Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
steeN написа:Borymeckata написа:...
Дайте да контролираме цените... да смажем "спекулантите"... да национализираме фабриките на частниците и да правим маски... да "убием" "икономиката" за да спасим всички...
НО когато стане въпрос за лична отговорност към митичното "общество"... а бе къде аз ще ти спазвам да не стоя на разстояние от други хора...
да умират там някви старци, много важно... аз съм здрав и ще се разхождам по главната в тълпата... да го духат другите![]()
Някаква върхова форма на егоизъм, която уж не трябва да я има в хора, които твърдят, че обществото им е длъжно с нещо.
Аз съм последния човек, който ще подскача от радост като властта му налага нещо. Просто храна за размисъл.
Личната ти отговорност към обществото при криза- да кажем като тази, за която говорят в момента, се свежда до това така да направиш, че:
да има хора, които да могат да реагират правилно
да има достатъчно тестове, за ограничаване на разпространението на заразата, без да се унищожи икономиката
да има здравна система, с големи резерви, която да може да поеме тежко болните- помещения, оборудване, лекарства, лекари, сестри...
да има финансови резерви, които да поемат финансовите последици за населението и бизнеса
Просто храна за размисъл.
Наистина с няколко хиляди теста от 15лв., нещо върху лицето и затваряне на хората е много икономично, но какви ще са последиците.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
zAcK написа:steeN написа:Това беше ваксината, която ти оставя белег на лявото рамо ли?
Точно
Да, от вчера се говори за тази ваксина.
И какво ще се окаже на края: всичко това, което прехваленият ЕС ни накараха да премахнем, ще се окаже животоспасяващо в случая- БЦЖ ваксината те предпазва, аналгин- хинина те лекува. И всичко това за 2лв.
Видяхме как унищожиха икономиката на страната ни и ни направиха просяци с паничка за еврофондове- и за какво са ни точно тогава...
Да им берем малините и чистим тоалетните ли?
Чета тези дни- 200 българки заминавали за Австрия да се грижат за възрастни жени- ние обслужващ персонал ли сме им?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Нищо не разбирам от лекарства, но за аналгин - хинина се чудя: с какво да е толова вреден и опасен? Като ученик понякога настивах и само той ме оправяше. Нямаше парацетамол тогава (между другото - точно за него, парацетамола, четох, че бил вреден...) и кой знае колко опаковки аналгин - хинин съм изпил. И съм здрав, по принцип...

Excellent! Steven is my name!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
zvetiko написа:Личната ти отговорност към обществото при криза- да кажем като тази, за която говорят в момента, се свежда до това така да направиш, че:
да има хора, които да могат да реагират правилно
да има достатъчно тестове, за ограничаване на разпространението на заразата, без да се унищожи икономиката
да има здравна система, с големи резерви, която да може да поеме тежко болните- помещения, оборудване, лекарства, лекари, сестри...
да има финансови резерви, които да поемат финансовите последици за населението и бизнеса
Просто храна за размисъл.
Добре батка... чакам да ми осигуриш лично всичко изброено

Borymeckata написа:Нищо не разбирам от лекарства, но за аналгин - хинина се чудя: с какво да е толова вреден и опасен? Като ученик понякога настивах и само той ме оправяше. Нямаше парацетамол тогава (между другото - точно за него, парацетамола, четох, че бил вреден...) и кой знае колко опаковки аналгин - хинин съм изпил. И съм здрав, по принцип...![]()
Аналгина западняците го смятат за вреден поради някакви причини. Не комбинацията или хинина.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Borymeckata написа:Нищо не разбирам от лекарства, но за аналгин - хинина се чудя: с какво да е толова вреден и опасен? Като ученик понякога настивах и само той ме оправяше. Нямаше парацетамол тогава (между другото - точно за него, парацетамола, четох, че бил вреден...) и кой знае колко опаковки аналгин - хинин съм изпил. И съм здрав, по принцип...![]()
Хинина във високи дози има странични ефекти и трябва да знаеш кога може да го употребяваш , ако страдаш от други заболявания и приемаш други лекарства.
При дози от няколко грама еднократно може да предизвика смърт. По време на социализма са го използвали за предизвикване на аборт и самоубийства- затова тогава са го забранили в чист вид, но е имало даже хинин на таблетки за деца.
В аналгин- хинина е в количество 50мг. В Резохин-а, който се използва за лечение на лупус, равматоиден артрит от десетки години и милиони хора и вече и срещу коронавирусът е 200мг.
Поне аз не зная някой да е пострадал от аналгин- хинин. По време на социализма, при грипни епидемии са го раздавали безплатно по предприятията.
Но има два основни недостатъка:
- евтин е
- лекува за 2-3 дни
Друго е да влачиш заболяването и пиеш това от рекламите по две седмици, докато си унищожаваш черният дроб и тровиш целият организъм. После има и хубави лекарства и добавки и за черният дроб.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
„Центърът по вирусология в Бон, който оперира в рамките на местната клиника, обяви на обществеността първите резултати от изследванията за новия коронавирус, за да могат хората по-добре да оценят ситуацията, предава скопският телевизионен „Канал 5“. Проучване, проведено от лекари в центъра, установи, че коронавирусът не оцелява във въздуха, което означава, че не може да се вдишва, не остава върху плодове, зеленчуци, хляб и основният път на предаване е чрез въздушни капки.Това може да се случи чрез директен контакт с човек и често чрез контакт с ръце, ако след това контакта на заразеното лице си пипа носа или лицето. На повърхности като пластмаса и метал, COVID-19 остава най-много три часа, защото изсъхва, докато във вода оцелява по-дълго. Смята се, че коронавирусът се задържа дълго време на тоалетна чиния, мивка, в кухнята или на всички мокри повърхности, защото влагата удължава живота му. Това, което гражданите трябва да знаят, е, че той остава върху дрехите, но не са регистрирани случаи на инфектиране през дрехи и експертите от Бон дори изключват тази възможност. Единственият доказан начин на предаване е директният контакт със заразения човек. Носенето на маски и ръкавици е индивидуален въпрос, но в същото време не е необходимо, ако поддържате достатъчно разстояние и редовно миете ръцете си след контакти.“
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Я някой статистик да коментира
https://www.mediapool.bg/tramp-idvat-dv ... 05546.html

https://www.mediapool.bg/tramp-idvat-dv ... 05546.html
Белият дом прогнозира, че жертвите на коронавируса в САЩ ще бъдат между 100 000 и 240 000, ако се спазват сегашните указания за социално дистанциране, съобщи Асошиейтед прес.
Прогнозите бяха представени вчера на брифинг в Белия дом.
Ако не бяха въведени мерки за спазване на социална дистанция в страната, щяха да умрат между 1.5 милиона и 2.2 милиона души, заяви координаторката на работната група в Белия дом за борба с Ковид-19 Дебора Бъркс.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аналгина е много вреден с това, че хапе от пазарния дял на парацетамола (вероятно втория е по-евтин за производство).Borymeckata написа:Нищо не разбирам от лекарства, но за аналгин - хинина се чудя: с какво да е толова вреден и опасен? Като ученик понякога настивах и само той ме оправяше. Нямаше парацетамол тогава (между другото - точно за него, парацетамола, четох, че бил вреден...) и кой знае колко опаковки аналгин - хинин съм изпил. И съм здрав, по принцип...![]()
Иначе и двата не са цвете. Парацетамола ебава майката на черния дроб. Годишно около 250к човека са в спешното заради него и 4-500 не излизат от болницата (живи). По статистика, иначе бог знае. Много са ми чудни хора, които като кихнат и се ловят за разните прахчета с парацетамол веднага.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
zvetiko написа:Borymeckata написа:Нищо не разбирам от лекарства, но за аналгин - хинина се чудя: с какво да е толова вреден и опасен? Като ученик понякога настивах и само той ме оправяше. Нямаше парацетамол тогава (между другото - точно за него, парацетамола, четох, че бил вреден...) и кой знае колко опаковки аналгин - хинин съм изпил. И съм здрав, по принцип...![]()
Хинина във високи дози има странични ефекти и трябва да знаеш кога може да го употребяваш , ако страдаш от други заболявания и приемаш други лекарства.
При дози от няколко грама еднократно може да предизвика смърт. По време на социализма са го използвали за предизвикване на аборт и самоубийства- затова тогава са го забранили в чист вид, но е имало даже хинин на таблетки за деца.
В аналгин- хинина е в количество 50мг. В Резохин-а, който се използва за лечение на лупус, равматоиден артрит от десетки години и милиони хора и вече и срещу коронавирусът е 200мг.
Поне аз не зная някой да е пострадал от аналгин- хинин. По време на социализма, при грипни епидемии са го раздавали безплатно по предприятията.
Но има два основни недостатъка:
- евтин е
- лекува за 2-3 дни
Друго е да влачиш заболяването и пиеш това от рекламите по две седмици, докато си унищожаваш черният дроб и тровиш целият организъм. После има и хубави лекарства и добавки и за черният дроб.
Всички, които не сме тийнеджъри са ни лекували с Аналгин-Хинин

bum_bum написа:Аналгина е много вреден с това, че хапе от пазарния дял на парацетамола (вероятно втория е по-евтин за производство).Borymeckata написа:Нищо не разбирам от лекарства, но за аналгин - хинина се чудя: с какво да е толова вреден и опасен? Като ученик понякога настивах и само той ме оправяше. Нямаше парацетамол тогава (между другото - точно за него, парацетамола, четох, че бил вреден...) и кой знае колко опаковки аналгин - хинин съм изпил. И съм здрав, по принцип...![]()
Иначе и двата не са цвете. Парацетамола ебава майката на черния дроб. Годишно около 250к човека са в спешното заради него и 4-500 не излизат от болницата (живи). По статистика, иначе бог знае. Много са ми чудни хора, които като кихнат и се ловят за разните прахчета с парацетамол веднага.
Мдам. Заради подобни практики тоя COVID взема повече жертви. Щото организмите на много хора са на пастет от хапчета и "качествена" модерна храна

Почне да смърца и изпие аптеката, а не се сети, че първо може да се погрижи за тялото си, а то да за здравето му...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- steeN
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:...
Какъв е смисъла от тая зла конспирация, като и двете лекарства са с отдавна изтекли патенти и всеки, който си поиска може да ги прави? Примерно Софарма си произвежда и двете.
Последна промяна steeN на 01 Апр 2020, 14:38, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
zvetiko написа:
И какво ще се окаже на края: всичко това, което прехваленият ЕС ни накараха да премахнем, ще се окаже животоспасяващо в случая- БЦЖ ваксината те предпазва, аналгин- хинина те лекува. И всичко това за 2лв.
Човече, преди 30 дни биха на новородената ми дъщеря ваксина за БЦЖ в държавна болница, рубладжийското ти тролене няма да сполучи тук

- steeN
- старши ентусиаст
-
Злите корпорации, злия ЕС... все някой ни е срал в гащите.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
zAcK написа:steeN написа:Това беше ваксината, която ти оставя белег на лявото рамо ли?
Точно
Само на лявото ли , защото при мен е на дясното

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
steeN написа:bum_bum написа:...
Какъв е смисъла от тая зла конспирация, като и двете лекарства са с отдавна изтекли патенти и всеки, който си поиска може да ги прави? Примерно Софарма си произвежда и двете.
Не знам дали е така, спекулирам просто. Парацетамола го има с разлика в цената от 20-тина пъти под различни търговски наименования. Аналгина (ако е по-скъп за производство) би бил конкуренция за скъпите марки. Т.е. компаниите биха имали интерес да произвеждат само от по-евтиния вариант, който да продават с по- голяма надценка.