Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стероиди!)
дайте предложения за маса на бицепс и трицепс, повече от половин година правих по 10 повторения, скот, дъмбели, машина за бицепс и все си седи на 38см ръката. От няколко месеца правя по 6 повторения във серия пак за бицепс и трицепс със макс тежко и пак не расте, Гърдите правих с 10 повторения пак половин година и нямаше разтеж, свалих повторенията на 6 и за няколко месеца дигнах бая маса и сила във гърдите. За маса със леко към тежко ли си прави или обратното. Аз започвам с леко 10 повторения и свалям повторенията до 6 със макс тежко, след като качвам килограми и има ефект на гърдите, но на ръце никакъв, само оформяне.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Бицепс няма нужда от кой-знае колко тежко.
По-колко упражнения правиш ? Намали ги , може да има ефект.
3 упражнения по 3 серии са достатъчни.
Упражнението 21 е също така интересно за излизане от застой.
Трицепс са ясни упражненията - тесен хват лежанка, френско и скрипец. Аз не ги сменям въобще в периодите на качване (може и да е грешка). И пак не повече от 4 серии на упражнение.
Ако той не расте може причината да е че е прекалено близо до гърдите - колко дни има м/у тренировките за гърди и ръце.
И все пак бат'Арни го е казал (ако не се лъжа) : Ако искате големи ръце, ще трябва и да клякате...
По-колко упражнения правиш ? Намали ги , може да има ефект.
3 упражнения по 3 серии са достатъчни.
Упражнението 21 е също така интересно за излизане от застой.
Трицепс са ясни упражненията - тесен хват лежанка, френско и скрипец. Аз не ги сменям въобще в периодите на качване (може и да е грешка). И пак не повече от 4 серии на упражнение.
Ако той не расте може причината да е че е прекалено близо до гърдите - колко дни има м/у тренировките за гърди и ръце.
И все пак бат'Арни го е казал (ако не се лъжа) : Ако искате големи ръце, ще трябва и да клякате...
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
За ръцете... пробвай супер серии, или им смени дните.
Сега как ги тренираш? Само ръце в отделен ден? Или бицепс с гърди, трицепс с гръб?
На мен като не ми растяха ръцете на времето, или по-точно трицепса не ми растеше, за разлика от бицепса, правих така.
В 1ви ден с гърдите правих и 2 упражнения трицепс, а на 4ти ден ръце отделно, може да се каже, че имаше ефект, но по-голям ефект имаха суперсериите, комбинираха се 2 упражнения бипепс + 1 трицепс, после обратното, не помня вече... 4 години минаха, схемата е известна, ако някой колега се сети, да каже.
А за гърдите винаги са ми вървяли добре... върятх упражненията за гърди често... но когато е имало застой със тези суперсерии винаги тръгваха отново добре :
Лежанка (хоризонтална) щанга + пек дек
Наклонена с дъмбели + лицеви
Кофички... или сами или + още 1 упражнение.
Само че не при всеки върши работа, някои познати се оплакваха от претрениране с нея, но на мен винаги ми влияяше повече от добре...
На пръв прочит с толкова "подробности" от твоя страна - толкова се сещам.
Кои дни ги тренираш? Как ги тренираш?
Сега как ги тренираш? Само ръце в отделен ден? Или бицепс с гърди, трицепс с гръб?
На мен като не ми растяха ръцете на времето, или по-точно трицепса не ми растеше, за разлика от бицепса, правих така.
В 1ви ден с гърдите правих и 2 упражнения трицепс, а на 4ти ден ръце отделно, може да се каже, че имаше ефект, но по-голям ефект имаха суперсериите, комбинираха се 2 упражнения бипепс + 1 трицепс, после обратното, не помня вече... 4 години минаха, схемата е известна, ако някой колега се сети, да каже.
А за гърдите винаги са ми вървяли добре... върятх упражненията за гърди често... но когато е имало застой със тези суперсерии винаги тръгваха отново добре :
Лежанка (хоризонтална) щанга + пек дек
Наклонена с дъмбели + лицеви
Кофички... или сами или + още 1 упражнение.
Само че не при всеки върши работа, някои познати се оплакваха от претрениране с нея, но на мен винаги ми влияяше повече от добре...
На пръв прочит с толкова "подробности" от твоя страна - толкова се сещам.
Кои дни ги тренираш? Как ги тренираш?

E34, E38
- ditko1
- старши ентусиаст
-
3-4 упражнения по 8-6 повторения. Иначе правя гърди и бицепс и гръб и трицепс, и другите групи друг ден или някоя вкарвам и в тези тренировки. 7 дни ми е почивката от група до група, почивам по 2-3 минути между сериите. И не пия никакви добавки. Това е положението за сега.

Преди 4 месеца нямах никаква маса във гърди, сега започнаха леко да растат, но ми е трудно и качването във горната средна част, правя флайс, и крос овър май беше със въжетата, но слабо се качва маса там, по натам ако имам пари за хубав протеин поне 4кг, за да не го прекъсвам и Бцаа и др. ще взема, но за сега по 1кг да взимам не ми се занимава защото, ще го прекъсна и няма да има ефект. Иначе ям добре даже 2 месеца само почива.
Преди 4 месеца нямах никаква маса във гърди, сега започнаха леко да растат, но ми е трудно и качването във горната средна част, правя флайс, и крос овър май беше със въжетата, но слабо се качва маса там, по натам ако имам пари за хубав протеин поне 4кг, за да не го прекъсвам и Бцаа и др. ще взема, но за сега по 1кг да взимам не ми се занимава защото, ще го прекъсна и няма да има ефект. Иначе ям добре даже 2 месеца само почива.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Правиш ги след голяма мускулна група и правиш по 4 упражнения. Според мен това е проблема.
На ръцете им трябва малко. Още повече без добавки, трудно възстановяват.
Е как почивката м/у гърдите и трицепса ти е 7 дни? По веднъж седмично ли тренираш?
На ръцете им трябва малко. Още повече без добавки, трудно възстановяват.
Е как почивката м/у гърдите и трицепса ти е 7 дни? По веднъж седмично ли тренираш?

- ditko1
- старши ентусиаст
-
всяка мускулна група ми почива по 7 дни до следващата тренировка, иначе между гърди и трицепс е 2-3 дена разстояние, понякога тренирам по 3 дни, понякога по 2дни във седмицата и когато е 2 дена вкарвам и други групи.със кои групи се започва първо? малки и после големи или обратното, че не съм запознат.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Първо голяма група.
Само ако тренираш рамо и крака може да започваш с рамото.
Само ако тренираш рамо и крака може да започваш с рамото.

2 пъти в седмицата тренировка, като само единият е за ръце, хмм... незнам как искаш да пораснат с това натоварване. Нищо лично, но според мен ти трябват 4 дни в седмицата като 2 от тях са за ръце и при първият ден правиш едни упражнения, а при вторият други ...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Е ти ако мислиш че ръцете растат колкото повече ги тренираш си в огромна грешка...
В повечето програми за тегло липсват тренировки за ръце , правят се по 1-2 упражнения асистиращи.
Почти винаги при застой в ръцете проблема е в претрениране , а не в недостатъчно трениране.
В повечето програми за тегло липсват тренировки за ръце , правят се по 1-2 упражнения асистиращи.
Почти винаги при застой в ръцете проблема е в претрениране , а не в недостатъчно трениране.

Нека да пробва 2 пъти в седмицата ръце и след месец да каже дали има ефект .
Относно дали съм в грешка, май ти си този който е в огромна грешка с коментари от сорта: ако искаш по-големи ръце, не ги тренирай или само 1-2 асистиращи упражнения. Най-голямата глупост която съм чел!
Относно дали съм в грешка, май ти си този който е в огромна грешка с коментари от сорта: ако искаш по-големи ръце, не ги тренирай или само 1-2 асистиращи упражнения. Най-голямата глупост която съм чел!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Ок

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае... много си зависи от човека и "бройката" мускули... примерно на мен бицепсите много трудно се преуморяват/претренират, ама и трудно растат (за толкова години съм пробвал всякви варианти на тренировка), и то само с някви яки и брутални изпълнения (не от рода на 3-4 тренировки седмично)... които вече не ми се нравят... но преди години имаше много сериозен ефект.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
Първите 6 месеца правих във 3-дни всичко, и никакъв растеж, за растеж и Рони каза че един мускул се тренира 1-път във седмицата. Ще пробвам да намаля упражненията, ако няма ефект ще пробвам и по 2-пъти, трябва от всичко да се пробва 

Рони не го гледай, при него тренировките са му тренировки, химията му е химия, яденето му е ядене, добавките са му добавки, режимът му е режим, генът му е ген. По нищо от гореизброените не се доближаваш до него. Флекс като имаше най-перфектният ген за културизъм в целия свят, защо тренираше ръцете 2 пъти в седмицата и то зверски тренировки ?
Виж кое се отразява добре на твоето тяло не на неговото, защото въпросният Рони беше казал добре де всички ме питат каква е тайната готов съм да кажа на някой какво взимам, как се храня, как тренирам, какви режими имам и вс останало и пак няма да стане като мен....
Виж кое се отразява добре на твоето тяло не на неговото, защото въпросният Рони беше казал добре де всички ме питат каква е тайната готов съм да кажа на някой какво взимам, как се храня, как тренирам, какви режими имам и вс останало и пак няма да стане като мен....
- ditko1
- старши ентусиаст
-
Може но те тренират със адските добавки по 2-пъти.