Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
Re: Имотният пазар
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... 2479047616
https://www.google.com/maps/@42.6292601 ... 384!8i8192
Коланги я споделете някой не знае ли нещо за тази интересна компания НОУБЪЛ ХАУС- Ростислав Начев, Пламен Русев.
Яко са почнали да строят под Ринг Мол(частта "Малинова долина" и сигурно вече имат започнати над 5 сгради в тоя район. Дори едната вече е на акт 14, а интересното е че там единственото нещо което е близо е единствено ОМВ-то на околовръстното. Сградата им, която е на акт 14 в момента се пада на най-отдалеченото място от околовръстното ( т.е най-дълбоко из малините в долината).
Наскоро видях, че и на бул.Черни връх са започнали голям проект.
Много интересен и същевременно странен е факта, че цените им са дори прекалено евтини за моментната ситуация (900-1000EUR за Малинова долина и 1400EUR за Черни връх)
Търся из интернет някакви мнения, информация или нещо, което да ме насочи ама к*рец.
Как се финансират 10-тина проекта едновременно мамка му ?
П.С Логото им малко напомня на компании от периода на прехода..
https://www.google.com/maps/@42.6292601 ... 384!8i8192
Коланги я споделете някой не знае ли нещо за тази интересна компания НОУБЪЛ ХАУС- Ростислав Начев, Пламен Русев.
Яко са почнали да строят под Ринг Мол(частта "Малинова долина" и сигурно вече имат започнати над 5 сгради в тоя район. Дори едната вече е на акт 14, а интересното е че там единственото нещо което е близо е единствено ОМВ-то на околовръстното. Сградата им, която е на акт 14 в момента се пада на най-отдалеченото място от околовръстното ( т.е най-дълбоко из малините в долината).
Наскоро видях, че и на бул.Черни връх са започнали голям проект.
Много интересен и същевременно странен е факта, че цените им са дори прекалено евтини за моментната ситуация (900-1000EUR за Малинова долина и 1400EUR за Черни връх)
Търся из интернет някакви мнения, информация или нещо, което да ме насочи ама к*рец.
Как се финансират 10-тина проекта едновременно мамка му ?
П.С Логото им малко напомня на компании от периода на прехода..
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Точно там съм капарирал един апартамент
и чакам.
Доколкото знам са бургазлии но имат много обекти из София. Доста са се разпрострели пък да видим.
Най-вероятно са мутренски или политически пари, няма начин иначе.

Доколкото знам са бургазлии но имат много обекти из София. Доста са се разпрострели пък да видим.
Най-вероятно са мутренски или политически пари, няма начин иначе.

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Тая цена нали знаете че до акт 16 шанса да остане същата е минимален
Внимавайте с договорите

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Един път да ядеш дървото на зелено е достатъчно(за един живот). Аз ядох вече веднъж, разказвал съм тук. Който иска да гризне и да опита, сега е моментът. Който по неволя е уцелил момента, надявам се да не му се случи и да има късмет.
Лошото е, че няма и признаци. Както работят с пълна пара и отведнъж замразяват. Гледам и близо до нас един амбициозен проект, яко народ на строителната площадка. Ще кажеш тия криза не ги лови.
Лошото е, че няма и признаци. Както работят с пълна пара и отведнъж замразяват. Гледам и близо до нас един амбициозен проект, яко народ на строителната площадка. Ще кажеш тия криза не ги лови.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
sub_eleven написа:
Докато има пари от банките, няма как да спрът. Пък и самия процес е доста дълъг, и дори преди самото изграждане са изхарчени не малко пари.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

https://money.bg/property/zabrana-za-pokupka-na-zhilishta-be-nalozhena-na-edin-ot-nay-skapite-zhilishtni-pazari-v-sveta.html
Kaнaдa щe зaбpaни нa чyждeнци дa ĸyпyвaт жилищa зa двe гoдини и щe нaлee милиapди дoлapи, зa дa cтимyлиpa cтpoитeлнaтa дeйнocт. Цeлтa e дa oxлaди pacтящия пaзap нa нeдвижими имoти.
Toвa e пopeдният xoд, ĸoйтo дaвa cигнaл, чe пpeмиepът Джъcтин Tpюдo иcĸa дa oxлaди eдин oт нaй-cĸъпитe жилищни пaзapи в paзвития cвят и чe пpaвитeлcтвoтo cтaвa вce пo-зaгpижeнo зa пoлитичecĸaтa peaĸция cpeщy инфлaциятa и нapacтвaщитe цeни нa жилищaтa
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Е така се продава, като никой не иска на 200к да пробваме на 300к. Пазарна икономика.

zAcK написа::dunno:
https://money.bg/property/zabrana-za-pokupka-na-zhilishta-be-nalozhena-na-edin-ot-nay-skapite-zhilishtni-pazari-v-sveta.htmlKaнaдa щe зaбpaни нa чyждeнци дa ĸyпyвaт жилищa зa двe гoдини и щe нaлee милиapди дoлapи, зa дa cтимyлиpa cтpoитeлнaтa дeйнocт. Цeлтa e дa oxлaди pacтящия пaзap нa нeдвижими имoти.
Toвa e пopeдният xoд, ĸoйтo дaвa cигнaл, чe пpeмиepът Джъcтин Tpюдo иcĸa дa oxлaди eдин oт нaй-cĸъпитe жилищни пaзapи в paзвития cвят и чe пpaвитeлcтвoтo cтaвa вce пo-зaгpижeнo зa пoлитичecĸaтa peaĸция cpeщy инфлaциятa и нapacтвaщитe цeни нa жилищaтa
Не знам как ще стане това. Строителните материали тук поскъпнаха между два и N пъти. Непрекъснато се докарва паплач от цял Свят и тя трябва да живее някъде. Лихвите все още са ниски, но тръгнаха нагоре. Това ще оскъпи и моргиджите. Надяват се търсенето и предлагането да се изравнят някъде в периода 2025-2030. Джорданката предричаше спад 30% миналата година. Цифрата я уцели, но посоката не. Вече много малък процент от хората могат да си позволят покупка на жилище. Торонто и особено Ванкувър са лудница. Спират външните "купувачи", но това са реално 90% китайци. Жълтурите са гяволи и ще намерят цаката.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
А бе при вас в Канада звънят ли ви по телефона разни капути да искат да ви купят къщата. Мен тук по едно време ми беше писнало от такива досадници, в началото ги мислех че са скамъри, ма като гугулнах малко се оказа че си било съвсем нормален бизнес. Излизат ми директно с въпроса че имат кеш офър. По едно време им се дразнех, ма сега направо почнах да ги бъзикам, казвам им $ 1.5 млн и готово, което е далеч от цената на къщата ми, някои се усещат, други почват да ми обясняват колко била струвала, аз им се подсмихвам и т.н.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Колега, виж може би да се отрегистрираш ако те има на fastpeoplesearch.com и разни подобни сайтове , където могат да ти намерят телефона по адреса... голяма напаст са тия.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
peshehodetz написа:А бе при вас в Канада звънят ли ви по телефона разни капути да искат да ви купят къщата. Мен тук по едно време ми беше писнало от такива досадници, в началото ги мислех че са скамъри, ма като гугулнах малко се оказа че си било съвсем нормален бизнес. Излизат ми директно с въпроса че имат кеш офър. По едно време им се дразнех, ма сега направо почнах да ги бъзикам, казвам им $ 1.5 млн и готово, което е далеч от цената на къщата ми, някои се усещат, други почват да ми обясняват колко била струвала, аз им се подсмихвам и т.н.
За къщата не. Това тук са основно жълтури. Те имат връзки в общината, знаят нови къщи и досаждат на собствениците. Другите, дето звънят ги оправям лесно.
enigma написа:Колега, виж може би да се отрегистрираш ако те има на fastpeoplesearch.com и разни подобни сайтове , където могат да ти намерят телефона по адреса... голяма напаст са тия.
Енигмата, нямам идея, как си вадят информация . Писал съм име, фамилия и град на човек в САЩ. Излезе ми всичката информация за него, плюс всички адреси през годините. Когато му казах, настръхна му косата. Той не само, че няма регистрации, че дори Алекса няма в къщи.
sub_eleven написа:Един път да ядеш дървото на зелено е достатъчно(за един живот). Аз ядох вече веднъж, разказвал съм тук. Който иска да гризне и да опита, сега е моментът. Който по неволя е уцелил момента, надявам се да не му се случи и да има късмет.
Ето една такава пързалка
https://19min.bg/news/8/ekspolovinkata- ... 65041.html
- sub_eleven
- ентусиаст
-
pampo написа:sub_eleven написа:Един път да ядеш дървото на зелено е достатъчно(за един живот). Аз ядох вече веднъж, разказвал съм тук. Който иска да гризне и да опита, сега е моментът. Който по неволя е уцелил момента, надявам се да не му се случи и да има късмет.
Ето една такава пързалка
https://19min.bg/news/8/ekspolovinkata- ... 65041.html
Това да ти върнат парите е като да оближеш само дървото, без да го хапнеш.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
За една проблемна земя ми върнаха парите след 5 години съдене. За това време земята беше поскъпнала двойно. Имал съм и други подобни случаи, но за щастие се оправиха нещата и придобих имотите. Лично при мен статистиката е, че при около 7-8% от сделките нещо се прецаква и после е и въпрос на късмет, кога и дали ще се оправят нещата. А ако някой е карък и гризне дръвцето още от първия път, наистина може да го държи за цял живот.
I love the sound of V8 in the morning...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
В моят случай беше с 8 години закъснение и по чудо акт 16. Ползвам си го, офисът ми е там. Трябваше да е там още 2007-8ма, но в крайна сметка 2015-та взе акт 16. И в последствие 2019-та се преместих там. Много е неприятно чувството. Поне няколко години го ползвах за склад междувременно преди акт 16. Измъкнах се на косъм, няма да рискувам втори път.
Наблизо два блока на същия строител започнати дори преди този, още нямат акт 16.
Наблизо два блока на същия строител започнати дори преди този, още нямат акт 16.