Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

...

Пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
111
23%
Пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
50
10%
Не пуша и съм ПРОТИВ ЗАБРАНАТА
30
6%
Не пуша и съм ЗА ЗАБРАНАТА
265
55%
Не ме интересува
26
5%

Общо гласове : 482
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Re: Депутатите одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни

Мнение от Radinka » 17 Апр 2012, 22:54

zazomazo написа: 113 от общо 240 вземат решение, касаещо цялата нация....

следващия път мислете, когато гласувате ! :mhihi:
пък и ако ще народа да го гласуваше тоя закон, съдейки по анкетата, нямаше да е друг резултатът
never drive faster, than your guardian angel can !

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)

Мнение от Сондьора » 17 Апр 2012, 22:59

drago_pavlov написа:...............
Ако ги няма тези отрасли, и мен, и теб, и 90% от човечеството нямаше да ги има; населението на планетата щеше да е колкото преди индустриалната революция и само индианците щяха да пушат :mhihi:

Индианците и другите без отрсли си пафкат, и ги боли....че ти се тровиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 17 Апр 2012, 23:14

exotique написа:хахаха :mhihi: от тютюнопушене минахме на катализатори :clap: :lol: Доста неща са вредни за здравето,въпросът е кои е наложително да се ограничат и да се намалят :winky:

Ама много добре си го казал:) И според теб тютюневият дим вреди повече от отработените газове и всичко, което е изброил колегата преди теб? :lol: :lol:
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Апр 2012, 23:30

Нали после еврокомисарите ще ни дърпат ушите.Трябва да отчитаме взети мерки забрани глоби дейнос...тва че има един куп неевропейски практики у нас е без значение .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 17 Апр 2012, 23:49

само дано стане факт колкото се може по рано !!!
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 18 Апр 2012, 4:38

Леле :shock:
Немога да повярвам колко глупости прочетох от пушачи. Прочетох цялата тема и съм със смесени чувства, от една страна се посмях доста на някои глупости и абсурдните аргументи достигнаха нови нива, от друга страна съм притеснен какви глупости пишат "застрашените" от забраната, защото им се нарушавало личното право :kuku:

Ще напиша нещо в удебелен шрифт за да се знае и да не се ползва повече като довод от пушачите.

В 95% от заведенията разделени на зали за пушачи и непушачи, няма никакво значение в коя зала си и в двете по една или друга причина е еднакво отвратително.

Има ли смисъл да се коментират вредите от пасивното тютюнопушене?! Или пак някой ще каже, че нямало доказан случай за смърт от това :bang: :bang:

И да, след дискотека или бар, или нещо от тоя род се прибирам и мириша отвратително...
И да, за "забавните" колегите дето предлагат къпането, ми, преди да изляза нали от банята съм излязъл, което след дори само 1 час в нощно заведение не си личи, дрехите да не говорим, вадя ги от гардероба прани, прибирам се и веднага в коша за пране на терасата, не ги оставям в стаята си, че после и там мирише отвратително.

И пак за някои от забавните колеги, които описаха ситуацията с яката мадама - пушачка.
Сите моми дето съм бил с тях или не са пушили, или докато са били с мене не са пушили, а някои от тях спряха цигарите покрай мене и ми благодарят...

За сравнението с изгорелите газове от автомобили заводи и т.н. какво да кажа.
Нека има изисквания към колите да са с катализатор, нямам против, покриваш дадена норма за вредни емисии - по-нисък данък, караш на алтернативно гориво - по-нисък данък, нека...
Но използването на автомобилите и правещи ги задължителни в днешно време, е продиктувано от начина на живот в днешно време, това е.. Заводите за тежка промишленост, ми факт е, че без тях начина ни на живот няма да има нищо общо с този, който водим сега... Тоест един вид се явява, че без тях неможе.
За тия дето разправят, че пушенето в затворени пространства нямало да ми оправи здравето, щото видиш ли колите навън вече са замърсили въздуха... Ми ДАРЕЧЕМ, че аз пък живея до градски парк, градът ни не е особено голям и няма чак такъв проблем, работата ми също е до парка и по цял ден съм на, доколкото може да се каже, чист въздух.

Единственото, което наистина и за мен е глупаво в цялата картинка е, защо накараха собствениците на заведения да инвестират в прегради и вентилация(които не че свършиха нещо) като сега ще има пълна забрана.

Много отдавна съм заявил, че като дойде тоя ден със забраната за пушене на обществени места ще черпя много, само че няма да съм тук точно, когато това ще се случи, но като се върна и ако наистина тази забрана е факт, ще черпя..
Дано да се следи стриктно за забраната, глобите да са солени и бързо влизащи в сила. Аз лично също ще звънна на посочен телефон
при нарушение, не виждам защо някой ще трябва да ми разваля кефа от излизането ми, с миризлия си дим, който на всичко отгоре и ми вреди, особено пък когато това ще бъде забранено и със закон.

А и друго забавно беше споменато назад в страниците... за тия дето не пушили, че се напиват, повръщат, бият и умират :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

На това наистина много се смях и все се надявах, че е написано на шега, но след като видях, че е написано няколко пъти останах сериозно обезспокоен :mhihi: И как тия(не че е възможно разбира се) дето се напиват и повръщат ви носят вреди, подобни на тея при пасивното пушене? :kuku: :help:

Ми аз лично пия два-три пъти месечно по 1-2 бири... И си позволявам повечко около 4-5 пъти в годината, като времето, в което съм се добивал, мина отдавна, но дори и тогава пиенето ми не засягаше околните, както не го засяга и сега, за разлика от пушачите, които с пушенето си увреждат не само себе си, но и околните.

Никой не ви отнема правото на избор, пушете си вкъщи и навън, но нека от това да не страдат околните, които в случая са тези с липсата на избор, защото няма къде да излязат и да не са опушени... Няма!
Няма такава отживелица с т'ва пушене, баси смеха, само тука още се смята за готино да си пушиш... И тия дето разправяте, че е голямо удоволствие, питайте тези, които са ги спрели, кога са се чувствали по-добре, когато са пушили? Или сега? И коя от двете страни ще е по-обективна? :bang: :bang:

П.с.
И още немалко неща имах да кажа, но забравих... Предполагам някой ще ме подсети, провокирайки ме :mhihi:
Изображение
E34, E38

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 18 Апр 2012, 4:52

правилно си е, дано се спазва тоя закон, въпреки че се съмнявам. при нас пасивните пушачи риска от тия болести по дихателните пътища е по-голям, тва е доказано. а отделно и аз най-мразя да отида вечерта някъде, да си облека изгладената риза, дънки, да си цъкна хубав парфюм и после да излезна от заведението като дрехите ми миришат на клошар.

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 18 Апр 2012, 4:56

Мда и друго немо'а рАзбера, кое му е якото да влезеш в някое заведение, дето да не се вижда на 3 метра пред тебе, да ти люти на очите, да не можеш да си поемеш въздух и да мирише на мизерия...
Не е ли по-добре обратното...
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 18 Апр 2012, 9:33

Браво.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 18 Апр 2012, 9:36

В 95% от заведенията разделени на зали за пушачи и непушачи, няма никакво значение в коя зала си и в двете по една или друга причина е еднакво отвратително.

В момента тези заведения нарушават действащата наредба! Нищо не им пречи след лятото да продължават по същия начин, нали? Като се пуши в залите за пушачи защо не подадете сигнал, ами лаете във форума? Идват компетентните органи, замерват, констатират нарушение и пишат акт. Можеше просто да се увеличат глобите, вместо да се прави тотална забрана.

Съмнявам се много от заведенията да останат отворени само заради тримата самотни непушачи вътре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 18 Апр 2012, 10:13

Воденичаров написа:
Съмнявам се много от заведенията да останат отворени само заради тримата самотни непушачи вътре.

Просто пушачите, вече няма да пушат в заведенията :winky:

Баси хората...
Толкова голяма мъка ли е като ти се допуши да станеш от масата, да излезеш за 5 мин. и да изпушиш една цигара, вместо да димиш на децата си докато вечерят??? А и на всички останали в заведението... :banghead:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 18 Апр 2012, 10:35

drago_pavlov написа:
Воденичаров написа:

Просто пушачите, вече няма да пушат в заведенията :winky:

Баси хората...
Толкова голяма мъка ли е като ти се допуши да станеш от масата, да излезеш за 5 мин. и да изпушиш една цигара, вместо да димиш на децата си докато вечерят??? А и на всички останали в заведението... :banghead:

Толкова голяма мъка ли е да си сложиш децата в залата за непушачите? За мен в заведенията за хранене не е проблем да не се пуши, но в кафенета, барове, кръчми и дискотеки децата нямат работа... Просто и да отида, няма да остана толкова дълго колкото сега, няма и да изхарча толкова пари колкото сега. Позитивната страна е, че вече няма да има нужда да се правят резервации - винаги ще има място :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Апр 2012, 10:41

Воденичаров написа:Съмнявам се много от заведенията да останат отворени само заради тримата самотни непушачи вътре.

пушачите и непушачите са горе долу еднакви като брой с превес на непушачите, така че стига глупости ;)

п.с. общо взето като гледам темите най-важното за средностатисческия българин е да може да си пуши на спокойствие и да си налива ефтин бензин. баси.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 18 Апр 2012, 10:49

Воденичаров написа: Толкова голяма мъка ли е да си сложиш децата в залата за непушачите?

:conf: :conf: :conf: :conf: :conf: ти кое точно от 100 пъти написаното "В ЗАЛИТЕ ЗА НЕПУШАЧИ СЪЩО СЕ ПУШИ" не можа да схванеш ?!
never drive faster, than your guardian angel can !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 18 Апр 2012, 11:01

Воденичаров написа:
drago_pavlov написа:Толкова голяма мъка ли е като ти се допуши да станеш от масата, да излезеш за 5 мин. и да изпушиш една цигара, вместо да димиш на децата си докато вечерят??? А и на всички останали в заведението... :banghead:

Толкова голяма мъка ли е да си сложиш децата в залата за непушачите?

Със сигурност един ден като имам няма да вечерят докато някой пуши като локомотив на съседната маса...

Имах предвид, ти като пушач, не те ли е грижа за твоите деца; не ти ли се струва ненормално да пушиш докато те се хранят... :banghead: :banghead: :banghead:

Това пушачите били по-големи фанатици от голфаджиите и хондаджиите... :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата