Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Криптовалути

Мнение от JOGI » 07 Юли 2017, 12:58

спекулация е през цфд брокерите, а в биткойн борсите е търговия. не че реално ги притежаваш биткойните в тея борси, но пак и да се затрие борсата, имаш пълното право да се наредиш на опашката евентуално, за да си получиш еквивалента на това, което си имал в пари. което сигурно никога няма да стане, но поне го имаш като опция :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Юли 2017, 13:02

JOGI написа:спекулация е през цфд брокерите, а в биткойн борсите е търговия.

Момент, биткойните какъв вид стока са, че е търговия? Нали са валута?

Ако печелиш от курсови разлики на валути си спекулант както отбеляза бум_бум.
Нищо, че аз иронизирах "търговийката" :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 07 Юли 2017, 13:29

разликата е, че в единия случай винаги имаш или пари или монети, т.е. разменяш нещо за нещо. в другия имаш пари и ако не ти се получи вече нямаш пари :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 08 Юли 2017, 9:48

https://medium.com/@alabi.ken/a-macro-m ... cc8e0dc7ea

Малко формулки за разбиране на network ефекти. Ако беше толкова просто всичките с ланци щяха да заменят за видеокарти :mhihi:

Лично ако инвестирах, бих си купил биткойни да си ги държа като злато и да чакам цената да се вдигне. Етериума се срина на $240, не съм чел каква е причината този път, но липсата на лимит на етер-а май пречи настигането му на биткойн.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 13 Юли 2017, 19:01

https://money.bg/panorama/vazhodat-na-b ... utata.html
Интересна статия, ама на кого да вярваш... :mhihi:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Юли 2017, 9:35

Имат някои интересни опорни точки, но повечето написано е "обща култура"...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 14 Юли 2017, 9:39

Добре де колеги,

може ли малко помощ, че не съм запознат. Как да си купя криптовалута/и ? Нямам копачки или друго - просто искам да си закупя някакви валути. Как става, ако някой е наясно ще съм благодарен ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 14 Юли 2017, 9:50

B.Stoimenov написа:Добре де колеги,

може ли малко помощ, че не съм запознат. Как да си купя криптовалута/и ? Нямам копачки или друго - просто искам да си закупя някакви валути. Как става, ако някой е наясно ще съм благодарен ?

Зависи кво искаш да купуваш, но най-общо регистрираш се в някоя борса и купуваш. Силно препоръчително е да е голяма, известна и проверена борса. Примери - кракен, полониекс, койнбейс, битрекс и др. Тези са за търговия и с биткойни и с алтове/алтернативни валути - етер, зек, производните и други. Ако си намислил някакви супер редки или нови койни ще трябва да потърсиш съответната борса на която се купуват. Най-често използвания варинат в България е кракена, понеже можеш директно да си набиеш някакви евра и да купуваш каквото ти падне. Минуса е, че верификацията отнема изключително много време и поддържат лимитиран брой валути. Около 20, реално най-вървежните и основните. Като казах верификация - след регистрация повечето борси изискват различни форми на верификация и имат различни нива на акаунта. Колкото повече верификации толкова по-горно ниво на акаунта и по-големи лимити на търговия.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 14 Юли 2017, 11:55

JOGI написа: а в биткойн борсите е търговия. не че реално ги притежаваш биткойните в тея борси

как така? Борси като coinbase не ти ли дават истински монети

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 14 Юли 2017, 13:45

madafaka_donkele написа:
B.Stoimenov написа:Добре де колеги,

Зависи кво искаш да купуваш, но най-общо регистрираш се в някоя борса и купуваш.

Верификацията е нищо, в сравнение с възможността банката да откаже валутен превод до борсата... Райфайзен ако се опиташ да пратиш пари до Кракен и директно ти казват да "ги целунеш по главата". Ако не се лъжа има и други BG банки, които не обслужват подобни трансфери...

Най-лесно става да се купят BTC от български "чейндж за BTC", след което с тия BTC да се пазаруват каквито ти душа искаш алтернативки :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 14 Юли 2017, 13:54

Mollov написа:Райфайзен ако се опиташ да пратиш пари до Кракен и директно ти казват да "ги целунеш по главата".

Минава им номера затва. Иначе нямат никакво нито правно нито каквото и да е основание да го отказват. То реално и няма такова нещо, като отказване на превод де. Реално всичко си е легитимно, по правилата и няма нищо нередно. Просто лелките и разните дебилченца по банките, които грам не вдяват за какво иде реч ги е шубе да не сгафят нещо и за по-сигурно "не става". Просто трябва да се разправя човек яко. С книжните чекове е същия хой. От една камара банки само ДСК и ОББ работят с чекове. А процедурата е мамата си трака. Отне ми половин работен ден :mhihi:
Другия вариант е, като ще получаваш пари от кракен и подобните да са по сметка на виртуална дебитна карта или някаква подобна за онлайн разплащания. Там всичко влиза автоматично и се таксата е 1-2%.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 14 Юли 2017, 15:23

Не е баш до разправия... на VIP клиент на банката, който върти милиони през нея му отказаха категорично... говорим личният му банкер му каза, че може да прати веднъж, но ще му е само тоя 1 път...

madafaka_donkele написа:Другия вариант е, като ще получаваш пари от кракен и подобните да са по сметка на виртуална дебитна карта или някаква подобна за онлайн разплащания. Там всичко влиза автоматично и се таксата е 1-2%.

Получаването засега е ОК...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 14 Юли 2017, 15:30

Аз вчера се опитах да купя BTC в blockchain, отказа ми картата на Bank of America и ДСК. :shock:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 15 Юли 2017, 11:06

В cloud wallet като coinbase е най-лесно, вкарваш валута и обръщаш, но поддържат само btc, eth и litecoin :)

Само дето не знам кво става с пазара, нямам време да чета, но гледам е кървава баня :mhihi: Бяхa мe поканили да правим малка "фермичка", още когато етериуама беше $400. Съотношението на риска и ROI обаче беше зле, гони са малко над 1x ROI в рамките на година, а със сегашните нива нз и за тока дали стигат :lol:

Парите са при ICO-тата, много народ, включително венчъристите ги е хванал "fear of missing out" и набиват в създателите некви млн... Основателите на криптовалути си купуват по няколко ферарита и къщи с голи обещания :mhihi: Тва златната треска в САЩ никога не изчезва.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Юли 2017, 0:10

Това си е световен феномен. Не е американски.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата