Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от ID A » 01 Ное 2021, 16:58

alx написа:Това е съвсем друго. Ако не си си поръчал екстра тогава на мястото на платката може да има резистор или там каквото трябва да се терминира.

А ако на платката са повече опции, които досега са вървели винаги в пакет? Няма да проектират наново всичко, ако махат част от тях. Просто махат контролер и го заменят с резистори. Останалата част остава да си работи.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Ное 2021, 17:05

ID A написа:
alx написа:Това е съвсем друго. Ако не си си поръчал екстра тогава на мястото на платката може да има резистор или там каквото трябва да се терминира.

А ако на платката са повече опции, които досега са вървели винаги в пакет? Няма да проектират наново всичко, ако махат част от тях. Просто махат контролер и го заменят с резистори. Останалата част остава да си работи.

може и така- мисълта е, че не може да има опция в списъка с опции които съм си купил и да не работи. а че платката може да дава 3 опции и аз да съм си поръчал две от тях и 3тата да е със резистор - дори предполагам, че така се прави.

... но в момента течението е всичко в колата да е еднакво независимо от опциите и нещата да се активират само със софтуера. като в eqs-а завиването на задните гуми е софтуерно отключване. в теслата всичките са със нагреватели на задните седалки, но се отключва софтуерно..

и така. просто колегата се е объркал... сигурен съм
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 01 Ное 2021, 22:05

И все пак ток или бензин.Това е въпросът.. :ok:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Ное 2021, 23:21

slatanic написа:И все пак ток или бензин.Това е въпросът.. :ok:

о, освен за състезания след година- две като форд изкара електрическия навигатор аз окончателно приключвам с бензина... неам нерви да се занимавам а й е бавен :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Купе с 2 врати
Мечтае да кара: Купе с 4 врати
Детайли за колата: Седем напред, две назад

Мнение от ARR_ » 02 Ное 2021, 3:37

TNT написа:Това несериозно твърдение още ли се обсъжда... Да се махне някоя екстра от списъка с екстри - възможно е. Ама неработещи неща, софтуерни заобиколки на платки... не е сериозно.

Преди няколко месеца четох статия (май за Форд ставаше въпрос), че мислят да изпращат колите до дилърите с не инсталирани/липсващи модули, а те вече на свой ред да ги монтират когато са налични и чак тогава да продават.
Може резисторите за които говори колегата да са нещо такова.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 02 Ное 2021, 8:15

Инфо по форумите колкото щеш. Последно за разни Мерцедеси четох - продадени без Хермес модули и не напълно работещ MBUX, със собственици чакащи за инсталиране в последствие. Най-вероятно, никой нищо не крие и всичко е изчистено, ама с'а 10 страници ще четем к'ви познавачи имаме в редиците на форума и как никой не може да ги мине. :mhihi: Сефте ...:mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Ное 2021, 16:23

hell's angel написа:Инфо по форумите колкото щеш. Последно за разни Мерцедеси четох - продадени без Хермес модули и не напълно работещ MBUX, със собственици чакащи за инсталиране в последствие. Най-вероятно, никой нищо не крие и всичко е изчистено, ама с'а 10 страници ще четем к'ви познавачи имаме в редиците на форума и как никой не може да ги мине. :mhihi: Сефте ...:mrgreen:

ама само с четене не става момко... щото това дето го описваш с хермес модула е официално и всеки купувач трябва да подпише декларация, че е ок колата му да няма модула които на практика осигурява интернетната връзка и се обажда на 911 като катастрофираш и тн.

тука говориме за съвсем друго... производителя скрито покрито да не слага платки...

за познавачите- да. познавач съм. факт.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 02 Ное 2021, 18:02

Не се и съмнявам, тя циганката 'дето те 'фали не се е раждала :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

Потребител
Аватар

Мнение от mbw_code » 03 Ное 2021, 14:07

'Екстра' за Тесла разработена от фирма свързана с България.

Накратко: това са безжични бутончета (към тях има и OBD модул), които може да се залепят на различни места в купето на Тесла и да се настроят да изпълняват конкретни команди, които иначе се активират с доста цъкания от интерфейса на Тесла. Например: отваряне на жабка, спортен режим, регулиране на регенерацията и т.н.

Освен смарт бутоните, апликацията с която се настройват може да се ползва за инструментален панел (HUD), който също липсва при 3 и Y. Позволява също автоматизации от типа: като цъкнеш дръжката на шофьорската врата (без да я отваряш) да ти отвори предния багажник, а като цъкнеш дръжката на задната, да ти отвори порта за зареждане.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 03 Ное 2021, 21:31

Аз пък имам голяма права отверка без дръжка дето ползвам за отварянето на предният капак на форд транзит.Просто ключалката под емблемата отдавна не работи. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 06 Ное 2021, 1:34

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 06 Ное 2021, 13:15

TheFreeRider написа:https://www.autoblog.com/2021/11/05/bmws-losing-touchscreen-functionality/

Аз моят тъч скрийн така и не съм го ползвал, много мразя пръсти по екрана и си нося кърпичка за очила, ако някой пасажер го пипне :mhihi: :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Ное 2021, 18:23

алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 10 Ное 2021, 18:29

Нещо като нищо. Тука е така.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 10 Ное 2021, 18:42

Добре звучи, жалко че при тази осезаема разлика пак е по добре да вземеш по-евтин двг вариант на автомобила.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата