Бензин vs Газ или къде ми е сметката

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Re: Бензин vs Газ или къде ми е сметката

Мнение от Archangel » 30 Май 2010, 19:05

~Мишо~ написа:Темата е хубава,нали в спора се ражда истината :D Само че докато тук ми обясняват какъв мизерник съм,и как си съсипвам колата на газ - аз карам,кааарам... :mhihi: а техните "безкрайно евтини" Е46 за по 14-15 бона стоят пред блока с бензин за 10тачка,че нали трябва да останат и за кафе :mhihi: то и не съм никакъв фен,щото си правя колата сам,но иначе на кого да се оплачете как са ви обрали и колко не разбират "гадните майстори"? Едно е да имаш БМВ,друго е да караш БМВ...

Аз казах същото. А кое за кого е скъпо - очевидно за теб 14-15 хилки е скъпа кола и става само за неделно каране. Как си караш и на какво караш - ок, никой не ти е казал че си мизерник - карай си колата на газ и това е.
В крайна сметка всяка жаба да си знае гьола/гьолченцето.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 30 Май 2010, 19:28

Archangel написа:...Но да се унищожават коли 2003г.+ с булгаристрански изпълнения за мен е кощунство и гавра с марката.
Като не можеш да си позволиш да караш "скъп"(понеже в една друга тема някой определи Е46ците като "скъпи" автомобили, а те всъщност са ужасно евтини вече - по 14-20к са средно запазените с половината от възможните екстри) автомобил, защо въобще трябва да си го купуваш?

Архангеле,няма да ги унищожи газта тия коли 2003г,пътищата по които караме ще го направят,точно за това и ми е скъпа за 14-15к,нямам нерви да я разбивам по тях,с тая поне като сменям се успокоявам че му е дошло времето... :mhihi:

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 30 Май 2010, 20:11

There are a number of advantages of changing your car to run on LPG:
- Saves you money the gas is around half of the price of petrol and diesel which means you will be able to experience quite lucrative savings over time.
- The fuel is high octane but fairly clean and efficient when compared to petrol and diesel
- It generates less greenhouse gasses than any other fuel for your car
- If the LPG is spilled then it will not cause as much damage to the soil or water as petrol and diesel as it is a gas.
- LPG is also good for your engine; it can actually increase the lifespan of your engine.
LPG is very popular; Australia alone produces around 3,300,000 tons of LPG per year. This is expected to grow considerably in the future.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 30 Май 2010, 23:14

Те тез неща са ясни,ма за къв ч*п пускаш тва на английки..., че копи-пейст е по-лесно да, ама все пак сме български форум и е дразнещо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: малко
Мечтае да кара: Е23 с много екстри

Мнение от gh0sts » 30 Май 2010, 23:18

еми баце длъжен си да знаеш "инглиш", пък ако не знаеш, ще си останеш не разбрал :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ся ше потърся нещо на виетнамски да копирам... за гасчицата :mhihi:
Изображение
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 30 Май 2010, 23:36

Веселин|Василев написа:- LPG is also good for your engine; it can actually increase the lifespan of your engine.

Te т'ва някой сериозно навътре в "газирането" да го обясни...

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 30 Май 2010, 23:40

gh0sts написа:еми баце длъжен си да знаеш "инглиш", пък ако не знаеш, ще си останеш не разбрал :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ся ше потърся нещо на виетнамски да копирам... за гасчицата :mhihi:

Dpy написа:Те тез неща са ясни,ма за къв ч*п пускаш тва на английки..., че копи-пейст е по-лесно да, ама все пак сме български форум и е дразнещо.

Това, че е по лесно на български да четете, а не на ENG е друга тема, а защо съм го взел на английски и съм го пайстнал..........ами просто никой от Вас не е написал нещо вярно подкрепено с теория и от части практика, за да го цитирам и да кажа да прав си така е както го казваш, тук повечето постове се от преубеждения и какво е казал комшията, защото виждаш неговата жигула с гас от 250 лв му прай проблеми и не е оферта да слагаш. Интересното, е че хората по-цял свят които са далеч над нашето дередже ценят парите и знаят как да боравят с тях, а при нас всичко е позьорщина и едва ли не щом си с гас си в блатото или последната дупка на кавала. Дори да приемем измисляната теория (която не е вярна), че газта прецаква двигателя, сравнете качеството на горивата в България (бензин и дизел) с газта и ми кажете според вас кое е по-удачно да се ползва (по-евтино) и няма да нанесе по-големи щети на двигателя.

Mollov написа:
Веселин|Василев написа:- LPG is also good for your engine; it can actually increase the lifespan of your engine.

Te т'ва някой сериозно навътре в "газирането" да го обясни...

http://forum.w116.org/mechanicals/lpg-c ... deas/?wap2 - поста на Mercules
http://www.autoedge.com.au/files/AE%20F ... Report.pdf
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Май 2010, 23:51

Веселин|Василев написа:There are a number of advantages of changing your car to run on LPG:
1. Saves you money the gas is around half of the price of petrol and diesel which means you will be able to experience quite lucrative savings over time.
2. The fuel is high octane but fairly clean and efficient when compared to petrol and diesel
3. It generates less greenhouse gasses than any other fuel for your car
4. If the LPG is spilled then it will not cause as much damage to the soil or water as petrol and diesel as it is a gas.
5. LPG is also good for your engine; it can actually increase the lifespan of your engine.
LPG is very popular; Australia alone produces around 3,300,000 tons of LPG per year. This is expected to grow considerably in the future.

1. добре де разбрахме, че е по-ефтино
2. висок октан ок... efficient (кпд) са си го измукали от пръстите... по-чисто - по-малко nox от бензина ок, въпреки, че след катализатора май няма разлика
3. по-малко c02 от бензина. срещу дизела... може да ме хванат за шлифера ;)
4. ок...
5. по-малко сажди, но по-висока темп на изгорелите газове... общо взето не знам, кое е по-добре...

да видим кой бил предубеден...

*More environmentally friendly (than petrol & diesel)
1. 10-15% less carbon dioxide
2. 20% carbon monoxide
3. 90% less particulate matter (over diesel)

1. искам да видя числата
2. не. катализатор.
3. не. филтър за твърди частици.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: малко
Мечтае да кара: Е23 с много екстри

Мнение от gh0sts » 31 Май 2010, 0:16

а при нас всичко е позьорщина и едва ли не щом си с гас си в блатото или последната дупка на кавала

извинявам се че се намесвам отново в техническата дискусия, но аз никога не съм казвал че хората които ползват алтернативни горива :arrow: газ/метан са такива каквито ги описваш :!: нито пък в темата видях такова отношение :!: това че се дръвчем и си спорим, не означава че се категоризираме като хора-кой е по... :!: защото една жигулка на газ може да е в по добро техн. състояние от моята кола :!:
Изображение
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 31 Май 2010, 0:50

steeN написа:
*More environmentally friendly (than petrol & diesel)
1. 10-15% less carbon dioxide
2. 20% carbon monoxide
3. 90% less particulate matter (over diesel)

1. искам да видя числата
2. не. катализатор.
3. не. филтър за твърди частици.

1. числата не ти трябват,нито може да ги потвърдиш,нито да ги оспориш...
2. къв катализатор? та то в целия форум са останали 40-50 коли с катализатор,а той престава да е ефективен много преди да се запуши и разпадне...
3. същата работа като катализатора (а тия новите май-май и 60-80к немогат да изкарат),не разчитай...

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 31 Май 2010, 0:54

gh0sts написа:
а при нас всичко е позьорщина и едва ли не щом си с гас си в блатото или последната дупка на кавала

извинявам се че се намесвам отново в техническата дискусия, но аз никога не съм казвал че хората които ползват алтернативни горива :arrow: газ/метан са такива каквито ги описваш :!: нито пък в темата видях такова отношение :!: това че се дръвчем и си спорим, не означава че се категоризираме като хора-кой е по... :!: защото една жигулка на газ може да е в по добро техн. състояние от моята кола :!:

Колега няма да го дискутираме това тук, но бъди сигурен, че съществуват и такива хора, а аз съм срещал някой от тях.....

Ето и малко цифри за Sten

http://www.waset.ac.nz/journals/ijese/v1/v1-4-37.pdf
http://www.iwemalpg.com/Tests.htm

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1987 e30

Мнение от nabora » 31 Май 2010, 12:59

Темата както всички подобни в този форум отиде в друга посока... Защо винаги хората каращи на бензин/дизел почват да плюят нас използващите алтернативни горива, че сме "гъз-ове" или "мизерници"? Какво ви бърка вас с какво си карам колата аз? Защо си мислите, че ние използващите алт. горива не си поддържаме колите? Или просто ви е кеф да убеждавате някой, че е мизерник или гъз??? Да има и такива, но няма връзка с това какво гориво използват! Щом не ви се кара с друго гориво си карайте бензина или нафтата и отминавайте темите.
Аз карам на метан. Аз замърсявам по-малко от колкото ако карах на бензин. Аз си поддържам колата изправна. Мизерник ли съм, не знам...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Май 2010, 13:57

nabora написа:Темата както всички подобни в този форум отиде в друга посока... Защо винаги хората каращи на бензин/дизел почват да плюят нас използващите алтернативни горива, че сме "гъз-ове" или "мизерници"? Какво ви бърка вас с какво си карам колата аз? Защо си мислите, че ние използващите алт. горива не си поддържаме колите? Или просто ви е кеф да убеждавате някой, че е мизерник или гъз??? Да има и такива, но няма връзка с това какво гориво използват! Щом не ви се кара с друго гориво си карайте бензина или нафтата и отминавайте темите.
Аз карам на метан. Аз замърсявам по-малко от колкото ако карах на бензин. Аз си поддържам колата изправна. Мизерник ли съм, не знам...

Объркал си се,аз карам на нафта и подкрепям газта!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 31 Май 2010, 14:13

някой се изказа че газта била с по високо качество от другите горива в БГ - напълно погрешно предположение .. както знаят мнозина поддържам бензиностанции и газстанции ,ето 1-2 снимчици да изплакнете очи с разглобен газов разходомер ,работил на бензиностанция от голяма верига .. това черното е вода ,а вътре е само боклуци и ръжда. Газта в БГ е много замърсена с твърди частици ,вода и всякакви лайна ,а съотношението пропан/бутан рядко отговаря на някакви норми .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Май 2010, 14:26

Веселин|Василев написа:...

мда, аз написах, че газта е подходяща за големи двигатели над 3 литра с въртящ момент в ниските и ти такива ми показваш. при тва някви заводско куци и спънати ;)
другите разлики след катализатора според мен няма да ги има. това че в българия се кара без катализатори, не означава че в развитите страни е така
и че нещата няма и тук да се променят. само погледни euro 5 и tier 2 bin 5...
като цяло единственото предимство на газта за мен е цената... ако го нямаше това предимство, никой нямаше и да я барне, така че да не бъдем лицемерни ;)
Последна промяна steeN на 31 Май 2010, 14:34, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата