Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)
чисто упражнение 
Някой да знае от къде може да се вземе такъв уред на добра цена или тази цена от 290 лева е добра ?!

Уред за кофички,набиране и коремна преса

Някой да знае от къде може да се вземе такъв уред на добра цена или тази цена от 290 лева е добра ?!

Уред за кофички,набиране и коремна преса
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Zagy написа:Не помня дали съм питал, та така: как според вас е по-полезно да се тренира - с повече кила и чийтване при изпълнението или с по-малко, но чисто изпълнение?
Винаги чисто, но чат-пат (един път месечно) можеш да си позволиш да "излъжеш" леко на лежанката, например... или на скрипеца... да усетиш тежеста, да се понатиснеш малко.... ама винаги внимавай и го прави с помощник...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Питам, защото като правя бицепс прав с лоста като че ли по-добре усещам упражнението като чийтвам (леко подмятам лоста с тяло).
Si non confectus, non reficiat.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Zagy написа:Питам, защото като правя бицепс прав с лоста като че ли по-добре усещам упражнението като чийтвам (леко подмятам лоста с тяло).
Това е факт, но съм убеден знаеш на незагрял кръст да не чийтваш прав с щанга за бицепс
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
да не стане само 4 упражнения за бицепс с чийтинг и на др ден мускулна треска на гърба 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То зависи от кръста. Познавам хора, които почват тягата от 90%. Аз също го опитвах ама не е за мен. Нямам яд с кръста ама нямам и сила, докато не направя няколко за да "усетя" тежестта.
- Zagy
- нафтения
-
Аз също тягата я почвам на макс - иначе ако загрея 2-3 пъти с по-леко после не мога да правя с много... а и хвата ми отслабва много.
Иначе чийтвам само на бицепса и само прав с лоста - не знам що но не ме боли кръста... може би защото през цялото време съм опънат като струна
Иначе чийтвам само на бицепса и само прав с лоста - не знам що но не ме боли кръста... може би защото през цялото време съм опънат като струна

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Zagy написа:Аз също тягата я почвам на макс - иначе ако загрея 2-3 пъти с по-леко после не мога да правя с много... а и хвата ми отслабва много.
Вземи си фитили

Иначе наистина без чийт в изпълненията - на мен ми се случва на последната серия с максималните килограми на някои упражнения, при последните 1-2 повторения да чийтвам, но и това гледам да го изчистя

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Zagy написа:Аз също тягата я почвам на макс - иначе ако загрея 2-3 пъти с по-леко после не мога да правя с много... а и хвата ми отслабва много.
То зависи колко ти е макса

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Е едва ли ще ми се наложи да мъкна нещо 120кг закачено на лост сам, за да ми трябва чак толкова ях хват
- това в кръга на шегата...
Просто от "блъскането" на щангата в пода/вибрациите, лека полека ми се изплъзваше лоста и последните 2-3 повторения без фитили бяха чутовна мъка, а и се усещах, че заради това не ги правех с правилна форма. И реших, че вместо да си жертвам броя повторения или да рискувам някоя травма, ще си жертвам хвата - и си купих фитили. Общо взето ги взех скоро и съм ги ползвал 3 тренировки за гръб само досега, но с тях ми се вижда по-пълноценно тренирането ми

Лично за мен фитилите и колана за кръста /този за стягането, не за изпотяването/ са си излишни в залата. Имам наблюдения върху хора, които ползват подобни аксесоари и ги е страх да преместят нещо по-тежко вкъщи да не се контузят като са без колан
За колегата маверик, ако ти е слаб хвата работи върху него, не го замествай с фитили, те няма да го подобрят!
П.П. Има един пич в залата, който прави абсолютно всичко с фитили и дори момичетата му се смеят, че хвата му е толкова слаб, че не може да си държи "тежестите".

П.П. Има един пич в залата, който прави абсолютно всичко с фитили и дори момичетата му се смеят, че хвата му е толкова слаб, че не може да си държи "тежестите".
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае по принцип при много сериозни килограми е добре да се използват фитили, особено ако ти е по-слаб хват-а именно за да не е той определящ... но говоря само при най-сериозните серии... а не постоянно... при мен на скрипеца ако правя без фитили, при сериозните кила първо ми изпуска хват-а, а после гърба... и с фитили мога да правя спокойно и да се концентрирам над тежеста и гърба, а не дали ще или няма да изпусна лоста..
- Zagy
- нафтения
-
Доста противоречиви мнения чета за ползването на фитилите... аз лично не ползвам и не смятам да ползвам. Тренирам си с ръкавички 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
За какви тежести говорите изобщо...
тука некви тонове добавки се изпиха и 120кг тяга..Тая тежест ако не можеш да удържиш бахго..
Като ти е слаб хвата с фитилите не мисля, че му помагаш. Има файда за трибоеца ама като тренираш за кондиция, сила, форма и т.н. каква е файдата да вдигаш нещо, което не можеш да удържиш?

Като ти е слаб хвата с фитилите не мисля, че му помагаш. Има файда за трибоеца ама като тренираш за кондиция, сила, форма и т.н. каква е файдата да вдигаш нещо, което не можеш да удържиш?
- Zagy
- нафтения
-
Аз правя тяга с 60-70 кила
- повече не искам. Иначе съм правил и с повече.