Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Колега, ще ти задам въпрос. Искаш ли след 10-15 години да съжаляваш като автора на темата, че навремето не си приел предложението? Със сигурност във Франция бонусите са много по-високи.
22г, хм, аз след тази възраст смених две жени...
Предполагам се справяш езика
22г, хм, аз след тази възраст смених две жени...
Предполагам се справяш езика

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз не мисля че е толко просто , на 20 години много хора си мислят че парите растът по дърветата във Франция и цял живот ще масажират богати французойки за баснословни пари ..Аз бих заложил на семейството в такава ситуация , първо защото на мъжа това му е времето да прави деца . Във Франция това ще е почти невъзможно . Второ семейството е над масажирането на кълки . Ако си добър в това което правиш и на 25 и на 30 ще те искат във Франция да мачкаш бабите , иначе казуса просто е никакъв ... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Няма точен отговор. Трябва сам да си реши.
Канада, не знам с каква убеденост казваш, че след 10-15 години ще съжалява защото не е отишъл в гетото на Европа, ъъъъ...Париж де. Не му знаеш мисленето, не му знаеш нищо освен общи приказки за приятелката, го даже и такива няма. Нито я знаем тя на колко е, нищо не знаем. Категорични мнения не бива да има. Може и тука да му се развият по-добре нещата.
Канада, не знам с каква убеденост казваш, че след 10-15 години ще съжалява защото не е отишъл в гетото на Европа, ъъъъ...Париж де. Не му знаеш мисленето, не му знаеш нищо освен общи приказки за приятелката, го даже и такива няма. Нито я знаем тя на колко е, нищо не знаем. Категорични мнения не бива да има. Може и тука да му се развият по-добре нещата.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Колега противно на множеството мнения професията ми е много повече от ''масажриане на стари богати баби" има особено голямо значение за неврологичните болести също, а именно тази сфера в кт на мен ми е най-интерсна и на там бих искал да се развивия професионално.Jordana написа: във Франция и цял живот ще масажират богати французойки за баснословни пари. ...
Относно приятелката ми тя също е 22г заедно сме от 3г и сме колеги в университета, нея по скоро я е страх от непознатото и че ще си остави семейството тук, не знам за добро или лошо аз такива страхове нямам, но ще ми е много по лесно ако тя дойде с мен и ме подкрепи, а пък аз когато аз се приспособа там в тези среди, много по лесно бих намерил работа и за нея. Ще пробвам да я обедя, но нямам много големи надежди че ще успея и ще съм изправен пред голяма дилема
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Не знам дали ще я убедиш, но на 22 една жена да замине така с теб е равносилно почти на това да е съгласна да се омъжва. Тоест и да откаже да идва, не значи, че не те иска или нещо такова. Но ти си знаеш най-добре какво е тя за теб и ти за нея. Ако е просто приятелка...не бива да ти влияе чак толкова на крайното решение.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Емигрантите викат бягай, тия дето са останали тука викат стой. Мисля няма спор, че отговор какво да правиш с живота си у форума няма да получиш. Въпроса който трябва да си зададеш според мен е дали отиваш там да натрупаш знания и опит и да се върнеш или отиваш за винаги, защото са тотално различни неща. Ако е 2рото явно не те притеснява да оставиш семейство и приятели и да започнеш социалния си живот от нула там, но това не е за всеки и ако приятелката ти не го иска дори и да я убедиш да дойде с теб шанса да изкарате дълго там 2мата е минимален.
Колкото до заплащането което визираш, това че тамошното е номинално повече от тукашното не е предимство ако не взимаш предвид стандарта на живот. Щото в повечето случаи ако там зимаш +50% на това което взимаш тук, там ще живееш доста по-зле.
Колкото до заплащането което визираш, това че тамошното е номинално повече от тукашното не е предимство ако не взимаш предвид стандарта на живот. Щото в повечето случаи ако там зимаш +50% на това което взимаш тук, там ще живееш доста по-зле.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Dawidko написа: ...
1) Голямо Браво, че си се развил до такава степен на тази възраст

2) Голямо Браво, че се замисляш да не разочароваш 1-вото предложение. Това показва, че имаш чест и достойнство.
Но, 1-вото предложение не си го приел официално. Получил си 2-ро, по-добро. Няма кво да се терзаеш.
Отивай в странство!!! Ще получиш много повече знания, опит, възможности и мироглед!!!
Относно приятелката, тъкмо ще разбереш дали е твоя човек. На време ще разбереш, дали иска да те дърпа назад или ще е до теб, да те подкрепя за напред. Ако е твоя човек, ще те следва на край света. А пък ти, пак там, на края на света, ще й помогнеш и тя да се развие, както тя иска, в каквото тя иска.
Отивай във Франция. Заслужаваш го.
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Еб*го, его къде е Париж, на 4 часа със самолет.
Заминавай, вземи я, ако не става, самолетния билет и обратно, дали тя или двамата само времето ще покаже.
Отивай, че после ще има ох защо не пробвах.
Ако пък съвсем не потръгне, наобратно и толкова.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Заминавай, вземи я, ако не става, самолетния билет и обратно, дали тя или двамата само времето ще покаже.
Отивай, че после ще има ох защо не пробвах.
Ако пък съвсем не потръгне, наобратно и толкова.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
carmanf1 написа:Dawidko написа: ...
1) Голямо Браво, че си се развил до такава степен на тази възрастПродължавай така!
2) Голямо Браво, че се замисляш да не разочароваш 1-вото предложение. Това показва, че имаш чест и достойнство.
Но, 1-вото предложение не си го приел официално. Получил си 2-ро, по-добро. Няма кво да се терзаеш.
Отивай в странство!!! Ще получиш много повече знания, опит, възможности и мироглед!!!
Относно приятелката, тъкмо ще разбереш дали е твоя човек. На време ще разбереш, дали иска да те дърпа назад или ще е до теб, да те подкрепя за напред. Ако е твоя човек, ще те следва на край света. А пък ти, пак там, на края на света, ще й помогнеш и тя да се развие, както тя иска, в каквото тя иска.
Отивай във Франция. Заслужаваш го.

Колегата го е написал!
Та, не го мисли много. Тук, както е видно от всичко, което се случва и ни заобикаля, нормалните нямат никакъв шанс!

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Dawidko написа:Здравейте колеги, от доста време съм във форума, но предимно чета и много рядко пиша, но сега се нуждая от съвет. На 22г. съм работя и уча кинезитерапия в момента 4та година. Доста съм запален и смея да твърдя че съм един от най-добрите в курса. Работя (не по специалноста си към момента) и отделнно имам възможността да взимам пациенти на частно от практите на които ходим, та като цяло моментното ми развитие е доста добро - отделил съм се напълно от родителите ми и живея под наем с приятелкта ми, спестявам стабилно,и не се ограничаваме от нищо, но и като цяло не разполагам с почти никакво( да не кажа абсолютно никакво) свободно време ноо и сега ми е времето да бутам. Та да си дойдем на въпроса имам две много добри предложеня за работа по спцеиалността, първата ми "оферта" за работа е тук в София, покриват ми допълнителните курсове които ми трябват и заплащането е доста атрактивно, ще работя по малко от сега и ще ми остава повече време за пациенти на частно и да си карам курсовете които на мен са ми интересни и биха ми влезнали в употреба за в бъдеще. Това беше първото ми предложение и бях доста щастлив и веднага приех(все още само на устна договорка, но нещата вече се действат и трябва да започна доъплнителния курс след 2 седмици) Второто ми предложение беше доста изненадващо за мен, от една доста авторитетна преподавателка която ми предложи работа при нейн познат във Франция, Париж като рехабилитатор в ДКЦ, заплащането е още по атрактивно и ми звучи като едно доста интересно предизвикателство в което бих се впуснал, ако (голямо АКО) нямах сериозна приятелка тук и вече изграден план как да си действам и бутам нещата в БГ, сега нещата са доста по различни защото едно че ще се отмента от думата си и ще разваля дооста и техните планове и най-големия проблем е че пожелението с приятелката ми става или тя или профеисоналното ми развитие, защото въпреки че тя няма какво да губи тук не е много съгласна да заминем заедно. Тук всички сте доста по възрастни от мен и може би бихте ми дали съвет как да постъпя правилно.
Във Франция ще се издигнеш професионално повече от колкото в родината. Ще научиш повече неща и ще имаш западен ценз които един ден ако решиш можеш да използваш да си отвориш твой си бизнес. Ще видиш свят, други хора, ще научиш много за живота във и извън работата си. Ще си калибрираш светоусещането. Сега ти е времето за тези неща.
Извини се на хората от родината и им кажи, че си получил по- добра оферта за развитие и че не е било въпрос на пари.
Отивай във Франция и работи за и върху себе си.
Приятелката ти и да дойде и да не дойде всъщност е без значение на твоята възраст. Малко грубо ама… да си знаеш.
Аз поне така бих постъпил и не бих гледал назад.
Успех и напред и нагоре
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Те другите са казали най-важните неша май, но нещо което поне от моите наблюдения... според ме е важно Франция да е някакво място, с което имаш поне някаква връзка или интерес... защото много хора отиват в държави без нищо да знаят от тях... тотално се "изненадват" от неща, които не са никаква тайна и после се получава типичния хейтър, който нито в чужбина, нито у дома си се чувства на място.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- badboy21
- Потребител
-
- Кара: '23 MB E63 '24 Q5
Заминавай,без да му мислиш,щом имаш и оферта,макар и да е в гетото на Европа,това е Франция все пак...Какво пречи мацката да дойте малко по-късно при теб там,и да започне да се развива,още повече,че ти е колежка от университета...Говоря ти от личен опит,преди 17 години бях в подобна дилема,дойдох сам в Лондон,после дръпнах гаджето,после тя ми стана съпруга,установихме се трайно тук,после се родиха децата и така.Каквото и да решиш,искрено ти желая успех 

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Забравих да добавя.
Учи, развивай се, ама в странство. Ще дойде семейство, грижи се. Радвай се на децата си. Уреди си живота и му се радвай.
И когато го уредиш и постигнеш много - връщай се в родината за да помагаш.
Клетата ни нация, има и ще има нужда от хора като теб, които да показват пътя на децата ни.
Не като повечето преуспели емигранти, които само се присмиват и обясняват, колко сме зле тук
Щот тук в момента е чалга нация
Ще дам примери: имам двама съученици от гимназията. На 42г. сме.
Единия е брилянтен математик, сега е професор в Германия.
Другия, е брилянтен анестезиолог въвел страшно много иновации в сферата, естествено извън БГ, щот тука не му даваха поле за изява за иновации.
Преди няколко месеца имахме среща на класа. И двамата, независимо един от друг ми разказват, как пътуват като луди по летищата, за да преподават и тук.
Викам, хубаво де, за кво си го причинявате?
Отговора и на двамата беше, горе-долу един и същ - нещо от сорта на, искам да помагам на клета майка България.
Учи, развивай се, ама в странство. Ще дойде семейство, грижи се. Радвай се на децата си. Уреди си живота и му се радвай.
И когато го уредиш и постигнеш много - връщай се в родината за да помагаш.
Клетата ни нация, има и ще има нужда от хора като теб, които да показват пътя на децата ни.
Не като повечето преуспели емигранти, които само се присмиват и обясняват, колко сме зле тук

Щот тук в момента е чалга нация

Ще дам примери: имам двама съученици от гимназията. На 42г. сме.
Единия е брилянтен математик, сега е професор в Германия.
Другия, е брилянтен анестезиолог въвел страшно много иновации в сферата, естествено извън БГ, щот тука не му даваха поле за изява за иновации.
Преди няколко месеца имахме среща на класа. И двамата, независимо един от друг ми разказват, как пътуват като луди по летищата, за да преподават и тук.
Викам, хубаво де, за кво си го причинявате?
Отговора и на двамата беше, горе-долу един и същ - нещо от сорта на, искам да помагам на клета майка България.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Тоя кукуто в САЩ Щ, който уби 18 и рани 13 в щата Мейн го намерили в някакъв склад, където работел. Самоубил се.
Знаете ли защо масово автоматичните оръжия в САЩ имат по 30 патрона? Толкова горе-долу е броя на учениците в клас.
Черен хумор, зор да се засмееш даже, ама е тъжната истина. По мое скромно мнение не е нормално в тези времена всеки да може да има оръжие. Някакъв подбор поне трябва. Не може да си лежал в лудница и да носиш автомат.
Тука имаме лаф за това нещо - луд с картечница. Какво им пречи да има някакъв контрол? Отговорът е очевиден - оръженйното лоби. Понеже не виждам проблем да има поне едно просто интервю да те видят изглеждаш ли като пълен олигофрен и ако е да, поне ти да нямаш право на оръжие. Тая конституция е толкова остаряла и правена във времена когато е нямало друг начин нормалния човек да оцелее на много места. Сега не е така, но капитализмът е по-важно от живота на обикновения човек. Простичък извод.
Знаете ли защо масово автоматичните оръжия в САЩ имат по 30 патрона? Толкова горе-долу е броя на учениците в клас.

Колеги благодаря за мненията и насоките! Като цяло винаги съм мечтал да работя извън България, но не и във Франция, тя изобщо не е държава в която бих се установил дългосрочно, плана е, ако отида да работя и да се развививам там години Х после обратно да се върна България. Относно приятелката ми, доста изнедващо за мен вчера вечерта без аз да повдигам темата ми каза направо, че е съгласна да дойде. Така избора става доста по лесен и смятам да приема предложението за чужбина, няма да крия изпитвам страх, защото скачам в доста непознати води за мен.