Какво сте постигнали дотук в живота?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Какво сте постигнали дотук в живота?
seimo написа:Тая патка не може да го раздели точно щото вместо да си седне на гъза да учи, по цял ден гледа такива малоумщини, инфлуенсъри, инстаграми, фейсбуци и всякви подобни ла@на. Та донякъде и тоя Жечев с дебилното си шоу допринася за общата жалка картинка.
това не е лъжа, но да обвиняваш другите за собствените си несгоди и несполуки е типична наша черта

"инстаграм ми пречи да постигна нещо в живота и да науча таблицата за умножение"

да, да, ама не!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
grkv написа:
@drifty
А какъв ти е бакалавъра?
Ако си си избрал да учиш археология, културология или бизнес и администрация в УНСС, то не са ти виновни специалностите, сам си се излъгал... 'щото познавам и такива, завършиха и после ''Бах таа пробита държава, гони младите навън...''.
Счетоводство и контрол. Магистратурата СК единственото, което може да ми даде е законово разрешение да заемам по-високи длъжности и то след определени години стаж. Когато завърших, шансовете бяха да те вземат на постоянна заплата от около 500лв за много години напред, ако въобще намериш къде да те вземат, щото всички искат по 2-3 години стаж. Дори стажовете, които карах, бяха пълна пародия - действащите счетоводители въобще им е през оная работа за теб, а иначе реват, че няма кадри. Аз как да се науча като за цялото обучение не съм видял дори счетоводен софтуер - обучение на ниво 1985та, всичко на хартия. Затова счетох, че няма смисъл да си губя времето, ако ми се наложи, винаги мога да изкарам магистратура, в която реално няма да науча нищо, ама за кетапа. Иначе мога да се похваля с едно второ място на национално състезание по счетоводство още в 12ти клас, та за няколко месеца мога да вляза в час и да работя по специалността, но за момента не виждам смисъл.

Труд, постоянство, амбиция и позитивизъм. Това беше девизът на Шарлопов, лека му пръст.
В поста ти чух основно оправдания защо нещо не може да стане. Имай предвид, че някой в твоята лодка някъде е стажувал за смешни пари и е търпял, докато се почувства готов, откраднал занаята и отворил собствена счетоводна къща първо сам, после като работодател и сега живее добре. Не си го искал достатъчно силно - не си го направил.
И за да не ти звучи голо - в моята сфера е почти същото, можеш да обикаляш кантори с години за смешни пари, ама ако си се хванал на хорото си all in и знаеш защо го правиш. Ако си достатъчно умен и кадърен да имаш някакъв страничен доход нещата не са толкова черни.
В поста ти чух основно оправдания защо нещо не може да стане. Имай предвид, че някой в твоята лодка някъде е стажувал за смешни пари и е търпял, докато се почувства готов, откраднал занаята и отворил собствена счетоводна къща първо сам, после като работодател и сега живее добре. Не си го искал достатъчно силно - не си го направил.
И за да не ти звучи голо - в моята сфера е почти същото, можеш да обикаляш кантори с години за смешни пари, ама ако си се хванал на хорото си all in и знаеш защо го правиш. Ако си достатъчно умен и кадърен да имаш някакъв страничен доход нещата не са толкова черни.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Верно ли гениалния хотелиер цитираш
Ф то'о случай дет' са вика

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
grkv написа:Труд, постоянство, амбиция и позитивизъм. Това беше девизът на Шарлопов, лека му пръст.
ако си се хванал на хорото си all in и знаеш защо го правиш. Ако си достатъчно умен и кадърен да имаш някакъв страничен доход нещата не са толкова черни.
То тоя девиз и за изнасилвач подхожда

Иначе за другото...последно напъваме само на едното дето сме учили и сме all in или покрай него "крадем" и друг занаят, че не се знае знае ли се

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Виж сега, ако от днешната камбанария трябваше да избирам какво да уча - щях да избера друг път. Не си кривя душата. Счетоводството ми харесваше доста в училище, справях се отлично и мога да твърдя, че бях в топ 3 на випуска конкретно в тази област. Идеята им беше да използвам наученото в бъдеще, когато създам собствен бизнес. Само дето с времето осъзнах, че такова начинание не е толкова просто, колкото изглежда, но пък остана възможността за професионална реализация в сферата. А в университета не надградих нищо, просто защото 4 години се преповтаряше едно и също, неща които вече съм учил и знам. С още двама колеги решавахме двучасовите упражнения за 15 минути. Но с времето и цялата пародия в университета, желанието ми за професионална реализация в сферата се изпари. Жива е все още идеята за бизнес, но не смятам, че към момента имам необходимите допълнителни познания и ресурси, но пък смятам, че се движа в правилна посока. Пък и преди около година имах нещо като просветление в каква насока искам да се развия, и тръгнах по нов път. Отново уча, ако трябва пак бих го направил, докато не усетя, че съм си намерил моето нещо. Сигурен съм, че логиката ми е напълно погрешна от твоя гледна точка, но няма какво да направя по въпроса.

То не е и необходимо, не си тук за да ме убеждаваш мен в нещо. Ако ти си окей с нещата покрай себе си, к'во значение има какво мисля аз?
Както искаш...
Аз през студентските си години докато стажувах по кантори търгувах с к'во ли не... имал съм колеги дето бяха бармани и сервитьори нощем, други пък уикендите нещо... кой както може.
Don_Diego написа:последно напъваме само на едното дето сме учили и сме all in или покрай него "крадем" и друг занаят, че не се знае знае ли се![]()
Както искаш...
Аз през студентските си години докато стажувах по кантори търгувах с к'во ли не... имал съм колеги дето бяха бармани и сервитьори нощем, други пък уикендите нещо... кой както може.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Просто мненията са ти доста крайни последните страници. Ся като спомена за работа през студентските години - аз ги изкарах всичките на пълен работен ден /и не съм пропускал почти лекции/ и сега се присетих - неведнъж ми се е случвало след нощна смяна да отида на лекции, а лекторът да не се появи.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
drifty написа:да те вземат на постоянна заплата от около 500лв за много години напред
Добре де, аз съм най-обикновен гащник с дребен бизнес и всеки месец шаря на счетоводителя 315лв. СК съм учил, като част от задължителната подготовка ама нямам никъв спомен вече за нищо, но как и да го гледам това е работа за има-няма един нормален работен ден. Що трябва да работиш за някого за 500лв?
Па ако кажеш, че няма работа - има амнайсе хиляди дребни бизнеси, повечето онлайн, които сериозно ги натиснаха като пресякога възможноста за шано през куриерите и всеки гледа да се легитимира някак. От най-дребните ще вземеш едни 100лв за няколко фактури месечно и една заплата, от другите 200 - 300. Покрай цялата олигофрения с Н18, касови апарати, регистрации на онлайн магазини има един куп неясни въпроси и казуси по които ако се информираш все ще си намериш клиентела, колкото за един приличен доход и добро начало.
Последен апел към четящите - нека върнем темата към първоначалния й материално-философски замисъл.
Чете ми се нещо позитивно.
Чете ми се нещо позитивно.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Бум-бум - накратко, защото законодателството ми забранява да съставям финансови отчети, независимо от квалификацията, ако нямам определен брой години стаж. И другото е, че разликата в заплащанията между София и Търново в тая сфера е осезаема. Когато завършвах, разликата беше 2.5 - 3 пъти по думите на гост лектори от София. Сега не знам как е, но нека се върнем към същината на темата, както напомни колегата.

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
drifty написа:Бум-бум - накратко, защото законодателството ми забранява да съставям финансови отчети, независимо от квалификацията, ако нямам определен брой години стаж. И другото е, че разликата в заплащанията между София и Търново в тая сфера е осезаема. Когато завършвах, разликата беше 2.5 - 3 пъти по думите на гост лектори от София. Сега не знам как е, но нека се върнем към същината на темата, както напомни колегата.
Не е толко голяма разликата, фирма с 4 човека персонал шари 500 лв на месец за счетоводство... Тва в Горна Оряховица, опа 5 човека е персонала...
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
drifty написа:законодателството ми забранява да съставям финансови отчети, независимо от квалификацията, ако нямам определен брой години стаж. .
Това не го знаех, кофти. Иначе ти къде си и къде са клиентите няма никакво значение. Моят е на 10км от мен, но не съм го виждал от 3 години. Със същия успех можеше и да е в Каспичан.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Търновски счетоводител да се занимава със софийски нападжии или обратното... По-добре не
Това няма как е само за счетоводство... Дори в София не са такива цените... Вероятно е включена и оперативна работа...

momo-1st написа:Не е толко голяма разликата, фирма с 4 човека персонал шари 500 лв на месец за счетоводство... Тва в Горна Оряховица, опа 5 човека е персонала...
Това няма как е само за счетоводство... Дори в София не са такива цените... Вероятно е включена и оперативна работа...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.