Вярвате ли в извънземни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Съществуват ли извънземни?

Да
143
87%
Не
8
5%
Не мога да преценя
13
8%

Общо гласове : 164
старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Вярвате ли в извънземни?

Мнение от Е.Димитров » 27 Авг 2013, 9:53

Jordana написа:Е ...пак стигнахме до религията !Ами кажете си че вярвате в извънземни без основателна причина .Че това е новата религия на 21 век. Новата догма - съществуват и край .Няма нужда от доказване .
Кажете го и да е ясно .

Не е едно и също,
Не е никаква нова религия,това е по-скоро "отворено човешко възприятие",новата религия всъщност е отхвърлянето или така нареченият модерно и в България "хейт" (мразя),новата религия е отхвърляне поради малко информация,а често малкото информация е на локално ниво,или иначе казано-индивида изпростява и не се интересува.
Поради не надеждни източници и никакви факти,едно време хората са смятали че земята е плоска,какво говори това,само за малка информация и асимилиране на видяното и правилна преценка,как да обясниш на някой че земята е кръгла и после да му обясниш че ония от другата страна ходят с главата на долу,спрямо неговата гледна точка и не падат/летят...
Как да обясниш на някой какво е електрическият ток,без да познаваш електроните,знаеш ли че един лорд с интерес в науката ( :mhihi: ) искал да изчисли скоростта на светлината,щото някакси стигнал до извода че светлината се движи,та решил с подръчни материали да изчисли (това сериозно),та казал на слугата си да се приготви да тича от единият край на стаята до другият,като лорда ще отвори капака на прозореца да влезе слънчевата светлина,след експеримента установил че...слугата му е по-бърз от светлината :clap: :mhihi:

Пак ще завърша с цитат,мисля че на Унамуно
"Трябва да разбереш,че има неща които не можеш да разбереш"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Авг 2013, 9:57

Е стига де - хептен принизихте аудиторията на ниво неандарталец.Дай сега да си разясним как зевс пуска своята светкавица и дава огъня на хората.Звучи даста правдоподобно при положение че го има в различни варияции в доста от писанията по камъни плочици папируси мегалити и други древни източници на информация за миналото ни.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 27 Авг 2013, 10:27

Jordana написа:Е стига де - хептен принизихте аудиторията на ниво неандарталец.Дай сега да си разясним как зевс пуска своята светкавица и дава огъня на хората.Звучи даста правдоподобно при положение че го има в различни варияции в доста от писанията по камъни плочици папируси мегалити и други древни източници на информация за миналото ни.

А хрумвало ли ти е, че огънят може да е ДАДЕН, а не ОТКРИТ, наистина :)
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 27 Авг 2013, 10:33

_galio_ написа:А хрумвало ли ти е, че огънят може да е ДАДЕН, а не ОТКРИТ, наистина :)

Викаш, нещо да се запали без намеса на разумен живот нЕма как да стане, а? :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 27 Авг 2013, 10:53

Fear написа:
_galio_ написа:А хрумвало ли ти е, че огънят може да е ДАДЕН, а не ОТКРИТ, наистина :)

Викаш, нещо да се запали без намеса на разумен живот нЕма как да стане, а? :mhihi:

С теб се бяхме разбрали нещо?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 27 Авг 2013, 10:57

_galio_ написа:
Fear написа:

С теб се бяхме разбрали нещо?

Когато нямаш какво да кажеш, просто пропускай мненията ми. Няма да ти се разсърдя. :)
Напълно си ми ясен, че си само по празните приказки и не можеш да защитиш дори нещо толкова елементарно като огъня.
Даден бил...
Нали си много ербап, защо не кажеш кой и как ни го е дал? ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 27 Авг 2013, 11:04

Fear написа:

Убеден съм, че тази поредица страшно ще ти хареса...

Убеден съм, че няма. Не съм фен на Дохърти, а да се информирам от книги с фантастично съдържание е повече от смехотворно.

Всъщност аз бях изключителен скептик. Просто имах късмета или нещастието, животът да ме свърже с интересни хора докато следвах във втория си университет. После започнах да си задавам въпроси и постепенно добре подреденият ми свят започна да се променя...
Are you M enough...?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Авг 2013, 11:05

Prometheus ?
във втория си университет. После започнах да си задавам въпроси и постепенно добре подреденият ми свят започна да се променя...

Добре де дай къса стегната версия на тая шамбала на знанията .15 страници тема и още не мога да разбера каква ти е тезата за извънземните ?
Последна промяна Jordana на 27 Авг 2013, 11:15, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 27 Авг 2013, 11:14

Wolf4 написа:
Fear написа:

Убеден съм, че тази поредица страшно ще ти хареса...

Убеден съм, че няма. Не съм фен на Дохърти, а да се информирам от книги с фантастично съдържание е повече от смехотворно.

Всъщност аз бях изключителен скептик. Просто имах късмета или нещастието, животът да ме свърже с интересни хора докато следвах във втория си университет. После започнах да си задавам въпроси и постепенно добре подреденият ми свят започна да се променя...

Къде съм написал, че трябва да се информираш от тях!?

Между другото, още чакам да ми разкажеш в какво вярваш.
Само че защо ли си мисля, че няма да дочакам? ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolf4 » 27 Авг 2013, 11:28

Ами да започнем с това, че твърдо не вярвам в "официалната" теория на човешкият произход. Тя не просто не ме удовлетворява, тя за мен е откровена лъжа, създадена, за да помогне на западното общество да се отърси от религията и я замени за по-голямо удобство с чисто материалистичната и съвършено бездуховна Дарвинова теория.

Следва създаването на Дарвин като учен и вменяването му на идеи от неговият основен поддръжник и съавтор Едуард Уотсън. И така, всички "неудобни" доказателства се покриват, учените, които се опитват да ги представят на обществеността се осмиват и кариерите им се превръщат в трагедия. Сложен процес, но не особено труден процес за хората, които и тогава и сега са държали банковата система, индустрията и медиите в ръцете си. те отдавна са разбрали, че не е необходимо да контролираш всички, достатъчно е да държиш опорните стълбове в обществото - правителство, образователна система, силови структури. при това само техните главни действащи лица. Това е система изпипвана в течение на хилядолетия (дълго преди Рим) и работеща до съвършенство.

Но. Както винаги има едно НО.

Ще продължа по-късно.
Are you M enough...?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 27 Авг 2013, 11:33

Fear написа:Нали си много ербап, защо не кажеш кой и как ни го е дал? ;)

Не знам в какъв контекст разбираш "ербап". Когато ме интересува някаква тема, чета колкото са ми достъпни гледни точки.

За огъня, произхода на човека и извънземните е писано доста от хилядолетия, със съответните изразни средства и на съответното ниво на възприятие.

Тук приемате за чиста монета фаст-фууд наука, която ви се сервира готова от достъпни и наложени като мейнстрийм медии. Вие приемате, че някой е изключително заинтересован вие да сте в крак с последните нАучни тенденции и да сте информирани за резултатите на проучвания, глътнали милиони и милиарди валутни единици.

В същото време избягвате източници, които са ни пред очите от хилядолетия, заобикаляте формулировки на които не се дава трибуна и обявявате за псевдо-наука всичко, което не е пускано по дискавъри или поне не се намира в тубата.

А това е смешно. Толкова по детски чисто и откровено наивно, че си е направо смешно :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 27 Авг 2013, 11:35

Wolf4, струва ми се, че усещам накъде вървят нещата, но ще изчакам да потвърдиш съмненията ми. ;)
_galio_ написа:Не знам в какъв контекст разбираш "ербап". Когато ме интересува някаква тема, чета колкото са ми достъпни гледни точки.

За огъня, произхода на човека и извънземните е писано доста от хилядолетия, със съответните изразни средства и на съответното ниво на възприятие.

Тук приемате за чиста монета фаст-фууд наука, която ви се сервира готова от достъпни и наложени като мейнстрийм медии. Вие приемате, че някой е изключително заинтересован вие да сте в крак с последните нАучни тенденции и да сте информирани за резултатите на проучвания, глътнали милиони и милиарди валутни единици.

В същото време избягвате източници, които са ни пред очите от хилядолетия, заобикаляте формулировки на които не се дава трибуна и обявявате за псевдо-наука всичко, което не е пускано по дискавъри или поне не се намира в тубата.

А това е смешно. Толкова по детски чисто и откровено наивно, че си е направо смешно :ok:

Колко типично - изсипваш един тон безсмислени приказки, било писано от хилядолетия, лъжат ни, дрън-дрън.
И естествено, правейки това, избягваш да дадеш отговор на елементарен въпрос, който отговор едва ли е повече от 3-4 думи.

Добре се справяш. :)

Все пак ще опитам за последно - можеш ли ли да отговориш на директен въпрос или не?
Според мен не можеш, никой от вас конспираторите не може. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolf4 » 27 Авг 2013, 11:48

Fear написа:Wolf4, струва ми се, че усещам накъде вървят нещата, но ще изчакам да потвърдиш съмненията ми. ;)
...

Не усещаш, затова по-добре чети.

И така няколко знакови неща се случват почти едновременно. Малко след "въвеждането" в официална длъжност на Дарвиновата теория избухва Първата Световна Война. За резултатите от войната е достатъчно да кажем, че големият губещ е Германия, а Европа бавно полудява и се готви за нова още по-страшна война. Изненадващо своевременно болшевиките на Ленин взимат властта, наричат масонският си преврат Октомврийска "Революция" и започват да прочистват Русия от милиони инакомислещи. Рецептата е проста но ефективна - разстрел. Загиват повече хора от убитите през Първата Световна Война. И това е само началото.

Горе - долу по същото време различни американски и европейски антрополози започват да откриват доста необичайни и откровено противоречащи на стройната дарвинова теория артефакти. това не остава незабелязано - напротив. В Австия, малко след съветската революция се създава езотериното общество Туле, под патронажа на старият орден на Тевтонските Рицари. Тези орден, който е пряк наследник на Братството на Темплиерите и провежда същото заклеймено от църквата и от науката тайно учение. Годината е 1919, един от преките основатели на Туле е Рудолф Хес.

Ще продължа по-късно.
Are you M enough...?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 27 Авг 2013, 12:17

Fear написа: И естествено, правейки това, избягваш да дадеш отговор на елементарен въпрос, който отговор едва ли е повече от 3-4 думи.

Все пак ще опитам за последно - можеш ли ли да отговориш на директен въпрос или не?

Разликата е в психологическите модели - пасивен и активен.

Т.е. в единия случай очакваш някой да ти сипе нещо в канчето, в другия обикаляш с канчето и слагаш вътре акквото си намериш.

Мога или не мога да ти отговоря не е съществен въпрос.

Същественият въпрос е дали на себе си мога да отговоря :) А да отговаряш на твоите си въпроси е лично твоя задача.

Така че - НЕ, няма да ти отговоря на никой въпрос. По причина, че ти искаш догма, а аз в догми не вярвам.

Споменах вече книгата на Енох, но никой не иска да коментира. На мен това ми е интересно.
Последна промяна _galio_ на 27 Авг 2013, 15:08, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 27 Авг 2013, 12:30

Харесва ми, когато съм прав, благодаря че потвърди думите ми. :)
Отсега нататък, по-добре подминавай моите постове, дори и да са насочени към теб, защото ще бъдат откровено иронични.
Да не кажеш, че не съм те предупредил.
Важи и за останалите, които се измъкват, дрънкайки врели-некипели и отказват да отговарят на елементарни въпроси, криейки се зад заучени фрази и шарлатански похвати. ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата