вагон патрони от "нашите" сигурно... това може само да се случи ако нещата са корозирали, патронника е много износен или... не знам. но това което знам, че със сигурност всяка трета дето си изстрелял се е цепнала. това е ясно...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Jordana написа: Лоста на арката не е за донабиване а за вадане на гилзата , там ако заклини трябва със шомпола да я избиваш през цевта . Във Виетнам в джунглите само със шомполи са ходили първоначално и затова в един момент са сложили тая матракука да си помагат

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.