Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Демирев написа:Проблема е в това че всички с видеорегистратор се мислят за господари на пътя!
И че видиш ли щом имат камера всички шофьори трябва да им се кланят!
Предизвикват нарочно ситуации, за да се хвалят после из интернет!
Колега, не е баш така. Преди 2 седмици видях най-наглото пререждане на колона с поне 3 предпоставки за ПТП. Реших да извадя телефона и да снимам нарушителя. Явно този до шофьора ме видя и по едно време слязоха 3 мангала (без извинение) да ми търсят сметка що аджеба съм ги снимал. Така че тоя регистратор като те претрепят от бой, едва ли много ще те топли. Всеки, който кара по правилата, няма какво да го притеснява нито един видеорегистратор.
- Alpha
- Потребител
-
- Кара: Citroën C4 Coupe
- Мечтае да кара: X6 ///M
- Детайли за колата: 1.6 HDi 110hp + Remap
vicho написа:Вчера един от тес с регистраторите щеше да яде бой.
на пътя е страшно... Жан Клод Ван Дам и брат му, мутри, чудо... чудо...
В софийския трафик можеш да срещнеш част от "Непобедимите", "Отмъстителите" и герои, които тепърва ще бъдат екранизирани.
Действително трябва да бъдат включени изпити по самоотбрана към курсовете за СУМПС.

Много е важно, всичко да е важно!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Демирев написа:Проблема е в това че всички с видеорегистратор се мислят за господари на пътя!
не, батенце!
- проблема е тоя дет' кара в забранена улица и се дърви като конска паца
- проблема е този, който засича някого и после вместо да се извини бие спирачки и обяснява за СОФИЙСКИ правила за движение
- проблема е НАРОЧНОТО, НАГЛО И БЕЗОБРАЗНО нарушаване на закона и БЕЗОЧИЕТО след това, а и МУТРЕЕНЕТО
- проблема са тия, които си мислят, че всичко се решава с БОЙ на улицата

- проблема е в главата ти, батенце... не в регистратора

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Excessive
- Потребител
-
- Кара: немско
- Мечтае да кара: много неща
Само минавам да драсна, че се радвам как има и БМВ шофьори дето са си акъла, че след първите няколко поста след видеото с X5-цата почнах да губя всякъв фейт ин хюменити
На бмв шофьорите наистина май им става нещо, ама не е патката.

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
dextuar написа:Демирев написа:Проблема е в това че всички с видеорегистратор се мислят за господари на пътя!
Колега, не е баш така. Преди 2 седмици видях най-наглото пререждане на колона с поне 3 предпоставки за ПТП. Реших да извадя телефона и да снимам нарушителя. Явно този до шофьора ме видя и по едно време слязоха 3 мангала (без извинение) да ми търсят сметка що аджеба съм ги снимал. Така че тоя регистратор като те претрепят от бой, едва ли много ще те топли. Всеки, който кара по правилата, няма какво да го притеснява нито един видеорегистратор.
Хем си ме цитирал - хем си недочел поуста ми. Аз пиша само за тези с инсталиран видеорегистратор в колата си!
Огромна част от въпросните индивиди излизат да шофират само с едничката цел да търсят и предизвикват конфликтни ситуации!!!
А конфликтни ситуации има навсякъде по света включително и в Германия има дивашки прояви на пътя - вижда се и по много клипове в ютуб.
Само в Швеция - Норвегия - Финландия няма дивашки изпълнения на пътя със засичане и последвало мутреене на пътя.
И проблеме не е в черния джиБ и каквито ще марки да е и възраст.
Мнократно пъти се убедих последните месеци че няма грам значение пол - възрасти и марки коли....засичали са ме 58 годишни с рено клио и опел С и РВ....никакво значение няма вече....всички са пощръклели на пътя!
И точно софиянци - пловдивчани - варненци и бургазлии са най-големите селяни! по селата са по-често културните това го твърдя като кореняк варненец с роден дядо и баща във варна.
Никога не съм скачал на бой и на софиянеца с мегана и на никой. Убедих се обаче че около 55 годишните шофьори са навлезли масово в тежка мъжка менопауза и се държат като 18 годишни зад волана.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Демирев
- ентусиаст
-
vicho написа:Демирев написа:Проблема е в това че всички с видеорегистратор се мислят за господари на пътя!
не, батенце!
- проблема е този, който засича някого и после вместо да се извини бие спирачки и обяснява за СОФИЙСКИ правила за движение
- проблема е НАРОЧНОТО, НАГЛО И БЕЗОБРАЗНО нарушаване на закона и БЕЗОЧИЕТО след това, а и МУТРЕЕНЕТО
- проблема са тия, които си мислят, че всичко се решава с БОЙ на улицата![]()
![]()
Проблема е в теб батенце че като кон с капаци на всяка нарочно заснета провокация се вързваш и заставаш зад нея.
Винаги по всяко време може да се получи неволно нарушение и не е нужно всяко дребно и неволно нарушение да се изтипосва по тв. - интернет и къде ли не.
Последвалата реакция на шофьора на джипа е лоша...но затова се звъни на 112.
Като няма бой в случая не виждам как ще помогнат?!
Преди дни имаше клип на дивак с видеорегистратор летящ със 140 по 1 лентов път как уж гони някакъв нарушител....просто безумна идиотия. Самият видео регистратор нагло нарушава правилата - а иначе кълне другия.
Последна промяна Демирев на 17 Май 2016, 14:27, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Демирев написа:Въпросният регистратор както му викате всъщност е модератор в ауто раздела на дата.бг. форума и обича много да се прави на голям мъж!
Мерси!

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
Абе да питам тия дето разправят,че "регистратора" можел да намали да пусне Х5-цата - как знаете,че някой не се е лепна на бронята на "регистратора" и просто човека не може да намали ? Вие сте били там и знаете,че плътно зад него не е имало никой ?
- Демирев
- ентусиаст
-
Няма значение кой с каква кола е. Проблема е че някои си мислят как всички трябва да им се кланят щом имат видеорег. в колата!
и излизат безцелно на разходки само да снимат и да се хвалят в нета и дата.бг. форума на хлапетата!
Това са абсолютно безработни студентчета чудещи се къде да се набъркат.
А всеки който заснема трябва да уведомява със стикер на автомобила отпред и отзад иначе е незаконно!
и излизат безцелно на разходки само да снимат и да се хвалят в нета и дата.бг. форума на хлапетата!
Това са абсолютно безработни студентчета чудещи се къде да се набъркат.
А всеки който заснема трябва да уведомява със стикер на автомобила отпред и отзад иначе е незаконно!
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
"Дай на портиера власт и му гледай сеира..." - стара българска поговорка.
На тия "елементи" по пътищата им липсват първите седем години и някой, дето яко да глобява! Като стане белята кой крив - кой прав какво значение има?!
На тия "елементи" по пътищата им липсват първите седем години и някой, дето яко да глобява! Като стане белята кой крив - кой прав какво значение има?!

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
vicho написа:не, батенце!
- проблема са тия, които си мислят, че всичко се решава с БОЙ на улицата![]()
![]()
доста точно казано.. но уви, сякаш думи на вятъра
ама много са ми интересни (използвам думата "интересни", щото съм в добро настроение и не ми се използват груби думички в този толкова мил форум) хората, които имат спряла кола или нещо друго в тяхната лента, което трябва да заобиколят, как веднагически решават, че всички останали участници в движението трябва да се съобразят с това и да им дадат път, а пък ако не им дадат те ще се набудат и най-нагличките и тъпички от тях дори ще ти обясняват как дясностоящият е с предимство

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Демирев написа:
И точно софиянци - пловдивчани - варненци и бургазлии са най-големите селяни! по селата са по-често културните това го твърдя като кореняк варненец с роден дядо и баща във варна.
Никога не съм скачал на бой и на софиянеца с мегана и на никой. Убедих се обаче че около 55 годишните шофьори са навлезли масово в тежка мъжка менопауза и се държат като 18 годишни зад волана.
С/СА/СВ са най-много регистрирани автомобили, нормално е да ги виждаш най-много и в % съотношение да са най-много като конфликтни ситуации... но едно грешиш - не всеки в кола с такава регистрация е родом от София т.е. "софиянец".
На някои хора в темата и на пътя очакванията им са, че останалите участници в движението са им длъжни и трябва да караме така, че да им е удобно на тях. Закона за тях е формалност
Не е нормално с пускането на мигача в същия момент да започне и изнасянето в съседната лента. Това си беше чисто засичане и предпоставка за ПТП. На видеото се чува и звуков сигнал от друг автомобил, вероятно задния. Сигурно е длъжен и той да намали и да осигури бързото преминаване на чичкото с малката пишка.
Всъщност и на мен ми е писнало от такива "тарикати"!
Ето част от коментарите на младежа, извадени от линка по-горе.
"Истината е, че НЕ видях закъсалата кола, до момента, в който тоя вече беше тръгнал да влиза пред мен. Иначе в такива случаи винаги пропускам заобикалящите. Може да съм се разсеял, за миг да съм погледнал другаде, примерно в огледалото и т.н., варианти много. Той със сигурност беше видял ситуацията и можеше да съобрази движението си с нея. На мен ми дойде изневиделица, освен това зад мен се движат и други коли, не мога просто да набия спирачки, заради някой наглец, както стана и както се чу, че ми свирнаха отзад. Аз лично, на негово място никога не бих тръгнал да се мушкам пред кола, която е съвсем близо и се движи с по-голяма скорост от моята. В такива случаи намалявам, спирам и чакам.
Но дори и да съм я видял, това оправдава ли поведението му?"
"Вече писах, че ако бях видял авариралата кола навреме бих го пуснал на драго сърце. Обаче не мога да приема да ми се вменява, че съм бил ДЛЪЖЕН да го пусна и някой да ми държи сметка какво е "щяло да ми стане", сякаш като им кажа какво е щяло да ми стане, те са в позицията да определят дали съм имал основание да постъпя както съм постъпил. "

Не е нормално с пускането на мигача в същия момент да започне и изнасянето в съседната лента. Това си беше чисто засичане и предпоставка за ПТП. На видеото се чува и звуков сигнал от друг автомобил, вероятно задния. Сигурно е длъжен и той да намали и да осигури бързото преминаване на чичкото с малката пишка.
Всъщност и на мен ми е писнало от такива "тарикати"!
Ето част от коментарите на младежа, извадени от линка по-горе.
"Истината е, че НЕ видях закъсалата кола, до момента, в който тоя вече беше тръгнал да влиза пред мен. Иначе в такива случаи винаги пропускам заобикалящите. Може да съм се разсеял, за миг да съм погледнал другаде, примерно в огледалото и т.н., варианти много. Той със сигурност беше видял ситуацията и можеше да съобрази движението си с нея. На мен ми дойде изневиделица, освен това зад мен се движат и други коли, не мога просто да набия спирачки, заради някой наглец, както стана и както се чу, че ми свирнаха отзад. Аз лично, на негово място никога не бих тръгнал да се мушкам пред кола, която е съвсем близо и се движи с по-голяма скорост от моята. В такива случаи намалявам, спирам и чакам.
Но дори и да съм я видял, това оправдава ли поведението му?"
"Вече писах, че ако бях видял авариралата кола навреме бих го пуснал на драго сърце. Обаче не мога да приема да ми се вменява, че съм бил ДЛЪЖЕН да го пусна и някой да ми държи сметка какво е "щяло да ми стане", сякаш като им кажа какво е щяло да ми стане, те са в позицията да определят дали съм имал основание да постъпя както съм постъпил. "
Последна промяна Club BMW на 17 Май 2016, 17:55, променена общо 1 път
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
На мен ли ми прави впечатление или в последно време като видя някой да прави простотии в София (не казвам, че аз не правя
) в повечето случаи са с ново регистрирани коли СВ регистрация. Като говорим за всякакви чирепи от чисто нови коли до 25годишни дрънголници. Преди не ми правеше впечатление, но сега понеже са с други букви отпред и ги забелязвам.

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
Демирев написа:А всеки който заснема трябва да уведомява със стикер на автомобила отпред и отзад иначе е незаконно!
Ти сериозно ли... Я ми дай закон,член,алинея... Нещо много си се заблудил...