Вярвате ли в извънземни?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Вярвате ли в извънземни?
Jordana написа:Е ...пак стигнахме до религията !Ами кажете си че вярвате в извънземни без основателна причина .Че това е новата религия на 21 век. Новата догма - съществуват и край .Няма нужда от доказване .
Кажете го и да е ясно .
Не е едно и също,
Не е никаква нова религия,това е по-скоро "отворено човешко възприятие",новата религия всъщност е отхвърлянето или така нареченият модерно и в България "хейт" (мразя),новата религия е отхвърляне поради малко информация,а често малкото информация е на локално ниво,или иначе казано-индивида изпростява и не се интересува.
Поради не надеждни източници и никакви факти,едно време хората са смятали че земята е плоска,какво говори това,само за малка информация и асимилиране на видяното и правилна преценка,как да обясниш на някой че земята е кръгла и после да му обясниш че ония от другата страна ходят с главата на долу,спрямо неговата гледна точка и не падат/летят...
Как да обясниш на някой какво е електрическият ток,без да познаваш електроните,знаеш ли че един лорд с интерес в науката (

Пак ще завърша с цитат,мисля че на Унамуно
"Трябва да разбереш,че има неща които не можеш да разбереш"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Е стига де - хептен принизихте аудиторията на ниво неандарталец.Дай сега да си разясним как зевс пуска своята светкавица и дава огъня на хората.Звучи даста правдоподобно при положение че го има в различни варияции в доста от писанията по камъни плочици папируси мегалити и други древни източници на информация за миналото ни.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Jordana написа:Е стига де - хептен принизихте аудиторията на ниво неандарталец.Дай сега да си разясним как зевс пуска своята светкавица и дава огъня на хората.Звучи даста правдоподобно при положение че го има в различни варияции в доста от писанията по камъни плочици папируси мегалити и други древни източници на информация за миналото ни.
А хрумвало ли ти е, че огънят може да е ДАДЕН, а не ОТКРИТ, наистина

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
_galio_ написа:А хрумвало ли ти е, че огънят може да е ДАДЕН, а не ОТКРИТ, наистина
Викаш, нещо да се запали без намеса на разумен живот нЕма как да стане, а?

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
Fear написа:_galio_ написа:А хрумвало ли ти е, че огънят може да е ДАДЕН, а не ОТКРИТ, наистина
С теб се бяхме разбрали нещо?
_galio_ написа:Fear написа:_galio_ написа:А хрумвало ли ти е, че огънят може да е ДАДЕН, а не ОТКРИТ, наистина
С теб се бяхме разбрали нещо?
Когато нямаш какво да кажеш, просто пропускай мненията ми. Няма да ти се разсърдя.

Напълно си ми ясен, че си само по празните приказки и не можеш да защитиш дори нещо толкова елементарно като огъня.
Даден бил...
Нали си много ербап, защо не кажеш кой и как ни го е дал?

- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
Убеден съм, че няма. Не съм фен на Дохърти, а да се информирам от книги с фантастично съдържание е повече от смехотворно.
Всъщност аз бях изключителен скептик. Просто имах късмета или нещастието, животът да ме свърже с интересни хора докато следвах във втория си университет. После започнах да си задавам въпроси и постепенно добре подреденият ми свят започна да се променя...
Are you M enough...?!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Prometheus ?
Добре де дай къса стегната версия на тая шамбала на знанията .15 страници тема и още не мога да разбера каква ти е тезата за извънземните ?
във втория си университет. После започнах да си задавам въпроси и постепенно добре подреденият ми свят започна да се променя...
Добре де дай къса стегната версия на тая шамбала на знанията .15 страници тема и още не мога да разбера каква ти е тезата за извънземните ?
Последна промяна Jordana на 27 Авг 2013, 11:15, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Wolf4 написа:
Убеден съм, че няма. Не съм фен на Дохърти, а да се информирам от книги с фантастично съдържание е повече от смехотворно.
Всъщност аз бях изключителен скептик. Просто имах късмета или нещастието, животът да ме свърже с интересни хора докато следвах във втория си университет. После започнах да си задавам въпроси и постепенно добре подреденият ми свят започна да се променя...
Къде съм написал, че трябва да се информираш от тях!?
Между другото, още чакам да ми разкажеш в какво вярваш.
Само че защо ли си мисля, че няма да дочакам?

- Wolf4
- младши ентусиаст
-
Ами да започнем с това, че твърдо не вярвам в "официалната" теория на човешкият произход. Тя не просто не ме удовлетворява, тя за мен е откровена лъжа, създадена, за да помогне на западното общество да се отърси от религията и я замени за по-голямо удобство с чисто материалистичната и съвършено бездуховна Дарвинова теория.
Следва създаването на Дарвин като учен и вменяването му на идеи от неговият основен поддръжник и съавтор Едуард Уотсън. И така, всички "неудобни" доказателства се покриват, учените, които се опитват да ги представят на обществеността се осмиват и кариерите им се превръщат в трагедия. Сложен процес, но не особено труден процес за хората, които и тогава и сега са държали банковата система, индустрията и медиите в ръцете си. те отдавна са разбрали, че не е необходимо да контролираш всички, достатъчно е да държиш опорните стълбове в обществото - правителство, образователна система, силови структури. при това само техните главни действащи лица. Това е система изпипвана в течение на хилядолетия (дълго преди Рим) и работеща до съвършенство.
Но. Както винаги има едно НО.
Ще продължа по-късно.
Следва създаването на Дарвин като учен и вменяването му на идеи от неговият основен поддръжник и съавтор Едуард Уотсън. И така, всички "неудобни" доказателства се покриват, учените, които се опитват да ги представят на обществеността се осмиват и кариерите им се превръщат в трагедия. Сложен процес, но не особено труден процес за хората, които и тогава и сега са държали банковата система, индустрията и медиите в ръцете си. те отдавна са разбрали, че не е необходимо да контролираш всички, достатъчно е да държиш опорните стълбове в обществото - правителство, образователна система, силови структури. при това само техните главни действащи лица. Това е система изпипвана в течение на хилядолетия (дълго преди Рим) и работеща до съвършенство.
Но. Както винаги има едно НО.
Ще продължа по-късно.
Are you M enough...?!
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
Fear написа:Нали си много ербап, защо не кажеш кой и как ни го е дал?
Не знам в какъв контекст разбираш "ербап". Когато ме интересува някаква тема, чета колкото са ми достъпни гледни точки.
За огъня, произхода на човека и извънземните е писано доста от хилядолетия, със съответните изразни средства и на съответното ниво на възприятие.
Тук приемате за чиста монета фаст-фууд наука, която ви се сервира готова от достъпни и наложени като мейнстрийм медии. Вие приемате, че някой е изключително заинтересован вие да сте в крак с последните нАучни тенденции и да сте информирани за резултатите на проучвания, глътнали милиони и милиарди валутни единици.
В същото време избягвате източници, които са ни пред очите от хилядолетия, заобикаляте формулировки на които не се дава трибуна и обявявате за псевдо-наука всичко, което не е пускано по дискавъри или поне не се намира в тубата.
А това е смешно. Толкова по детски чисто и откровено наивно, че си е направо смешно

Wolf4, струва ми се, че усещам накъде вървят нещата, но ще изчакам да потвърдиш съмненията ми. 
Колко типично - изсипваш един тон безсмислени приказки, било писано от хилядолетия, лъжат ни, дрън-дрън.
И естествено, правейки това, избягваш да дадеш отговор на елементарен въпрос, който отговор едва ли е повече от 3-4 думи.
Добре се справяш.
Все пак ще опитам за последно - можеш ли ли да отговориш на директен въпрос или не?
Според мен не можеш, никой от вас конспираторите не може.

_galio_ написа:Не знам в какъв контекст разбираш "ербап". Когато ме интересува някаква тема, чета колкото са ми достъпни гледни точки.
За огъня, произхода на човека и извънземните е писано доста от хилядолетия, със съответните изразни средства и на съответното ниво на възприятие.
Тук приемате за чиста монета фаст-фууд наука, която ви се сервира готова от достъпни и наложени като мейнстрийм медии. Вие приемате, че някой е изключително заинтересован вие да сте в крак с последните нАучни тенденции и да сте информирани за резултатите на проучвания, глътнали милиони и милиарди валутни единици.
В същото време избягвате източници, които са ни пред очите от хилядолетия, заобикаляте формулировки на които не се дава трибуна и обявявате за псевдо-наука всичко, което не е пускано по дискавъри или поне не се намира в тубата.
А това е смешно. Толкова по детски чисто и откровено наивно, че си е направо смешно
Колко типично - изсипваш един тон безсмислени приказки, било писано от хилядолетия, лъжат ни, дрън-дрън.
И естествено, правейки това, избягваш да дадеш отговор на елементарен въпрос, който отговор едва ли е повече от 3-4 думи.
Добре се справяш.

Все пак ще опитам за последно - можеш ли ли да отговориш на директен въпрос или не?
Според мен не можеш, никой от вас конспираторите не може.

- Wolf4
- младши ентусиаст
-
Fear написа:Wolf4, струва ми се, че усещам накъде вървят нещата, но ще изчакам да потвърдиш съмненията ми.
...
Не усещаш, затова по-добре чети.
И така няколко знакови неща се случват почти едновременно. Малко след "въвеждането" в официална длъжност на Дарвиновата теория избухва Първата Световна Война. За резултатите от войната е достатъчно да кажем, че големият губещ е Германия, а Европа бавно полудява и се готви за нова още по-страшна война. Изненадващо своевременно болшевиките на Ленин взимат властта, наричат масонският си преврат Октомврийска "Революция" и започват да прочистват Русия от милиони инакомислещи. Рецептата е проста но ефективна - разстрел. Загиват повече хора от убитите през Първата Световна Война. И това е само началото.
Горе - долу по същото време различни американски и европейски антрополози започват да откриват доста необичайни и откровено противоречащи на стройната дарвинова теория артефакти. това не остава незабелязано - напротив. В Австия, малко след съветската революция се създава езотериното общество Туле, под патронажа на старият орден на Тевтонските Рицари. Тези орден, който е пряк наследник на Братството на Темплиерите и провежда същото заклеймено от църквата и от науката тайно учение. Годината е 1919, един от преките основатели на Туле е Рудолф Хес.
Ще продължа по-късно.
Are you M enough...?!
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
Fear написа: И естествено, правейки това, избягваш да дадеш отговор на елементарен въпрос, който отговор едва ли е повече от 3-4 думи.
Разликата е в психологическите модели - пасивен и активен.
Т.е. в единия случай очакваш някой да ти сипе нещо в канчето, в другия обикаляш с канчето и слагаш вътре акквото си намериш.
Мога или не мога да ти отговоря не е съществен въпрос.
Същественият въпрос е дали на себе си мога да отговоря

Така че - НЕ, няма да ти отговоря на никой въпрос. По причина, че ти искаш догма, а аз в догми не вярвам.
Споменах вече книгата на Енох, но никой не иска да коментира. На мен това ми е интересно.
Последна промяна _galio_ на 27 Авг 2013, 15:08, променена общо 1 път
Харесва ми, когато съм прав, благодаря че потвърди думите ми. 
Отсега нататък, по-добре подминавай моите постове, дори и да са насочени към теб, защото ще бъдат откровено иронични.
Да не кажеш, че не съм те предупредил.
Важи и за останалите, които се измъкват, дрънкайки врели-некипели и отказват да отговарят на елементарни въпроси, криейки се зад заучени фрази и шарлатански похвати.

Отсега нататък, по-добре подминавай моите постове, дори и да са насочени към теб, защото ще бъдат откровено иронични.
Да не кажеш, че не съм те предупредил.
Важи и за останалите, които се измъкват, дрънкайки врели-некипели и отказват да отговарят на елементарни въпроси, криейки се зад заучени фрази и шарлатански похвати.