Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
Re: Мотористите във форума!
Колега тоя хубавец няква комбинирана спирачна система ли има. Много маркучи отпред много нещо 

По реда на номерата...
Със сигурно ограничава потока,но сме го смятали и гледали да е колкото се може по-малко в предвид дизайна които направихме.
Наистина градско нямам никакво желание и идея да го карам.
Първо тежи за маневри и второ си го караш почти като кола,защото трудно минава между колите.
А иначе 1800 са го направили с комбинирана спирачна система и при натискане на задната спирачка хваща и предната.
Т.е. спира мнооого...
за това кое е като тегло и спирачки.
Иначе се престарахме с дебелината на материала,че такъв имаше в наличност на парче та 2мм са му много.
Може би 1.5 ще е най-добре,но трябва да се пробва.Тези дето ги предлагат не съм ги мерил,че не съм имал от къде да взема.
Готиното е че колегата може да направи каквото му кажеш стига да има кой да му свали точно размерите.
Единствената мъка е да го обелиш после тоя заводският наелон от ламарината,ама с парочистачка или паростуйка е лесна работа.
А аз имам едното вкъщи,а другото във фирмата та не беше проблем.
Следващото са ми гумите,оттам живи и здрави интейк,махане на екологията и ремап за тази година.
За следващата ми се ще дисаги ама още не съм решил кожени или твърди и батуйнг.
Ще поживеем и ще видим.
Със сигурно ограничава потока,но сме го смятали и гледали да е колкото се може по-малко в предвид дизайна които направихме.
Наистина градско нямам никакво желание и идея да го карам.
Първо тежи за маневри и второ си го караш почти като кола,защото трудно минава между колите.

А иначе 1800 са го направили с комбинирана спирачна система и при натискане на задната спирачка хваща и предната.
Т.е. спира мнооого...

Иначе се престарахме с дебелината на материала,че такъв имаше в наличност на парче та 2мм са му много.
Може би 1.5 ще е най-добре,но трябва да се пробва.Тези дето ги предлагат не съм ги мерил,че не съм имал от къде да взема.
Готиното е че колегата може да направи каквото му кажеш стига да има кой да му свали точно размерите.
Единствената мъка е да го обелиш после тоя заводският наелон от ламарината,ама с парочистачка или паростуйка е лесна работа.
А аз имам едното вкъщи,а другото във фирмата та не беше проблем.

Следващото са ми гумите,оттам живи и здрави интейк,махане на екологията и ремап за тази година.
За следващата ми се ще дисаги ама още не съм решил кожени или твърди и батуйнг.
Ще поживеем и ще видим.

- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
Някой имал ли е казус с ръкавици Alpinestars ? Чистак нови Alpinestars SP-8 за няма 120- 150 км извънградско се разшиха на палецата лява ръка. На дясната също между палец и показалец шева е тръгнал . Не знам при падане какво би останало от тях . Дефектен модел или просто са си така ? От много места бях чувал, че издържат сезон ама тези ...
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Мойта едната и тя се разши между палец и показалец (Fox Bomber, не AS) та явно си е до късмет дали. Един колега си взе Rev'It и вика че от сега нататък това била ръкавицата за него да може би по-натам ще си поръчам и аз ей тоя модел: https://www.diomi.bg/rev-it-speedart-ai ... l-rkavici/
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
С Alpinestars до момента проблеми не съм имал, но последните 1-2г не съм купувал.
Ultimate Riding Machine
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Странна работа! 'Алпинстар' все пак...трябва да са качество. Аз си купувам от 'луис'-а евтини (кожени, разбира се) и никакви проблеми с години.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Мойте първи ръкавици са едни Пробайкъри които купих за 70-80лв които тогава ми се сториха супер много
, но това нещо няма късане. Имам сигурно 50к км с тях и няколко падания, само малко са избелели
Аз мисля че тоя Алпинстарс е бил нещо дефектен. Няма ли вариант да се заменят 

- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
И на мен ми е адски странно. Из нета намерих доста теми за адски бързо изсносване или скъсване при AS, но при мен са шампион. Свързах са вчера с Еди мото, изпратих им снимки и казаха че ще ги изпратят към производителя. Съмнява ме да се случи нещо ама да видим.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ще ти дадат нови със сигурност. Алпинстарс са типичните италиански олигофрени, затова си взех яке Дайнезе, понеже поне съпорта им е явно с далеч по-европейски манталитет. Но вярвам, че на тия неща се държи и ще ти ги сменят. Такива случаи има и с други марки и с далеч по-скъпи модели ръкавици.
Аз имам лош опит с ръкавици за колело на тая марка. Дланта се протърка до степен дупки само за едно лято. Което е абсолютно недопустимо, защото там при падане в почти всички случаи е първия контакт с асфалта.
Алпинстарс са много силни във високия клас ръкавици. GP Pro и Supertech са с Level-2 КР, което е рядкост. Дайнезе нямат подобен модел и дори техните Full Metal са с по-ниска степен на защита.
Аз имам лош опит с ръкавици за колело на тая марка. Дланта се протърка до степен дупки само за едно лято. Което е абсолютно недопустимо, защото там при падане в почти всички случаи е първия контакт с асфалта.
Алпинстарс са много силни във високия клас ръкавици. GP Pro и Supertech са с Level-2 КР, което е рядкост. Дайнезе нямат подобен модел и дори техните Full Metal са с по-ниска степен на защита.
Случайно попаднах на това клипче в YouTube в който момчето показва такива ръкавици на Алпинстарс като на колегата и малко съм учуден на какво приличат след 20к км 
https://youtu.be/DyAZJMQepck

https://youtu.be/DyAZJMQepck
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Абе колеги, има ли някакъв законен стандарт как и къде да е разположен номера на мотора, че ме вкараха в размисли. Моя е под седалката ама уж се вижда и се чудя дали все някога ще ми направят проблем или да го местя с време.

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Там ли е оригинално предвиденото за него място?
Ex: 96' BMW318ti

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Не, но и на доста мотори с tail tidy-та не е там, където реално трябва да се сложи например, за това питам.
Sent from my SM-F936B using Tapatalk
Sent from my SM-F936B using Tapatalk
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ако на мотор го завреш там ще те шибат. Предполагам и при теб важи.
Аз недоумявам защо въобще се главоболи да вадиш номер и да го регистрираш.
Аз недоумявам защо въобще се главоболи да вадиш номер и да го регистрираш.