Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от zAcK » 15 Окт 2023, 17:43

Пичове, решихме с жената да пуснем за Зелена карта, ама в студио ли трябва да се снима човек, за да може да аплайне :shock: :mhihi:

Тия са написали 100 реда изисквания за тия снимки :dunno: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 15 Окт 2023, 20:13

Трябва да отидеш в някое фото студио предполагам, че ще знаят. Спомням си, че когато въведоха изискването за снимки някъде края на 90-те години това можеше да стане във всяко едно студио в София. Просто тогава в периода на подаване за лотарията в цялата страна течеше страхотна еуфория, на всяка крачка се говореше за това, било на автобусни или трамвайни спирки, таксита, кафета, барчета и всякакви подобни капанчета и всеки беше повече от информиран. По телевизиите също я споменаваха лотарията през някой и друг ден, спомням си че в една от годините, някъде около жан виденовата зима съобщиха, че 450к българи са участвали. После с течение на времето особено след влизане на БГ в ЕС страстите по-отихнаха. Даже в първите години след като въведоха изискването за снимки си спомням, че вече заминал, но като съм си бил в БГ и съм влизал в студио за проявяване на снимки, щото тогава все още ползвахме апарати с лента, та със самото влизане в някое студио още не казал за какво съм и девойките директно питаха "за лотарията ли сте". Та предполагам, че все още ще има някое и друго студио дето ще са запознати, макар че доста от изискванията са променени, само не се отказвайте заради дребни неща. То някои студиа в онези години покрай тази лотария направиха доста дебели пачки, е не като онези в нощното шкафче на тиквата но все пак. Аз когато пусках още първите лотарии дори нямаше изисквания за снимка, просто на един лист си пишеш трите имена, година, дата и място на раждане и постоянен адрес и пращаш по пощата но не препоръчана на адрес в щатите. Та и тогава се бяха появили разни измислени фирмички дето да ти я свършат тази работа срещу заплащане. Имаше и такива които организираха курсове, класове и всякави видове обучение "как да си попълните правилно документите за лотария зелена карта, така че да не ви дисквалифицират", или как да си подготвите документите за имиграция в Канада през Букурещ или Виена, т.е. нещо подобно на съвременния вариант Румен Виста. Всъщност цялата тази систематизирана информация я имаше във форумите на алл.бг, там имаше няколко отделни форума за имиграция и живот в чужбина както и такъв за Америка, като си имаше отделно и конкретен форум само за лотария зелена карта със всякакви въпроси относно попълване на документите. Обаче някакви мангали от Индия или Пакистан ги хакнаха тези форуми и поискаха 5 бинки в зелено от собственика и администратор на алл.бг Мишо, но той им каза да си ебават м.....та. Тук при нас има колега със същото потребителско име Мишо, та като се появи и ако не забравя ще го питам дали е същия и ако да, какво точно се е случило. Иначе Маверик в онези години беше също доста активен в онези форуми, но тогава не си спомням с каквъв ник точно пишеше, май беше нещо свързано с АС Милан ако не ме лъже паметта, като освен това беше доста информиран, както сега е информиран относно биткоините.
Еми хайде Good Luck и кажи какво е станало.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 15 Окт 2023, 20:39

peshehodetz написа: Иначе Маверик в онези години беше също доста активен в онези форуми ... освен това беше доста информиран, както сега е информиран относно биткоините.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Късмет, Заки!

Пък може да направим някоя сбирка на тези, дето сме отсам водата. 4-5 човека са само в Калифорния.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Окт 2023, 21:03

peshehodetz написа:Трябва да отидеш в някое фото студио предполагам, че ще знаят. Спомням си, че когато въведоха изискването за снимки някъде края на 90-те години това можеше да стане във всяко едно студио в София. Просто тогава в периода на подаване за лотарията в цялата страна течеше страхотна еуфория, на всяка крачка се говореше за това, било на автобусни или трамвайни спирки, таксита, кафета, барчета и всякакви подобни капанчета и всеки беше повече от информиран. По телевизиите също я споменаваха лотарията през някой и друг ден, спомням си че в една от годините, някъде около жан виденовата зима съобщиха, че 450к българи са участвали. После с течение на времето особено след влизане на БГ в ЕС страстите по-отихнаха. Даже в първите години след като въведоха изискването за снимки си спомням, че вече заминал, но като съм си бил в БГ и съм влизал в студио за проявяване на снимки, щото тогава все още ползвахме апарати с лента, та със самото влизане в някое студио още не казал за какво съм и девойките директно питаха "за лотарията ли сте". Та предполагам, че все още ще има някое и друго студио дето ще са запознати, макар че доста от изискванията са променени, само не се отказвайте заради дребни неща. То някои студиа в онези години покрай тази лотария направиха доста дебели пачки, е не като онези в нощното шкафче на тиквата но все пак. Аз когато пусках още първите лотарии дори нямаше изисквания за снимка, просто на един лист си пишеш трите имена, година, дата и място на раждане и постоянен адрес и пращаш по пощата но не препоръчана на адрес в щатите. Та и тогава се бяха появили разни измислени фирмички дето да ти я свършат тази работа срещу заплащане. Имаше и такива които организираха курсове, класове и всякави видове обучение "как да си попълните правилно документите за лотария зелена карта, така че да не ви дисквалифицират", или как да си подготвите документите за имиграция в Канада през Букурещ или Виена, т.е. нещо подобно на съвременния вариант Румен Виста. Всъщност цялата тази систематизирана информация я имаше във форумите на алл.бг, там имаше няколко отделни форума за имиграция и живот в чужбина както и такъв за Америка, като си имаше отделно и конкретен форум само за лотария зелена карта със всякакви въпроси относно попълване на документите. Обаче някакви мангали от Индия или Пакистан ги хакнаха тези форуми и поискаха 5 бинки в зелено от собственика и администратор на алл.бг Мишо, но той им каза да си ебават м.....та. Тук при нас има колега със същото потребителско име Мишо, та като се появи и ако не забравя ще го питам дали е същия и ако да, какво точно се е случило. Иначе Маверик в онези години беше също доста активен в онези форуми, но тогава не си спомням с каквъв ник точно пишеше, май беше нещо свързано с АС Милан ако не ме лъже паметта, като освен това беше доста информиран, както сега е информиран относно биткоините.
Еми хайде Good Luck и кажи какво е станало.

Тоз Мишо е онзи Мишо, но не мисля, че влиза вече във форума :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от peshehodetz » 15 Окт 2023, 21:15

Ако живее или е живял в Арлингтон, Вирджиния значи е същия. :|
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 15 Окт 2023, 21:53

zAcK написа:Пичове, решихме с жената да пуснем за Зелена карта, ама в студио ли трябва да се снима човек, за да може да аплайне :shock: :mhihi:

Тия са написали 100 реда изисквания за тия снимки :dunno: :mhihi:

Всяко студио може да ти направи снимка в УС стандарт , но има такива апликации за телвфона.
Снимките за американските документи са по-големи и са квадратни..Ако не бъркам нещо 51х51мм.Дръпни нещо като - id photo и си се снимай.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Окт 2023, 22:12

Мерси :mhihi: :ok:
Решихме с жената, че ако някой от нас изкара късмет, ще направим като кумовете :ok: :mhihi:
Те на майтап пуснаха, с близнаци де не могат да ходят още и като ги изтеглиха решиха, че трябва да отидат, за да видят какво е и още са си там.
Та ще се тестваме, а ако не ни изтеглят, ще го мислим. :ok:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 15 Окт 2023, 22:13

Че те съществуват ли изобщо фото студия още, мислех че даже на учениците не им искат снимки щото нали няма бележници вече и тоя бизнес тотално умря..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 15 Окт 2023, 22:31

Е да , ама сега могат да ти сложат някоя снимка върху чашата ти за кафе , примерно.
Снимката от сватбата ще ти я бутнат да стане по-профи и ще ти я сложат в рамка.
Ще ти сложат снимката на жената на капака на ръчния часовник …
Иначе статива и чаршафа са леко прашасяли вече.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Окт 2023, 8:14

b_u_b_o написа:Че те съществуват ли изобщо фото студия още, мислех че даже на учениците не им искат снимки щото нали няма бележници вече и тоя бизнес тотално умря..

Не само, че съществуват, ами тука даже има едно, което абсолютно всяка година си изнася реклама с американското знаме на плакат и статуята на свободата за попълване на ЗК. :mhihi: Могат да ти попълнят документите и да ги изпратят вместо теб, могат да ти направят само снимка и са ти я дадат, но се изтарикатиха и за файла се плащаше доволно, че да може направо да ти попълнят те. :mhihi: Това преди години де, сега не им знам тарифата, тогава беше 20 лв. на човек, ама беше преди 10+ години това.

Браво Заки, това е мястото ти както бях казал. Не се занимавай да ходиш по студиа, в сайта за ЗК си има валидатор, който може да ползваш за да видиш ок ли са ти снимките. Като цяло не е сложно, но все пак изисква внимание. Ще видиш примери с фона, за предпочитане бял, но ако е друг не бива да е тъмен. Аз се снимах на бялата стена у нас и си ползвам тия снимки всяка година. :mhihi: Но това е шанс да те дисквалифицират защото искат снимки на теб и всички край теб(и децата)от последните 6 месеца. Това валидатора не го хваща, имаше спекулации в ол.бг, че после на интервюто ако те изтеглят може да те дисквалифицират заради лъжа. Ама аз си ползвах едни и същи снимки, само влизах да ги поправя като създам нов файл защото иначе ако спекулацията се окажеше вярна можеше да ме делнат. Ама вече не ми и пука де както съм казвал. Пускаш две отделни за теб и децата, само чети инструкциите, ако имаш въпроси питай.

Пешеходец, то в ол.бг имаше инфо за Австралия, за Нова Зеландия, за Канада, за Скандинавието и за където се сетиш. :mhihi: Това беше имигрантския форум на България. Но най-полезна беше информацията на живеещите там. За всеки град в Америка можеше да прочетеш неща, които не си допускал, че ще намериш във форум. Не знам как допуснаха да се затрие всичко това. Иначе не помня ника даже вече, но имаше BMW POWER май, а ACM помниш може би от тук, беше в червено оцветен, аватара ако намеря ще го пльсна, че ще отварям компа заради снимките защото Зак ме надъхва сега да пусна пак. :mhihi: Ама аватарът беше жената с белия ми персийски котак. :mhihi:

Заки, късмет, желая ти да изпиташ тръпката от тая песен , че на мен ми е мечта да ида на Гранд каньона. :ok:

https://youtu.be/MfmYCM4CS8o?si=sWvhGxgYMhsMZdxS
Направо все едно съм горе на скалата с тая песен. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 16 Окт 2023, 11:05

Top Gun Maverick написа:Заки, късмет, желая ти да изпиташ тръпката от тая песен , че на мен ми е мечта да ида на Гранд каньона. :ok:

Мерси :bchug:

Гранд Каньон ми е едно от най-яките места, които съм посещавал! Както и самата обиколка из Аризона, Невада и т.н. :ok: :bchug:
Мащабите на това чудо са невероятни. Стотици метри пропасти, до където ти стига погледа! :shock:
Бих отишъл пак, както и бих обиколил цяла Америка с някой дърт чопър :mhihi: :ok:

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 16 Окт 2023, 13:22

Природа в Америка има много, без съмнение.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Окт 2023, 16:48

zAcK написа:Пичове, решихме с жената да пуснем за Зелена карта

you in particular are doing it wrong :angel:

точно ти си написваш хубаво резюмето, изтупваш прахта от линкдин профила, маркираш го като "отворен за оферти" и си ти...

за природата в америка (и не само природата) - има всичко за всички и какво ти се падне си зависи предимно и само от тебе.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от peshehodetz » 16 Окт 2023, 17:12

BMW_POWER написа:
Пък може да направим някоя сбирка на тези, дето сме отсам водата. 4-5 човека са само в Калифорния.

Кои са в Калифорния освен Бавареца, Инигмата и Спънки, има ли и други от форума. Иначе аз следващия месец пак ще съм в Ел Ей ма този път няма да се пускаме към града щото кацаме на LAX към 5 след обяд и на другия ден сутринта ни е следващия полет, най-вероятно ще си пия в хотела.
Като стана въпрос за Ел Ей се сетих някъде около 2001-03 по имигрантските форуми на дир.бг и най-вече гювеча имаше един пич Алекс от там, който рядко влизаше, но караше доста яки коли и аз като почнах да чета тук в началото го мислех за колегата alx, но се оказа че е друг. То тогава в гювеча имаше и много силен автомобилен форум, даже ако не се лъжа беше първия бг автомобилен форум в интернет пространството. Та този юнак някъде около началото на века караше една много яка червена Супра, същата като на Пол Уолкър от първата серия на " Бързи и яростни". Обаче след време си взе Шевролет Корвет и Супрата я продаде на някакви келеши които за по-малко от месец я тоталваха. После знам, че по едно време караше един Nissan GR-R, a след това на какво е минал нямам идея, знам само, че се измести към Австралия.
А бе като спомена за форумна среща на северно американска земя, жената ме врънка да ходим да видим ниагарския водопад от към канадската му част, че някъде била чела от там било по красиво като евентуално може да отскочим и до Монтреал, та може да измислим нещо така че да е удобно за повечето от нас, ма това ще стане най-рано догодина като се позатопли времето, че зимата не ми се пътува на север.
keep walking

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Окт 2023, 17:25

alx написа:
zAcK написа:Пичове, решихме с жената да пуснем за Зелена карта

you in particular are doing it wrong :angel:

точно ти си написваш хубаво резюмето, изтупваш прахта от линкдин профила, маркираш го като "отворен за оферти" и си ти...

за природата в америка (и не само природата) - има всичко за всички и какво ти се падне си зависи предимно и само от тебе.

Това с каква цел, някой да те търси от САЩ за работа ли?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата