Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Този(велосипедиста) си караше доста безотговорно, поне да вдигаше ръка за да подаде сигнал или да се беше огледал. 

- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
host написа:https://www.youtube.com/watch?v=jyBDeUjd6yo&feature=youtu.be
вело алеи направиха в Плодвив ... уж кмета и той фен на велосипедистите ... аз гледам да не ги газя и т.н. ама мислите ли, че някой друг би си гледал огледалата и би го пуснал да влезе така пред него ... после да гледа дали "водача" на велосипеда ще продъжли на дясно или направо ?!
не ми пречи, пак ще внимавам ... ама някоя госпожа с джип ... може да го пусне по вестниците с некоролог
(да не си помислите, че се ебавам, на същия път но в другата посока ИМА велоалея... ама човека си кара, кой съм аз да му казвам къде да кара >>> тука още я изграждаха ама е готова от година някъде
https://www.google.bg/maps/@42.1576659, ... 6656?hl=bg )
точно на кръстовището велосипедиста е с предимство пред теб
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
а трябва ли да кара като джихадист ? това, че имаш предимство не те прави безсмъртен ... аз не искам да мисля постоянно заради другите и да се оглеждам по 100 пъти ?!
един сигнал с ръка нямаше да е зле преди да реши да прави каквото и да е ... а като сви леко в дясно и аз да бях свил, а ?
един сигнал с ръка нямаше да е зле преди да реши да прави каквото и да е ... а като сви леко в дясно и аз да бях свил, а ?
- BeTaTesTeR
- Потребител
-
Не е една лента. Дори ако трябва да се задълбаваме там където се включи тира има защрихована маркировка, която те задължава да отидеш в дясно за да осигуриш място за влизащите в локалното. Но разбира се стадото си пере през просото и хич не му правят впечатление такива неща.
Не съм бил спирачки, пуснал съм газта най-вероятно за да изчакам тира, иначе имах голямо желание да се изстрелям напред.
Просто ми се струва неправилно такова поведение. Аз ако трябва да гоня и да бия спирачки пред всеки дето се е включил пред мен до обяд няма да стигна на работа.
Не съм бил спирачки, пуснал съм газта най-вероятно за да изчакам тира, иначе имах голямо желание да се изстрелям напред.
Просто ми се струва неправилно такова поведение. Аз ако трябва да гоня и да бия спирачки пред всеки дето се е включил пред мен до обяд няма да стигна на работа.
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
host написа:а трябва ли да кара като джихадист ? това, че имаш предимство не те прави безсмъртен ... аз не искам да мисля постоянно заради другите и да се оглеждам по 100 пъти ?!
Когато велосипедиста продъпжава направо, не подава никакъв сигнал. Ти завиваш, той е с предимство. Как е карал и какво е я ял е бля-бля за форума
- host
- старши ентусиаст
-
ок ... аз съм виновен, че той НЕ кара по-алеята, засича ме нарочно от средна лента ... после свива леко в дясно и после продължава напред ... знаех си
просто бях сигурен в тва ... аз ще си намалям и ще ги чакам пак ... ама дали всеки така ще прави ...
А ако аз ускоря и искам да завия преди него и съм ПРЕД него ... кой ще е виновен той като ми се удари във вратата? И ако не си гледах в огледалата и ми се беше праснал в предния ляв калник като ме засече ... пак аз съм виновен ... ясно ми е просто всички да знаят като карат.
просто бях сигурен в тва ... аз ще си намалям и ще ги чакам пак ... ама дали всеки така ще прави ...
А ако аз ускоря и искам да завия преди него и съм ПРЕД него ... кой ще е виновен той като ми се удари във вратата? И ако не си гледах в огледалата и ми се беше праснал в предния ляв калник като ме засече ... пак аз съм виновен ... ясно ми е просто всички да знаят като карат.
Последна промяна host на 16 Май 2017, 13:16, променена общо 1 път
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
host написа:ок ... аз съм виновен, че той НЕ кара по-алеята, засича ме нарочно от средна лента ... после свива леко в дясно и после продължава напред ... знаех си
просто бях сигурне в тва ... аз ще си намалям и ще ги чакам пак ... ама дали всеки така ще прави ...
- старши ентусиаст
-
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
host написа::yes:![]()
М/у другото Пловдив е типичен пример за управленска немощ. Само кръговото на пазарджишко шосе е пример за добро решение. Всичко, останало, ама всичко са гупави решения затрудняващи движението. На тази тема, кръговото пред водната палата е ювелир в управленската тъпория. Не че в София всичко е ок, но това в Пловдив е глупост след глупост
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
twin spark написа:Научи правилата тогава раздавай справедливост. Стига с тази алеи. На булеварда знак B9 има ли? Няма! Тогава ще се съобразяваш с велосипедистите
Само малко по-спокойно с правилата щото ако става дума за правила
тоя безсмъртния не кара по правилата като шари между колите така

Или нещо бъркам?
Ясно е, че двуколесните трябва да се пазят ама да вземат и те малко да се пазят,а?
Или тва е "привилегия" за всички останали в движението само ...
пп. Да не говорим колко често отбивам заради велосипедисти движещи се в насрещното на еднопосочни улици

кАжи пак за правилата?!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- host
- старши ентусиаст
-
изчакай малко да постна другите 2 колесни из града какво правят
кръговото на моста на Панаира няма дерт
само не трябва да си чобанин (или просто да си спазваш лентата, да си пускаш мигачите и всичко е точно) ... преди там беше още по-зле .. тва кръгово там е временно докато се реализира проекта за булевард Марица
----------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.youtube.com/watch?v=Mw_1ajBqA30
тука както се вижда , когато си с ЕеееШейсЕ (e60) явно на всеки светофар има "гонка" ... и после (логично) пистарките от насрещната секция на светофара нямаше как да не се "покажат" колко могат , нищо че в посоката в която отиват на следващото кръстовище (500м някъде) редовно има ударени и убити (моста на Герджика)

кръговото на моста на Панаира няма дерт

----------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.youtube.com/watch?v=Mw_1ajBqA30
тука както се вижда , когато си с ЕеееШейсЕ (e60) явно на всеки светофар има "гонка" ... и после (логично) пистарките от насрещната секция на светофара нямаше как да не се "покажат" колко могат , нищо че в посоката в която отиват на следващото кръстовище (500м някъде) редовно има ударени и убити (моста на Герджика)
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
host написа:аз ще си намалям и ще ги чакам пак
принципно така и трябва да е

host написа:А ако аз ускоря и искам да завия преди него и съм ПРЕД него ... кой ще е виновен той като ми се удари във вратата? И ако не си гледах в огледалата и ми се беше праснал в предния ляв калник като ме засече ... пак аз съм виновен ... ясно ми е просто всички да знаят като карат.
При десен завой ти си следиш огледалото за велосипедисти и ако видиш, съответно намаляш/спираш докато те минат. Велосипедиста трябва да подаде сигнал с ръка надясно ако ще завива, който сигнал ти би трябвало да видиш в огледалото.

Това с карането между колите е малоумие..

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Denmark написа:host написа:аз ще си намалям и ще ги чакам пак
принципно така и трябва да е![]()
Трябва ... щото иначе ше те развеждат като мечка на събор по съдилища
ако сгазиш някой малоумник дето му дреме на шмайзера къде кара
Сори, сигурно звучи като хейт за велосипедистите, а не съм преднамерен, но има страааашни идиоти!
Преди пешеходна застигам едни, който карайки си по платното изведнъж направи ляв завой по пътеката

Ама не да спре или нещо - пълен ляв и тва е ... Добре, че карах бавно ... пълен дебил!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
K_Ilkov написа:twin spark написа:Научи правилата тогава раздавай справедливост. Стига с тази алеи. На булеварда знак B9 има ли? Няма! Тогава ще се съобразяваш с велосипедистите
Само малко по-спокойно с правилата щото ако става дума за правила
тоя безсмъртния не кара по правилата като шари между колите така![]()
Или нещо бъркам?
Ясно е, че двуколесните трябва да се пазят ама да вземат и те малко да се пазят,а?
Или тва е "привилегия" за всички останали в движението само ...
пп. Да не говорим колко често отбивам заради велосипедисти движещи се в насрещното на еднопосочни улици![]()
кАжи пак за правилата?!
Нямаш представа колко съм спокоен! Коментираме конфликтна точка на кръстовище, по тази тема драги, нищо не казваш, за да блеснеш.
Ти си говориш за друго.
И за да си "по-убедителен" съвсем виртуално шариш като велосипедист от тема на тема, да плюш велосипедистите по-принцип.
Тонера ми светна за смяна, дай да плюем HP, че напоследък тонерите им са все по-малки
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
А всъщност би трябвало ти да го съдиш в такава ситуация, ако го блъснеш. Иначе това са същите идиоти като тия дето правят простотиите с колите