Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от Spunky » 08 Окт 2023, 1:35

От колкото и кладенеца да се опитваш да носиш вода, никой няма да ти повярва, че Бевърли Хилс не е богат квартал. Да, в равното е по-евтино, както в цял ЛА, но пак къщите са по $2-3М+. По баирите са по $10-100М+. Разбираш ли какви глупости пишеш? Идея си нямаш от ситуацията тук. Не става и само с разходка по Родео Др. Но да, не е най-богатия квартал, дори не е в топ 10 на най-богатите райони в града, толкова пари има тук. Всичко в ЛА и Оранж Каунти дето е на баир или близо до океана, са от най-богатите райони в света.

Имай предвид, че знам кой си, къде живееш, какви имоти имаш и къде работиш. Енигмата те докс-на един път(поне), доста така, зашифровано :mhihi: Колкото ти струва голямата къща, в хубавия парк, със същите още шкафчета в кухнята от както си я купил, толкова струва тук 2 стаен апартамент, долу в равното и евтиното.

Новобранците внимаваме :bchug:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Окт 2023, 1:55

Хайде ще ти дам жокер- това е моя къща, но не ми е “къщата”

За парите ми- аз не знам колко пари правя, но ти знаеш :angel:

Сега- самата истина- основния ми дом не е 5 милиона със сигурност, но не е и това което ти знаеш.

Каквото се опитах да ти кажа е, че много пари има навсякъде и части от Бевърли Хилс е едно от местата.

Ше порастнеш, ще разбереш някои основни положения които си мислиш че са ти ясни. Питай ме как знам ;)

Както казах- аман…
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 08 Окт 2023, 2:20

Квото и да се опита да кажеш, звучеше condescending(надменно?) и мисля, че си постигнал достатъчно, че да не е нужно.

Отвори Zillow, виж какви са цените на имотите в целия БХ и го сравни с там дето ти е най-хубавия имот. Със сигурност имота ти е много, много повече за парите си, но ако се върнеме на въпроса на Маверика, единствените колеги на Кармина дето могат да живеят в БХ, са тия със седемцифрените+ коледни бонуси.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Окт 2023, 2:31

Моя бонус беше нула тая година :mhihi: мисля, че го писах и преди… добре че поне се представих добре по нефирмените доходи.

Говориме за различни неща- аз се опитвам да ти обясня, че често в Америка визуално нещата говорят за един стандарт ама като погледнеш числата истината е друга. Медианата доход е най- добрия показател а по него Бевърли Хилс не е кой знае какво и затова възразих като го даде за пример. Културата там е такава, че понеже са нови пари се набиват на очи- флаши един вид. От числата се вижда обаче, че повечето хора в Бевърли Хилс живеят със по- малко от 200к на година което за Калифорния… don’t color me impressed one bit. Истинските пари са… те не си личат често отдалече. И трябва да гледаш числата за да ги разпознаеш. Като погледнеш класациите и виждаш, че истинските пари са из цяла Америка. Има ги на западния бряг, има ги на източния бряг има ги и по средата на америката. Има ги и в Луизиана и Мисисипи ама трябва да знаеш къде да ги гледаш.

Млад си и залиташ по очевидното. Лошо няма- сега ти е времето. Но както казах совите често не са това което са.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Окт 2023, 4:08

Алх , вземи се в рАце чуек изпадаш от топ мильонерите с тия селските шкафчета . :lol:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Окт 2023, 6:30

:mhihi: За шкафчета няма да говорите, там само Бойко може да говори. :mhihi:

Де да знам, все си мислех, че в Бевърли Хилс живеят предимно богати хора. :mhihi: И ОМГ под богати нямах предвид такива като Тръмп или мАск, а някакви по-обикновени, често някой актьор може би, явно много съм гледал "Ченгето от Бевърли Хилс" едно време. Сигурно има богати в Малибу и Оринджа, ама не вярвам тия в БХ да са някакви живеещи и работещи средноквалифицирана работа. :mhihi: Предполагам има и хора с по-ниси(за Америка)доходи там, ама то и тука така - не всички в Драгалевци имат парите на Слави или Златко баретата. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Окт 2023, 10:07

https://fakti.bg/world/821893-balgarin- ... ana-i-voda

Тоя ли е Българин и реве за храна на летището в Израел? :shock: Все съм знаел, че няма да има много нормални Българи там, ама чак един да намерят и тоя орк да снимат като бедстващ... :help:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Окт 2023, 14:41

Top Gun Maverick написа::mhihi: За шкафчета няма да говорите, там само Бойко може да говори. :mhihi:

Де да знам, все си мислех, че в Бевърли Хилс живеят предимно богати хора. :mhihi: И ОМГ под богати нямах предвид такива като Тръмп или мАск, а някакви по-обикновени, често някой актьор може би, явно много съм гледал "Ченгето от Бевърли Хилс" едно време. Сигурно има богати в Малибу и Оринджа, ама не вярвам тия в БХ да са някакви живеещи и работещи средноквалифицирана работа. :mhihi: Предполагам има и хора с по-ниси(за Америка)доходи там, ама то и тука така - не всички в Драгалевци имат парите на Слави или Златко баретата. :mhihi:

Шкафчетата ми харесват. Отиват ми на битието последните 10тина години.

За Бевърли Хилс- нормално е да мислиш така защото доста известни хора живеят там и когато човек не знае как е устроена Америка остава с впечатлението, че града е богат. Но едно е впечатления (директни или индиректни) друго са цифри от данъчните- а там пише, че Бевърли Хилс не е нещо особено като цяло. Затова и се обадих по въпроса.

Но друго сега се сетих - всички разговори с българи които съм провел винаги, рано или късно опират до какво работя и колко пари правя. Винаги. Което е хубаво защото ми напомня защо се опитвам да държа всички на една ръка разстояние.
Последна промяна alx на 08 Окт 2023, 15:46, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Окт 2023, 15:24

Според мен в средата в която живееш(разбирай и държавата)няма защо да криеш колко изкарваш. Така може да стимулираш другите, да се амбицират. Разбира се за БГ няма смисъл защото се сравняват два свята, което в случая(при точно тия два свята)не е релевантно.
Но не виждам какъв е проблема да говориш с Българи в САЩ колко изкарваш, в един кюп сте все пак. :dunno:
Който и гастърбайтър да питам тука, всеки си казва колко изкарва на час, на седмица, на месец, квартири, сметки, храна и т.н.
Знаеш ли колко народ така замина само като чуе, че на едни цветя примерно в Холандия изкарва 1000 евро на седмица? Други там изкарващи по 22-26 евро на час и т.н.
Ако работата ти изисква да криеш от всички ок, ама иначе поне с хората там няма за какво да криеш. Според мен обаче.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 08 Окт 2023, 15:28

Тези средни доходи, които дават за градовете, за богатите места винаги са безсмислени … примерно за Ранчо Санта Фе , Калифорния го дават 170к, което е смешно.
Малко както казваше един колега, един ял боб, друг наденица, и средностатистически всички са яли боб с наденица. :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Окт 2023, 15:47

enigma написа:Тези средни доходи, които дават за градовете, за богатите места винаги са безсмислени … примерно за Ранчо Санта Фе , Калифорния го дават 170к, което е смешно.
Малко както казваше един колега, един ял боб, друг наденица, и средностатистически всички са яли боб с наденица. :ok:

Затова се гледа медианата а не средното…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 08 Окт 2023, 15:55

Е да де, аз за медианата говорех.. все тая
The average annual household income in Rancho Santa Fe is $309,329, while the median household income sits at $196,500 per year.

То както знаеш парите на тези хора са обикновено в тръстове, корпорации и тн… личният доход е скромен :mhihi:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 08 Окт 2023, 16:19

alx написа:Но друго сега се сетих - всички разговори с българи които съм провел винаги, рано или късно опират до какво работя и колко пари правя. Винаги. Което е хубаво защото ми напомня защо се опитвам да държа всички на една ръка разстояние.

Е, то т'ва е закон, булгар в чужбина държиш на контролируемо разстояние. С изключения разбира се.

За БХ, не знам що маверика изобщо го вметна след моето мнение.

Моите колеги живеят в предградия на Чикаго, Торонто, Денвър, Лондон и др... Средна класа са, нищо особено. Бил съм на повечето от тях на гости и кварталите, в които живеят не са някъв мега лукс, но са чисти, с прекрасни къщи, подредени дворове, перфектно поддържани, с обществени басейни, градинки за децата, огромни тревни площи - знаете кво имам предвид, всичко супер чисто и подредено.

Хората вежливи, учтиви, усмихнати. (което в много случаи е лицемерие, но все пак)

Докато при нас, пълна кочина на всякъде, хората намусени, злобни, ядосани, нервни. Всеки им е крив и длъжен за нещо - най-вече държавата.

enigma написа:Малко както казваше един колега, един ял боб, друг наденица, и средностатистически всички са яли боб с наденица. :ok:

Като бях малък, вуйчо ми така ме научи каква е разликата между средно аритметично и средно претеглено, че нещо ги бърках :lol:
Вика, снощи двамата с теб ядохме пържоли със зеле, ама аз ядох пържолите, ти зелето :lol:
И схванах разликата :mrgreen:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 08 Окт 2023, 16:33

Въпросът "какво работиш" по принцип бих казал, че е от някакво любопитство. Не за друго, а защото така се запознах с българи, които после ми напвавиха услуги. За които естествено си заплатих. Жичкаджията ми е страхотен и съм щастлив, че го познавам. Българин е и бачка яко. Майсторът, който ми сложи гранита в кухнята също е българин. Има хора с полезни професии, които могат да са ти от полза. Това го приемам.

Но въпросът "Колко печелиш" и "Кой ти го плати" .... бг-журналисти са непрекъснато. И звънят и чукат по вратите на хората ...
Но комент.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 08 Окт 2023, 16:41

alx написа:
Top Gun Maverick написа::mhihi: За шкафчета няма да говорите, там само Бойко може да говори. :mhihi:

Шкафчетата ми харесват. Отиват ми на битието последните 10тина години.

За Бевърли Хилс- нормално е да мислиш така защото доста известни хора живеят там и когато човек не знае как е устроена Америка остава с впечатлението, че града е богат. Но едно е впечатления (директни или индиректни) друго са цифри от данъчните- а там пише, че Бевърли Хилс не е нещо особено като цяло. Затова и се обадих по въпроса.

Но друго сега се сетих - всички разговори с българи които съм провел винаги, рано или късно опират до какво работя и колко пари правя. Винаги. Което е хубаво защото ми напомня защо се опитвам да държа всички на една ръка разстояние.
защото не си провел разговор с мен :D

Изпратено от моят 22126RN91Y с помощта на Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата