Новите ГТП стикери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Re: Новите ГТП стикери

Мнение от Ивайло Димов » 31 Юли 2024, 22:46

Многопластов индивид е Андрешко ,някои нсистина са изтъкани от тежки комплекси и вместо да даде 35 хил за неимиджов но нов автомобил той би ги дал за немски премиум дизелов клозет на незнайни км и бъдещи скъпи ремонти .Но все повече виждам млади семейства с нова киа ,хюндай ,дачия или ниския клас шкода .Като цяло болшинството от хората наистина няма как да извадят пари за нов автомобил ,а някои не го правят и от практичност защото са пренасочили финансов ресурс или към университет за децата ,или за ипотека на жилище .Общественият транспорт извън големите градове е пълна трагедия от към наличност,разписание и комфорт и т.н.

Алекс знаеш ли ,че в България има образователно и медицински напълно изключени цели региони? Места където където да срещнеш сграда с червен кръст е цяло чудо ,а дори и да има след 18 са ударили кепенците .Места където един от стожерите на модерното общество- образованието липсва или е само в начален етап.Места където хранителните магазини се зареждат от дъжд на вятър.

Цинично е да кажеш тоз нема пари и нема нужда от кола щото нали няма пари за нова....

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 31 Юли 2024, 23:14

alx написа:
Top Gun Maverick написа:А Ганьо като му е малка заплатата как да си купи нова кола?

..ми защо реши, че ганьо като няма пари за изправна кола трябва да изобщо да има кола? не ми се сърди, но 3/4 от българите нямат доходи да карат модерни коли, но са се вкопчили в някакви таралясници само и само да не ги видят в трамвая/ автобуса...

По темата : изправни коли са такива , които изпълняват нормите за газове при ГТП ? Други неща ? Или кампанията не засяга други неща ?
Щото ако някой смята , че газовете са единствен/основен критерии за техническата изправност на едно МПС е :kuku:
Екранна снимка (110).png

Имам въпрос, ама не знам на кого да го задам: Екологичната група от какво се определя: ЕВРО стандарт , година на производство или CO емисии?
Или според зависи? Както е удобно? :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 31 Юли 2024, 23:19

По закон уж трябва колата да покрие собствените си от завода еко норми ,но май нещо са я втасали със софтуера или от некадърност или нарочно

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 01 Авг 2024, 4:09

alx написа:
Top Gun Maverick написа:А Ганьо като му е малка заплатата как да си купи нова кола?

..ми защо реши, че ганьо като няма пари за изправна кола трябва да изобщо да има кола? не ми се сърди, но 3/4 от българите нямат доходи да карат модерни коли, но са се вкопчили в някакви таралясници само и само да не ги видят в трамвая/ автобуса...

това да те видят в (лъскава) кола е някакъв балкански примитивизъм защото така са ни вързани жиците, че ако си в някаква по- лъскава кола си повече човек (а не прост престъпник който е крал до безобразие както в повечето случаи в родината)...

Без кола можеш само в някой голям областен град - кеф ти автобус, кеф ти такси, кеф ти тролей...
В провинцията вече колата е абсолютна необходимост.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 01 Авг 2024, 4:38

Top Gun Maverick написа:Алх, прав си, но при някои трудно подвижни хора няма как да искаш градски транспорт да ползват и чакат.
Това е нещо като да отнемеш правото на американеца да има оръжие. :dunno:

То и за американеца автомобилът е по-жизненоважен от оръжието :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Авг 2024, 4:52

enigma написа:
Top Gun Maverick написа:Алх, прав си, но при някои трудно подвижни хора няма как да искаш градски транспорт да ползват и чакат.

От утре в Масачузетс влиза в сила закон който на практика забранява да се продават нови дългоцевни полуавтоматични оръжия. Пълен бан. Който евал- евал.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 01 Авг 2024, 5:44

alx написа:
enigma написа:

От утре в Масачузетс влиза в сила закон който на практика забранява да се продават нови дългоцевни полуавтоматични оръжия. Пълен бан. Който евал- евал.

:shock: :shock: Това дори в Калифорния не мога да си го представя. Аз без ар15ката не мога да стигна до магазина… то са мечки, койоти, зомбита, комунисти…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Авг 2024, 9:10

А бе тука много ме кефят сметките как Ганьо си купувал стар премиум, щото не искал чисто нов Опел. В другата тема се пита за 3 обяви на премиум автомобил до 5000лв. Нека някой каже за 5000лв какъв нов автомобил се взима ? Или поне някой евро 6 ? Че като отворя сайта на Дачия, новите, които стават за семейни, почват от 35 000лв ? В темата за електричките никой не отговори и на бум-бум има ли за двойно пари такава, която ще му върши същата работа :dunno:

Трябва да се намери начин да се разкарат видимо хвърлящите сажди, както и тези с 3-4-5 коли, които в повечето случаи са и кошове. От там нататък 3/4 от българите да слезнат от колите не е вариант. Нали знаете, че в доста населени места няма дори болница ? С колелото 30км ли ? Според мен автопарка най-много още да остарее, просто "Ганьо" ще започне да си поддържа повече колата. Вместо Е60 3-ка дизел, ще трябва Е39 бензин с нов катализатор и работещи датчици. И що Е39 ? Щото 25 годишни Опели и Пежа не са останали много много по пътищата, за вторични са заминали отдавна.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 01 Авг 2024, 9:33

TNT написа:......Вместо Е60 3-ка дизел, ще трябва Е39 бензин с нов катализатор и работещи датчици. И що Е39 ? Щото 25 годишни Опели и Пежа не са останали много много по пътищата, за вторични са заминали отдавна.

Не съм съвсем съгласен. Принципно си прав, че качеството на изработка на марките, които не са "премиум"(особено на интериорите) е по-ниско и често не изкарват такива години. Според мен обаче купуването на стар "премиум" вместо старо Пежо си е изцяло продиктувано от желанието да изпъкнеш(в повечето случаи).

Наскоро смених марката, аз си купувам стари коли, не го крия. Дал съм пари като за Е61 3-ка дизел, но карам нещо с далеч по-нисък статус. Реакцията на повечето хора беше - "ама как", "защо смени БМВто", "с тия пари можеше Е61", "защо не взе направо Ф10". Дори след обяснението, че ми трябва 3ти ред седалки пак имаше коментари по тази линия. Общо взето всички приемат, че съм направил стъпка надолу в социалната стълбичка. :mhihi:

Съседа ме кани преди няколко вечери на бира, за да се похвали, че чака второ дете и почва да ми обеснява какви коли гледа. Говорим си свободно с него и знам какви доходи има, знам и че 3/4 от дохода му отива по кредити и лизинги. Почва да ми покзава ML, GL, S-klass...след 2013г.
Викам му - "Добре де, как ще си я позволиш тая кола? Знаем си доходите. Аз съм в далеч по-добра финансова ситуация от теб и не мога и да си помисля за покупка и поддръжка на такива коли."
Отговорът: "А, ще я пусна и нея на лизинг...." :shock: :shock:
В момента кара Голф, предложих му да не се изхвърля и да вземе нещо в същата линия - Пасат комби, Октавия Комби и т.н. Отговорът беше в стил - Кара ми се Мерцедес и ще си го купя, тия другите не ме интересуват.
:dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 01 Авг 2024, 9:44

Тези дори от 2013 са на едни цени по 20-40к лева. При средна възраст на автопарка от 20 години, каква е средната цена на автомобил ? 25к лева ли ? :dunno: Масово се купуват коли под 10к лева. В този случай човека може да си вземе дори прилична премиумка, ама няма да е ГЛ, а ще е Ц класа комби примерно. И аз имам един такъв приятел, ся е със S класа на 400 000км :mhihi: Той дори гуми не може да си купи, на колите, които кара. На 2,5 тона джипки по над 1 година съм виждал да му свети лампата за накладки :kuku: Не веднъж е теглил кредит за ремонт.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 01 Авг 2024, 9:54

C-class комби не е символ на статус. :mhihi: Странното обаче е, че Е61 е :mrgreen:

Единици са тези около мен, които си купуват кола по джоба - в смисъл не просто да си я купят, а да могат и да я поддържат. Обикновенно са или такива които нищо не разбират от коли и наистина приемат съвета който им даваш, или такива които получават статус по друг начин и не им е нужно да се изхвърлят с кола. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 01 Авг 2024, 10:14

То има и друг проблем. Много са със заплата като за колело, не за кола. От там няма как никаква кола да се поддържа. В България си има доста работещи-бедни. Вижте колко области според НСИ са със средна заплата ~1500 бруто. Ако взимаш 1000-1200лв, ква поддържана кола ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 01 Авг 2024, 10:17

TheDriver написа:Отговорът: "А, ще я пусна и нея на лизинг...."

Това не се среща само тук, преди години като работих по едни проекти в Лондон се запознах с един негро, който си живееше в Лондон - къща, семейство, коли .. всичко на лизинг. И единия път като се видяхме се измъкна с една чисто нова E-class Coupe, викам му добре бе имате 3 коли в къщата , оплакваш се че едвам смогваш с разходите по къщата, деца(3 на брой), училища(частни) и накрая оп чисто нов Мерк за 80 бона :roll: Ама и той си каза че му бил мерак да кара Мерцедес и оп лизинга е готов.
Явно си е до народо психология това с лизингите - тук повечето хора са на мнение че се заробваш до края на живота си, докато по западните страни повечето неща са пуснати на лизинг. И да ти кажа виждам повече смисъл в това да взимаш неща на лизинг, вместо да чакаш 5-10-15 години да събереш я за кола, я за къща и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 01 Авг 2024, 10:35

TNT написа:То има и друг проблем. Много са със заплата като за колело, не за кола. От там няма как никаква кола да се поддържа. В България си има доста работещи-бедни. Вижте колко области според НСИ са със средна заплата ~1500 бруто. Ако взимаш 1000-1200лв, ква поддържана кола ?
Бензинов хечбек до 101к.с., произведен между '98 и '04. :dunno: Напълно постижимо с тези заплати. Поддържам точно такъв и го ползвам като кола за къси разстояния. Повечето хора около мен в провинцията взимат такива заплати, но в автопарка преобладават БМВ и Ауди,а не Опел и Форд. :dunno:

П.С.
...Явно си е до народо психология това с лизингите - тук повечето хора са на мнение че се заробваш до края на живота си, докато по западните страни повечето неща са пуснати на лизинг. И да ти кажа виждам повече смисъл в това да взимаш неща на лизинг, вместо да чакаш 5-10-15 години да събереш я за кола, я за къща и т.н.

Нямам нищо против лизинга и кредитите. Особено в сегашните времена. :yes: Аз също не си пипах спестяванията, а теглих кредит, за да си купя кола. Има разумни граници обаче. За мен е безумно при семеен доход около 4к на месец( и други задължения) да си купиш кола за 30к лв., която като нова е струвала поне 150к и е пълна със скъпоструващи за ремонт агрегати. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 01 Авг 2024, 11:17

TheDriver написа:То има и друг проблем. Много са със заплата като за колело, не за кола. От там няма как никаква кола да се поддържа.

е46 на газ :smoke: :mrgreen: :lalala:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата